Eşim çok değişti?

BengisuCan91

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2022
471
-299
11
34
Eşim doğumdan önce bana hep derdiki çocuk doğduktan sonra sen beni unutursun hep onunla ilgilenirsin derdi bende yok neden unutayım senin yerin ayri o ayri bizim yavrumuz derdim şimdi tam tersi bir durum yaşamaktayım asıl o beni unuttu belkide bende ona yeterince ilgi gösteremedim galiba hep çocuga odaklandigimiz icinmi acaba bu sorunu yasamaktayiz sorun ne bilemiyorum ama doğumdan önce aktif cinsel hayatımız vardı oturur gece bi film acar film izlerdik ne bilim hersey farkliydi şimdi ise birbirimize olan ilgi ve sevgi herşeyimiz azalmış durumda çocuk doğdu doğalı 2 sene olucak hicbir cinsel ilişki kuramadık bir ilgisizlik durumu var bunu hissettiğim için kendisine sormak istedim ve en sonunda sordum bana dediği cevap şu ? Yaa çocuk herşeyi etkiliyor insanın psikolojisi istekli olmuyor dedi baksana tuvalete gitmeye bile zaman bulamiyoruz dedi sen ilişki diyorsun dedi birde senin emzirme sürecin vardı dedi bana ? Acaba gerçekten dediği gibimi diye düşünüyorum çünkü eve gelirken yorgun geliyor birde çocukla ugrasiyor o ara yemek hazirla onu yap bunu yap derken yatma saatimiz gece 12-1 leri buluyor oda işe gidecegi icin yorgun oldugunu söylüyordu sizce bu durumu niye yaşıyor olabiliriz birde tek başımıza büyütüyoruz kimsenin desteği olmadan bu durum etkiliyo olabilirmi?

Eşim doğumdan önce bana hep derdiki çocuk doğduktan sonra sen beni unutursun hep onunla ilgilenirsin derdi bende yok neden unutayım senin yerin ayri o ayri bizim yavrumuz derdim şimdi tam tersi bir durum yaşamaktayım asıl o beni unuttu belkide bende ona yeterince ilgi gösteremedim galiba hep çocuga odaklandigimiz icinmi acaba bu sorunu yasamaktayiz sorun ne bilemiyorum ama doğumdan önce aktif cinsel hayatımız vardı oturur gece bi film acar film izlerdik ne bilim hersey farkliydi şimdi ise birbirimize olan ilgi ve sevgi herşeyimiz azalmış durumda çocuk doğdu doğalı 2 sene olucak hicbir cinsel ilişki kuramadık bir ilgisizlik durumu var bunu hissettiğim için kendisine sormak istedim ve en sonunda sordum bana dediği cevap şu ? Yaa çocuk herşeyi etkiliyor insanın psikolojisi istekli olmuyor dedi baksana tuvalete gitmeye bile zaman bulamiyoruz dedi sen ilişki diyorsun dedi birde senin emzirme sürecin vardı dedi bana ? Acaba gerçekten dediği gibimi diye düşünüyorum çünkü eve gelirken yorgun geliyor birde çocukla ugrasiyor o ara yemek hazirla onu yap bunu yap derken yatma saatimiz gece 12-1 leri buluyor oda işe gidecegi icin yorgun oldugunu söylüyordu sizce bu durumu niye yaşıyor olabiliriz birde tek başımıza büyütüyoruz kimsenin desteği olmadan bu durum etkiliyo olabilirmi?
Çocuk her evliliği etkiler , bebek büyüdükçe sorunlar azalır, anne ve baba toparlanmaya baslar , yeterki bu süreçte birbirinizi kırıp dökmeyin, unutmayın bu günler geçici...

Cocugun bakımında aktif rol oynuyor mu? Sadece sevip oynuyor mu? Calisıyormusunuz bilmiyorum ama çalısmıyorsanız huzursuz anlarinda bakımında vs bi sure babaya vermeyin . Isten cıkıp birde uykusu mızmızlıgıyla ugrasiyorsa beyni doluyodur belki. Bu huzursuzluk anksiyetiye sebep olabilir. Benim önerim bu 🙋🏼‍♀️

2 yıl cinsel anlamda ayrı kalmak için çok uzun bir zaman. Bence sizin başka problemleriniz var. Evet eskisi kadar sık olmaz belki ilk zamanlar adaptasyon süreci oluyor herkes için ama bebek de cinsellik için bi engel değil bence lohusalık geçtikten sonra. Ciddi ciddi konuşmalısınız başbaşa

