Eşim çocuk istemiyor

Hayatin olagan akisi diye bir kavram var hukukta, buna gore genel kani evlenip cocuk yapmaktir. Cocuk isteyen ben cocuk istiyorum demez, sadece zamani hakkinda konusurlar belki. İstemeyen soylemeli, istemeyen azinlik, sayimiz az. Hatta otle bir akışki bu istememek uzayli gibi gormelerine sebep olabiliyor. Bi bosanma davasinda, hakim sen de cocuk istedigini soylememissin demez. İctihatlara gore cocuk istememek kusur, evlenmeden konusmadiysaniz tabi. Yoksa ortak kararla evlendiyseniz kusur degil .

Üzgünüm büyük saçmalıyorsunuz.
Çoğu kişi burada aynı şeyleri yazdı zaten,bir benimkini mi beğenmediniz?
Zaten konu sahibine yazdım beğenmeyebilirsiniz her fikre saygım var çok farklı bir şey söylemedim

Şimdi adama keşke baştan söyleseymiş diyoruz ama sizin de baştan çocuk konusunu açmanız gerekirdi aynı zamanda. İstememesini normal buluyorum açıkçası. Ben de çocuk istemediğim için bu bakış açısını doğal buluyor olabilirim ama sorumluluk alamam demesi zaten çoğu şeyi açıklıyor. Diyelim ki siz hamile kaldınız eşiniz istemediği halde o zaman çocukla ilgilenmediğinde, ona karşı babalık duygusunu gösteremediğinde kendinizi bu sefer çok yalnız ve çaresiz hissedeceksiniz. Bu seferde tüm yükün sizde olmasından ilgisiz, sevgisiz davranmasından şikayet edeceksiniz. Çocuk her iki tarafında gerçekten içinden gelerek yapılmalı bence büyük bir sorumluluk basit gibi görünsede. Muhtemelen benimde geç çocuğum olur ben de daha sorumluluk alabileceğimi ve anne olma psikolojisine henüz hazır olmadığımı düşünüyorum mesela. Bunların önüne doktorun geçebileceğini sanmıyorum :D

Fikrimi söyledim zaten.
Evliliğin tabiatına aykırı.Cocuk yapmayacaksak neden evleniyoruz, olası boşanma durumunda hak elde etmek için mi ? Eğer bu da değilse nikahsız da aynı evde yaşayabiliriz.İnsanlar evlenince çocuk sahibi de olmak isterler,istememek evliliğin doğasına aykırıdır bana göre,hukuğa göre de..Evlenirken eşiniz onceden konu açmadı diye bu çocuk isteğine red çekme hakkına sahip olduğunuz anlamına gelmez.Cocuk sahibi olmak istediğini bilerek istemiyorsanız söylemelisiniz.Cocuk isteyenler yüzde 80 ise istemeyenler yüzde 20 dir.Bunu çocuk istemeyenlerin azınlıkta olduğunu anlatmak için yazdım.

Bu bir boşanma sebebidir, araştırın isterseniz

Son olarak evlendik eş çocuk istemiyor,istemiyorsa ondan çocuk yapılmaz zaten ama bu haksızlık
Söylenmesi gerektiği tarafındayım ama sizin söylemleriniz çok absürd. İnsanlar hayatını fiziken, fikren, maddi, manevi birleştirmek isteyebilir. Olası sağlık durumunda insanın resmi eşi söz hakkı olabilir. Dileyen evlenmez ama çocuk istemeyerek evlenen bi çiftiz, çok da hoş ve mutluyuz. Evli olmaktan da hiç bir sıkıntımız yok.

Her şeye gelince evliliğe gerek yok da çocuğa gelince neden var? Sizin bakış açınız çok yanlış, Evlenmeden aynı evde yaşayan çift gayet evlenmeden çocuk da dünyaya getirebilir. Neticede kimlikte anne baba adı yazılması için evlilik gerekmiyor. Dünya da sizin doğrularınızla dönmüyor. Mantaliteniz küf kokuyor.

Söylenmesi gerektiği tarafındayım ama sizin söylemleriniz çok absürd. İnsanlar hayatını fiziken, fikren, maddi, manevi birleştirmek isteyebilir. Olası sağlık durumunda insanın resmi eşi söz hakkı olabilir. Dileyen evlenmez ama çocuk istemeyerek evlenen bi çiftiz, çok da hoş ve mutluyuz. Evli olmaktan da hiç bir sıkıntımız yok.

