eşim çok iyi çok uysal ama çocuk gibi

eşiniz anneye bağımlı yaşıyor hala demekki....

yani belkide kendini böyle mutlu ediyor...

koltuk altına alıp ayakkabasını annesiyle ablasıyla paylaşmak istiyor..

başta komik geliyor insana ama...

aşırı anneye bağımlı yetişmiş ve onu bir anda kırması zor,zamanla düzelebilir bir durum bu;

sen yinede çok rencide etmeden kırmaya çalış bu huyunu...

en azından en aza indirgeyebilir...

Son düzenleme:
buna bjk ayakkabısı aldım

BENDE BU KISMA TAKILDIM SİZDE BURADA 13 YAŞINDAKİ OĞLUNUZDAN BAHSEDER GİBİ YAZMIŞSINIZ. KENDİSİ ALAMIYOR MU BERABER ALMIYOR MUSUNUZ? BENCE EŞİNİZİN SİZ TARAFINDAN YÖNETİLEBİLİRLİĞİDE VAR BUNU ANLADIM BEN HOŞUNUZA GİTMEYEN BU DEĞİLDE AİLESİ TARAFINDAN DA YÖNETİLEBİLİR OLMASI DEĞİL Mİ BEN OLSAM DİREK ÖZGÜVENİNİ ÇIKARMAYA BİREY OLMAYA DOĞRU YÖNLENDİRİRDİM NEDEN BEN ALAYIM Kİ AYAKKABISINI CANIM GİTSİN BEĞENSİN ALSIN YADA BERABER ALALIM AMA GERÇEKTEN ŞU YUKARDAKİ CÜMLEYİ BEN ÇOCUKLARIM İÇİN KURARIM EŞİM İÇİN DEĞİL SAYGILAR:)

anlattıklarınız beni güldürdü canım yaaeşin sanırım her mutluluğunu bütün sevdikleriyle paylaşmayı seven biri ki yeni aldığı bir ayakkabıyı bile ablasına hemen gösterme gereği duyuyorben eşinde bir kötü niyet görmedim ama bunların biraz çocuksu tavırlar olduğunu kabul ediyorum bu konuda haklısıntartışmadan güzel bir dille hatta yarı şaka yarı ciddi bu davranışlarının yersiz olduğunu ona öğretebilirsin

diğer yazdıklarına katılıyorum bende hiç hoşlanmazdım tek hak vermediğim veremediğim konu dün çocuğu okuldan bizimki aldı bizimki bıraktı bizene ki görümcemin çocuğundan bizi ne ilgilendirir sevmiyorum hiçbirini sözün oldu. görümce kaynana kayınpeder sevilmeye bilir ama çocuk eşiniz onun dayısı sizin yiğenleriniz varmı bilmem ama çocuklar dayı teyze hala amca sevgisi almalı üstelik eşlerde bunu desteklemeli bence..............

Son düzenleme:

Insan evlenirken aslinda o insanin nasil oldugunu bilerek evleniyor. Esinizi seviyo olabilirsiniz ama sizin ona sayginizin olmadigini goruyorum. Onu bir nevi aslinda kuçumsuyorsunuz. Herseyi ogreticem kelimesinde bile var bu. Belkide sizin ogreniceginiz bisey var; esini oldugu gibi kabul etmek.

@senam; katiliyorum sana, esini sadece kendin degil baskasininda yonlendirmesi rahatsiz ediyor, zaten senin istedigin gibi bir esin olsa seninde onu yonlendirmene izin vermez..

Bize neki gorumcemin cocugundan diyorsun, ayni sekilde SEN kizkardesinin veya abinin cocugunu almis olsan bu abesmi? Bence tam tersi insanligin gostergesi.. Kusura bakmayin ama bence cok dominant bir yapiniz var, ve esiniz aslinda yonetilmek için sizi seçti..

Bu yazdiklarim sizin yorumlarinizdan bana yansiyan haliniz. Tabiki siz isin içinde oldugunuz için yazimda dogru payi varmi bir dusunun..

