Eşim çocuk istemiyor

Eşiniz neden istemiyormuş?
Erken diyo ev alalım en azındna arabayı yenileyelim ekonomik olarak bi şeyleri garantiye alalım diyo ama bunlar bahane ben eşimi tanıyorum henüz psikolojik olarak hazır değil bu durumu kabullenmem gerek onu zorlayamam asla zaten ben de öyle aman aman deliler gibi istemiyorum

Bazı arkadaşlarım kocalarının ısrarıyla çocuk yapıyor yani bazı erkekler ciddi anlamda çok istiyor eşim kesin olarak istemiyor diyemem ama onlar kadar istemiyor . Bir keresinde bi arkadaşım karısı hayat boyu çocuk istemediği için eşinden ayrıldı bu olayı anlattığımda eşim şey demişti evlenmeden önce adamşa bu durumu paylaşmalıydı mesela ben asla çocuk istemeyen biriyle evlenmezdim yani çocuk istiyor ama sanırım şuan değil en iyisi bu durumda tekrar çocuk konusunu açmamak göndermeli reelsler bebek videoları atmadan eşimin konuyu açmasını beklemek diğer arkadaşlarında yazdığı gibi tek tarafın istemesiyle çocuk yapılmaz
O kocalar çocuk bakıyor mu acaba 😂 yahu erkekler çocuk tabi ki ister ve sonrasında büyük çoğunluğu çocuğun varlığından şikayete başlar.
Benimkisi 1.5 yılın sonunda baba olduğunu farketti, oğlum 7.5 yaşında daha yeni yeni adam gibi baba oldu

27 yaşındayım eşimde 27 yaşında 14 aydır evliyiz aslında evlenmeden önce ikimizde en az 1-2 sene çocuk istemiyorduk bu konuda hemfikirdik ancak bizimle aynı aylardan evlenen nerdeyse bütün arkadaşlarımız bebek bekliyor zannedersem biraz bunun da gazına geldim ve bebek istiyorum yani istiyorum derken öyle deli dehşet bi tutkuyla değil ama hafiften eşimi yoklamaya başladım o da açıkça istemiyorum demiyor beni üzmemek için ama başlarda önce bi ev alalım vs vs diye geçiştirdi ikimizde memuruz evet ama bu zamanda ev almak öyle kolay değil ben de " ohoo ev almaya kaldıysak 35 yaşında anca yaparız dedim" o da ee istiyorsan yapalım gibi bi şey söyledi ama ben kocamı tanıyorum ki istemiyor ya da kararsız bu konuda nasıl bi yol izlemeliyim yardıma ihtiyacım var sizce ben mi çevreden etkilendim
İstemiyorsa ısrar etmeyin. Çocuklu hayat zor, hele hele de yeni evlisiniz biraz gezin tozun, birbirinize vakit ayırın.
Çocuk gerçekten kolay değil, evliliğim cocuksuzken çok daha mutluydu. En azından ben mutluydum.
Şimdi eşim de ben de sinir küpüyüz evde. Çocuk yorucu bir süreç.

yaşınız çok genç. evliliğiniz çok yeni. buradaki tecrübeli eş ve anneleri dinleyin. önce evliliğinizin tadını çıkarın, evlilikte ilk birkaç sene önemli. önce bir ilişkiniz otursun. eşiniz de kestirip atmamış zaten. ikiniz için de doğru zaman geldiğinde anlarsınız. tek tarafın istemesiyle olmaz bu iş.

34 yaşında anne oldum. birkaç sene daha bekleseydim de vay çok geç kaldım demezdim açıkçası.

27 yaşındayım eşimde 27 yaşında 14 aydır evliyiz aslında evlenmeden önce ikimizde en az 1-2 sene çocuk istemiyorduk bu konuda hemfikirdik ancak bizimle aynı aylardan evlenen nerdeyse bütün arkadaşlarımız bebek bekliyor zannedersem biraz bunun da gazına geldim ve bebek istiyorum yani istiyorum derken öyle deli dehşet bi tutkuyla değil ama hafiften eşimi yoklamaya başladım o da açıkça istemiyorum demiyor beni üzmemek için ama başlarda önce bi ev alalım vs vs diye geçiştirdi ikimizde memuruz evet ama bu zamanda ev almak öyle kolay değil ben de " ohoo ev almaya kaldıysak 35 yaşında anca yaparız dedim" o da ee istiyorsan yapalım gibi bi şey söyledi ama ben kocamı tanıyorum ki istemiyor ya da kararsız bu konuda nasıl bi yol izlemeliyim yardıma ihtiyacım var sizce ben mi çevreden etkilendim
canım seni çok iyi anlıyorum. benim ablam 26 da evlenmişti 3 yıl çocuk istemedi . sonra istediler olmadı ve doktora gittik doktor miyom var sende hemde çok büyük dedi sezeryan olur gibi alındı . tamam dedi sorun çözüldü ama hala olmuyor meğer eşindeymiş aslında sıkıntı ve imkansızmış çocuk sahibi olmaları ( tabi Allah bilir ama doktorların dediği buydu) yine de 2 tüp bebek denendi bir sürü hormon aldı vücuduna ama belli aşamada ikiside iptal edildi.ozmaan ablam keşke evlendiğimiz yıl herşeyimize baktırıp bekleseydik demişti. belki evliliklerinin ilk yolları daha farklı olurdu.tabi biz bunları yaşayınca bende çocuğum olmayacak diye çok korkmuştum (şimdi olmazsa olmasıncılar çıkar ortaya) 31 de evlendim eşim 35 di. dedim ben bir tane doğurayımda ne olmaz sonra istemezsem yaşım geçmeden bir tane olsun çocuğumuz dedim. hatta ben öncesinde gidip doktora baktırdım tüm değerlerime öyle başladım denemeye. sizin yaşınız evet çok genç ama bi değerlerinize baktırın. rezervinize bakılsın. hatta eğer giderse eşiniz aslında bi testte o yaptırsın. içiniz rahat olsun beklerken en azından. aslında bence bu testler evlenmeden önce bile yaptırılabilir evlilikte çocuk isteği olan çiftler için.

