Eşim çoçuk istiyor

hep maddiyat denilmiş bence eger yetiştirebileceginize kendine güvenen sosyal bu vatana hayırlı evlat olabileceklerine ve o şekilde yetiştirebilecekseniz 3 4 çocuk normal diyorum.günümüzde çocuklarda yalnızlıga itiliyor aman ii giysin aman iim yesin ii okusun derdine düşüp tek çocukla kalınıyor çogu zaman.insanın hayatında bazen omuzunu yaslayabilecegi abisi ablası kardeşi olmalı.bir tanıdıgım teyze vardı kızım 3 çocuk yaptım ama bilsem 2 tane daha yapardım çünkü 2 çocugum bana bakmak istemiyor birtanesi bakıyor bende hep ona zahmet veriyorum diye üzülüyorum demişti..rabbim nasip ederse 3 çocuk düşünüyorum...

9 ay karnında taşıyacak olan, ağladığında emzirecek olan , sabahlara kadar uykusuz kalacak olan sensin tabi ...Eşin sevecek onu , usluyken kucağına alacak ... Ama çoğu sorumluluk sende

olacak... Tabi ister, ben de olsam ben de isterim neden olmasın :1closedeyes:

2 tane varmış yavrunuz , Allah bağışlasın...Biri ergenliğe girmek üzere (14 yaşındaki kızınız), diğeri de yaşı gereği en hareketli zamanlarında... Şimdi siz, onların gelişimiyle ,kişilikleriyle ,dersleriyle

ilgilenmeniz gereken bir zamandasınız ...Kızınızın en hassas dönemleri özellikle... Bir bebek onlara olan ilginizi azaltacaktır ... Bu da doğru olmaz bence ...Çocuk doğurmakla bitmiyor ki iş ... Onların

kritik dönemlerinde onları izlemek , destek olmak , dinlemek , özveride bulunmak lazım... Yeni bebek yerine onlara yoğunlaşsanız daha doğru olur ... Bu benim fikrim tabi...

aynen katiliyorum sana pespembe. tam olarak boyle dusunuyorum. kadin kendini bebek icin hazir ve istekli hissetmezse o cocuk asla olmamali. hem kadina hem de cocugun kendisine cok buyuk haksizlik. mesele maddiyatla yasla bilmem ne bitmiyor. hem fiziksel hem de ruhsal olarak hazir olmaz lazim. kibariye senin de 2 cocugun varmis zaten. cok da genc bir annesin, ben senin yasindayim ve daha ilk bebegime yeni hamileyim. kendimi ancak 32 oldugumda hazir hissettim. senin yerinde olsam tum enerjimi cocuklarima, onlarin egitimine, mutluluguna ve huzuruna verirdim. elbette baska bebek istiyor olsaydin desteklerdim ama istemeye istemeye, sirf arada bir esin gelip sevecek diye dunyaya istemedigin bir insan getirmek ahlaki olarak da dogru degil.

Çocuk yapmak kolay da o çocuğa yeterli imkanları sunabilecek misiniz? Yeni doğan bebeğe kendi odasını verebilecek misiniz?Ne bileyim odada küçük kardeşi olunca ablası veya abisi rahat ders çalışabilecek mi? Bunların hepsini düşünmek lazım. ılerde hepsini üniversitede okutabilecek maddi gücünüz var mı mesela?

canım ben ikizim
biz 13 küçük kız kardeşimde 10 yaşındayken annem hamile kaldı
biz bu bebeği annemden daha çok istiyorduk

inan o eve ayrı bir neşe tat kattı.
şimdi kardeşim olmadan önce nasıl yaşıyomuşuz hayat geçiyomuş diyorum

bu arada bizimkiler 3 kızdan sonra çok şükür erkeği buldular:):nazar:

ayrıca 3 çocuğu olan ve çocuklarının 2 si üniversiteye giden bir akrabamızda hamile kaldı:)) anneme sordu nasıl olur falan diye annemde anlattı durumu ve cesaretlendirdi:)

