Eşim çok merhametsiz

Erkeklerin bazıları cidden hamilelikten sonra gerçek yüzünü gösteriyor. bence artık nasıl olsa gidemez çocukla bunu kimse istemez, maddi olanağı yok, küçücük çocukla çalışamaz da şimdi tam zamanı deyip bu hareketleri yapıyorlar. bir de ilkel dürtüleri ortaya çıkıyor sanırım, çok hassas olduğunuz bu süreçte saldırıya geçiyorlar. kendinize dönüp eski sizi ona hatırlatmadıkça ve gidebileceğinizi göstermedikçe düzelmez o. haa yine de düzelmeyebilir ama düzelirse ancak böyle düzelir.

Çalışmanı istemeyen kocan senin ona muhtaç olmandan hoşlanıyor
Çocuk isteyen kocan senin eve kapanıp tamamen cocukla ilgilenip seni iyice eve hapsetmeyi istiyor
Arkadaslarınla görüşmeni istememe sebebide seni yalnızlastormak
Sende masallah zaten bir dediğini ikiletmemişsin
Ne diym ben adamlara kızmıyorum hemcinslerime kızıyorum artık

Arkadaşlar merhaba ben 7 aylık hamileyim hamile kaldıktan kısa bir süre sonra işimden ayrılmak durumunda kaldım zaten eşim baştan beri çalışmamı istemediği için çok mutlu oldu bu duruma genelde erkeklerle muhatap olduğum sigorta sektöründe çalışıyordum. Kendisiyle tanıştığımız dönem de çalışıyordum ama bu hiç sorun teşkil etmemişti nasıl ki müdür oldum sonrasında sızlanmaya başladı kendi gelirinin bize yeteceğini artık çocuk istediğini söyledi ben hamile kaldım ama yine çalışacağımı ümit ederek ama gel gelelim 5inci haftamda başlayan kanamayla düşük riskim oldu ve işimden istifa ettim. İki ay yataktan kalkamadım sonrasında ben düzeldim ama evliliğimiz kötüye gitmeye başladı her gün beni işten alıp işe bırakan eşim gitti ilgisiz alakasız biri geldi. Hamileyim de her gün kendime bakım yaptım güzel kıyafetler aldım acaba kilo aldım ilgisi mi kayboldu diye bunları yapıyordum ama bir yandan özgüvenimin zedelendiğini hissediyordum doğuda ataerkil bir ailede yetiştiği için makyajıma tırnağıma vs her şeyime müdahale etti ben birbirimizin istekleri doğrultusunda değişebiliriz biz eşiz diye düşündüğüm için ne dediyse tamamen olmasa da kısmen ayak uydurdum uydurabildiğim kadar. ailesiyle sorunlarım oldu beni savundu, evine erken gelir, maddi açıdan bana tüm imkanları sağladı gibi gibi bir sürü güzel zannettiğim aslında görevi olan şeyleri kendime hatırlatarak evliliğimi ayakta tuttum. Önce işten çıkmamı istiyordu sonra makyaj sonra başka bir şey sonra giyim tarzım şimdi de onun dışında görüştüğüm tüm arkadaşlarıma bir kulp taktı benim iyiliğimi istemediklerini söyleyerek beni uzaklaştırmaya çalıştı. Bazıları konusunda haklıydı ama hangimizin tüm arkadaşları dört dörtlük ki? Kendisinin arkadaşları ailesi vs kendine yanlış yaptığında ben hep iyi yönde yönlendirdim kendini öyle düşünmemiş vs dedim ama o benim tüm arkadaşlarıma düşman. İşim, makyajım, giyinişim, arkadaşlarım… beni ben yapan tüm şeylerimi eleştirdiğini fark ettim. Bugün elini tuttum bana tırnaklarını kes dedim sana dedi belki saçma gelecek ama bu söz bana o kadar dokundu ki sadece elini tutmak istemiştim. Geçen arabada şarkı söylüyordum dönüp ona doğru söyledim yapma şöyle hareketler insanlar bakar film yok arabada dedi o da dokunmuştu hemen susmuştum ama bugün farklı bir şey oldu tırnağımı kestim ve sanki tüm beklentilerim de suyla birlikte gitti gibi hissettim bağırmadım tartışmadım sessizce gözlerimden yaşlar süzüldü geldi yanıma sordu neden böylesin diye anlattım her şeyim eleştiriliyor katı kuralları olan bir okuldayım sanki dedim bana o mundar tırnaklar için bile kavga ediyorsun benle dedi ben anlattım tırnakla alakası yok ben başka biri oldum dedim evlisin sen sana tırnak yakışmıyor diyor ısrarla inanın konu tırnak değil. Hamilelik sürecim diye biraz daha alıngan olmuş olabilirim ama her gün güzel giyinip gülerek kapıyı açan özenli yemekler hazırlayan öpen bir kadın olarak beklentim iki güzel söz herkes güzel olduğumu söyler eşimden son zamanlarda hiç duymuyorum bile eskiden haftada bir çiçek alırdı aylar oldu bir dal bile almadı sizce ben mi alınganım
Daha önce bu kadar haklı olan çok az konu sahibi gördüm.