Her şeye gelince evliliğe gerek yok da çocuğa gelince neden var? Sizin bakış açınız çok yanlış, Evlenmeden aynı evde yaşayan çift gayet evlenmeden çocuk da dünyaya getirebilir. Neticede kimlikte anne baba adı yazılması için evlilik gerekmiyor. Dünya da sizin doğrularınızla dönmüyor. Mantaliteniz küf kokuyor.
Doğru ya da yanlış fikrimi konu sahibine söyledim kendisi isterse cevap verebilir sizin alıntı yapmanıza gerek yoktu.

Doğru ya da yanlış fikrimi konu sahibine söyledim kendisi isterse cevap verebilir sizin alıntı yapmanıza gerek yoktu.
Burası böyle bir platform. Böyle bir hakkımız olmasa orada alıntı butonu olmazdı.
Asıl siz etkileşim istemiyorsanız bu foruma yazmamalısınız.

Böyle konu sahibinin artık aktif olmadığı konulari hortlatmak iyi olmuyor.Devaminda ne olmus diye meraktan çatlıyor insan 🙄
Ne alaka ya gördüm vcevap verdim fikrimi söyledim:)) yani o kisi konu acinca niyebu konuyu actn denmiosa bana da denmesin bi zahmet. Bu arada baska bi yoruma istinaden yaziorm smdi hani evet insan severek evlenir cocuk istemezse soylemeli bnce de basta. Ama evlneince yaşadıkları degisen hayat kosullari vs fikirlerni degstrebilir demek istedim aslinda bilincli bi davranis bu bakabilecegne inanmadgn bi cocugu sirf sevmek icin yapmak kendim adima bencillik tamamen. Aksi olsa düşünmeden isterdim tabi allah isteyene versin inşallah sagliklaa.

Ne alaka ya gördüm vcevap verdim fikrimi söyledim:)) yani o kisi konu acinca niyebu konuyu actn denmiosa bana da denmesin bi zahmet. Bu arada baska bi yoruma istinaden yaziorm smdi hani evet insan severek evlenir cocuk istemezse soylemeli bnce de basta. Ama evlneince yaşadıkları degisen hayat kosullari vs fikirlerni degstrebilir demek istedim aslinda bilincli bi davranis bu bakabilecegne inanmadgn bi cocugu sirf sevmek icin yapmak kendim adima bencillik tamamen. Aksi olsa düşünmeden isterdim tabi allah isteyene versin inşallah sagliklaa.
Eleştirmek için söylemedim zaten ben de bazen konunun tarihine dikkat etmeden hortlattigim oluyor : )
Bakamayagi çocuğu yapmasın zaten ikisi de bakamam diyorsa yapmaz zaten.Bu konuda durum bu değil,adam zaten istemiyormuş bir zahmet söyleseymis

Eleştirmek için söylemedim zaten ben de bazen konunun tarihine dikkat etmeden hortlattigim oluyor : )
Bakamayagi çocuğu yapmasın zaten ikisi de bakamam diyorsa yapmaz zaten.Bu konuda durum bu değil,adam zaten istemiyormuş bir zahmet söyleseymis
Anladmmm evet dpgru ben basta istiyordum mesela ya da hani cocuk yapmam demiodum ama yasadgm bazi sorunlar es ailesi vs maddi cok sorun yok ama duzgun buyusun isterim gbj gbi sebeplerle fikrim degisti mesela yani insaniz olablio maalesef ama bastan istenmiosaa tabi soylemeli . Ay bi daha hortlatmam haklisinizz:))

Parmaklariniza sağlık 👍Evlenmeyi düşündüğüm kişiye çocuk istiyor musun ben istiyorum diye niye soyleyelim,aykırı olan bunu istemiyor olmak,evlilikten beklentilerden biri de çocuktur.Bu hukuk önünde bile böyle,boşuna boşanma sebebi sayılmamış.Cocuk istemeyen taraf söylemek zorunda bunu, baksanıza benim ex eş "Söyleyip de seni mi kaybedecektim,salak mıyım "demişti sırıtarak.Demekki bunun ayrılma nedeni olabileceğini bildi.Uyanik sanıyorlar kendilerini.Evleneceksen kartları açık oynayacaksın.
Şimdi nasıl arası çocuğunuzla ?

