Eşim çocuk istemiyor

Bence çocuk için acele ediyorsunuz. Sadece romantik bakış açısıyla çocuk istiyorsunuz. Maddi durumunuza gerçekçi bakmıyorsunuz. 1 kutu süt 20 tl olmuş. Peynir 200 tl kilosu. Daha sucuk, peynir, tavuk, kıyma, sebze, meyve, balık, kuruyemis, tereyağ vs var. Bunlar daha gida kalemi. Çocuk bunları dengeli yemeli ki gelişimi düzgün olsun etkilenmesin. Daha doğumu, doktoru, kıyafeti, aşısı, oyuncak, kreş, anaokulu, ekstra harcamalar var. Hadi zibin vs akrabadan buldunuz. En uygun bebek arabaları 2 bin TL. Beşiği var. Ayakkabısı var. Daha bunun eğitimi var. Oyun grubu, anaokulu, okulu, kursu, gezi parası, teknolojik aleti ileride belki şehirdışı okutmasi, kirası, harçlığı var. Belki evlenecek. Azda olsa belki destek olunması vs. Var da var yani. Önceki kuşaklar gibi saldım çayıra mevlam kayıra zamanı değil. Benim halam zamaninda lise mezunu bankaya girmiş. Asgari ücretten yüksek ücret almış.Şimdi nerede.. üniversite mezunları asgari ücrete çalışıyor. Eskiden emekli ikramiyesi küçük bir ev veya araba parası ederdi. Şimdi nerede..eskiden insanlar tatile giderdi. Tatile gidemeyen köyüne giderdi. Şimdi tatili bırak köyüne gitmek bile en az 2- 4 bin TL benzin parası arabayla..Ben gençken babam ailemizi her ay 2 kere dışarıda yemeğe götürürdü. Hamsi, köfte vs yiyebilirdik Şimdi en uygun balık için bile gitsen 4 kişi en az 400 tlden masadan kalkarsın. Ayda 800 tl eder. Eskiden uyguna telefon laptop vardı. Şimdi çoğu çok pahalı. Eskiden paranın kıymeti vardı. Eş dost akraba düğünde en az çeyrek altın takardi. Benim uzaktan akrabam evlendi. Taktıkları tam ve yarım altın vs hiçbiri onlara geri gelmedi. Yani bu ortamda çocuğunuza ne vereceksiniz ki? Çocuk sahibi olmak " ona hakkıyla bakacaksaniz" hakkınız. O çocuğun vebaline girecekseniz, o çocuk her gün ben niye doğdum diye dert yanacaksa hakkınız değil. O çocuğun da iyi, güzel beslendiği kaliteli bir eğitim alıp kendini gerçekleştirdiği bir yaşam sürme hakkı var. Onları da düşünmek lazım. Diğer türlüsü sadece romantik söylemlere giriyor. Sadece o söylemler çocuğun karnını doyurmaz, iyi bir eğitim ve iyi bir gelecek verdirmez.

Kaldı ki ben evlendiğimiz süre boyunca çalıştım bir buçuk senedir eşim tek çalışıyor sadece. Ve depresyondayken ne alaka çocuk.
Böyle bir adamdan illa çocuk yapma isteği de hiç mantıklı değil. Depresyonda olduğunuz için boşluğa düştünüz ve çocuğa sardınız bence tedavi olun sonra tekrar düşününce sizde erteleyeceksiniz.

Eşiniz haklı, bu maaş ile geçinmeniz zor. Çocuğunuz olsa düşünemiyorum bile. Eşim ve ben iyi kazanıyoruz kesinlikle çok zor yetişiyoruz ki daha bebek, bir de su günlerde ücretsiz izne ayrıldım ilerisini düşündükçe bana hafakanlar basıyor. Herkes gelirine göre yaşar bir şekilde çocukla da idare edersiniz ama eşiniz istemiyorsa sıkıntı ile idare edersiniz, olan huzurunuz da gider. Çocuğun her şeyi masraf. Hamileliginiz nasıl geçer bilemezsiniz zaten doğduktan sonra bebeginiz size bağımlı olacak o yüzden çalışmanız düşük bir ihtimal, bence ona bel bağlamayın. Yeni evlisiniz sanırım, gençmişsiniz de herhangi bir sağlık probleminiz yoksa evliliğiniz ve ev ekonominiz oturana kadar bekleyebilirsiniz. Sürekli bunu düşünüp kendinizi üzmeyin. Bir işe girmeyi düşünmüşseniz hazır şu an engeliniz yokken çalışırsınız, kendi gelirinize dokunmazsınız birikime ayırırsınız ve sonrasında düşünebilirsiniz mesela.