Çocuk isteyen kocan senin eve kapanıp tamamen cocukla ilgilenip seni iyice eve hapsetmeyi istiyor

Buna katılıyorum, en sonunda da oluşturduğu o kadını beğenmeyip en baştaki hali gibi birini aramaya başlar. Adeta bir hedef gibi, hedef gerçekleştikçe önemsizleşiyor.

Ben burada itiraz edip yapmadığım şeyleri saymadım roman olur bir sürü talebi oldu ve reddettim bazılarını ama kabullendiğim diğer durumlardan rahatsız oldum bu arada çocuk sahibi olmayı ben de çok istiyordum ve belirttiğim gibi bu durumlar hamilelikten sonra çıktı

İşime dönebileceğimi biliyor ama iş konusu açılınca cinnet geçiriyor ben senin kocanım o çocuk bakıcıyla büyümeyecek diye çıkışıyor mesleki birikimim çok fazla istesem tekrar işe girmem uzun sürmez. Kavga çıkardım çok kez ama o kadar cahil bir ailede büyümüş ki bunu okumamışlık olarak söylemiyorum sadece bağnaz kadına değer vermeyen tipler o yüzden tartışarak düzelmiyor karşımda sanki duvar var gibi
İşe dönmek için sakın izin almayın. Çocuğu biraz büyütüp kreşe verin siz de işe başlayın. Bir de bu kadar kültür farkınız olan birisiyle sırf seviyorum diye neden evlendiniz?
Çocuk isteme sebebi bile sizin ondan artık ayrılmayacağınızı garantilemek değilse ben de bir şey bilmiyorum. Ben yerinizde olsam kesinlikle devam etmem çünkü hayatta en nefret ettiğim şey yobazlık ve siz ocağına düşmüşsünüz maalesef.

