Eşim evlenmeden önce çok kibar ve anlayışlıydı. Zamanla değişti. Kavga anında ona güvenip söylediğim şeylerin lafını yapıyor ailemle ilgili laf sokuyor ilgi alanlarımla dalga geçiyor beni ciddiye almamaya başladı.Ben sürekli bişeyler okumaya çalışırım okudukça onla paylaşırım dinlemez bile boş bulur. Dün bi yere gidicektik onun iş çıkışı. Bebeği giydirmedim kıyafetini ütülemem gerekiyordu.onun yanında ütü yapmıyorum korkuyorum.Eşimi bekledim tutsun ütüleyip giydireyim diye başladı söylenmeye bunu ben gelmeden neden yapmadın yapsaydın. Yetişemiyorum diyorum uyuduğunda yemek yapabiliyorum anca. Ütüm de büyük buharlı ütülerden aşırı ses yapıyor uyandırıyor bebeği. Akşam tut bulaşık yıkayayım desem tutamam yorgunum diyor. Çok yorgun olacağı bi işi yok masa başı ama sürekli yorgunum diyor. Bana yardım ediyor etmiyor diyemem de çok söyleniyor Ondan ben bişey isteyemiyorum o keyfi isterse yapıyor.Ama o bişey istediğinde olamazsa çok söyleniyor zoruma gidiyor artık.Nasıl orta yolu bulucaz bilmiyorum. Bana yardım eden kimse yok ailem uzakta. Onun ailesine gelin yardıma desem daha çok yoruluyorum onları yedir için derken. Ayrılmayı düşünmeye başladım artık. Hergün kavga ediyoruz. Düzelir mi bilmiyorum Ne dersiniz?
Tutuyor da sevmek istediği zaman tutuyor. Ben tutar mısın dediğimde söylenmeye başlıyor yorgunum diye artık sesini duyunca bana sinir geliyor. 2 saat ona bırakıp gitsem 20 sene söylenir ben bebek bakmıştım sen gezmiştin diyeEşin böyle mesaili yoğun bir işte çalışmıyorsa, haftasonları bebeği babasına bırak, 2-3 saat dışarı markete vs diye çık. Bırak babasıyla bebek birbirlerine alışıp, bağ kursunlar. Adam çocuğu olduğunu unutmuş resmen. Daha bebeği tutamıyor.
Ben de öyle yapıyorum sürekli her hatasını söylüyorum bana diyo ki çok değiştin takıntılı oldun kafayı yedin.Siz de söyleneceksiniz, bu kadar basit. Her hatasını, saçmalığını yüzüne vuracaksınız ki konuşmaya zamanı kalmasın. Sizi manipüle ediyor resmen.
Tutuyor da sevmek istediği zaman tutuyor. Ben tutar mısın dediğimde söylenmeye başlıyor yorgunum diye artık sesini duyunca bana sinir geliyor. 2 saat ona bırakıp gitsem 20 sene söylenir ben bebek bakmıştım sen gezmiştin diye
Sadece size mi güvenip üremiş? Nasılsa anası bakar diye.Tutuyor da sevmek istediği zaman tutuyor. Ben tutar mısın dediğimde söylenmeye başlıyor yorgunum diye artık sesini duyunca bana sinir geliyor. 2 saat ona bırakıp gitsem 20 sene söylenir ben bebek bakmıştım sen gezmiştin diye
Canı istediğinde yapıyor hiç yapmıyor diyemem. Ama sürekli yorgunum diyor eve geliyor yemek yiyip sabaha kadar yatıyor.O çocuğu tek yapmadınız ya ne demek yorgunum tutamam. O zaman bulaşığı o yıkasın mesela. Söylene söylene de olsa yaptırın belki bir süre sonra yorulur susar. Gerçi bebeğiniz olmasa hiç çekmeyin bu adamı derdim de bebek var belki çift terapisiyle vs. düzelir. Adamın ilk basta size, fikirlerinize saygı duyması gerekiyor. Bunu bile beceremiyor belli ki. Ortak paylaşımlarınız da azalmış gibi.
Memleketteki erkeklerin büyük bir bölümü çift terapisi/psikolog dediğin an elin adamı mı bizim sorunumu çözecek,neymiş psikoloji saçma sapan işler diye hödükleşiyor.O çocuğu tek yapmadınız ya ne demek yorgunum tutamam. O zaman bulaşığı o yıkasın mesela. Söylene söylene de olsa yaptırın belki bir süre sonra yorulur susar. Gerçi bebeğiniz olmasa hiç çekmeyin bu adamı derdim de bebek var belki çift terapisiyle vs. düzelir. Adamın ilk basta size, fikirlerinize saygı duyması gerekiyor. Bunu bile beceremiyor belli ki. Ortak paylaşımlarınız da azalmış gibi.
