eşim çok dengesiz

Bir şey olmuyorsa olmuyordur
ama siz yolun çok başındasınız
oldurmaya çalışmalısınız
eşine tepkini koy ve neden tepki
verdiğini açıkla
Her insanın sınırları vardır
Eşine kendi sınırlarını öğret
sana bir daha git dediğinde ne gibi bir
tepki alacağını bilsin ki
diyemesin
bunlar imkansız değil inan bana
hepimiz geçirdik benzer şeyler

Ciddi anlamda konusmamiz lazim dogru söyluyorsun

Herkese iyi akşamlar, benim derdim eşimle, biz evleneli 6 ay oldu,çocugumuz yok
ailem yasadigimiz yere üç saat uzaklikta baska bir sehirde, esimin ailesi ise 20 saat uzaklıkta,eşimle her tartıştığımızda sonunda yarın ailenin yanına git, benim işlerim var bu aralar senle ilgilenemem diyor, biraz daha sinirlenmişse boşanalım lafları her seferinde havada uçuşuyor, bu seferde tartıştık, akşam evine git dedi, bende gitmiycem dedim, 5 kere bu muhabbet tekrar etti, en sonunda sinirim bozuldu, tamam şimdi gideyim dedim, giyindim çıktık, otobus durağında başladı : suratını asarsan annenler beni ararsa sonu kötü olur, sen gemileri yakmışsın bana ulaşamayacaksın aradığında, bende daha çok sinirlendim yürümeye başladım, tartışmaya devam ettik, en sonunda otobuse bindik, bizim evin önüne yaklaştığımızda demeye başladı inelim gitmeni istemiyorum, bende inmedim, terminale geldik otobuse bindim, ailemin yanina geldim, simdide mesaj atıyorum soguk mesajlar atiyor zaten normaldede ailemin yanina geldigimde beni aramaz, ben mesaj atmadan mesaj atmaz, trip atar, simdi daha cok trip atiyor, önümüzdeki hafta dogum günü var, o kadar plan yapmistimki hediyeleri hazIr, şeytan diyorki hiç dönme , ne yapacağım bilmiyorum
Bencede ii yapmışsın en azından birdaha git demez baştan nasıl alıştırsan öyle gidiyor benim eşimde her kavgada git gelme diyor baştan beri ama ben gitmedim hiç 1.5 sene oldu halen her kavgada der. Yani kendini ezdirme

Bencede ii yapmışsın en azından birdaha git demez baştan nasıl alıştırsan öyle gidiyor benim eşimde her kavgada git gelme diyor baştan beri ama ben gitmedim hiç 1.5 sene oldu halen her kavgada der. Yani kendini ezdirme

Sanki yasadigimiz evler, sadece eşlerimize aitmiş gibi davraniyorlar

Çocuk musunuz siz , cezalandırır gibi devamlı ailenizin yanına gönderiyor.

Bir erkeğin boşanalım" " annenin evine" git demesi kadar sinir bozucu bir durum olamaz. Bu çok saygısızca bir davranış.
Eşref saatleriniz uyduğunda bu konuda konuşun, kısa ve net tavrınızı koyun ortaya.
Bir daha diyemeyeceği hale gelsin.
Böyle birşeyi kabul etmeyin.
Her git dediğinde de gitmeyin.
Özellikle eşinizle aranız kötüyken evinizden uzaklaşmayın.

Aslında bende üzüldüğüm seyleri paylasirim, ama bu boşanma laflari insani yipratiyor birikim oluyor, kalp unutsa da ak

Size gore ne yapayim o zaman ?

Estağfurullah akıl vermek ne haddime.
Sadece kendimce diyebilirim ki yolun başındasınız.'karşılıklı' çaba sarfederek durumu düzeltebilirsiniz. Çünkü normalde sorununuz yokmuş kavgalıyken sizi kıracak bir ortam oluşuyormuş.Doğru bir üslupla tepkinizi ortaya koyun,sizi ne kadar kırdığını farketsin ki bi daha yapmaya çekinsin..

Ben sana nasıl saygı duyuyorsam sen de bana saygı duymalısın ama ben bunu göremiyorum deyin.Özellikle evden gitme ve boşanmaktan bahsetme konusunda çok incindiğinizi bilsin.Kabuğunuza çekilip anlamasını beklemeyin.Bir mesaj atın,suçlayıcı olmadan hatalarını anlamasını sağlayın.Eşinizi en iyi siz tanırsınız.

Mesela aranız düzelmeye başladığında sakinken açık açık sorun,benden gerçekten ayrılmak mı istiyorsun,bunu aklından geçirdin mi,sen benim eşimsin senden bunu duymak beni yıpratıyor ben sana söylesem ne yapardın deyin.

Konuşmadan çözemezsiniz.Sal gitsin denilecek noktada değilsiniz.Ciddi anlamda konuşmalısınız.
Ayrı kalmaya alışmamalısınız.Hem duygusal hem mantıklı ama 'sakin' bir mesajla içinizi dökün,mutlaka geri dönüşü güzel olacaktır..

neden cekiniyosun ki kardesi bırak yetirstirsin bi kahve icmeye git yada neseli sözler paylas sen böyle aman o kırılcak incilcek diye korkarsam adam seni kırıcak haberin yok suan hala baba evindemisin bida ne kadar olsu geleli

Estağfurullah akıl vermek ne haddime.
Sadece kendimce diyebilirim ki yolun başındasınız.'karşılıklı' çaba sarfederek durumu düzeltebilirsiniz. Çünkü normalde sorununuz yokmuş kavgalıyken sizi kıracak bir ortam oluşuyormuş.Doğru bir üslupla tepkinizi ortaya koyun,sizi ne kadar kırdığını farketsin ki bi daha yapmaya çekinsin..

Ben sana nasıl saygı duyuyorsam sen de bana saygı duymalısın ama ben bunu göremiyorum deyin.Özellikle evden gitme ve boşanmaktan bahsetme konusunda çok incindiğinizi bilsin.Kabuğunuza çekilip anlamasını beklemeyin.Bir mesaj atın,suçlayıcı olmadan hatalarını anlamasını sağlayın.Eşinizi en iyi siz tanırsınız.

Mesela aranız düzelmeye başladığında sakinken açık açık sorun,benden gerçekten ayrılmak mı istiyorsun,bunu aklından geçirdin mi,sen benim eşimsin senden bunu duymak beni yıpratıyor ben sana söylesem ne yapardın deyin.

Konuşmadan çözemezsiniz.Sal gitsin denilecek noktada değilsiniz.Ciddi anlamda konuşmalısınız.
Ayrı kalmaya alışmamalısınız.Hem duygusal hem mantıklı ama 'sakin' bir mesajla içinizi dökün,mutlaka geri dönüşü güzel olacaktır..

Teşekkür ederim yorumunuz için

Back
X