Esim cocuk istemiyor :(

benim eşimde böyleydi...
dünyaları yıkardı çocuk deyince....
kendi haline bıraktım bende vazgeçtim zaten dedim...
6 ay sonra yalvarmaya başladı çocuk diye...
şimdi herşeyden vazgeçebilir çocuk için o derecede yani...
eşim 29 ben 24 yaşımızdayız....
1,5 yıldırda çocuğumuz olmuyo...
bu ihtimalide düşündür eşine....
öyle istediğin anda olabilecek bişey değil çocuk ne yazıkki...

şu bebek sahibi olmak istemiyorum,kendimi hazır hissetmiyorum diyen erkeklere sinir oluyorum.ne hakkı varki bir kadının anne olma isteğini ertelettiriyor yada hiç izin vermiyor.bunun ne kadar acımasızca olduğunun farkınada varmıyorlar bir türlü.ama eminimki kendi bebek istese siz kendimi hazır hissetmiyorum deseniz (ki bunu bir bayanın söylemesi daha doğru.çünkü o bebeği 9 ay boyunca taşıyacak onun verdiği sıkıntılara hep anne katlanacak.doğduktan sonrada sorumluluğun çoğu annede olacak yine.erkek işin sadece maddi kısmıyla ilgilenecek.) kıyametleri koparır kırk takla atardı sizi ikna edebilmek için.

Yok cnm ondan daha büyük yasta olup ta cocuk istemeyenleri de biliyorum çevremde..yani herkes cocuk isteyecek diye birsey yok hatta cocuk yapmayı hiç düşünmeyen arkadasım da var benim ama ben istiyorum.Aileici sorunumuz yok çok şükür yani kaynana vs diyorsan öyle evliliğimizi bozacak tarzda sorun yok ev alma konusunda son donemde takistik ama gecti gitti..kayınvalidem eskiden üzdü beni ama suan çok iyiyiz Allah bozmasın ve cocuk olsa bakacağını söylüyor ben çalıştığım icin gündüz o bakicak hatta uykusuz kaldığında getirirsin ben bakarım sen kaygilanma diyor

ay size katılıyorum ben istemezdm yaşlı bi babam olsun benim babam benim her dönemimde yanımda olmalı ben okuldan mezun olurken onun evde yaşlılıktan yanımda olmamasını istemezdim

Bende istemezdim öyle olmasını şahsen.. Ben şuan 21 yaşındayım babam 47 yaşında. Gayette normal genç bile Bende ufak yaşta anne oldum. Küçük yaşta evlenmiştim şuan 21 yaşındayım oğlum 4 yaşında.. 24-25 en erken anne olmak için iyi bi yaş aslında.. Benim ileriye dönük çok güzel olucağını düşünüyorum erken anne olmanın avantajlarıda çok. Mesela ben 30 yaşında olduğumda 13 yaşında olucak (lise zamanlarına geçiş). Ben 40 olduğumda oğlum 23 yaşında askerden gelmiş olucak Mevla o günleri görmeyi nasip edicek mi bakalım.. Sağlıklı ve huzurlu ömürler yaşamayı nasip etsin rabbim. Herşeyin hayırlısı..

Kusura bakmayında çocuk istemeyenleri biliyo olabilirsiniz çevrenizde fakat eşlerin böyle bi düşüncesi varsa eğer evlenmeden önce söylenmesi gerekir.
Eşiniz istese siz istemeseniz onun hoşuna gidicekmiydi? çocuk istemiyosa bi insan bunu evlenmeden önce belirtmeli.
Sana uyucak mı bakalım fikri uzlaşılaşılabilicek mi? adam 35 yaşına gelmiş daha neyi bekliyor?
kızmayın bana nolur ama böyle hayatı ağırdan alan insanlara çok sinir oluyorum sanki 1000 yıl yaşıycaklar.
Ayrıca şimdi ev alınmasa olmaz mı? bugüne kadar ertelenmiş bişey sonuçta.
Ben sizin yerinizde olsam hiç dile getirmem kaçan kovalanır misali... ısrar ettikçe yada söyledikçe dahada kendini çekicektir geri eminim.
Çocuk istemediğinizi söyleyin hırslansın biraz bakalım neler değişcek.
Bu seferde %80 o istiycek biraz zaman geçince.​

Çok doğru yazmışsınız, herkes çocuk isteyecek diye bir şey yok. biz de 30 un üzerinde yaşları olan bir çiftiz ve ikimiz de çocuk istemiyorum, ha bunu ilişkinin başında konuştukzaten. Eşiniz sanırım zaten hiç çocuk istemiyorum demiyor, ev işini de halledelim diyor ki gerçekten çocuk olduğunda önceden önemsemeyenler bile ev işini bir an önce halletmeye çalışıyor, çünkü kira büyük bir külfet. Bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok para.