Arkadaşlar merhaba ben 7 aylık hamileyim hamile kaldıktan kısa bir süre sonra işimden ayrılmak durumunda kaldım zaten eşim baştan beri çalışmamı istemediği için çok mutlu oldu bu duruma genelde erkeklerle muhatap olduğum sigorta sektöründe çalışıyordum. Kendisiyle tanıştığımız dönem de çalışıyordum ama bu hiç sorun teşkil etmemişti nasıl ki müdür oldum sonrasında sızlanmaya başladı kendi gelirinin bize yeteceğini artık çocuk istediğini söyledi ben hamile kaldım ama yine çalışacağımı ümit ederek ama gel gelelim 5inci haftamda başlayan kanamayla düşük riskim oldu ve işimden istifa ettim. İki ay yataktan kalkamadım sonrasında ben düzeldim ama evliliğimiz kötüye gitmeye başladı her gün beni işten alıp işe bırakan eşim gitti ilgisiz alakasız biri geldi. Hamileyim de her gün kendime bakım yaptım güzel kıyafetler aldım acaba kilo aldım ilgisi mi kayboldu diye bunları yapıyordum ama bir yandan özgüvenimin zedelendiğini hissediyordum doğuda ataerkil bir ailede yetiştiği için makyajıma tırnağıma vs her şeyime müdahale etti ben birbirimizin istekleri doğrultusunda değişebiliriz biz eşiz diye düşündüğüm için ne dediyse tamamen olmasa da kısmen ayak uydurdum uydurabildiğim kadar. ailesiyle sorunlarım oldu beni savundu, evine erken gelir, maddi açıdan bana tüm imkanları sağladı gibi gibi bir sürü güzel zannettiğim aslında görevi olan şeyleri kendime hatırlatarak evliliğimi ayakta tuttum. Önce işten çıkmamı istiyordu sonra makyaj sonra başka bir şey sonra giyim tarzım şimdi de onun dışında görüştüğüm tüm arkadaşlarıma bir kulp taktı benim iyiliğimi istemediklerini söyleyerek beni uzaklaştırmaya çalıştı. Bazıları konusunda haklıydı ama hangimizin tüm arkadaşları dört dörtlük ki? Kendisinin arkadaşları ailesi vs kendine yanlış yaptığında ben hep iyi yönde yönlendirdim kendini öyle düşünmemiş vs dedim ama o benim tüm arkadaşlarıma düşman. İşim, makyajım, giyinişim, arkadaşlarım… beni ben yapan tüm şeylerimi eleştirdiğini fark ettim. Bugün elini tuttum bana tırnaklarını kes dedim sana dedi belki saçma gelecek ama bu söz bana o kadar dokundu ki sadece elini tutmak istemiştim. Geçen arabada şarkı söylüyordum dönüp ona doğru söyledim yapma şöyle hareketler insanlar bakar film yok arabada dedi o da dokunmuştu hemen susmuştum ama bugün farklı bir şey oldu tırnağımı kestim ve sanki tüm beklentilerim de suyla birlikte gitti gibi hissettim bağırmadım tartışmadım sessizce gözlerimden yaşlar süzüldü geldi yanıma sordu neden böylesin diye anlattım her şeyim eleştiriliyor katı kuralları olan bir okuldayım sanki dedim bana o mundar tırnaklar için bile kavga ediyorsun benle dedi ben anlattım tırnakla alakası yok ben başka biri oldum dedim evlisin sen sana tırnak yakışmıyor diyor ısrarla inanın konu tırnak değil. Hamilelik sürecim diye biraz daha alıngan olmuş olabilirim ama her gün güzel giyinip gülerek kapıyı açan özenli yemekler hazırlayan öpen bir kadın olarak beklentim iki güzel söz herkes güzel olduğumu söyler eşimden son zamanlarda hiç duymuyorum bile eskiden haftada bir çiçek alırdı aylar oldu bir dal bile almadı sizce ben mi alınganım
Sizi eski halinizle beğenmiş, şimdi başka birine dönüştürüyor, onun istediğiniz gibi biri olduğunuzda da çok değiştin diyerek sizin eski halinize benzeyen birini bulup sizi bırakacak.

Yetişme tarzı farklı, kültürü farklı, hayata bakış açısı farklı, aile ortamı farklı... Siz bunlar düzelir aşılır sandınız ama dağ gibi önünüzde duruyor. Asla değişmez çünkü bunu sorun gören sadece sizsiniz, adam hayatından çok memnun. Yavaş yavaş ısınan sudaki kurbağa gibisiniz, su kaynamaya başladı ya zıplayıp kaçacaksınız ya da yavaş yavaş teslim olacaksınız. Bu adam ailesinin uzantısı, sizi de oraya eklemiş. Evlendikten sonra çalışmanı istemiyorum diyen koca dünyanın en kötü kocasıdır. Çünkü kadının maddi gücünü kesip kendine bağımlı olmasını istiyordur. Köleleştirmeye giden kestirme yol bu. Önce işi bıraktırır sonra hemen hamilelik gelir ve siz adamın insafına kalmışsınızdır artık.

Flört ederken oje yok muydu tırnağınızda, şarkı söylemiyor muydunuz? Ben inanmıyorum bu adamlar bir günde böyle dönüşemez mutlaka iz bırakıyorlar ama siz basite alıyorsunuz. Bu zihniyette adam komşum olsa selam bile vermem ama siz hayatınızı emanet ediyorsunuz. Kurtuluş sadece sizde, kimseden yardım beklemeden siz kurtaracaksınız kendinizi. Daha şimdiden kendinizi tanımamaya başlamışsınız. O çocuk doğacak, babası adını koyacak, sizin doğurduğunuz çocuğun her şeyine onlar karar verecek. Önemli olan siz ne yapacaksınız?Adamın zenginliğine güvenmeyin çünkü o zenginlik şartlara bağlı.