şimdi onlarda çok mutlulular
seebep ilk çocuklarını sıkıntıyla zorluklarla büyütüyolar ve rahata erincede yeni bir bebek eve huzur mutluluk getiriyor:)

abim 14, ben 11 yasindaydik annem kardesime hamile kaldiginda...
Annem hiç istemiyordu, babamda..kaza misali...:-)
bizde basta istemiyorduk ama Rabbime sukurler olsun guzel kardesimi bize verdigi için
Kuzummmmmmmm canim o benim canim
abimle ben buyuttuk onu, her ani gozumun onunde, iyiki de dogurmus anam onu ya
birde akilli, yakisikli, terbiyeli ki guzel Allahim ona guzel bir kader nasip etsin insallah
dusunun bence

Ben nişanlıyım ve evlenınce dört tane cocugum olsun istiyorum :lepi:

bız ıkı kardesız,abım ben.Keşke kalablık olsaymısız,annem 37-38 yaslarındayken bızde kardes ıstıyorduk annem calışıyorum dıye yapmadı,şimdi pişman ama,o zaman doğmuş olsa 10 yasına gelırdı gamyoncuiremsu

kalabalık olmak ıyı bence helede kardeslık bakımından.Emın ol bebegını kucagına aldıgında ıyı kı diceksin...:delphin:

Allah analı babalı büyütsün evlatlarınızı nazarlardan korusun inşallah
ne güzel bir kız bir de erkek evladınız var bence tam karar
siz istemediğiniz halde eşiniz bu kadar ısrar ediyor eve şenlik gelsin istiyor belki de
eğer bakabilirim derseniz ve durumunuz uygunsa çok güzel olabilir uzun zaman sonra bi bebek daha
yok ben istemem derseniz en iyisi az daha sabretsin eşiniz çocuklar büyümüş zaten torun sever bi on sene sonra yerimseniben

konunun başlığını göördüğümde sizi yeni evli çocuksuz falan sandım
hani siz çocuk istemiyorsunuz da eşiniz istiyor gibi düşündüm
ama 2 çocuk olduğunu duyunca gereksiz bence
bu devirde çocuk bakmak kolay mı
hem ne güzel çocukların elden avuçtan çıkmış hem kızın var hem erkek
artık büyümüşler..tam çocukların ders çalışacağı,sınavlara hazırlanacağı zaman
evde sürekli çocuk ağlaması bu zamandan sonra doktorlara taşıncaksın,gezmelerden mahrum kalcaksın
masrafı falan filan cabası...hiç ağrımayan dişine kerpeten sokma derim ben...tabi yine de siz bilirsiniz..

Allah analı babalı büyütsün evlatlarınızı nazarlardan korusun inşallah
ne güzel bir kız bir de erkek evladınız var bence tam karar
siz istemediğiniz halde eşiniz bu kadar ısrar ediyor eve şenlik gelsin istiyor belki de
eğer bakabilirim derseniz ve durumunuz uygunsa çok güzel olabilir uzun zaman sonra bi bebek daha
yok ben istemem derseniz en iyisi az daha sabretsin eşiniz çocuklar büyümüş zaten torun sever bi on sene sonra yerimseniben

haklısın canım bende oyalıyorum:1hug:

Çocuk yapmak kolay da o çocuğa yeterli imkanları sunabilecek misiniz? Yeni doğan bebeğe kendi odasını verebilecek misiniz?Ne bileyim odada küçük kardeşi olunca ablası veya abisi rahat ders çalışabilecek mi? Bunların hepsini düşünmek lazım. İlerde hepsini üniversitede okutabilecek maddi gücünüz var mı mesela?

eşimin işyeri var canım para sorun değil sorun benim çoçuk istememem tam rahat etmişkenkaydirigubbakcemile2

