Eşim çok merhametsiz

Esiniz özguvensiz, kompleksli biri sizi yalnizlastirip kendine bagimli hale getirmiş yavas yavas ve sizin de ozguveninizi kirip kendisinin bile ilgilenmeye gerek görmeyecegi, caba harcamak istemeyecegi biri hale getirmiş ki bilincli yapiyor. Siz de "biz eşiz ayak uydurayim" diyip bu surece cok guzel uyum saglamissiniz. Tamam ben de eşler arasinda bazi elestirilerin dikkate alinmasi gerektigini dusunuyorum ama hepsi iyi niyetli degil bunu ayirmak lazim. O kotu niyetli dedigi arkadaslarinizdan pek farki yok esinizin hatta kendisi daha zararli gorunuyor. 🙄
Arkadaşlarıyla da, benim gibi çağdışı adamın hareketlerini kabullenemez, olayların farkına varır diye görüştürmek istemiyor.

Doğuma kadar bekle bebeğini sağ salim doğur sonrada eşini hizaya getir. Evlenirken sorun etmedigin seyler şimdi neden sorun oldu diye sor. Tamam insan evlenince değişir, eşiyle bir orta yol bulur ama işini bırak, arkadaşını bırak, kılık kıyafeti değiştir bunlar çok fazla. Bir adın kalmış anladığım kadarıyla değiştirmek istemediği. Erkeklere biraz katı davranmak gerekiyor, ben böyleyim beğenmiyorsan boşanalim sana mecbur değilim demek gerekiyor yoksa şımarıkca şımarıyorlar.
Anne misiniz bilmiyorum ama çocuğumdan sonra gözüm öyle karardı ki yemin ederim o huzursuz ortamda büyümesin diye bu adamı bir kalemde harcarım karısı hamileyken küsüp arkasını dönen adamın babalığından çok da beklentim yok

Evet ben de kendim için böyle diyorum kukla yapmaya çalışıyor ve ben ona ayak uydurmadığım için beni suçlu hissettiriyor çift terapisine gidelim diyorum depresyona giren sensin ben seni götürürüm ama gelmem diyor bebeğimizin canım yavrum erkek ve çok kibar bir erkek olarak yetiştireceğim onu
Babasını rol model alacak . Üç gün sonra çarşaf giy demeye başlar eşiniz

Evet ben de kendim için böyle diyorum kukla yapmaya çalışıyor ve ben ona ayak uydurmadığım için beni suçlu hissettiriyor çift terapisine gidelim diyorum depresyona giren sensin ben seni götürürüm ama gelmem diyor bebeğimizin canım yavrum erkek ve çok kibar bir erkek olarak yetiştireceğim onu
Ben öyle insanları iyi bilirim. Kendi bildikleri doğrudur ve onun istediği tarzda davranacaksın. İkinci bir seçenekte davranırsan saldırgn davranıyorlar. Seni kendi uzantısı gibi görüyor öyle diyeyim. Bununla ömür geçmez en güzel yıllarını onun karışmasıyla geçireceksin

