Esim cocuk istemiyor :(

Benim annem büyük ablamı 17 yaşında doğurmuş(biliyorum çok erken!)
.şimdi 37 yaşında.
görenler kardeş sanıyor ikisini.Ablamla arkadaş gibiler,yaş farkıda çok yok, bu durum gayet güzel birşey.
Ama bir yakınımız 30 yaşında çocuk sahibi oldu, ay şu rahatsızlık, bu rahatsızlık, şuram ağrıyor, buram ağrıyor, yaşlandımmı ?
(...)
insan 30 yaşında tam bir yetişkindir artık , o yaşın ağırlığını taşımalı, ama o bebek sesi , bebeğin o'su ,bu'su katlanamıyor bile.Yaşının gerektiği gibi davranması yerine, çocuğu ağlamasın, etmesin diye şaklabanlık bile yapıyor, Şuan 34 yaşında.

Ben olsam,çocuktan vazgeçtim,sen haklısın,çocuksuz hayat daha güzel,artık çocuk yapmayı düşünmüyorum derdim :)
Bir nevi şok tedavisi...
Otursun O düşünsün.
Ne yani çocuğumuz hiç olmayacak mı desin :)
Israr eden,çocuk isteyen eş ortadan kalkınca belki "ne yapıyoruz biz" diye kendine gelir.
Kesin başlar ufak ufak neden niçin demeye...

Bir de çocuklu-bebekli arkadaşlarınız ve akrabalarınızla biraraya getirmeye çalışsan...
Arada özendirsen,ne kadar babasına benziyor değil mi filan gibi:)

Geçen gün bir tv programında bir kadın anne babasını küçük yaşta kaybetmiş, çok çok büyük bir acı yaşamış,sınıra gelmiş artık. o yüzden çoçuğu olmasın, aynı acıları çocuğu yaşamasın istiyormuş.
Eşine bence bu tür konularda derine in bence,, bilmediğin şeyler olabilir,, ailesiyle konuş..

Son düzenleme:
Bu soruyu bana degil kendinize yöneltmelisiniz.

Yorumlarimi yorumlamak hayat görüsümü herkese teker teker aciklamak gibi
bir niyetim yok.

kendim cevabını biliyorum zatende siz söylediniz ya cocuktan önemli şeylerde var diye onları sordum bende ama sanırım rahatsız oldunuz??

Çocuklu arkadaslara gidiyoruz hemen kalkalım diyor)) gürültüden tabi ya aslında istiyor ama cesaret edemiyor dediğiniz gibi ben de istemiyorum dicem bakalım ne olacak

Buarada lütfen gereksiz tartışmayalım kızlar herkes fikrini soylemekte özgür çocuksuz hayat düşünen de kendince haklı düşünmeyen de..aile evlilik kavramlarının yorumu kisiye özeldir tartışmayalım

ben 30 yaşındayım eşim 29 yaşında. 5 yıllık evliyiz
ama ben çocuk istemiyorum, en azından şu anda istemiyorum, kendimi hazır hissetmiyorum daha doğrusu
galiba bende anne olacak kapasite yok
her çocuğu sevemiyorum mesela, yolda çocuk gördüğümde böyle sevesim gelmiyor, sadece çok zeki ve yaramaz çocukları severim
eşimde öyle

Son düzenleme:

nerelerdeydın carrıe ozlemısız senı

bir gün gerçekten anne baba olmak varsa aklınızda,daha fazla ertelemenin gereği yok.yaşınız gayet müsait.
uykusuz geceler,çocuğun hastalıkları,mımızlığı...bunlar her zaman başınıza gelecek.eşiniz bunları sadece mazeret olarak ortaya sürüyor.40 yaşındayken daha mı kolay dayanacaksınız uykusuz kalmaya??ya da annem babam olgun,ben de hastalanmayım mı diyecek çocuk o günler geldiğinde??
eşiniz çocuk sahibi olmayı gerçekten istemiyorsa bir şey diyemem,ama bu hakkı sizden alamaz.aynı konumda olsam boşanmayı bile düşünürdüm.gerçekten.dışardan atıp tutuyor demeyin,ben de çoook uykusuz günler geçiriyorum,gerçekten çok çok zor.ama 2sene buna dayanamayıp beni bu duygudan bile isteye mahrum bırkaacak adamı da hayatımda istemem.

evet tartısma hoş olmuyor ama üslupta önemli olsa gerek değil mi yani seninle aynı düşünmeyen insanlara kendı düşüncenin dogru oldugunu söyleyemezsın ya da fikrini küçük göremezsin adı üstünde fikir bu

Benim babam da annem çocuk dediğinde önce bir maddi durumumuzu düzeltelim demiş. Şimdi bakıyorum annem babama uysa ohooo :)
Şimdi siz bebek yapmazsınız, bir kaç yıl sonra yapmak istediğinizde yaşın doğurduğu bazı sıkıntılar yüzünden sahip olamasanız bu sizin evliliğinizi sekteye uğratır. Hep eşini sorumlu görürsün daha erken dedi diye. Hem evliliğinden olursun hem çocuktan. Bence yaşınız üst sınırda. Bir an önce yapın :):) Çocuk dediğin de dünyanın masrafını yapmıyor. Ev alacaksanız yine alırsınız. Bence yaşınız artık maddi durumu düzeltelim bahanesini kaldıracak durumda değil. Çocuk dediğin şart mı, bence değil. Ama sahip olamadığımız zaman da bu bizi gayet üzer bence. Bu yüzden eşini ikna et.

Son düzenleme:
her zaman genç anne baba olmak iyidir :) çoçuklarınızın yanında ablaları gibisinizdir eminimki :) ne güzel rabbim isteyenlerede nasip etsin

Çocuk konusunu çiftler evlenmeden önce konuşup anlaşmalılar diye düşünüyorum..Taraflardan biri istemeyip diğeri isterse sorun olur ....Bu konu evlendikten sonraya kalmamalı...
kadınların 35 yaşına kadar anne olması gerek canım sonrası sorunlu olabiliyor bence bunu eşinle bir konuş.tamam maddiyatda önemlide yani sağlık daha önemli.

İkizlerimi 37 yaşında doğurdum..Hiç bir sağlık sorunları yok çok şükür...Şu an 39 yaşındayım ve tekrar hamilelik planlıyorum....:) (Maddi,manevi,fiziki,ruhi kendime güvendiğim için...)

Son düzenleyen: Moderatör:
çoğunluğunda söylediği gibi yaş ilerledikçe daha sorunlu olabiliyor allah korusun,benimde halam geç anne oldu zorla oldu kadıncağız tedavi gördü ama o geç evlendi yani yaşı geçmişti diyim,hem bence evliliğin amacı nedirki aile kurmak çoluk çocuğa karışmak değilmi ama? benmi yanlışım? olduktan sonra bakılır çocuk hiç korkma annelerimizde çoğunlukla küçük yaşta evlenmiş bize bakmışlar şimdi imkanlar daha geniş bakılır büyür ama işki senin adam razı olsa... allah gönlüne göre versin canım..

o zaman caniniz cocuk sevmek istediginde gidersiniz cocuk esirgeme kurumuna uykusuz da kalmazsiniz masraf da etmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…