Eşim çoçuk istiyor

kibariye

SEVGİLİ AİLEM
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008
439
3
96
Bursa
arkadaşlar benim 2 tane çoçuğum var 14 yaşında kızım 11yaşında oğlum ama eşim 3. bir çoçuk daha istiyor napıcamı şaşırdım ben istemiyorum zaten 2tane var büyüdüler bebek bakmayıda unutum istemiyorum deyince sen çoçuk düşmanısın çoçukları sevmiyorsun diyor sevmesem hiç çoçuk istemezdim çalışıyorum kesinlikle çoçuk istemiyorum diyorum anlamıyor durmadan çoçuklara anneniz size kardeş getircek diyor oğlum istemiyor ama kızım istiyor napıcam bilmiyorum sizinle paylaşmak istedim yardıncı olursanız sevinirim arkadaşlar delikafadulden

kızında var oğlunda varmış. bence tam ideal.
çocuk yetiştirmek maddi manevi kolaymı canım.
eşine çocuklardan yorulduğunu artık biraz keyif yapmak hayatın tadının çıkarmak istediğini söyle.
sana daha çok vakit ayırmak istiyorum artık falan de.
ne demişler
1 az
2 karar
3 zarar
4 yorar.
siz tam karardasınız.
allh evlatlarımıza ömür versin

eşim bu kadar istiyorsa ve bakacak gücümde varsaa
ben bi tane daha çocuk düşünürdüm
hem kızınızda kocaman o da size yardımcı olurr
yuvayada şenlik gelir ne güzell :emir_bebek:
valla ben kimi gördüysem uzun zaman sonra doğuran
daha bi mutlu oluyolar doğumdan sonraa
o çocuk daha bi şevkatle huzurla büyütülüyo
tabii istemiyorsanız bunu güzellikle söyleyeceksiniz başka yolu yok

sanki bu zamanda çocuk bakmak kolay
kendileri bakmaz çocuk isterler..
ee tabii kendileri bakmıyor ya isterler
bu arada 20 yaşınızda evlenmiş olsanız ve kızınızda 14 yaşında ise sizde yaklaşık 35-36 falansınız sanırım..zaten sizin içinde tehlikeli

bencede 2 tane cocuk cok ideal ozelliklede bu zaman icin.
maddi manevi ne kadar zor yetistirmek ihtiyaclarini karsilamak bu dunyaya emanet etmek.
sizde calisiyormussunuz mutlusunuz boyle esiniz nicin 1 tane daha istiyor sordunuz mu.
bundan sonra 2 cocugunuzun geleceigi icin gayret etmelisiniz bence.
daha ergenik cagina yeni yeni adim atiyorlar zor zamanlariniz yaklasiyor .
cocuk kucukken bakmak daha kolay asil zorluk simdi basliyor.
araya yeni bir bebek katilirsa cocuklarinizin ergenlik donemi kolay atlatamayabilirler.
herzaman yanlarinda oldugunuzu hissettirmelisiniz.
esinize bu sekilde anlatin belki ise yarar.

maddi manevi bir sıkıntı yoksa bence bi düşün arkadaşım
diğer ikisini büyütmüsün çok sürmez okuldu, üniversitededyi, evlilikdi derken evden uçup gidecekler
şimdi bi bebişin daha olsa diğerleri gittiğinde o evde sizinle olur, ilgilenecek birisi olur bence çok güzel
bizde abimlen büyüktük (abim 15 ben 10 yaşında) kardeşmiz oldu. Annem şimdi hep diyor iyiki yapmışım diye siz evlenip gittikten sonra o bize arkadaş evde bir ses oldu yoksa babanlan ikimiz napcaktık baş başa.

Aynı durum yengemin başına (amcamın eşi) geldi.En büük oğlu üniversiteli delikanlı,ortancı kızı 15 yaşında,küçük kızıda ortaokul son sınıf öğrencisi.
Kaza kurşunu yiğrenim benimki dedi:icecream:
Ama şimdi tam 25 günlük bebişi ile ''resmen yeniden doğdum bebeğim ile'' diyor.
Eğer maddi olarak gücünüz var ise ve o bebeğe bakıcak gücü kendinizde hissediyorsanız tercih sizindir!!

bu arada 20 yaşınızda evlenmiş olsanız ve kızınızda 14 yaşında ise sizde yaklaşık 35-36 falansınız sanırım..zaten sizin içinde tehlikeli

erken evlilik yaptım canım 33 yaşındayım

daha gencmıssın de ...
neden olmasın kı maddı gucun varsaa

ama bde su yandan bakarsakk bı kız bı oglan ıdeal zaten =)

arkadaşlar benim 2 tane çoçuğum var 14 yaşında kızım 11yaşında oğlum ama eşim 3. bir çoçuk daha istiyor napıcamı şaşırdım ben istemiyorum zaten 2tane var büyüdüler bebek bakmayıda unutum istemiyorum deyince sen çoçuk düşmanısın çoçukları sevmiyorsun diyor sevmesem hiç çoçuk istemezdim çalışıyorum kesinlikle çoçuk istemiyorum diyorum anlamıyor durmadan çoçuklara anneniz size kardeş getircek diyor oğlum istemiyor ama kızım istiyor napıcam bilmiyorum sizinle paylaşmak istedim yardıncı olursanız sevinirim arkadaşlar delikafadulden

allah elinizdekilere ömür versin hem kıznız hem oğlunuz var hasret olduğunuz bir taraf da yok.belli yaştan sonra doğum risk bakmak zor insanın kafası çocuk sesi bile götürmez.tam hayatı yaşayacak zamana gelmişiniz çoluk çocuk büyümüş.erkeklere göre ne var bakan kadın ceremesini çeken kadın.onlara çocuğu yapmak büyük zevk:))) bence kocanız çok bencil sadece kendi isteklerine göre hareket ediyor.o size çocuk düşmanı dedikçe sizde ona bencil deyin.ben asla yapmazdım.