Arkadaşlar merhaba ben 7 aylık hamileyim hamile kaldıktan kısa bir süre sonra işimden ayrılmak durumunda kaldım zaten eşim baştan beri çalışmamı istemediği için çok mutlu oldu bu duruma genelde erkeklerle muhatap olduğum sigorta sektöründe çalışıyordum. Kendisiyle tanıştığımız dönem de çalışıyordum ama bu hiç sorun teşkil etmemişti nasıl ki müdür oldum sonrasında sızlanmaya başladı kendi gelirinin bize yeteceğini artık çocuk istediğini söyledi ben hamile kaldım ama yine çalışacağımı ümit ederek ama gel gelelim 5inci haftamda başlayan kanamayla düşük riskim oldu ve işimden istifa ettim. İki ay yataktan kalkamadım sonrasında ben düzeldim ama evliliğimiz kötüye gitmeye başladı her gün beni işten alıp işe bırakan eşim gitti ilgisiz alakasız biri geldi. Hamileyim de her gün kendime bakım yaptım güzel kıyafetler aldım acaba kilo aldım ilgisi mi kayboldu diye bunları yapıyordum ama bir yandan özgüvenimin zedelendiğini hissediyordum doğuda ataerkil bir ailede yetiştiği için makyajıma tırnağıma vs her şeyime müdahale etti ben birbirimizin istekleri doğrultusunda değişebiliriz biz eşiz diye düşündüğüm için ne dediyse tamamen olmasa da kısmen ayak uydurdum uydurabildiğim kadar. ailesiyle sorunlarım oldu beni savundu, evine erken gelir, maddi açıdan bana tüm imkanları sağladı gibi gibi bir sürü güzel zannettiğim aslında görevi olan şeyleri kendime hatırlatarak evliliğimi ayakta tuttum. Önce işten çıkmamı istiyordu sonra makyaj sonra başka bir şey sonra giyim tarzım şimdi de onun dışında görüştüğüm tüm arkadaşlarıma bir kulp taktı benim iyiliğimi istemediklerini söyleyerek beni uzaklaştırmaya çalıştı. Bazıları konusunda haklıydı ama hangimizin tüm arkadaşları dört dörtlük ki? Kendisinin arkadaşları ailesi vs kendine yanlış yaptığında ben hep iyi yönde yönlendirdim kendini öyle düşünmemiş vs dedim ama o benim tüm arkadaşlarıma düşman. İşim, makyajım, giyinişim, arkadaşlarım… beni ben yapan tüm şeylerimi eleştirdiğini fark ettim. Bugün elini tuttum bana tırnaklarını kes dedim sana dedi belki saçma gelecek ama bu söz bana o kadar dokundu ki sadece elini tutmak istemiştim. Geçen arabada şarkı söylüyordum dönüp ona doğru söyledim yapma şöyle hareketler insanlar bakar film yok arabada dedi o da dokunmuştu hemen susmuştum ama bugün farklı bir şey oldu tırnağımı kestim ve sanki tüm beklentilerim de suyla birlikte gitti gibi hissettim bağırmadım tartışmadım sessizce gözlerimden yaşlar süzüldü geldi yanıma sordu neden böylesin diye anlattım her şeyim eleştiriliyor katı kuralları olan bir okuldayım sanki dedim bana o mundar tırnaklar için bile kavga ediyorsun benle dedi ben anlattım tırnakla alakası yok ben başka biri oldum dedim evlisin sen sana tırnak yakışmıyor diyor ısrarla inanın konu tırnak değil. Hamilelik sürecim diye biraz daha alıngan olmuş olabilirim ama her gün güzel giyinip gülerek kapıyı açan özenli yemekler hazırlayan öpen bir kadın olarak beklentim iki güzel söz herkes güzel olduğumu söyler eşimden son zamanlarda hiç duymuyorum bile eskiden haftada bir çiçek alırdı aylar oldu bir dal bile almadı sizce ben mi alınganım

merhametle ne ilgisi var bunun.
ikiyüzlü biri. işiniz kılığınız kıyafetiniz tırnağınız kendisine uymuyorsa sevgili olmasaymış. evlenmeseymiş. aşık olmaya gelince neden kendi standartlarında birine aşık olmamış.

Anne misiniz bilmiyorum ama çocuğumdan sonra gözüm öyle karardı ki yemin ederim o huzursuz ortamda büyümesin diye bu adamı bir kalemde harcarım karısı hamileyken küsüp arkasını dönen adamın babalığından çok da beklentim yok
Evet 2 çocuğum var ve bencede çocuklar asla huzursuz bir ortamda büyümemeli. Sana hemen boşan diyemem, hamilesin ama böylede olmaz. Eşin seni beğenmiş ve evlenmiş ama taşıyamıyor. O yüzden seni kendi dengi haline getirmeye çalışıyor. Bilerek aşağı çekiyor. Buna izin verme.

Tamamen istediği kalıplara girmedim ama ben buyum diyip de geri çekilmedim benim için evlilikte bazı şeyler tolere edilmeli ama benim kocam beni bambaşka biri yapmak istiyor kendi köyündeki kızları örnek gösteriyor abdestsiz gezmiyorlarmış bilmem ne ben bunu baştan bilsem git köyünden biriyle evlen demez miydim

Simdi de diyebilirsiniz köyünden evlenseydin o zaman diye.

Tamamen istediği kalıplara girmedim ama ben buyum diyip de geri çekilmedim benim için evlilikte bazı şeyler tolere edilmeli ama benim kocam beni bambaşka biri yapmak istiyor kendi köyündeki kızları örnek gösteriyor abdestsiz gezmiyorlarmış bilmem ne ben bunu baştan bilsem git köyünden biriyle evlen demez miydim

inşallah kız değildir bebeğiniz.
bu sizi istediği kalıba sokup sonra gider eski siz gibi birine aşık olur yine.

