Eşim çocuk istemiyor

5 aydır mi çalışmıyorsunuz yoksa birlikte yaşamaya başladığınızdan beri mi? Eşiniz çalışma hayatınız sırasında hayatınızda var mıydı? Eğer gormediyse sizi çalışırken bundan kaynaklı da çalıştığınızı ve gerçekten ona ekonomik olarak katkıda bulunacaginizin kanıtını görmek istemiş.

Ek olarak depresyondayken çocuk sahibi olmak doğru bir zaman mi sizce? Bebekler hamileyken her şeyi hissediyor diyorlar. Psikolojik açıdan sakın olabilmek de bir o kadar önemli.

Adam zaten parayı,altını borsada tüketerek sorumsuz olduğunu ispatlamış, daha neyi görmek istediğinize anlamadım.

Aslında adam çocuk istemeyerek size iyilik yapıyor, farkında mısınız?

Calisiyordum zaten fakat depresyona girince ayrildim isten kendi isimdi zaten sirketimi kapattim e ticaret yapiyordum
Depresyonda çocuk yapmak yerine psikoloğa gitmeyi tercih etmelisiniz.

Arkasından da tekrar yeni bir iş kurmanız ya da ise girmeniz en doğrusu olacaktır. Kendiniz şu anda evde 0 birim üretirken az biraz gelecek stresiniz olmalı bence. Depresyona giren bir insana göre gerçekten fazla mı rahatsınız acaba?

İkiniz de haklısınız.O sorumluluk istemiyorken siz anne olmak istiyorsunuz.Esinizle konuşun tekrar belki ikna edersiniz

tüm bunlar 5 ayda mı oldu gerçekten?

evlendiniz
depresyona girdiniz kendinize ait işi bıraktınız
tüm birkiminizi eşinize verdiniz o da batırdı
ve hiç başka derdiniz yokmuş gibi eşinize çocuk da çocuk baskısı yapıp reddedildiniz

türkiyede şirket kurmak 2 saat kapatmak 2 sene sürüyor, insan depresona girdim diye neden şirket kapatır ? (kendi işimi yapıyorum)
bi tatile gidersiniz, biraz ara verirsiniz...
insan biriktirip biriktirip neden eşine verir, madem kendi işinizle emeğinizle kazandınız, paranızı yönetin. şrketi de kapatmışsınız madem oturup borsaya kendiniz yatırım yapsaydınız.
madem eşinizin sorumluluğunu ölçeceksiniz çocuk için önce o sorumluluktan bir emin olmanız lazım değil mi?

siz böyle herşeye pat diye karar verip çat diye yapar mısınız?

Birikimler zaten cop olmus. Yatirimda cesitlilik yapmasi lazimdi. Kafasi bu islere basmamasuna ragmen parayi yakmis, sorumsuz adam.
Yalniz soyle birsey var adam sizin sorumlulugunu almis(Bu kisim ayri bir tartisma konusu), cocugunkinide al diyemezsiniz. Cocugun birsuru ihtiyaci olacak, para yoksa adam ne yapsin? Doktor kontrolleri, vitaminleriniz, dogum, dogum esnasinda ihtiyaclar, cocugun sabit ve degiskem giderleri var. Yetistiremeyecegjni düşünüyorsa cocuk istememekte hakli

Sorumluluğu taktiklerle yukleyemezsinjz. O bir yetişkin. Ailesi sorumluluk verecekti siz değil. Birikimlerinizi borsada çar vur etmiş. Size kalan mirasları saklıyorsunuz söylemiyorsun bi de bu adamdan çocuk düşünüyorsunuz. Garipsiniz hakketten. Verilmiş sadakaniz var. .

Aslında fikrim çalışın 1 sene iki sene para biriktirin felan dicektim ama okudukça dumura uğradım.

Çalışmayın ya da ve çalışın ama ev ekonomisini siz ayarlayın. Para sizde dursun. Çocuk da yapmayın.
Evlenmeyi dicektim ama artık çok geç.

Evet fakat 20 senelik kiracisi esim 50p tl kira veriyoruz dublex eve kadin evime iyi bakin yeter diyor oyle iyi niyetli bir insan ayrica bana ait mallarda var kalan esim bilmiyor
Iyi hos da, kadin ya sizi yarin cikartsa? Garantisi yokki. Nerde oturdugunuzu bilmiyorum ama, benim oturdugum yerde kiralar 2-3 bin arasi.