40 yaşında bebek için uğraşan arkadaşlar var...İnsanları kırabilceğinizi düşünmediniz mi ?Düşüncesizce bir şey yazmışsınız...:1no2:

allah elinizdekilere ömür versin hem kıznız hem oğlunuz var hasret olduğunuz bir taraf da yok.belli yaştan sonra doğum risk bakmak zor insanın kafası çocuk sesi bile götürmez.tam hayatı yaşayacak zamana gelmişiniz çoluk çocuk büyümüş.erkeklere göre ne var bakan kadın ceremesini çeken kadın.onlara çocuğu yapmak büyük zevk:))) bence kocanız çok bencil sadece kendi isteklerine göre hareket ediyor.o size çocuk düşmanı dedikçe sizde ona bencil deyin.ben asla yapmazdım.

ben zaten istemiyorum canım baskısı beni yoruyor:1no2:

zor bir karar tabi ama gençsin canım daha.bir düşün derim ben de.

40 yaşında bebek için uğraşan arkadaşlar var...İnsanları kırabilceğinizi düşünmediniz mi ?Düşüncesizce bir şey yazmışsınız...:1no2:

insanlar kırılmasın diye düşüncemi söylemeyecekmiyim
doktorlar bile 35 yaşından sonra çok dikkatli olunması lazım,gebelik tehlikeli olabiliyor diyor..hele hele 40 ve sonrasında dahada zor...insanlar kırılmasın diye gerçekleri söylemeyelim mi yani..bunlar benim bildiğim,herkeste aynı olacak diye birşey deyok,doktor o kişilere gebe kalabilirsin diyorsa ve takibinide yapıyorsa zaten sorun yoktur..40 yaşında yada sonrasında gebelik düşünenlerde zaten bilgilendirilmiştir.

insanlar kırılmasın diye düşüncemi söylemeyecekmiyim
doktorlar bile 35 yaşından sonra çok dikkatli olunması lazım,gebelik tehlikeli olabiliyor diyor..hele hele 40 ve sonrasında dahada zor...insanlar kırılmasın diye gerçekleri söylemeyelim mi yani..bunlar benim bildiğim,herkeste aynı olacak diye birşey deyok,doktor o kişilere gebe kalabilirsin diyorsa ve takibinide yapıyorsa zaten sorun yoktur..40 yaşında yada sonrasında gebelik düşünenlerde zaten bilgilendirilmiştir.

Benim eşim babam ablam doktor.....
35 inden sonra çok dikkatli olmak demek başka ,zaten yaşınız 34-35 olmuştur,sizin için de tehlikeli demek başka....

Sizin söyleyiş tarzınızda 35 yaşındakiler hamile kalmasın anlamı çıkıyor....

Yok böyle bir durum..Yıllarca çocuk sahibi olamayanlar 35 ine gelince bıraksınlar mı bu isteklerini...

ıfade ederken kırıcı olunmamalı ,kelimeler dikkatli seçilmeli............

Son düzenleyen: Moderatör:
2 ideal ama 3.zarar değil.evin bereketi huzuru neşesi olur.hem allah onun rızkınıda gönderir kesinlikle.hele bi olsun iyiyki olmuş dersin.eşinde okadar istiyosa olsun bence canım.bende 3 kardeşim ve hepimizin yeri ayrı ve farklı.maddi olarakta çok kötü değilsin anlaşilan.

[COLOR="Black"[COLOR="black"][/COLOR]bencede bir düşünün derim:)) ben hep çok kalabalık bir aile olsun istemişimdir..
eğer maddi olanaklarınız el veriyorsa neden olmasın ama siz kesinlikle istemiyorum demişsiniz..
sırf eşiniz istiyor diyede olmaz..
ikna edin nedenlerinizi sıralayın [/COLOR]

9 ay karnında taşıyacak olan, ağladığında emzirecek olan , sabahlara kadar uykusuz kalacak olan sensin tabi ...Eşin sevecek onu , usluyken kucağına alacak ... Ama çoğu sorumluluk sende

olacak... Tabi ister, ben de olsam ben de isterim neden olmasın :1closedeyes:

2 tane varmış yavrunuz , Allah bağışlasın...Biri ergenliğe girmek üzere (14 yaşındaki kızınız), diğeri de yaşı gereği en hareketli zamanlarında... Şimdi siz, onların gelişimiyle ,kişilikleriyle ,dersleriyle

ilgilenmeniz gereken bir zamandasınız ...Kızınızın en hassas dönemleri özellikle... Bir bebek onlara olan ilginizi azaltacaktır ... Bu da doğru olmaz bence ...Çocuk doğurmakla bitmiyor ki iş ... Onların

kritik dönemlerinde onları izlemek , destek olmak , dinlemek , özveride bulunmak lazım... Yeni bebek yerine onlara yoğunlaşsanız daha doğru olur ... Bu benim fikrim tabi...

Back
X