Son düzenleme:

cümlelerimi düzgün seçmek için çok uğraş vermem gerekiyor bu konuda.size katılıyorum yasemin12, söylenebilecek çok şey var ama,içimden söylüyorum.aman 200 tl fazla aldığımızı ailene söylersen bunlarda para var diyip bizi sömürürler:120::120::120::120::120::120::120::120::120: sadece bu tepkiyi verebiliyorum. aşinize çok yazık gerçekten çocuk gibi,ayakkabı alınca bile nasıl sevinmiş,keşke hevesi hiç kırılmasa bişeylere sevinince ama çok zor gibi görünüyor.inşallah sizin de oğlunuz olur,gelininiz de tıpkı size benzer,iyi anlaşırsınız heralde...

Sanki erkek evlat degılde kız evladı gibi eşinizin davranışları... Genel olarak böyle tipler konuşmayı çok sever kadın gibi bıdı bıdı yapar ama eşinizi bilemem... Sizde biraz kıskanmışsınız annesinden anladıgım kadarıyla ama haklılık payınız var bunlar sadece sizin bildikleriniz bilmediğiniz bir çok şeyide yetiştiriyordur... Benim eşimde annesiyle paylaşır ama bu kadarda değil... Ben hasta olunca soylerdi hastaneye gıdnce bende kızdm cunku herkesın haberi olurdu boyle durumda gorumcemlerın falan

her insan duygularını farklı biçimlerde gösterir
eşiniz daha çocuksu bir yol seçmiş, hepimiz bazen böyle yaparız
ama kendisi bunu hayatına çok fazla uyarlamış zira bundan rahatsız olmakla haklısınız

benim söylemek istediğim diğer mesele ise birkaç arkadaş da bahsetmiş zaten
sizin eşinize karşı üslubunuz...
çocukça davranışları için ona kızıyorsunuz ama sürekli beni aradı ,izin verdim
tamam yap dedim,yükle dedim,al dedim
gibi ifadeler kullanmışsınız......

eşinize çocuk gibi davranıp,çocuk gibi izin verdiğiniz izlenimine kapıldım,kapıldık
ayrıca eşinizin ailesi hakkında söyledikleriniz de, onlarla aranızda ne geçerse geçsin
baştan önyargılı zaten çünkü ne gerek var onlara,hiçbirini sevmiyorum diyorsunuz defalarca
eşinizin çocuk gibi olma davranışını ,sizin bu otoriter tavrınız tetikliyor olmasın...

bazı insanlarda ipotekli kişilik vardır ,kendi başına karar veremeyen
hep yönlendirilmeye tabii tutulan kişilik yapısı
eşinizin bu karakterde olmasında sizin de payınız var gibi görünüyor

o davranışlarını değiştirirken umarım siz de kendi öz eleştirinizi yapar ve
değişmesi gereken tavır ve davranışlarınızı değiştirir ya da geliştirirsiniz
zira iki kişiden oluşan evlilik ,sadece eşinizin davranışlarıyla yürümeyecek doğal olarak
sevgiler

Son düzenleme:
Keşke bir erkek kardeşim abim falan olsa da henüz ortada bile olmayan bir gün doğacak çocuğumu okuldan asla güzel bir geçirse..
Dayım da bana yapardı güzel bir yemek yerdim sinemaya giderdik sonra birkaç sevimli şey alırdı bana..
Hala mutlulukla anarım.
"Görümcemin çocuğundan bize ne "
demişsiniz bence çok duygusuzca bir yaklaşım.
200 liralık fazla mesai parası için annesini araması sizden istediğini tepkiyi almamasından kaynaklanabilir.
annesi en az onun kadar seviniyordur onu pohpohluyordur.
siz buraya yazdığınız kadar sert iseniz bence eşiniz heyecanlanlarını ailesiyle yaşamayı tercih ediyor.

Düşüncelerimi cümlelere dökmüşsünüz.....

Ben bu olanlar karşısında kısa kısa açıklamalar yaparak güler geçerdim... O kadar doğal ki :)
Şükür etmeliyiz her halimize... Bunları sorun edecek kadar dertsiz mi kaldık.