Bence sorunun cevabı en son ki cümle herşeyi anlatıyor gayet normal bir süreç bence sizin durumunuz göz alındığında..
Bebek büyüdükçe herşey yerine gelir yeter ki çiftler temas olmasa bile ruhen birbiri ile sevişmeli bu benim görüşüm :KK52:

Tabi ilk zamanlar düzen oturtana kadar hersey degisiyor. Ama iki sene cinsel anlamda ve iliski anlamda uzak kalmak icin fazla uzun. Emzirmekle de alakasi yok bunun. Böyle devam ederseniz kari koca ilsikisi diye birsey kalmaz, ev arkadasi olarak devam eder
Valla ev arkadaşı gibiyiz aynen dediğiniz gibi ama bende çok istekle yanaşmadım ona emzirme surecinden dolayı belkide bi isteksizlik vardı benim üzerimde de acaba kendimi benmi uzaklaştırdım farkinda olmadan

her evlilikte oluyor normal bir süreç. Kadının emziriyor olması da erkekleri etkiliyor sanırım kendi de ifade etmiş.
Siz çalışmıyorsanız evde eşiniz gelmeden işleri halletmeye çalışın. Yorgun argın işten gelip size yardım ediyorsa iyice zorlanıyor olabilir.
Ve bebişi erken uyutun :)

Iki sene çok uzun bir süre değil mi ya? öncesinde bu kadar aktif bir yaşantınız varsa ev işlerine, çocuğa yetişmekte zorlanıyorsanız size yardımcı olabilecek iki taraftan da kayınvalide veya anneniz zaman zaman gelip destek olsa veya bir süre çocuğa baksalar dışarıda baş başa zaman geçirebilseniz olmaz mı? Hiç olmadı 2 ayda bir vs eve yardımcı kadın olma imkanınız olmaz mı ?En azından işleri toparlayabilmek açısından hem size hem de eşinize zaman kalması için

Valla ev arkadaşı gibiyiz aynen dediğiniz gibi ama bende çok istekle yanaşmadım ona emzirme surecinden dolayı belkide bi isteksizlik vardı benim üzerimde de acaba kendimi benmi uzaklaştırdım farkinda olmadan

Olabilir. Ama önemli olan bundan sonra ne yapacaginiz. Cocugu bir arksam birakabileceginiz birileri var mi? Ailelerden mesela

Balım beni yanlış anlamazsan bir şey sorucam, asıl eşini değil kendini bir ele al olur mu, bu süreç seni ne denli meşgul ediyor, evet evlat her şeyden önce gelir ama bir kadının en büyük önceliği kendisi olmalı en başta. Sen kendini motive edebiliyor musun, bunu bir düşün öncelikle. Eşin demek ki sana baktığında ne kadar yorulduğunu ve bitkinliğini düşünüyor. Sen kendini motive et ki (hem fiziksel hem de düşünsel) eşin sana baktığında biz her şeye yeteriz diyebilsin. Allah yardımcın olsun,

Bence sorunun cevabı en son ki cümle herşeyi anlatıyor gayet normal bir süreç bence sizin durumunuz göz alındığında..
Bebek büyüdükçe herşey yerine gelir yeter ki çiftler temas olmasa bile ruhen birbiri ile sevişmeli bu benim görüşüm :KK52:
Evett mesela bu sabah geldi cocuk iceride salonda oynarken bana sarıldı bende ona sarildim ama öpemedim onu oda öpsene falan sende öp bari dedi ama öperken bile böyle ben kendimde isteksizdim yani önceden kocama kendim yanasir sarilirdim simdi bendede bi sıkıntı var tek kocam diyemem belkide kocamı ben etkiliyo olabilirim de oda bana depresyon geciriyorsun diyor sürekli cunku isteksizlik bendede var dogru duzgun banyoya giremiyorum duş alamıyorum sacimi tararken bile cocuk üstümü basimi cekistiriyor agliyor bende işimi yarida bırakıyorum kendimede çok zaman ayıramıyorum belki biraz bakim yapsam eşime güzel görünsemm ama şu an bunlarin hicbirini yapamiyorum yani bu isteksizliği kendimde yaşıyorum çocuğu birakicak kimsem yok bir kuaföre gitmek istesem onada zaman yok hatta kendiside soyluyor benim neye vaktim varda senin vaktin olucakki diyor... sanirim cocuk buyudukce düzelecek öyle umut ediyorum

Yorulmak evet,çocuk zaten hem maddi hem de manevi olarak hayatınızı değiştirir.
İlginizi,alakanizi ve enerjinizin büyük bir bölümünü tukertir ancak 2 senedir cinsellikle ilgili konularda kepenk kapatilmasina bahane olmamali bence.
Haftanın 1 günü bile mi dinç ve enerjik kalkmıyor bu adam ?