Evlenmeden önce sizi öyle sevdi beğendiyse , şimdi ne değişti? Nedense erkekler kadın hamile olunca tamamen değişiyor ben de anlayamadım. Çalışmanızı istemiyor, giyiminize ,makyaja ve arkadaşlarınızla görüşmenize karışıyor. Böyle nereye kadar hapis hayatı gibi? Çocuk isteme sebebi de belki işten çıkıp evde oturmanız içindi. Bunu yapan erkekler özgüvensizdir ve kadına hakimiyet kurmaya çalışarak, sözünü dinleterek ego tatmini yaparlar. Ya çift terapisi alırsınız (eşiniz değişir mi sanmıyorum) ya da ona muhtaç olmadığınızı, yeniden çalışabileceğinizi, onsuz da yaşayabildiğinizi gösterir boşanırsınız. Bebeğiniz erkekmiş. Eğer bu evliliğe devam ederseniz, ben bu deveyi güderim diyorsanız, kesinlikle korunun lütfen

merhametle ne ilgisi var bunun.
ikiyüzlü biri. işiniz kılığınız kıyafetiniz tırnağınız kendisine uymuyorsa sevgili olmasaymış. evlenmeseymiş. aşık olmaya gelince neden kendi standartlarında birine aşık olmamış.
Böyleleri çok var. Arkadaşımın sevgilisi giydiği pantolona kadar karışıyordu ama kızın onunla tanışmadan önce kıyafet tarzı belliydi, onunla bunu bile bile sevgili olmuştu. Ayrıldılar, konuştuğu yeni kız da istediği gibi giyinen biri. Arkadaşıma kapansan iyi olur bile diyordu. Sevgili yapıp onu keyiflerine göre değiştirmeye çalışıyorlar bu saçmalık ötesi bir şey

Arkadaşlar merhaba ben 7 aylık hamileyim hamile kaldıktan kısa bir süre sonra işimden ayrılmak durumunda kaldım zaten eşim baştan beri çalışmamı istemediği için çok mutlu oldu bu duruma genelde erkeklerle muhatap olduğum sigorta sektöründe çalışıyordum. Kendisiyle tanıştığımız dönem de çalışıyordum ama bu hiç sorun teşkil etmemişti nasıl ki müdür oldum sonrasında sızlanmaya başladı kendi gelirinin bize yeteceğini artık çocuk istediğini söyledi ben hamile kaldım ama yine çalışacağımı ümit ederek ama gel gelelim 5inci haftamda başlayan kanamayla düşük riskim oldu ve işimden istifa ettim. İki ay yataktan kalkamadım sonrasında ben düzeldim ama evliliğimiz kötüye gitmeye başladı her gün beni işten alıp işe bırakan eşim gitti ilgisiz alakasız biri geldi. Hamileyim de her gün kendime bakım yaptım güzel kıyafetler aldım acaba kilo aldım ilgisi mi kayboldu diye bunları yapıyordum ama bir yandan özgüvenimin zedelendiğini hissediyordum doğuda ataerkil bir ailede yetiştiği için makyajıma tırnağıma vs her şeyime müdahale etti ben birbirimizin istekleri doğrultusunda değişebiliriz biz eşiz diye düşündüğüm için ne dediyse tamamen olmasa da kısmen ayak uydurdum uydurabildiğim kadar. ailesiyle sorunlarım oldu beni savundu, evine erken gelir, maddi açıdan bana tüm imkanları sağladı gibi gibi bir sürü güzel zannettiğim aslında görevi olan şeyleri kendime hatırlatarak evliliğimi ayakta tuttum. Önce işten çıkmamı istiyordu sonra makyaj sonra başka bir şey sonra giyim tarzım şimdi de onun dışında görüştüğüm tüm arkadaşlarıma bir kulp taktı benim iyiliğimi istemediklerini söyleyerek beni uzaklaştırmaya çalıştı. Bazıları konusunda haklıydı ama hangimizin tüm arkadaşları dört dörtlük ki? Kendisinin arkadaşları ailesi vs kendine yanlış yaptığında ben hep iyi yönde yönlendirdim kendini öyle düşünmemiş vs dedim ama o benim tüm arkadaşlarıma düşman. İşim, makyajım, giyinişim, arkadaşlarım… beni ben yapan tüm şeylerimi eleştirdiğini fark ettim. Bugün elini tuttum bana tırnaklarını kes dedim sana dedi belki saçma gelecek ama bu söz bana o kadar dokundu ki sadece elini tutmak istemiştim. Geçen arabada şarkı söylüyordum dönüp ona doğru söyledim yapma şöyle hareketler insanlar bakar film yok arabada dedi o da dokunmuştu hemen susmuştum ama bugün farklı bir şey oldu tırnağımı kestim ve sanki tüm beklentilerim de suyla birlikte gitti gibi hissettim bağırmadım tartışmadım sessizce gözlerimden yaşlar süzüldü geldi yanıma sordu neden böylesin diye anlattım her şeyim eleştiriliyor katı kuralları olan bir okuldayım sanki dedim bana o mundar tırnaklar için bile kavga ediyorsun benle dedi ben anlattım tırnakla alakası yok ben başka biri oldum dedim evlisin sen sana tırnak yakışmıyor diyor ısrarla inanın konu tırnak değil. Hamilelik sürecim diye biraz daha alıngan olmuş olabilirim ama her gün güzel giyinip gülerek kapıyı açan özenli yemekler hazırlayan öpen bir kadın olarak beklentim iki güzel söz herkes güzel olduğumu söyler eşimden son zamanlarda hiç duymuyorum bile eskiden haftada bir çiçek alırdı aylar oldu bir dal bile almadı sizce ben mi alınganım
Malesef sizi siz olmaktan çıkartmış. Bir kalıba sokmuş. Ayrıca da terbiyezsiz bencilin önde gideni. Bebeğiniz kız olursa muhtemelen o da baskı altında büyüyecek. Madem öyle birini istiyormuş öyle biriyle evlenseymiş. Yok illa birinin başını yakacak. Ek olarak sapık herhalde. Yoksa kimsenin aklına gelmez araba içini gözetleyecek insanlar trafikte de sizi görecek de kötü düşünecek de ohoo yani. Bunu diyen bunu kendisi yapıyordur net.