800 tl nafakaya çok diye itiraz eden, çocuğun hiçbir şeyiyle ilgilenmeyen adamı süper baba mı ilan ettiniz şimdi de?
Nafakayı ben yiyormusum gibi elini cimri tutuyor ama çocuğa her gidişinde kıyafet oyuncak vs alıyor.Dogdugundan itibaren gece ağladığında benimle birlikte kalkıp bezini değişiyordu,ilk banyolarıni o yaptırdı,arada yedirip uyutuyordu,bir de çocukla çocuk gibi oynar eğlendirir.Bir anne ne yapıyorsa o da onu yapıyor yani yalan söyleyemem doğrusu neyse onu söylerim hiçbir şeyiyle ilgilenmiyor diyemem ama nafakayı elinden gelse hiç ödemeyecek.Super baba derken biraz kinayeli yazdım aslında,süper baba çocuğun annesinin işiyle psikolojisiyle oynamaz,o oynuyor.Zoru benimle.

Açılın, yıllar sonra konu sahibi geri döndü :) Üyeliğim iptal olmuş o yüzden ismimi aynı şekilde alamadım. Geriye dönüp tek tek okudum her yazıyı. Öncelikle teşekkürler ilginize. Hala burayı takip eden varsa bizdeki gelişmeleri özetliyorum. Bu yazıyo yazdıktan sonra hatırladığım kadarıyla her gün girip bakmak beni moral olarak düşürmüştü. (Ayrıl diyenler, bencil sensin diyenler, vs) Kimseye neden öyle yazdın demiyorum, herkes istediği yorumu yapmakta özgür. Ben de konudan biraz uzaklaşmak istemiştim. Öncelikle terapiye başlamadık, bence bu yine hataydı. Konu ara ara gündeme gelip uzunca süreler rafa kalktı. Bu arada o güzel işlerimizi bırakıp eşimle yurt dışına taşındık. Burada daha güzel işlerimiz oldu, evimizi de aldık. Çocuk mevzusu bu sürede hiiiç açılmadı çünkü ben işin peşini bıraktım. Her ay hormonların da etkisiyle 1-2 ağlama krizi yaşadım ama belli etmemeye çalıştım. Bir yandan içim kan ağlarken eşimi bırakamayacağıma karar verdim. Taaa ki bu yaz tatilde harika vakit geçirirken alakasız bir kavga esnasında eşimin konuyu çocuk meselesine getirmesine kadar! Benim hep bu konuda kendisini iğnelediğimi vs söyledi ben de öyle bir şey yok dedim ama belki de istemeden yapıyordum, gerçekten bilmiyorum. Neyse ben de en son ne düşüncede oldugunu sordum, sanki olumlu sinyal alıyor gibi hissettiğimi söyledim. O da hiç öyle bir durum olmadığını, düşüncelerinin aynı olduğunu söyledi. Ben de o zaman ben de artık kendisine olan sevgimin bitmesi için her gün dua edeceğimi, bu duruma kendimi alıştırınca da kendi yoluma bakacağımı söyledim. Baya kavga gürültü, aradan 1 ay geçti ben hala ruh gibi dolaşıyordum tabi her an aklımda bu düşünce var. Sonra bir gün kendisi yine damdan düşer gibi gelip, benim farklı şekilde mutlu olamayacağımı anladığını, eğer bu kadar istiyorsam deneyebileceğimizi söyledi. Ayrıca şu andan daha mutlu olmayacağımızı düşündüğünü de ekledi. Ben şaşkınlıktan sevinemedim bile, sadece beni çok mutlu ettiğini söyledim. Ama önce vitamine başlamam lazım zaten 3 ay yapamayız dedim. Folik asite başladım bu arada mevzuyu da pek açmadım. Dün kendisine ilacımın bittiğini söyledim. Hala kendisinin aynı düşüncede olduğunu, şu andan daha mutlu olamayacağımızı, kendisini maddi-manevi hazır hissetmediğini, ama ben istiyorsam deneyebileceğimizi söyledi. Bu yanıtın nahoşluğu dünden beri beni düşündürüyor, bugun tüm gün ağlamamak için zor tuttum kendimi. Ama artık gurur yapıp kavga etmeyeceğim, denemelere başladıktan sonra hemen de olmayacağını düşünüyorum zaten. Bu durumda olöayacak korkusundan kendisinin tavrı da değişir gibi geliyor. Kafamda da hala kendisinin gelecekte tavrı ne olur diye binbir düşünce var. O yüzden buraya gelip konuya bakmak istedim, yazılanları görünce de son durumu aktarmak istedim. Sevgiler