O değil de 32de doğurdum genç anne sayıyordum kendimi öyle miyim değil miyim acil cevap kızlar 🥹😬😬😬
artık değişen dünyaya göre öyle gibi ama bende 32 de doğurdum ilk çocuğumu bende aksine kendimi geç kalmış hissediyordum o zamanlar çünkü millet o yaşta 2. 3. çocuğu yapıyorlardı. şimdi 40 yaşındayım bebeğim var şu an baktığımda 32 de çocuk gelinmişim ben ya diyorum 🤣🤣

Bende sizin gibi başlarda istemezdim gezelim ondan sonra derdim aradan tam 9 yıl geçti o istemediğim çocuğu Allah öyle bir arattı ki bize sayısız tüp bebek denemeleri sayısız tedaviler elimde sonuç 0 çocuk sizin yaşlarda başladım uğraşmaya 25 yaşında evlendim zaman o kadar hızlı geçiyor ki bence vakit kaybetmeyin birçok sorun çıkıyor

Ay herkes ne kadar abartmış ya, hepimiz insanız etrafımızdaki çocukları görünce benimde bir çocuğum olsa güzel olur diye düşünebiliriz ne var bunda? Ben seni anlıyorum canım bizde 14 aylık evliyiz. Bende 10-11. Ayımızda eşimi yokladım planlı davranmak istedim bir süre belirleyelim ve o zaman çocuk yapalım diye. O o zaman çok yanaşmamıştı ve ben çocuk konusunu kapatmıştım ama bir iki ay sonra kendisi çocuk istiyorum diye geldi.
bencede ya yok çocuk bir deprem yok çocuk elinizde bomba nedir bu ya bende hayretle okuyorum. tabiki çevreden görüp bebek özleyip çocuklara dayanamayıp çocuk yapma isteği gelir içimize neresi saçma bunun. insan sevdiğinden ortak bir evladı olsunda ister. anne olmak her kadının hakkı üstelik. ayrıca kim ne derse dersin çocuk evin neşesi çocukla tamamlanıyor evlilik. insan bir süre sonra gezip tozmaktanda sıkılıyor ayrıca gez gez nereye kadar 🤣

aslında bence bu testler evlenmeden önce bile yaptırılabilir evlilikte çocuk isteği olan çiftler için.
zaten normalde yaptırılıyor
en azından miyomu olduğunu öğrenmek için evlenmeyi beklemiyor batılı ülkelerde kadınlar. jinekolojik kontrol diye bir şey var her sene gidiyorsun.

doğu, afrika vs. ülkelerde de (japonya kore filan hariç) zaten evlenme yaşı düşük, çocuk sayıları yüksek

biz böyle tam arada kalıyoruz
hem evlenme yaşı yükseliyor,
hem kadınların evlenmeden jinekolojik kontrole gitme alışkanlığı yok, sonra da sorunlardan haberi olmuyor ya da geç oluyor.

Genç anneden kastım yarın öbür gün çocuğumun okuluna gittiğimde çocuğumla gezdiğimde enerjik olayım genç görüneyim istiyorum işte bu da benim hayalim ne yapayım benim annem ve babam genç anne babaydı tabi genetik olarak da yaşını göstermeyen insanlar maşallah ben okulda kendimi çok havalı hissederdim herkes annen ne kadar genç ya da babamla görenler abin mi diye sorunca
Ben konu başlığınızda eşiniz hiç çocuk istemiyor anladım. Hiç yapmayalım demiyormuş. Siz evlenmeden önce bu konuyu konuşmuşsunuz. İlk bir kaç yıl yapmayalım demişsiniz o şekilde anlaşmışsınız. Siz madem genç anne olayım erkenden doğurayım istiyorsunuz o zaman evlenmeden önce ona bunu söylemeliydiniz. Ama siz o zaman tamam demişsiniz, şimdi ise istiyorsunuz ve eşiniz hazır değil. Bu arada çevreden falan da etkilenmeyin, çevreden etkilenip çocuk yapılmaz.

Arkadaşlarınız çocuk yapıyor diye mi çocuk yapacaksınız? Sevgiliyken beraber yaşadınız mı eşinizle? 14 ay çok da uzun bir süre değil. 35e kadar bekleyin demiyoruz ama biraz duygusal bakıyorsunuz konuya

Genç anneden kastım yarın öbür gün çocuğumun okuluna gittiğimde çocuğumla gezdiğimde enerjik olayım genç görüneyim istiyorum işte bu da benim hayalim ne yapayım benim annem ve babam genç anne babaydı tabi genetik olarak da yaşını göstermeyen insanlar maşallah ben okulda kendimi çok havalı hissederdim herkes annen ne kadar genç ya da babamla görenler abin mi diye sorunca
Sanki 1960 da yaşıyorsun. Bahanelerin komik.
Yarın bir gün çocuğunun okuluna gittiğinde 40 yaşında anne olan tayfayı daha çok göreceksin.

Yorumlar o kadar korkunç ki normalde arkadaşları dertlerini açtığında da böyle cevaplar mı veriyor bu insanlar

Ya da klavye delikanlılığı mı

Eğer çocukları varsa gerçekten yetiştirdikleri çocuklara üzüldüm. Çünkü buradaki yorumlar resmen hayata bakış açılarinin ne kadar karanlık olduğunu gösteriyor.

Konu sahibi banlanınca rahatlıyorlar

Back
X