Benim eşim ataerkil biri hatta kendi ismini dedesi koymuş diye çocuğun ismini de babam koyacak demişti aylarca kanaması olmuş birisi olarak bunu kendime saygısızlık olarak algıladım sonra toplum içinde bizde kadınlar isim koymaz demişti benim yavrum benim canım benim vücudumdan oluştuğu için eklem ağrıları çekiyorum ve bebeğimin kemikleri oluşuyor diye yüzümdeki acı gülümsemeye dönüyor ve bu adam bana kadınlar isim koymaz diyor
Senin eşin tam bir gerizekalı.gerikafalı.tum bunları dayatmak için senin en güçsüz zamanını seçmiş.bastan böyle davransaydı yiyorsa.evlenmez dönup bakmazdın bile .hamilesin calısamıyorsun dıye asıl niyetini saklamadan söylemiş.lutfen ılımlı birine benziyorsun eşimin dedikleri dogru olabılırmı dıyıpte kendinden taviz verme .kademe kademe seni sindirecek yok edecek bu adam. Su saydığın iyi Özellikler varya onlarda gidecek zmnla seni onlarla terbiye etmeye calısacak .işine cok ara verme .buyum de evlenirken böyle olduğumu bilmiyormuydun de sevgi de dilenme ne istersen senı yola getirmek için onu kullanacak

Ben ,bu şekilde eğitimli,dünya görüşüne sahip ,meslek sahibi ve en önemlisi seküler ailede büyümüş kadınları anlayamıyorum.Neden yapıyorsunuz bunu kendinize , içsel dünyanızda ne eksik böyle kaba saba ,eğitimsiz ,çağ dışı adamları seçip kendinize eş pardon başınıza bela seçiyorsunuz. Evlenmeden önce eşinize boy aynasında bir baktınız mı ? Mesela sordunuz mu hiç kendinize ailesi ile ailem uyumlu mu ? Bu adam başka bir kültür ile büyümüş, acaba beni olduğum gibi kabullenir mi ? Lütfen demeyin hiç evlenmeden önce böyle değildi diye.Bu adam hep böyleydi ve böyle olmayada devam edecek.Eşiniz sizin tırnağınızdan ,neşenizden, karakterinizden kısaca komple sizden rahatsız oluyor farkındasınız değil mi ?Sonra eşyalarınızı bile almadan, ayağınızda terlikleriniz, türlü türlü travma sahibi olarak ,arkanıza bakmadan kaçacaksınız yuva bellediğinizden yerden ,hamilesiniz amacım sizi üzmek değil ,kulağınıza su kaçırmak . Ben olsam sizin şartlarınızda iki saniye beklemeden boşanır evladımı o adamdan uzak büyütürdüm. Hani diyorsunuz ya oğlumu kibar bir erkek yetiştireceğim, üzgünüm yetiştiremeyeceksiniz çünkü o geri kafalı düşüncelerini oğlunuza empoze etmeye çalışacak hatta erkek adam şöyle olur cümleleri ile mücadele ederken bulacaksınız kendinizi. Sonuç olarak kendinize bunu yapmayın derim ,etraflıca düşünmeniz dileğiyle...

Kırmızı Oda Nazlı karakteri canlandı kafamda. İzlemediyseniz izlemenizi öneririm. Hamilesiniz, umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ben sizi suçlamayacağım. Hırsızın hiç mi suçu yok sonuçta. Ama doğum yaptıktan sonra eşinizin maddi imkanlarından faydalanıp kendinize bir birikim oluşturarak o evi terk etmezseniz, başınıza gelenleri ve gelecek olanları tamamen siz hak etmiş olacaksınız. İnsanların bize nasıl davrandığı bizim sorunumuz değil ama o davranışlara nasıl tepki verdiğimiz tamamen bizim sorunumuz.

Sen çalşırken bı saygısı cekincesi varmış, sonradan herşey bitmiş, eline kalmışsın gibi olmuş, desteğin güvenecek yerin kalmayınca herşeyi kendine hak görmeye başlamış