Ne desem ki;yer yer çok güldüm konuna ama bence aşırı tepki veriyorsun.
Erkeklerin içinde ki çocuk bizlerden fazla evet.Geçen gece bir programa takıldım.
Cemil İpekçi konuktu.Normalde pek haz etmediğim bir şahsiyet ama o gece fikirlerim değişti.
''kadınlara da aşık oldum erkeklere de''dedi.''Hangi aşk daha yoğundu?''sorusuna
''kadınlar...çünkü kadınlar tutkuludur,anaçtır,şefkatlidir,incedir,naiftir.
yani bir dolu güzel özellikleri vardır aşk da ama erkekler de ''çocuktur''dedi.
Çok doğru...Bizim bütün naifliğimize,inceliğimize karşılık onların o çocuk heyecanları,
aslında çok da çekilmez değil.
Şöyle düşün eşin entel dantel,olgun,müşfik,ciddi bir erkek olsa,
senin heyecanlarını sorgulasa,saçma bulsa devamlı eleştirse,hevesini kırsa;
kendini kötü,berbat hissetmezmiydin?
İnan hariçten gazel okumuyorum.Tam da bahsettiğin farklılıkları ben de yaşıyorum.
Ama eşimi olduğu gibi,ruhunda ki çocukla,o saf masumiyetiyle kabulleneli çok oldu.
Evet evlenmeden önce olgun,kendimden yaşça büyük,saygı duyabileceğim,bıkmadan dinleyebileceğim,
salon erkeği:)bir eşim olsun istedim.Yani hayalim öyleyDİ...
Ama sence de biraz sıkıcı değil mi?
Eşimle bir yola çıktıktan sonra anladım ki ben o kurduğum hayallerle aslında kendimi de tam olarak tanımıyormuşum.
Şimdi hayallerimde ki gibi akşam yemeğinden sonra klasik müzik açıp kitaplarımızı elimize alıp huzur içinde takılmıyoruz
Aksine oyuncak hamam böceklerini üstüme atansabah öğle akşam bayılma numaraları yapan:)gıdıklamayı esnemek kadar sıradan bir
rutine dönüştüren,canı sıkıldıkça ergen gibi sanki başkası çekiyormuşcasına kendi fotoğraflarını çeken
Olur olmaz zamanlarda banyodan,yatak odasından sağdan soldan fırlayıp''pöhhh''diye beni korkutan bir koca bebekle evliyim:)
Ama mutluyum ve artık ben de O'na uydum saldım gidiyoruz:)
Bırak eşin böyle masum kalsın boşver dünya üstünde adım başı çakal varken ruhu böyle temiz kalmış çok az insan bulursun.
Bence O'na eşlik et,hem her insanın biraz saçmalamaya ihtiyacı vardır.
Arada sende dene inan çok rahatlatıyor:)

ya kusura bakma, anlatma seklinde cok güzel o ayakkabi olayina vallahi koptum
pc basinda gözümün önüne, koltugunun altinda ayakkabili bir adam hayal ettimde

Bence cokta canini sikma biraz daha olgunlassin zaten ister istemez degisir..

Son düzenleme:
ay cnm derdin bu olsun düzelir zamanla benimde erkek ardakaşım helikopter alcam oyuncak dedi nasıl mutlu bende dedimki sen büyü biz öyle evlenelim feci bozuldu çocuk hepsi napcan

yani evet ayakkabısını falan göstermek istemesi biraz komik olmuş.Belkide bunun gibi bir sürü şeyler olmuştur.herkesin bır yapısı var işte.allah dagına göre kar verirmiş.
Yalnız bizeneki görümcemın çocuklarından lafı hiç olmamış arkadaşım.Kardeşin var mı bilmiyorum ama oda sizin yeğeniniz için aynı şeyi söylerse hoşunuza gider mi?şahsen ben büyüklerin meselelerine asla çocukları karıştırmam.onların çocuguklarına daha bir özen gösteririm.Eşim görümcemle bu aralar kırgın.Ama çocuklara bunu asla yansıtmayız.maden eşiniz çok çocuk o zaman sizde bu konularda olgunluğunuzu kanıtlayın.

siz bir çocukla evlenmişsiniz.ama büyümesine de izin vermemişsiniz.baksanıza, harçlığını bile ben veriyorum, diyorsunuz.

ayakkabısını siz alıyorsunuz,çocuk gibi azarlıyorsunuz,hatta ailesi ile ilgili konularda bile siz karar veriyorsunuz.bence hiç şikayet etmeyin.