Bir de şu var, erkeklerin çoğu kadına bırakıyor çocuk zamanını, ama bunu yaparken kadına neredeyse hiç destek olmayacaklarını her işi kadının üstleneceğini -çalışsa bile- düşünerek yapıyorlar. Azınlıkta olanlar ise şunu da halledelim ya da nasıl altından kalkacaksın ki şimdi olsa çocuk ben kendimde o gücü görmüyorum gibi düşünüyor belki de eşiniz. Sizin de rahata düşkün olduğunuzu yazmışsınız, sonuçta erkeklerin beyni ilk çağdaki gibi işliyor bilinç altında, kadın her şeyi üstlenecek ona ihtiyaç olmayacaksa her iş olabilir, o sadece avcı olur, ama siz de çalışıyorsunuz sadece evde anne olmayacaksınız, bence eşiniz gayet ince fikirli biri, şanslı hissetmelisiniz sadece oturup enine boyuna konuşmalı, ev planınız ne kadar süre, çocuk kaç yaşına gelene kadar kredi alırsanız bitirebilirsniz vb konuşmalısınız. bir de siz de gerçekten göze alabiliyorsanız öncelikle evde uykudan feragat edebildiğinizi buna rağmen mutlu bir kadın olabildiğinizi eşinize göstermeniz lazım, insanlar duyarak değil de görerek anlayabiliyor bazı şeyleri.

maşşallah sübhanellah.rabbim ogünleride göstersin hayırlısıyla inş.bende hep diyorum keşke biraz daha erken evlenseydim ama öğrenimdi iş bulmaktı derken hep ertelendi.seni çok şanslı görüyorum şahsın.

Teşekkür ederimde benimkide biraz fazla erken oldu sanırım Amin canım inşallah. Hakkımızda herşeyin hayırlısı..

erkekler her istedikleri anda cocuklari olabilecegini dusunuyorlar
benim esim de oyleydi, ok uzun zaman istemedi. ben ona sadece bak ben de istemiyorum ama bebek hemen ilk aydan olmayabilir ve aylarca ugrasmamiz gerekbilir, hadi korunmayi birakalim ne zaman olursa bize supriz olsun derdim hep, ama hic onemsemezdi.
aradan baya zaman gecti bebek istemeye basladi hem de cilginca.. su an deli gibi istiyor ama 6 ay sonra hamile kalabildim o surecte cok stresler cektik acaba olmayacak mi nedne olmuyor gibi.. oldu ama dusuk yaptim simdi yine ugrasiyoruz sonucta bebek tamam kimisinin hemen ilk denemelerde olabiliyor ama olmama ihtimalini de dusunup, kendinizi strese sokmadan, sadece korunmayi birakma konusunda ikna etmeye calis bence esini. ve de bence cok israr etme bebek konusunda ters tepki yapiyor sanirim, gun gelicek o cok istemeye baslayacak eminim

Yaşınız 30.Çocuk da hadi artık istiyorum şimdi olsun diyince de olmuyor:26:

hakılsın canım bence bir tane çocuk olmalı sonra istemiyorsamn yapma benimde yeğenim hemen istemedi korundular şimdide çok istiyorlar ama olmuyor doktor doktor geziyorlar bu arda zamanda geçti tabi ama zamanında korunmasaydılar tedeviyede erken başlarlardı .yaş geçtikçe hamile kalma şansıda düşüyor canım bunu eşinize söyleyin sonrada çocucuğumuz olmuyor diye konu açmanız gerekmesin allah hayırlı evlatlar versin inş.

allah korusun inşallah olmaz ama farzedin ki birinizde problem cıktı ve bebek olmadı tedavı olmanız gerekiyor takdır edersınız ki yıllarca ugrasan ınsanlar var ee sızı yaslar - 30-35 böyle bir durum oldugunda ne yapmayı düşünür eşin sor bakalım bir?almak almak sonu yok bunun insanoğlu hep birşeyler ister durur

eşinize dıyorsunuz ama sizde tam anlamıyla hazır oldugunuzdan emın olun sonra eşinize diretin...

Anne olmayi istemek sizin hakkiniz ise, baba olmayi
"henüz" istememekte esinizin hakki.
Bunu neden bu kadar abartiyorlar anlamiyorum, her canli anne baba
olacak diye bir kaidemi var.
Son günlerde en cok rastladigim kadin modeli "cocuk" ile
kafayi bozmus olanlar. Neden?
Esimizle aramizdaki bag,sevgi,saygi cocukla mi orantili olmali.
Aile olmaksa niyet, iki yetiskinin evlenmesiyle zaten bir aile olunmus demektir.
Hayatta cocuktan daha önemli seylerde var.
Zamana birakmak ve anin tadini cikarmak gerek

Son düzenleme:

kusura bakma ama bu yorumundan acayip bi rahatsızlık duydum.ya evli değilsin yada evliliğin ne lduğunu tam idrak edememişsin.

kusura bakma ama bu yorumundan acayip bi rahatsızlık duydum.ya evli değilsin yada evliliğin ne olduğunu tam idrak edememişsin.

Evliyim...
Evlilikten ne anlayip anlamadigimi herhangi biriyle tartismak niyetinde degilim.
Kendi görüslerimi paylastim, katilip katilmamak size kalmis.

Sen 30 eşin 35 yaşındaymış.
Eşine gerçekten çocuk isteyip istemediğini sor.
Bir başka sorun vardır belki.

çok pardonda çocuktan önemli ne var hayatta ?

evliyim...
Evlilikten ne anlayip anlamadigimi herhangi biriyle tartismak niyetinde degilim.
Kendi görüslerimi paylastim, katilip katilmamak size kalmis.

yooo bende asla sizinle evlilikten ne anladığınızı tartışacak değilim.o kadar boş vaktim yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…