Ben ,bu şekilde eğitimli,dünya görüşüne sahip ,meslek sahibi ve en önemlisi seküler ailede büyümüş kadınları anlayamıyorum.Neden yapıyorsunuz bunu kendinize , içsel dünyanızda ne eksik böyle kaba saba ,eğitimsiz ,çağ dışı adamları seçip kendinize eş pardon başınıza bela seçiyorsunuz. Evlenmeden önce eşinize boy aynasında bir baktınız mı ? Mesela sordunuz mu hiç kendinize ailesi ile ailem uyumlu mu ? Bu adam başka bir kültür ile büyümüş, acaba beni olduğum gibi kabullenir mi ? Lütfen demeyin hiç evlenmeden önce böyle değildi diye.Bu adam hep böyleydi ve böyle olmayada devam edecek.Eşiniz sizin tırnağınızdan ,neşenizden, karakterinizden kısaca komple sizden rahatsız oluyor farkındasınız değil mi ?Sonra eşyalarınızı bile almadan, ayağınızda terlikleriniz, türlü türlü travma sahibi olarak ,arkanıza bakmadan kaçacaksınız yuva bellediğinizden yerden ,hamilesiniz amacım sizi üzmek değil ,kulağınıza su kaçırmak . Ben olsam sizin şartlarınızda iki saniye beklemeden boşanır evladımı o adamdan uzak büyütürdüm. Hani diyorsunuz ya oğlumu kibar bir erkek yetiştireceğim, üzgünüm yetiştiremeyeceksiniz çünkü o geri kafalı düşüncelerini oğlunuza empoze etmeye çalışacak hatta erkek adam şöyle olur cümleleri ile mücadele ederken bulacaksınız kendinizi. Sonuç olarak kendinize bunu yapmayın derim ,etraflıca düşünmeniz dileğiyle...
Evlenmeden önce spoiler vermiştir elbette ama evlilik için baskı yapan bir annem vardı etrafındaki herkes kızın bekar mı diye soruyormuş çok utanıyormuş 28 yaşında evlendim halbuki etrafımda tam olarak değilse de maddi olarak standartlarıma uyan eşim vardı bu kısmı eleştirmeyin lütfen baskıcı annelerin çocukları hep anneleri tarafından onaylanmak için onun da beğeneceği biriyle evlenmek ister ben de bu durumu göz önünde bulundururken belki de kendimi çok umursamadım eşim için ise ben ulaşılması zor bir insan olduğum için farklı geldiğim için dünya iyisiydi mesela bana onun evine cimri olacağını söyleselerdi asla inanmazdım nişanlılık sürecinde dahi o kadar cömertti ki bilemiyorum çıkmazdayım

Tamamen istediği kalıplara girmedim ama ben buyum diyip de geri çekilmedim benim için evlilikte bazı şeyler tolere edilmeli ama benim kocam beni bambaşka biri yapmak istiyor kendi köyündeki kızları örnek gösteriyor abdestsiz gezmiyorlarmış bilmem ne ben bunu baştan bilsem git köyünden biriyle evlen demez miydim

Kendinizi kandırmayın eşinizin istediği kalıba gayette girmişsini. İşinizi bırakarak bunu çok daha kolay yapmasını sağlamışsınız.
Eşler birbirini dinlemeli diyorsunuz ama bu normal eşler için gerçerli eşini gibi adamlar için geçerli değil bu durum. Sizinkinin amacı anlaşmak değil sindirmek.

Kendinizi kandırmayın eşinizin istediği kalıba gayette girmişsini. İşinizi bırakarak bunu çok daha kolay yapmasını sağlamışsınız.
Eşler birbirini dinlemeli diyorsunuz ama bu normal eşler için gerçerli eşini gibi adamlar için geçerli değil bu durum. Sizinkinin amacı anlaşmak değil sindirmek.
Eşim de çok dikbaşlı olduğumu söyler hep. İşimi de dikkat ederseniz düşük riskim olduğu için bıraktım ayrıldığım şirket geri dönmem için doğumu beklediklerini söyledi zaten eşimi tetikleyen olay buydu

Sen çalşırken bı saygısı cekincesi varmış, sonradan herşey bitmiş, eline kalmışsın gibi olmuş, desteğin güvenecek yerin kalmayınca herşeyi kendine hak görmeye başlamış
evet ama şimdi de biliyor tekrar çalışabileceğimi asıl onu saldırganlaştıran olay da bu zaten

Eşim de çok dikbaşlı olduğumu söyler hep. İşimi de dikkat ederseniz düşük riskim olduğu için bıraktım ayrıldığım şirket geri dönmem için doğumu beklediklerini söyledi zaten eşimi tetikleyen olay buydu

Dik başlı falan değilsiniz tırnaklarınıza laf söylediğimde tıpış tıpış eve gelip kesmişsiniz yani gayet söz dinleyen birisiniz. Sizinki bir çok kadınin yaptığı gibi sadece onunla tartışmak başka bir şey değil. Ayrıca sizde bu koca oldukça işe döneceğinizide düşünmüyorum.

Back
X