İlk zamanlar olabilir ama 2 yıl uzun bir süre. Bahane gibi geliyor bana. Bence ikiniz de birbirinize çekici gelmiyorsunuz artık .böyle devam ederse iyice uzaklaşır ,ev arkadaşlığına dönüşür evliliğiniz.

Balım beni yanlış anlamazsan bir şey sorucam, asıl eşini değil kendini bir ele al olur mu, bu süreç seni ne denli meşgul ediyor, evet evlat her şeyden önce gelir ama bir kadının en büyük önceliği kendisi olmalı en başta. Sen kendini motive edebiliyor musun, bunu bir düşün öncelikle. Eşin demek ki sana baktığında ne kadar yorulduğunu ve bitkinliğini düşünüyor. Sen kendini motive et ki (hem fiziksel hem de düşünsel) eşin sana baktığında biz her şeye yeteriz diyebilsin. Allah yardımcın olsun,
Evet çok doğru birşey soylediniz bende kendimi iyi ve rahat hissetmiyorum nedense çünkü sürekli çocuğa odaklanıyoruz yat kalk cocuk yat kalk cocuk tamam cocuk herseyden onemli ama Uzerimde bi yorgunluk hakim bi enerji eksikliği var nedense belkide bu tek başıma herşeye koşturdugum icinde olabilir

Hiç kimsemiz yok yakın çevrede tamamen yalnızız

Esler olarak yinede birbirinize vakit ayirmaniz lazim..aksamlar cocugunuz yatmis olsa birbirinize özel zaman ayirin. Yani cep telefonlar bir kenara..film mi izliyorsunuz, beraber baska birsey mi yapiyorsunuz farke etmez. Sohnet etmeniz de önemli. Aranizda baya kopukluk olmus. Onu biraz onarsaniz cinsellik de gelir

İlk aylarda tüm düzen değişiyor evet ama 2 yıl birliktelik yaşamamak için çok uzun bor süre. Eşiniz çocuğu falan bahane etmesin bosuna. Siz de mi istemiyorsunuz? İstiyorsanız geri mi çeviriyor siz? Bana bornal gelmedi süre açısından. Sadece cinsellik de değil, film izlemezsiniz de kahve icer, sohbet edersiniz çocuğunuz uyuyunca. Hafta sonu da birseyler yapılır istenirse.

Evett mesela bu sabah geldi cocuk iceride salonda oynarken bana sarıldı bende ona sarildim ama öpemedim onu oda öpsene falan sende öp bari dedi ama öperken bile böyle ben kendimde isteksizdim yani önceden kocama kendim yanasir sarilirdim simdi bendede bi sıkıntı var tek kocam diyemem belkide kocamı ben etkiliyo olabilirim de oda bana depresyon geciriyorsun diyor sürekli cunku isteksizlik bendede var dogru duzgun banyoya giremiyorum duş alamıyorum sacimi tararken bile cocuk üstümü basimi cekistiriyor agliyor bende işimi yarida bırakıyorum kendimede çok zaman ayıramıyorum belki biraz bakim yapsam eşime güzel görünsemm ama şu an bunlarin hicbirini yapamiyorum yani bu isteksizliği kendimde yaşıyorum çocuğu birakicak kimsem yok bir kuaföre gitmek istesem onada zaman yok hatta kendiside soyluyor benim neye vaktim varda senin vaktin olucakki diyor... sanirim cocuk buyudukce düzelecek öyle umut ediyorum
Kesinlikle durumun farkında olmak ta bişey
Kendinize bile zaman ayiramiyirsunuz kaldı ki eşinize ayircaksiniz
Önceliğiniz kendiniz olmalı bir yerden başlamak denemekte lazım aslında kendinize iyi gelecek şeyleri motivasyon yükseltici şeyleri yapsanız belki aklınıza gelmeyen çözümler gelebilir herşey mutlulukta gizli:KK48:

Back
X