Adam zaten maddiyat yüzünden çocuk yapmak istemiyor siz diyorsunuz ki kocam sorumluluk alsın diye kendimi geri çekiyorum. E adam haklı o zaman istememekte? Sorumluluk almış alacağı kadar.

Sizin çocuk istemeden önce halletmeniz gereken çok konu var. Eşinizin borsa düşkünlüğü, sizin depresyonunuz, maddi durumunuz… Aslında eşinize güvenmiyorsunuz ki onu test etmek istemişsiniz, o da zaten batırmış testi geçememiş. Birikimleriniz konusunda eşinize güvenmeyin, yazık cidden. Ama yazdıklarınızda eşinizin sözüne güvenebileceğiniz bir şey var o da şimdi çocuğun zamanı değil. Her şeyi geçtim çocuğa yazık olur sonra bir de ona üzülürsünüz, sırf kendiniz için istiyorsunuz ama bu şekilde de düşünün. Evet bir zaman sınırı koyabilirsiniz çocuk için, sonunda yaparsınız çocuğu ya da ayrılırsınız. Bahane mi değil mi bu şekilde anlayabilirsiniz.

Evlenirken hiç bu konuyu konuşmadınız mı ?

İlla ki istemiyorsa ve hiç istemiyorsa ayrılmak en doğrusu

Bende ülkemizden bir gerçek yazmak istiyorum.

Şuan asgari ücret 5500 TL ve karı koca asgari ücret çalışan kişilerin evine zaten 11 bin TL giriyor. Ülkemizin ortalama %35 gibi bir kesimi zaten bu kadar bütçe ile geçinmeye çalışıyor. Benim çevremde pek çok kişi böyle yani maalesef.
Bir şekilde çark dönüyor insanların ama kolay değil.

Konu sahibi; zaten problemleriniz varmış, eşiniz de maddi manevi hazır değilmiş, sizin de yaşınız küçük. Kesinlikle erteleyin. Çocuk kararı tek başınıza verebileceğiniz bir karar değil. Birkaç yıl kenara birikim yapın. Bu süre içinde evliliğinizin de oturmasını bekleyin.

yani söyledikleriniz hep birbiriyle çelişiyor. eşiniz önce çalış demiş siz hamileyken çalışırım diyorsunuz. iş verenler de kucağını açmış hamile kadın gelsin de çalıştırayım diye bekliyordu zaten.. psikolojim bozuldu şirket kapattım diyorsunuz, daha sonra da bakalım eşim sorumluluk alabilecek mi diye çalışmıyorum diyorsunuz.. ama 5 ay gibi bir süreden bahsediyoruz. psikolojiniz bozuksa çocuk düşünmek ne derece mantıklı bilemedim. eşiniz bir de bu süreçte altınları borsada kaybetmiş. 5 aylık evlilikte bir dünya şey yaşamışsınız, biraz bir sakin olup olanı biteni mi gözlemleseniz acaba? çocuk bu, bir yere kaçmıyor.

Eşim sorumluluk alsın falan demişsiniz ama sorumsuz kişi sizsiniz bence. Adamın işi var gücü var ev geçindiriyor bir de çocuk bakıp çocuk geçindircek. Siz ne yapıyorsunuz peki evde oturup çocuk da çocuk diye kafa ütülemekten başka? O zaman oturun bir iki yıl çalışın o parayı kenara atın bak bnm çocuk param bu rahatça gerekli şeyleri alırız artık diyebilin

10bin iyi, hatta orta bir maaş bile değil. 2 kişiye yeter belki evet ama 3 kişiye kıt kanaat yeter. Ayrıca belli ki eşiniz size (haklı da sebeplerle) güvenmiyor. Hamile kalınca çalışırım ne demek, işverenler hamile kadınları işten çıkarma peşinde siz hamile kalınca çalışırım sözü veriyorsunuz. Ekonomi haklı bir neden ve 1 kişinin yarım yamalak maaşıyla çok zor çocuk yapmak.