Kızlar yazdıklarınızı tek tek okudum hepsinden alıntı yapıp tek tek cevap vermek isterdim ama sayfa uzun olur diye yazmak istemedim
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim eleştirileriniz içinse ayrı teşekkür ederim ben buraya orta yolu bulmak için yazdım yol göstermeniz için yazdım hiç birinizede eleştiri yaparken kırılmadım hatta hoşuma gitti ne güzel beni yönlendirin işte

eşimde bende çocuk ruhluyuz ama ben daha olgunum tabiki hem kadınlar herzaman erkeklerden daha olgun düşünür diye düşünüyorum eşime sorumluluk vermek istiyorum eline yüzüne bulaştırıyo maddi durumumuz çok iyi değil beni knedisi alıştırdı böyle aldığı maaşı ben çekiyorum maaş kartı bende ben böyle davranmasam ele güne muhtaç oluruz

ama davranışlarıma gelince engel olamıyorum aslında etrafa bakınca kocamın melek olduğunu görüyorum ama bazı konularda onu affedemiyorum eşim çok korkuyor evlenmektende korkuyordu ona destek oldum yuvamızı kurduk evin a dan z ye bütün eşyalarını aldım babasıda bigün oğluna sen evleniyosun işin gücün yok ev eşyalarını nasıl alıcan nasıl aldın diye sormadı oğullarını önemsemiyolar varsa yoksa kızları ve eşimde bunun farkında ama yinede ailesi bana karşı savunuyo annesinin bana yaptığını hemde gerdek gecesi size yapmış olsaydı hiç birinin suratına bakmazdınız

çocuklara gelince ben çocukları çok severim benimde yiğenlerim var biz 7 kardeşiz onlar için ölürüm ama insan sevmeyince kendini geri çekiyo çocuklarını bende seviyorum elime bişey almadna gitmem evime gelirler kırar dökerler ses çıkarmam burda size böyle söylediğime bakmayın kızgınlıkla söylüyorum ama bana yapılmayanı bende yapmak istemiyorum

hafta sonu misafirlerim geldi kaynanamı kocasınıda çağırdım döktürdüm masayı kaynanam bu benide geçmiş dedi

senin kadar olamam annecim dedim

eşimin dayısı eşi çocukları gelmişti bigün de yemeğe gelin diyarbakır kebabı yada tokat kebabı yapayım size dedim kaynanamın ağzı açık kaldı olmaz ilk önce ben yiycem dedi :) kayınpederimde kıskancıncan çatladı ve misafirlere büyük saygısızlık yaptı yaptıklarımı karnım tok dedi yemedi bi kaç bişey aldı ve çayını içer içmez gitti kaynanam da utandı bu adamı asla sevemeyeceğim neyse

ben eşime dominant olmak istemiyorum onun evin erkeği olduğunu ona nasıl hissettirmeliyim haçlık vermek istemiyorum ama maaşını kendi alsa 1 tl kalmaz eve gelene kadar sürekli para kaybeder uzun yolculuğa gittik otobüste cebinden düşürdü paraları peşinden ben topladım evde her yerde düşürür

çok avanak benim kocam ya

bişeyler alma konusuna gelince para idaresi bende olduğu için tabiki beraber gidip alıyoruz yani ayrımız gayrımız yok sürekli haşlığını veriyorum ama 50 tl 3 gün durmuyo cebinde servisi var yemeği var sigarsına veriyo bişeyler derken bitiyo bende 50 tl 15 gün durur hemde yol param olmasına rağmen böyle yaparaktan ev alamayız paramızda kalmaz destek olanımız yok çünkü siz söyleyin ben dominant olmayımda kim olsun hesaptan kitaptan anlamaz masa alıcaz adam 90 tl dedi plastik bide normalde 50-60 tl masalar biliyorum bu bu fiyata olmaz ne 90 ı dedim 40 tl ye düştü adam eşimde ayağıma vuruyo pazarlık yapma diye daha ne diyim size dışarı çıktık gördünmü 90 tl 40 tl nasıl olu verdi ağzını açsan dedim bişey alıcaz yada hastanede bi işimiz var diyelim iki lafı bi araya getirip bişey diyemiyo çok basım eşim hep ben konuşmazk zorundayım ne yapmalıyım kızlar bu saflığınıda öldürmek istemiyorum ama biraz girişkin olsun istiyorum

merhaba, öncelikle birsey sormak istiyorum görücü usulü ile mi evlendiniz? yani tüm bu özelliklerini huyunu kendine göre mizacını sonradan mı öğrendiniz?

ve daha önemlisi, eşinize aşık oldugunuza emin misiniz? seviyor musunuz demiyorum cünkü sevgi asktan cok daha derin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…