- 21 Nisan 2021
- 707
- 1.998
- 63
- Konu Sahibi ManyamisBebek
Bence çocuk için acele ediyorsunuz. Sadece romantik bakış açısıyla çocuk istiyorsunuz. Maddi durumunuza gerçekçi bakmıyorsunuz. 1 kutu süt 20 tl olmuş. Peynir 200 tl kilosu. Daha sucuk, peynir, tavuk, kıyma, sebze, meyve, balık, kuruyemis, tereyağ vs var. Bunlar daha gida kalemi. Çocuk bunları dengeli yemeli ki gelişimi düzgün olsun etkilenmesin. Daha doğumu, doktoru, kıyafeti, aşısı, oyuncak, kreş, anaokulu, ekstra harcamalar var. Hadi zibin vs akrabadan buldunuz. En uygun bebek arabaları 2 bin TL. Beşiği var. Ayakkabısı var. Daha bunun eğitimi var. Oyun grubu, anaokulu, okulu, kursu, gezi parası, teknolojik aleti ileride belki şehirdışı okutmasi, kirası, harçlığı var. Belki evlenecek. Azda olsa belki destek olunması vs. Var da var yani. Önceki kuşaklar gibi saldım çayıra mevlam kayıra zamanı değil. Benim halam zamaninda lise mezunu bankaya girmiş. Asgari ücretten yüksek ücret almış.Şimdi nerede.. üniversite mezunları asgari ücrete çalışıyor. Eskiden emekli ikramiyesi küçük bir ev veya araba parası ederdi. Şimdi nerede..eskiden insanlar tatile giderdi. Tatile gidemeyen köyüne giderdi. Şimdi tatili bırak köyüne gitmek bile en az 2- 4 bin TL benzin parası arabayla..Ben gençken babam ailemizi her ay 2 kere dışarıda yemeğe götürürdü. Hamsi, köfte vs yiyebilirdik Şimdi en uygun balık için bile gitsen 4 kişi en az 400 tlden masadan kalkarsın. Ayda 800 tl eder. Eskiden uyguna telefon laptop vardı. Şimdi çoğu çok pahalı. Eskiden paranın kıymeti vardı. Eş dost akraba düğünde en az çeyrek altın takardi. Benim uzaktan akrabam evlendi. Taktıkları tam ve yarım altın vs hiçbiri onlara geri gelmedi. Yani bu ortamda çocuğunuza ne vereceksiniz ki? Çocuk sahibi olmak " ona hakkıyla bakacaksaniz" hakkınız. O çocuğun vebaline girecekseniz, o çocuk her gün ben niye doğdum diye dert yanacaksa hakkınız değil. O çocuğun da iyi, güzel beslendiği kaliteli bir eğitim alıp kendini gerçekleştirdiği bir yaşam sürme hakkı var. Onları da düşünmek lazım. Diğer türlüsü sadece romantik söylemlere giriyor. Sadece o söylemler çocuğun karnını doyurmaz, iyi bir eğitim ve iyi bir gelecek verdirmez.