Eşim çok ağır konuştu

Karı koca evlilikler ne çabuk tükeniyor anlamıyorum. Sevgimi bitiyor yoksa evlilik zaruret olarak görülüp öyle mi evlilik oluyor anlamıyorum
Biz konunun bu kısmını okuduk ve 2 yılda ne olup bittiğini bilmiyoruz aslında.
Şimdiki evlilikler de kadınların çoğunun ağızlarının ayarı ve saygıları yok bence.
Adam pavyona bara gitmemiş alt tarafı meyhaneye gitmiş.Konu sahibi de fazla tepki vermiş.Erkekler genelde arkadaşlarının yanında eşleri tarafından çok aranıldığında erkeklik egoları şaha kalkıyor ve arkadaşlarına gösteri yapmak için böyle saçmalayabiliyorlar.
Şimdi bu adam meyhanede içip eve gelip huzursuzluk çıkarsa konu sahibini anlarım ama durum çok daha farklı kişisel özgürlüğe gereksiz bir baskı var bence.
Bu da benim düşüncem tabi.
Sizin yorumunuza binaen cevap vermek istedim ;)

Şimdiki evlilikler de kadınların çoğunun ağızlarının ayarı ve saygıları yok bence.
Adam pavyona bara gitmemiş alt tarafı meyhaneye gitmiş.Konu sahibi de fazla tepki vermiş.Erkekler genelde arkadaşlarının yanında eşleri tarafından çok aranıldığında erkeklik egoları şaha kalkıyor ve arkadaşlarına gösteri yapmak için böyle saçmalayabiliyorlar.
Şimdi bu adam meyhanede içip eve gelip huzursuzluk çıkarsa konu sahibini anlarım ama durum çok daha farklı kişisel özgürlüğe gereksiz bir baskı var bence.
Sizin yorumunuza binaen cevap vermek istedim :KK66:
Kadın kocaya nerdesin ne yapıyorsun diye söylenmiş.
Bu demek değil ki seni bosayip senden güzeli ile evleneceğim. Bence bu kısma takinilmali. Bir eş asla bunu eşine soylememeli ne kadın ne de erkek.

Sizin yorumunuza binaen cevap vermek istedim :KK66:

Bence tek taraflı haksızlık olmaz ikisi de haksızdır. Güzel kız alıcam gencecik demek te karısını aşagılamaktır

Kadın kocaya nerdesin ne yapıyorsun diye söylenmiş.
Bu demek değil ki seni bosayip senden güzeli ile evleneceğim. Bence bu kısma takinilmali. Bir eş asla bunu eşine soylememeli ne kadın ne de erkek.
Adam camide değil meyhanede ve kesin alkollü ve alkollü birinden mantıklı bir hareket beklemek ne kadar doğru olur?
"Delinin ve Sarhoşun sözüne itibar edilmez"
Kişi öfkeliyken herşeyi söyleyebilir.Bence senden daha güzel biriyle evlencem demek söyleyen kişiden çok duyan kişinin özgüveniyle alakalı bir durum.
Eşim bana senden daha güzeli ile evlencem dese ben gülerim :D
Bulursan evlen derim.
Ama kendimi çirkin ve yaşlı buluyorsam ve eşimde bu zaafımı biliyorsa öfkeliyken bunu bana karşı kullanırdı kesin.
Biz olaylara yüzeysel bakmayız.
Burada yazıldığı gibi yorum yaparsak yanlış yönlendirmeyle bir yuvayı yıkıma kadar götürebiliriz değilmi?
Bence meyhanede içen bir adamın lafına değilde onu arkadaşlarının yanında rahatsız eden kadına odaklanmak gerek.
Evlilikler de yapılan en büyük hata genelde ZAMANLAMA hatası ve SABIRSIZLIK.

Adam camide değil meyhanede ve kesin alkollü ve alkollü birinden mantıklı bir hareket beklemek ne kadar doğru olur?
"Delinin ve Sarhoşun sözüne itibar edilmez"
Kişi öfkeliyken herşeyi söyleyebilir.Bence senden daha güzel biriyle evlencem demek söyleyen kişiden çok duyan kişinin özgüveniyle alakalı bir durum.
Eşim bana senden daha güzeli ile evlencem dese ben gülerim :KK70:
Bulursan evlen derim.
Ama kendimi çirkin ve yaşlı buluyorsam ve eşimde bu zaafımı biliyorsa öfkeliyken bunu bana karşı kullanırdı kesin.
Biz olaylara yüzeysel bakmayız.
Burada yazıldığı gibi yorum yaparsak yanlış yönlendirmeyle bir yuvayı yıkıma kadar götürebiliriz değilmi?
Bence meyhanede içen bir adamın lafına değilde onu arkadaşlarının yanında rahatsız eden kadına odaklanmak gerek.
Evlilikler de yapılan en büyük hata genelde ZAMANLAMA hatası ve SABIRSIZLIK.
İyi de ortada meyhanede olan adam yok? Ne ickilisi. Adam ayık kafayla diyor..