Bunları söyleyen hiç kimseden hayır gelmez. Yoruldunuz ve yalnız hissediyorsunuz çünkü eşiniz öyle hissettiriyor. İğrenç biri.Ben de öyle yapıyorum sürekli her hatasını söylüyorum bana diyo ki çok değiştin takıntılı oldun kafayı yedin.
Bebekten önce de böyleydi Bebek yapmayı düşünmüyordum ama yapmam gerekti bebeğim daha olmayabilirdi. İyi ki anne oldum o ayrı ama eşim problem artık canım çıkıyor tüm gün bi de eşimi dinlendiriyorum. YoruldumSadece size mi güvenip üremiş? Nasılsa anası bakar diye.
Sanki tek yapıyor bu kadınlar çocukları,deli oluyorum artık.
Siz bu yorumu yapabildiğinize göre eşinizin huyunu biliyorsunuz değişir değişmez bu ilişki gider gitmez kafanızda aslında biliyorsunuzdur.
Bebekten önce de birşey isterken böyle miydi?
Gitmek bile istemiyorum inanın Gerek yok der ben anlayışlı olursam çözülecek ona göre. Çünkü o benden daha çok yorulduğu konusunda kendinden emin.Memleketteki erkeklerin büyük bir bölümü çift terapisi/psikolog dediğin an elin adamı mı bizim sorunumu çözecek,neymiş psikoloji saçma sapan işler diye hödükleşiyor.
Çevremde en az 3 kişi var eşini terapiye ikna edemeyen,dışarıdan görseniz eğitimli,her konu da sohbet edebileceğinizi düşündüğünüz insanlar.
Umarım bu tarz bir desteği kabul eder eşi.
Sesimi sürekli çıkarıyorum sürekli kavga ediyoruz beni suçluyor..Ben önceden böyle değilmişim çok değişmişim. Anlamıyor artık anlatmamaya karar verdim Ona güvenip de bişy yapmam Ölsem bi damla su ver demem“Ya bulaşığı yıkayacaksın ya çocuğu tutacaksın. İki tane jouska yok, bu çocuğu da babamın evinden getirmedim yaparken sen de vardın” diyeceksin. Sesini çıkarmazsan seni düşünmez, zaten yapıyor sorun yok der ve her şey üstüne kalır. İlk başta halledersin ama sonra yorgunluk biriktikçe psikolojin bozulur
Canının istemesine bakmayın işte. Gerekirse bir görev listesi yapın. Bulaşıklar sizde, çamaşır onda gibi. Onun keyfiyle mi hareket edeceksiniz?Canı istediğinde yapıyor hiç yapmıyor diyemem. Ama sürekli yorgunum diyor eve geliyor yemek yiyip sabaha kadar yatıyor.
Burada konulardaki erkek modelleri yüzünden erkeklerden soğudum zaten. Bu kadar anlayışsız, hödük, çözüm değil sorun odaklı olmaları beni benden alıyor. Hayatı birbirine kolaylaştırmak yerine bencil davranıp neden daha da zorlaştırıp huzursuzluk çıkarırlar anlamıyorum.Memleketteki erkeklerin büyük bir bölümü çift terapisi/psikolog dediğin an elin adamı mı bizim sorunumu çözecek,neymiş psikoloji saçma sapan işler diye hödükleşiyor.
Çevremde en az 3 kişi var eşini terapiye ikna edemeyen,dışarıdan görseniz eğitimli,her konu da sohbet edebileceğinizi düşündüğünüz insanlar.
Umarım bu tarz bir desteği kabul eder eşi.
Evet çok doğru çok yalnız hissediyorum bişey paylaşmak istiyorum dinleyemem yorgunum diyor yardım istiyorum yerimden kalkamam yorgunum Ama ailesinin evine giderken hiç yorgun değil.Bunları söyleyen hiç kimseden hayır gelmez. Yoruldunuz ve yalnız hissediyorsunuz çünkü eşiniz öyle hissettiriyor. İğrenç biri.
Benciller çünkü onlar erkek oğlu erkekler paşalarCanının istemesine bakmayın işte. Gerekirse bir görev listesi yapın. Bulaşıklar sizde, çamaşır onda gibi. Onun keyfiyle mi hareket edeceksiniz?