Birden bire daha yüksek bi kira fiyati karsiniza ciksa?
10bin tl cok düsük. 1-2 Sene sizde calisin birikim yapin öyle cocuk düsünürsünüz. Acelesi ney anlamadim. Gönülsüz bir insani da asla baba yapmazdim ben. Cocuk ikinizin cocugu olacak, ikinizin istemesi lazim.

Hiç istemiyor olabilir mi? Evlenmeden açık açįk hayatinin bir doneminde çocuk istiyor musun diye konustunuz mu? Yoksa hep bakariz seklinde miydi?

Eşiniz haklı bu ekonomide çocuk yapmak kolay mı ve çocuk bakmayı sadece yedirip giydirmek mi saniyorsunuz acaba? Bu çocuk güzel okullara, güzel kurslara gitmeyi, dil eğitimi almayı, spor yapmayı, yüzmeyi, enstrüman çalmayı yani bunlardan biri ya da birkaçına ilgi duymayı haketmiyor mu? Neye güvenip gelecek kuruyorsunuz eşinizin dahi bilmedigi kalan mallariniza mi? Hamile kalınca çalışırım demek de büyük yanilgi. Şimdiden çalışıp biraz köşeye birikim yapmak sonrasinda çocuk düşünmek daha makul bir düşünce. Birkaç yıl ertelenebilir bence.

Eşiniz haklı siz ciddi saçmalıyorsunuz, hamileyken çalışırmış mış da, kolaydı öyle kusa kusa çalışmak,

hamilelere kar tatilinde bile idari izin veriyorlar engellilere verdikleri gibi düşün hamile olmak engelli olmak gibi bir şey, hiç kolay değil, ha çalışırsın hamile kalırsın ozaman olur idare ederler, ama hamile birine kimse iş vermez.Hamile olunca işten çıkaranlar var.

Bir gün et bir gün çorba siz iyi misiniz? Cocuk neden sırf siz ana olacaksınız diye düzgün beslenemiyor? Çocuğa güzel bir hayat bırakamayacaklar lütfen üremesin.

10 bin maaşta 3 kişi için çok az, ayrıca kiralık ev 10 bin de kalmıyor, gidin çalışın biraz ufkunuz gelişir

Milyonlarca bu ve daha düşük parayla yaşayan insan var bu ülkede.isteyen istiyor işte.

İyi halt ediyorlar sanki, ortalık sokak çocuğu kaynıyor, açlıktan metro da bayılan öğrenciler var

of keşke bu üye kendi isteği ile üyelik iptali yapsa her yorumu değişik, sarhoş sarhoş yazdığına eminim ama ispatlayamam

3 kat condom reyiz VanessaRinki ‘ i hatırlamadan geçmeyelim

Şuan ekonomiden dolayı birçok kişi çocuk işini erteliyor, gidişat iyi değil, eşinize hak vermedim değil, 10 bin ne ki günümüz şartlarında...

Benim bilenler çoluğa çocuğa karşı olduğumu bilir.çocuklu insanlara karşı aşırı bir antipatim var.sayfama bakabilirsiniz.kırk yılda bir ılımlı bir yorum yapayım dedim tepki çekmemek için.bu konuda da tam benim gibiler geziyormuş şansa bak .çocuk karşıtı yorumlarda linçlendiğim için kendimi değiştireyim dedim ters tepti.

Yia kıyamam kendini kötü hissetme ama Suriyeliler gibi üresin de deme kimseye canımı ye

Bence 10bin çok değil ucu ucuna ancak yeter. Eşimde 10bin kazanır bir oğlum vardı. Beş yaşına geldi bir kardeş daha yapalım dedik o da çok istiyordu biz de. Biz de ilk çocuğumuzdan kalma oda takımı, bebek arabası, park yatak dönence vs olmasına rağmen ucu ucuna denk getiriyoruz bir kaç aydır faturalar taksitler derken. Ki siz 10binle her şeyi sıfırdan başlayacaksınız. Bence de önce birikim yapsanız çok daha iyi edersiniz. Kaldı ki hamile kalınca çalışmaktan kastınızı hiç anlamadım. Hoş herkesin bir değil ama hamilelik kadar berbat geçen günlerim olmadı ama evlat sevgisi insana her şeyi tatlı ediyor işte bile bile ikinciyi yapıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…