Bence tek taraflı haksızlık olmaz ikisi de haksızdır. Güzel kız alıcam gencecik demek te karısını aşagılamaktır
Sizce konu sahibinin daha önceden bu konuda eşine verdiği bir koz bir özgüven eksikliği bir davranışı olmuş olabilir değilmi?
Ve alkolün olduğu bir ortamda adam o kafayla eşini nerden vuracağını iyi bildiği için bu cümleyi sarfetmiş olamazmı? ;)
Kaşrımızda ki kişiden alkolün etkisiyle mantıklı cümleler beklemek ne kadar doğru sizce?

Sizce konu sahibinin daha önceden bu konuda eşine verdiği bir koz bir özgüven eksikliği bir davranışı olmuş olabilir değilmi?
Ve alkolün olduğu bir ortamda adam o kafayla eşini nerden vuracağını iyi bildiği için bu cümleyi sarfetmiş olamazmı? :KK66:
Kaşrımızda ki kişiden alkolün etkisiyle mantıklı cümleler beklemek ne kadar doğru sizce?
Ama sen konuyu okumamışsın :110:

Ay güzel kadınlar da açtı kollarını insanlıktan nasibini almamış bu ... bekliyolardı

Kadın, kocam geldi içkili değildi diyor millet hala kocan yalan söylüyor yok şöyle yok böyle diyor.

İyi de ortada meyhanede olan adam yok? Ne ickilisi. Adam ayık kafayla diyor..
Alkol yoksa baskı altında kalıp öfke patlaması yaşayan erkekliği şaha kalkmış EGO yapan bir erkek var.
Ve biz daha önce konu sahibinin eşine nasıl davrandığını bilmiyoruz değilmi?
Konuyu ilk okuduğum zaman eşinin alkollü olduğunu düşündüm.
Ama sonra bir yorumda o arkadaşın gıcıklık olsun diye o check-ini yaptığını okudum.
Kime ve niye gıcıklık? Demek ki eşinin arkadaş çevresinde konu sahibi baskıcı ve hesap soran biri olarak biliniyor ki böyle birşey yapabiliyor.
Size kendimden bir örnek vereyim.
Geçen yılbaşında eşimin işi olduğu için tek başıma ailemin yanına İst gidecektim.Eşimin bir arkadaşı ben havalimanına giderken benim yanımda "X abi yenge İst yılbaşı için 2 dansöz ayarladım sen ben ve falanca yılbaşında takılırız değilmi" dedi :D
Bende "Aaa çok ayıp 3 kişiye 2 dansöz olurmu eşimin başı kelmi? Yoksa sen kendine mi dansöz getirmeyeceksin" dedim.Adam sustu kaldı öyle.Aklınca beni sinirlendirecek bende ist gitmeden eşime sarcam oraya gidince arayacağım rahatsız edeceğim sandı ama yemezler ;)
Kimseye prim vermem. Afedersin ama b..k yiyen kendi ağzına yer kokusunuda kendi çeker.Ben böyle düşünüyorum.

Alkol yoksa baskı altında kalıp öfke patlaması yaşayan erkekliği şaha kalkmış EGO yapan bir erkek var.
Ve biz daha önce konu sahibinin eşine nasıl davrandığını bilmiyoruz değilmi?
Konuyu ilk okuduğum zaman eşinin alkollü olduğunu düşündüm.
Ama sonra bir yorumda o arkadaşın gıcıklık olsun diye o check-ini yaptığını okudum.
Kime ve niye gıcıklık? Demek ki eşinin arkadaş çevresinde konu sahibi baskıcı ve hesap soran biri olarak biliniyor ki böyle birşey yapabiliyor.
Size kendimden bir örnek vereyim.
Geçen yılbaşında eşimin işi olduğu için tek başıma ailemin yanına İst gidecektim.Eşimin bir arkadaşı ben havalimanına giderken benim yanımda "X abi yenge İst yılbaşı için 2 dansöz ayarladım sen ben ve falanca yılbaşında takılırız değilmi" dedi :KK70:
Bende "Aaa çok ayıp 3 kişiye 2 dansöz olurmu eşimin başı kelmi? Yoksa sen kendine mi dansöz getirmeyeceksin" dedim.Adam sustu kaldı öyle.Aklınca beni sinirlendirecek bende ist gitmeden eşime sarcam oraya gidince arayacağım rahatsız edeceğim sandı ama yemezler :KK66:
Kimseye prim vermem. Afedersin ama b..k yiyen kendi ağzına yer kokusunuda kendi çeker.Ben böyle düşünüyorum.
Demek istediğimi anlamak istemiyorsunuz. Kadın kendi adama soruyor zaten. Bunlar önemli değil ki. Kadın bunlara takilmiyor. Yani adamda belki biri kadını öyle etiket yaparsa hesap sorar doğruyu öğrenmek ister. Yani sorun bu değil.
Kadın adamın dediği seni bosanacagim, SENDEN GUZELİ İLE EVLENECEĞİM dediğinde takılmış. Bu aynen şu demektir -seni beğenmiyorum.- Ben bunu bir adam karısını söylüyor. Sonra eve geliyor öylece.
Eşinin sana bunu dediğini dusun ne olur? Bana dese s....r git bir daha da gelme derim.

konuşmanın içeriğine bağlı olarak değişir ne kadar bayağı bir söz yazdınız mesela? ama yine de her ne olursa olsun bu şekilde hareket etmemeliydi

Back
X