Burada konulardaki erkek modelleri yüzünden erkeklerden soğudum zaten. Bu kadar anlayışsız, hödük, çözüm değil sorun odaklı olmaları beni benden alıyor. Hayatı birbirine kolaylaştırmak yerine bencil davranıp neden daha da zorlaştırıp huzursuzluk çıkarırlar anlamıyorum.
Canım benim dinine ne kadar baglisin inanıyor musun hiçbir bilgim yok ama evinde iş yaparken de olsa uyurken de olsa bakara suresini aç sesli bir şekilde evinde bitene kadar sesi açık bir şekilde dinle dinlemeye vaktin olmasa bile aç açık dursun bitene kadar her gün yapmaya çalış bence yüzüne hatasını vurmak yanlış sana yapmasını istemediğin şeyi ona yapma ve karşına al ciddi ciddi içinden geçenleri hissettiklerini ne istediğini onun senden ne beklediğini senin ondan ne bekledigini açık açık konuşun biz kadınlar anlatmadan anlaşılmayı bekliyoruz ama bence çok yanlış çünkü erkekler açık açık konusmayinca hiç bir şey anlamıyor birde tatlı dil hayatınızdaki en önemli şey olmalı saygıyı birbirinize karşı asla yitirmemeye çalışın birde evinde yemeklerinden temizliginde bol bol sirke kullan faydasını görürsün eminim söylediklerimde zararlı hiçbir şey yok umarım yaparsın canım Allah ailene yuvana mutluluk huzur versin bakara suresini mutlaka yap bence her gün mümkünse yap mümkün degilse haftada bir yada en azından ayda 1 defa yap faydasını göreceksin eminim istersen bu dediğimi internette araştira bilirsin birde en sinirli olduğun zamanlarda üzüldüğünde elemneşrahleke duasını oku dünya dua üzerine kurulu Allah'a dua et bol bol bu dediklerimi yaparsın inşallah eşinin sakin olduğu zamanda kabul ederse evlilik terapistine gitmeyi de teklif edebilirsin. Umarım herşey düzelir Allah'ım cümlemizin yuvasına huzur mutluluk bereket sağlık versin canım benim sürekli içine atma birileriyle dertleşmek konuşmak iyi gelir. Biraz uzun yazdım ama hakkını helal et inşallah söylediklerim sana iyi gelir.Eşim evlenmeden önce çok kibar ve anlayışlıydı. Zamanla değişti. Kavga anında ona güvenip söylediğim şeylerin lafını yapıyor ailemle ilgili laf sokuyor ilgi alanlarımla dalga geçiyor beni ciddiye almamaya başladı.Ben sürekli bişeyler okumaya çalışırım okudukça onla paylaşırım dinlemez bile boş bulur. Dün bi yere gidicektik onun iş çıkışı. Bebeği giydirmedim kıyafetini ütülemem gerekiyordu.onun yanında ütü yapmıyorum korkuyorum.Eşimi bekledim tutsun ütüleyip giydireyim diye başladı söylenmeye bunu ben gelmeden neden yapmadın yapsaydın. Yetişemiyorum diyorum uyuduğunda yemek yapabiliyorum anca. Ütüm de büyük buharlı ütülerden aşırı ses yapıyor uyandırıyor bebeği. Akşam tut bulaşık yıkayayım desem tutamam yorgunum diyor. Çok yorgun olacağı bi işi yok masa başı ama sürekli yorgunum diyor. Bana yardım ediyor etmiyor diyemem de çok söyleniyor Ondan ben bişey isteyemiyorum o keyfi isterse yapıyor.Ama o bişey istediğinde olamazsa çok söyleniyor zoruma gidiyor artık.Nasıl orta yolu bulucaz bilmiyorum. Bana yardım eden kimse yok ailem uzakta. Onun ailesine gelin yardıma desem daha çok yoruluyorum onları yedir için derken. Ayrılmayı düşünmeye başladım artık. Hergün kavga ediyoruz. Düzelir mi bilmiyorum Ne dersiniz?
Sende bunu bir tek ben doğurmadım. Bu çocuğu yaparken ben 24 saat birlikte duracağım. Sen sadece sevmek için arada tutacaksın diye bir anlaşmada yapmadık de. Ben ne kadar annesiysem sen de o kadar babasısın al bak de ver kucağına. Gerekirse ağlasın çocuk. Bırak biraz da o baksın bir şey olmaz. Alışsınlar birbirlerine.Tutuyor da sevmek istediği zaman tutuyor. Ben tutar mısın dediğimde söylenmeye başlıyor yorgunum diye artık sesini duyunca bana sinir geliyor. 2 saat ona bırakıp gitsem 20 sene söylenir ben bebek bakmıştım sen gezmiştin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?