Hadi cocuklarin kücük olsa bir arada büyür hepsi, ha ikitane ha üctane derdim....CADIARZU

Lakin bezden mamadan, uykusuz gecelerden, doktorlardan, asilardan kurtulmusken tam rahat etmisken tekrar bu dönemleri yasamak cidden biraz yürek ister....acikcasi benim gözüm yemezdi arkadasim...:delphin:

Esimin isteyip istememeside beni pek ilgilendirmezdi....nasil olsa kabak benim basima patlayacak cünkü.....:kahve:

Kiboşş walla eşinle konuş diyeceğimm güzel bir dille anlat.:delphin:
Sende bakamam istemiyorum diyorsun orta yolu bulmaya çalışın şakkıdı
Şeniz
Ayy ne diyeceğimi bilemiyorum canım yaa başka bişi gelmedi aklıma:uhm:

Kiboşş walla eşinle konuş diyeceğimm güzel bir dille anlat.:delphin:
Sende bakamam istemiyorum diyorsun orta yolu bulmaya çalışın şakkıdı
Şeniz
Ayy ne diyeceğimi bilemiyorum canım yaa başka bişi gelmedi aklıma:uhm:

canım benim destek vermen bile yeter:1hug:

maddi imkanlar yerinde bile olsa manevi olarak çocuğa bakmak çok zora.s
benimde 3 kızım var canım arka arkaya oldular.bazen banada bunları büyüt bir tane daha yap belki erkek olur diyolar-tatlicadiarzu-halbuki ben bunları biraz büyütüp rahata ermek için gün sayıyorum.delimiyim ki tekrar bir çocuk daha yapıp yine kendimi eve hapsediyimdelikafadulden
çocukları çok seviyorum ama şu zamanda hem maddi hem manevi açıdan çocuk biyütmek kolay değil :1no2: eğer sende kendini hazır hissetmiyorsan eşinede kararlı bir şekilde istemediğini belirta.s
bazen benimkide çocuktan bahsediyo hemen lafı ağzına tıkıyorum.artık o da vazgeçtizemuszemussende kesin bir dille söyle canım isterse kırılsın çocuğun yükünü en çok biz çekiyoruz erkeklere göre ne var ki arada gelip iki sevecekler tamam:kızgın:

ben 3. cüye hamileyim.eşim istegi için ama hamile kaldıktan sonra bende sevindim.
büyük kızım 11 yasında küçükte 8 yaşında zor olcak yeniden bebek bakımı ama allah sabrınıda veriri. canım..

kendin bilirsin.istemiyosan yapma..delikafadulden

sana tavsıye korunmayı kocana bırakma
guvenme bu adam senı hamıle bırakır eger bukadar kafaya taktıysa ,
hap kullan derim garantıye al ıstemıyorsan olmaz

slmm şimdi şöyle bi düşündümde bir kız evladın birde erkek evladınız var kurulu rayına oturmuş bi düzeniniz var bide çalışıyosunuz aslında bence yeterli bebek sevme özlemini eşiniz bence torun sevmeye saklamalı :ecrin_bebek:

ben 3. cüye hamileyim.eşim istegi için ama hamile kaldıktan sonra bende sevindim.
büyük kızım 11 yasında küçükte 8 yaşında zor olcak yeniden bebek bakımı ama allah sabrınıda veriri. canım..

kendin bilirsin.istemiyosan yapma..delikafadulden

çoçuk çok büyük sorumluluk kızım liseye başlıycak canım ilgilen mem lazım ö yüzdende istemiyorum herşey kısmet

slmm şimdi şöyle bi düşündümde bir kız evladın birde erkek evladınız var kurulu rayına oturmuş bi düzeniniz var bide çalışıyosunuz aslında bence yeterli bebek sevme özlemini eşiniz bence torun sevmeye saklamalı :ecrin_bebek:

bence de öyle canım torunlarını sevsin eşim

Back
X