Açılın, yıllar sonra konu sahibi geri döndü :) Üyeliğim iptal olmuş o yüzden ismimi aynı şekilde alamadım. Geriye dönüp tek tek okudum her yazıyı. Öncelikle teşekkürler ilginize. Hala burayı takip eden varsa bizdeki gelişmeleri özetliyorum. Bu yazıyo yazdıktan sonra hatırladığım kadarıyla her gün girip bakmak beni moral olarak düşürmüştü. (Ayrıl diyenler, bencil sensin diyenler, vs) Kimseye neden öyle yazdın demiyorum, herkes istediği yorumu yapmakta özgür. Ben de konudan biraz uzaklaşmak istemiştim. Öncelikle terapiye başlamadık, bence bu yine hataydı. Konu ara ara gündeme gelip uzunca süreler rafa kalktı. Bu arada o güzel işlerimizi bırakıp eşimle yurt dışına taşındık. Burada daha güzel işlerimiz oldu, evimizi de aldık. Çocuk mevzusu bu sürede hiiiç açılmadı çünkü ben işin peşini bıraktım. Her ay hormonların da etkisiyle 1-2 ağlama krizi yaşadım ama belli etmemeye çalıştım. Bir yandan içim kan ağlarken eşimi bırakamayacağıma karar verdim. Taaa ki bu yaz tatilde harika vakit geçirirken alakasız bir kavga esnasında eşimin konuyu çocuk meselesine getirmesine kadar! Benim hep bu konuda kendisini iğnelediğimi vs söyledi ben de öyle bir şey yok dedim ama belki de istemeden yapıyordum, gerçekten bilmiyorum. Neyse ben de en son ne düşüncede oldugunu sordum, sanki olumlu sinyal alıyor gibi hissettiğimi söyledim. O da hiç öyle bir durum olmadığını, düşüncelerinin aynı olduğunu söyledi. Ben de o zaman ben de artık kendisine olan sevgimin bitmesi için her gün dua edeceğimi, bu duruma kendimi alıştırınca da kendi yoluma bakacağımı söyledim. Baya kavga gürültü, aradan 1 ay geçti ben hala ruh gibi dolaşıyordum tabi her an aklımda bu düşünce var. Sonra bir gün kendisi yine damdan düşer gibi gelip, benim farklı şekilde mutlu olamayacağımı anladığını, eğer bu kadar istiyorsam deneyebileceğimizi söyledi. Ayrıca şu andan daha mutlu olmayacağımızı düşündüğünü de ekledi. Ben şaşkınlıktan sevinemedim bile, sadece beni çok mutlu ettiğini söyledim. Ama önce vitamine başlamam lazım zaten 3 ay yapamayız dedim. Folik asite başladım bu arada mevzuyu da pek açmadım. Dün kendisine ilacımın bittiğini söyledim. Hala kendisinin aynı düşüncede olduğunu, şu andan daha mutlu olamayacağımızı, kendisini maddi-manevi hazır hissetmediğini, ama ben istiyorsam deneyebileceğimizi söyledi. Bu yanıtın nahoşluğu dünden beri beni düşündürüyor, bugun tüm gün ağlamamak için zor tuttum kendimi. Ama artık gurur yapıp kavga etmeyeceğim, denemelere başladıktan sonra hemen de olmayacağını düşünüyorum zaten. Bu durumda olöayacak korkusundan kendisinin tavrı da değişir gibi geliyor. Kafamda da hala kendisinin gelecekte tavrı ne olur diye binbir düşünce var. O yüzden buraya gelip konuya bakmak istedim, yazılanları görünce de son durumu aktarmak istedim. Sevgiler
Bu düşüncede olup sirf ben istiyorum diye deneyebiliriz diyen adami zorla baba yapmazdim sahsen. İleride pisman olmamanizi diliyorum.

Back
X