Kimse için asla Kendi değerlerinden..isteklerinden vazgeçme.. çalışmak istiyorsan çalış.. süslenmek istiyorsan suslen..birşey dediği zaman da senin istemediğini biliyorum zaten senin için değil kendim için de gec..haddini bilsin biraz..yoksa daha çok ugrasirsin..bebisin sağlıkla doğsun..

Ben eşinizin sevgiliyken çok farklı olduğunu düşünmüyorum ya.
Siz seviyorum diyerek aranızdaki tüm farklılıkları gözardı etmişsiniz.
Ne iş yapıyor kendisi?
Adam kendi arabanızda istediğiniz gibi davranmanıza tahammül edemiyor.
Sizi iyice pasif hale getirip, dışarıda yasakladığı her şeyi bizzat yapan kadınlara iç geçirecek ve hatta başla şeyler yapacak,yaşayacak belki de.
Bunun adı merhametsizlik değil ikiyüzlülük ve daha fazlası.

İşime dönebileceğimi biliyor ama iş konusu açılınca cinnet geçiriyor ben senin kocanım o çocuk bakıcıyla büyümeyecek diye çıkışıyor mesleki birikimim çok fazla istesem tekrar işe girmem uzun sürmez. Kavga çıkardım çok kez ama o kadar cahil bir ailede büyümüş ki bunu okumamışlık olarak söylemiyorum sadece bağnaz kadına değer vermeyen tipler o yüzden tartışarak düzelmiyor karşımda sanki duvar var gibi
bakıcıyla büyümeyecekse kendi işi bırakıp baksın
gayler nasıl çocuk büyütüyor

Ha asıl başka konu da başak burcu olduğu için mi bilmiyorum ben tartışmıyorum rahatsız olduğum bir konuyu dile getiriyorum mesela o özgüveninin zedelendiğini söyleseydi ona bunları nasıl hissettirdim diye ağlardım ben şuan karşılaştırınca bile ağladım ama o ben ilaçlarım için yatağımdan kalkıp mutfağa gittiğimde çay koymuş reels izliyordu harıl harıl kendisini savunduğu kişi karısı ve karnımda çocuğumuz var. Hamileyken başka bir sürü eleştiri yaptı ama bu benim şahsıma direkt olarak geldiğinde zıvanadan çıkıyorum kendisini küçük görmek istemiyorum ama ben çok daha kültürlü bir ailede yetiştim ama aramızdaki bu farkı hep minimize ettim kendini kötü hissetmesin diye şimdi bakıyorum da herkesin bana yakıştırmadığı kocam artık beni beğenmiyor
Beğenmez tabii, kendin olmaktan vazgeçiyorsun

Babasını rol model alacak . Üç gün sonra çarşaf giy demeye başlar eşiniz
aynen de öyle yapacak
bugün çıkıp gitmezseniz o evden babası gibi bir çocuğunuz olacak
müdahale bile edemeyeceksiniz ve çocuğunuz da babasından gördüğü gibi size saygı duymayacak
kendi kapalı annesine evde tayt giyme diyen çocuk duymuştum şok geçirmiştim hala aklıma geldikçe kan beynime sıçrıyor
bu resmen seni görünce aklıma kötü şeyler geliyor demek
çıldırıcam gece gece

Back
X