• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğumun kimliğine istediğim ismi yazdırmadı

Bu arada nüfusa kendin niye gitmedin diyecekler için ben doğumdan sonra bir rahatsızlık geçirdim bir hafta hastanede kaldık bebeğimle.
9 ay karninda taşi, nice zahmetle dogur, dogumdan sebep rahatszilik gecir bir hafta hastanede yat zebil ol
adam gitsin kendi istedigi ismi versin

İki isim uyumlu ise gayette hoş oluyor benim bütün yegenlerimin iki ismi var. Hepsi de iki ismini de kullanıyor. Hatta biri bu sene okula başladı tek ismini söyleyen olunca kızıyormuş. Bende öğretmenim eğer bi isim eski isim değilse ya da öğrencim şunu kullanıyorum demiyorsa iki ismi de söylüyorum.Bir de buradaki olay iki isim olması degil ki kararlastirmislar adam bencilce kendi istediğini yazdırmış.

Bir çocuğun ismini seçmek anne ve babanın ortak kararı olmalı. Hele ki anne doğuran kişi olduğu için bu konuda ekstra söz hakkına sahip olman çok normal. Eşinin bunu gizlice yapması hiç doğru olmamış
İstersen ileride ismi düzelttirebilirsiniz doğumdan sonra Birçok aile sonradan değiştiriyor. Şu an önemli olan senin kendini iyi hissetmen

Bu arada

Ben numerolojiye ve isimlerin enerjisine inanıyorum bazı isimlerin, özellikle ismi cok kısa olanların, kişinin enerjisel akışını tam desteklemediğini düşünüyorum. Bu benim kendi bakış açım
herkesin bakış açısı farklı olabilir.Bu konular bilimsel değil,daha çok spiritüel yorumlamalar

Benim için numeroloji,insanın enerji dengesini açıklayan bir rehber gibi inanmayanlar olabilir ama ben isimlerin enerji taşıdığına ve bazı kombinasyonların hayatı kolaylaştırdığına inanıyorum. Bu bir inanç meselesi, tartışmak değil paylaşmak istedim

Sınavda kodlama yapmak çok zor bir şey değil arkadaşlar ya, iki ismi olan pek çok arkadaşım sayısalda ilk 500 lere 1000 lere girdiler. Zaten sınav başlamadan çok öncesinde optik dağıtılıyor şipşak kodluyosun. Konu sahibinin derdi eşinin arkasından bu şekilde iş çevirmesi, emrivaki yapması.
Sınavda optik form kodlanmış geliyor

Sınavda optik form kodlanmış geliyor
Bende diyecektim hala tek tek kodlama mı var diye son girdiğim sınavlarda bile hep hazır gelmişti bi kitapçık A/B neyse onu işaretleyip paraf atıp geçiyoduk, bizim doktorun tam 4 adı var bin tane sınava girmiştir eğitim hayatında o doktor olmuş yani konu benim için eleniyor direk asdhaggav

Yakın zamanda ben de isim değişikliği yaptım. Davayı kendiniz açabilirsiniz. Chat gpt ye dilekçe yazdırın gerekçelerinizi yazın. Sizin onayınız olmadan eşinizin tek isim yazdırdığını belirtebilirsiniz. Dilekçeyi adliyeye verin. Asliye hukukta dava açılıyor. Tek duruşma yapılıyor. Tanık ekleyebilirsiniz bir tane. İlk duruşmada karar çıkıyor zaten. Kendiniz açarsanız sadece dava açma masrafını ödersiniz 4 5 bin gibi. Ama avukata verirseniz aynı işlemi 25 bine falan yapar . Çok kolay bir işlem. Hiç canınızı sıkmayın . Kolaylıkla ekleyebilirsiniz. Haklı gerekçelerinizi yazın ve davayı açın. Bir tane tanık ekleyin iyi olur

Saygısız adam tam boşamalık
Dava açın ama bence eşiniz bunu yapamayacağınızı biliyor o yüzden buna cesaret etmiş olabilir
Diğer türlü düşünürdü şimdi sorun çıkarır dava açar uğraşır yok yere masraf da çıkar hiç canımızı sıkmayalım diye

Bebek doğmadan önce kararlaştırmıştık iki isim olacaktı hatta kulağına da o iki ismi okuttuk eşim iki isim kullanmayı sevmiyor ama ben direttip koymak istediğimi söyledim ama nüfusa gittiğinde ilk ortak beğendiğimiz ismi yazdırmış yanına benim istediğim ikinci ismi yazdırmamış neymiş iki isim kullanılmıyormuş zor oluyormuş ilerde kimse kullanmazmış okul hayatında zorlanırmış birde ilk çocuğumuz tek isimli bu da tek olsunmuş falan filan ona karşı çok öfkeliyim. Hep bir çocuğum daha olursa bu ismi koyacağım diye dua ederdim kulağına da okuttum ama kimliğine yazdıramadım bu yüzden de içim rahat etmiyor dua edipte koyamadım diye. Sizce abartıyor muyum? İsim değiştirmek zor mu? Bunu nasıl yapabilirim yada yapmalı mıyım?

Bu arada nüfusa kendin niye gitmedin diyecekler için ben doğumdan sonra bir rahatsızlık geçirdim bir hafta hastanede kaldık bebeğimle. Bu yüzden o gitmişti aklıma da gelmedi açıkçası güvenmiştim. Bu yüzden ekstra kırgın ve üzgünüm. Bunca eziyeti sıkıntıyı ben çektim söz hakkı benim olmalıydı. İlk bebeğime de ismini ben koydum bunda da onun karar verme hakkı varmış kendini öyle savunuyor birde
İkna yolunu denese daha doğru olurdu. Yaptığı hoş değil. Siz aylarca karninizda taşıyacaksınız, sizin rizaniz olmadan dediğini yapacak! Yeni annesiniz, gene de canınızı sıkmayın, bebeğinize yansır..Allah bağışlasın, bahtı açık olsun 🙏

Back
X