Eşim çocuk istemiyor

5 ay fakat 1.5 sene birlikte yasadik 5 ay once evlendik
Önceden birlikte yaşamanız 5 aylık evli olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor ki.
Adam çocuk yaparız demiş ama siz belli daha ilk günden başlamışsınız baskıya.
İşten ayrılmışsınız falan.
İşinizi devam ettirip iki sene birikim yapabilirdiniz mesela.
Bana haksız geldiniz.
Eşiniz de tam zaman vermediği için haksız mesela.
Ben olsam evlilik otursun en az 2-3 sene vs zaman isterdim.
Çok baskıcı geldiniz bana kusura bakmayın.

İşten ayrılmanıza da anlam veremedim iyi kazanıyor diyorsunuz ama şu devirde iyi sayılmaz.

Adam haklı.Cocuk büyütmek çok büyük sorumluluk hem maddi hem manevi.Oyle çocukları çok sevmekle olmuyor.Disaridan sevmek çok kolay.Biz iki memur iki kira geliri ile bile ikinciyi asla düşünmüyoruz.Tek çocuğumuz olsun ona güzel bir gelecek saglayalim yeter.

Hamile kalinca nasil calisacaksiniz ki? Calisip biraz birikim yapip öyle hamile kalmak daha mantikli. Esiniz hakli o konuda. Ben Türkiyede evlat sahibi olmanin ne kadar pahali birsey oldugunu bilmiyordum bile. Burda arkadaslar yaptiklari ödemeleri yaziyor bazen, ben böyle okuyorum. Esinize bu konuda baski yapmanizi da dogru bulmuyorum. Nasil siz kendinizi hazir hissetmeliyseniz, onun da artan sorumlulugu alma gücünü kendinde görmeli

Siz istiyorsunuz diye çocuk sahibi olup sonra sizi yalnız da birakabilirdi bütün sorumluluğu size de yikabilirdi, en azından şuan neyi istemediğini biliyor ve sorumluluk almıyor ben eşinizi mantıklı buldum. Siz de biraz bekleyeceksiniz mecbur. Çocuk sahibi olmak tek taraflı istekle olacak bir iş değil. Ömür boyu süren bir Bağ. Herkes bunu aynı anda göze almak istemeyebilir.

5 aylik evlisiniz, calismiyorsunuz, kiradasiniz, depresyon tedavisi goruyorsunuz, 10bin tl civari geliriniz var. Pek muhtmel yeni evli oldugunuz icin dugun dernek esya borcunuz da vardir. Esiniz mantikli olani yapiyor. Siz de uzulmeyin diye mantiksiz oldugunuzu soylemeyip bahane uyduruyor. Ben esinizin yerinde olsam 3 kat kondom takardim.

5 ay fakat 1.5 sene birlikte yasadik 5 ay once evlendik
Daha 5 aylık etkisinin, depresyondan dolayı iş bırakıp bu adada çocuk istemek hiç mantıklı değil. Eşinize de güveniyorsunuz anladığım kadarıyla sorumluluk anlamında çalışmamanizi ona sa başlamışsınız. Yani şu şartlarda çocuk diye dirermenin ne manası var?

Birikimleri kendisine verdim ben sana guveniyorum diyerekten fakat nakitlerin de altinlarinda hepsi yandi bitti kul oldu borsada. Cogu arkadas ustu kapali anlatigim icin haksiz bulmus . Fakat ben bu adamla 2 seneye yakindir ayni evi paylasiyorum . Cocuk icin daha iyi birikim yapariz katlayacagim nakiti de dedi hepsi yandi borsada . Soyler misiniz surekli verilen cabanin farkli sekillerde bosa cikmasi nasil bir duygu . Ben tekrar soyluyorum ekonominin de farkindayim pahaliligin da cocugun her cocugun ozel oldugununda ama soyle bir durum var cabalamak bu kadar birikim cop olurken geri cektim kendimi sorumlulugu alsin istedim yoksa bende calismadan duramam aliskin degilim bir kere umarim yeterince aciklayici olmustur

Sadece nikah yaptik dugun dernek gereksiz borc benim icin borcumuz yok

İyi de para yönetimi, sorumluluk konusunda güvenmediğiniz adamdan neden çocuk yapmak istiyorsunuz o zaman?

Eee zorla ne diye baba yapmaya calisiyorsunuz daha adami? Anlattiginiza gore sorumluluk sahibi degil adam. Neden bu israriniz?

10.000 TL ile kirada yaşayıp bebekle geçinmek çok zor. Çalışıyor olsaydınız bilirdiniz.

Bütün geçim adamın üstünde olduğu için rahat rahat "sorumluluktan korkuyorsun" diye suçluyorsunuz.

Niye çalışmıyorsun diye sorulunca depresyona girince çıktım diyorsunuz.

Depresyondayken niye anne olmaya çabalıyorsunuz?

Ama böyle maddi konularda esinize o zaman güvenmeyin bundan sonra. Benim akrabagimin esi de böye. Eline verilen her parayi yakar resmen. Toplamasi kadina kaliyor, onunda üstelik cocugu var. Yani bence bu maddi kismi esinize birakmayin

İyi de para yönetimi, sorumluluk konusunda güvenmediğiniz adamdan neden çocuk yapmak istiyorsunuz o zaman?
Calismamamin sebebi onun ne kadar sorumluluk alabilecegini gormek istemem Bahane mi bazi seyler anlamak istemem . Sadece o degil ki konu onda oldugu kadar bende de bir sorumluluk var esdeger . Ise girecegim gerekirse birikimi de koyacagim onune o zaman da farkli bir sey isteyecek mi ? Hayirlisi zamani gelince mi olacak merak ediyorum . Ona gore yol cizecegim bende elbette . Kimseyi zorla baba yaptiramayiz elbette benim asil meselem caba gorememek cocuk istemiyor mu gercekten zaman mi kazaniyor hepsi bu cocuk istedigini belirten kendisiydi zaten wvlenmeden once de .

Profilinize göre 24 yaşında gözüküyorsunuz. Tam zamanlı kaç yıl çalıştınız ? Her ay, eşinizin 10 bin tl geliri kadar gelir getiren bir birikiminiz var mı ?

Eee bu görmek istediklerinizi çocuk olmadan görmeniz gerekmiyor mu?
Sıralama hatanız var.

Bir buçuk yılda beraber yaşamışsınız, bilmiyor musunuz ne kadar sorumluluk sahibi ne kadar değil? Hayır illa birseyleril göreceksiniz çocuk öncesi olmalı bu. Hamile kaldıktan gördükleriniz neyi değiştirecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…