Aynı zamanda çocuk oldugunda çalısamıcagınıza göre şuan çalısmanız lazım hayat çok zor bunu ancak çalışanlar bilir hele birde kirada iseniz on kat zor ben kızımla yaşıyorum gelirim çok şükür iyi ama yinede zorlanıyorum evim kira iki kişyiz sadce hayat öyle kolay değil hele şu son 3snedir hiç kolay değil

Allah Allah ya adam 10 bin tl aliuor fiye adama hak veren hem cinslerime soruyorum.bir adam bir kadinin anne olma hakkini elinden alabilirmi bu nasil bencil bir dusuncedir.bizim gelinin eside boyle cocuk yapmadi isterse bosanirim diye tehdit etti niyayetindede yillar sonra ayrildilar.ohh adam gitti yeni hatun buldu yazik kadinda yasi gecti dogurganlik yili bitti.simdi soruyorum bu bencillik degilde nedr.anne olmak istiyorsanuz esinizi ikna edin yillar gectikce zorlasan bir durum gebelik.ve doganin rizkida oluyor bskmayin para az diyenlere

Doğanın rızkı olsa açlıktan ölen çocuklar olmazdı hanımefendi. Gerçekten çocuk isteyen bir kadın veya erkek önce çocuğun iyiliğini düşünür. Ha 10bin alıp çocuk yapan yok mu, var. Ama niye daha iyisini verme şansları varken kıt kanaat geçinsinler?

Ben soyle anladim. Bu adam sizin birikimlerinizi borsada yemis. Sizin bunca yillik calisip cabalayip biriktirdikleriniz havaya ucmus. Siz de bu yuzden isi birakmissiniz. Depresyona girmissiniz. Birincisi depresyonda iken cocuk yapmak buyuk kumar. Cunku lohusa depresyonu diye birsey var. Bazilari cok agir geciriyor.
Ikincisi cocuk insanin tum hayatini, yasam tarzini degistiriyor. O sorumluluk icin cok erken bence. Maddi acidan da yeterli degil. Bir cocuk gunde bir bez tuketmiyor. Cocuk bezleri wn basta dunya para, mamalar, cocuk arabasi, anne kucagi... cocuk olunca bir suru sey ihtiyac oluyor. En kotu oyuncak bile dunya para.
Esinizle evleneli daha 5 ay olmus her ne kadar onceden beraber yasasaniz da bu durum biraz farkli, bir kac sene bekleyin. En basta esinizin sizi maddi yonden kullanip kullanmadigindan onceemin olun, sonra cocuk yapin. Esiniz once borsa oynamayi birakmali.

Kimse anne olma demiyor ki bu kadına. Şartlarını çocuk yapmaya uygun hale getir diyorlar. Sabah biri konu açmıştı, maddi durumları iyi değilmiş ama 4 aylık bebeği varmış. Sütü de azmış. Pirinç unu ne kadar vereyim diye soruyor. Bu mudur annelik? Düşünmeden pervasızca üremek mi? Çocuğa haksızlık değil mi?

Eşinizin derdi maddi sıkıntı
Sizin çözümünüz çalışmayıp evde depresyona girmek
Mantık nerde?
Siz de çalışsanız maddi durumunuz düzelse adam da rahatlasa şu şartlarda çocuk büyütebiliriz dese mesela
Depresyondaysanız gidip destek alın tedavi olun

Siz ister kuru ekmek yersiniz ister çorba
Ama sizin keyfinizle dünyaya gelmiş bir cana kuru ekmek yediremezsiniz

Adam yerden göğe kadar haklı, çocuk çocuk diye çıldırıyorsunuz adam maddiyat yeterli değil diyor bu yüzden olamayan çocuğu yattığınız yerden istemeyin siz de, istediğiniz çocuk için bir çaba sarfedin, millet gebe kalınca işi bırakıyor siz gebe kalınca çalışacaksınız öyle mi?sebep?
Eşinizin kazandığı 10 bin lira bebeğin hangi ihtiyacını karşılamaya yetecek?
Bir paket bebek bezi kaç lira, bir ıslak mendil kaç lira, bebek maması kaç lira, bebek kıyafetleri kaç lira haberiniz var mı? Yok tabiki

Evet fakat 20 senelik kiracisi esim 50p tl kira veriyoruz dublex eve kadin evime iyi bakin yeter diyor oyle iyi niyetli bir insan ayrica bana ait mallarda var kalan esim bilmiyor
Elalemin kadınına mı güvenerek çocuk yapacaksınız? Hadi çıkın evden dedi ne yapacaksınız, kiralar kaç lira biliyor musunuz? Hadi kadın gökten inen bir melek çıkın demedi de öldü ne yapacaksınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…