Eşim çok zor biri

elifay91

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2015
90
12
3
33
Merhaba arkadaşlar ,

Ben 4 aylık evliyim eşimle 8 aylık bir flört döneminden sonra evlendik ben 24 eşim 29 yaşında çok iyi anlaşıyoruz ama tek bir sorun var sorun şu ki eşim yemek - temizlik konusunda çok zor biri

Yemek konusuna yediği şeyler hep saati saatine günü gününe olacak mesela bugün meyvelerden şeftali yiyecek ben unutup yada şeftali olmadığı için elma hazırladım diyelim yada sebze çorbası yapılacak bugün çorbanın içine bir baharat koydum yada ne bileyim başka bir çorba yaptım çok kızıyor bağırıyor çağırıyor , dışarda çok nadir yerlerde yemek yer zaten istediği her şey tam kıvamında olmalı aksi düşünülemez , içtiği kahve den yediği yemekten meyvesine kadar, ev tertemiz olmalı kıyafetler çamaşıra kadar ütülü olmalı , hijyen konusunda da çok takıntılı çok zorlanıyorum

En çokta yemek konusunda delirmiş durumdayım , her sabah tatil günlerinde bile çok erkenden kalkar spor yapar sonra kahvaltısını eder yani hep planlı programlı ve benimde öyle olmamı istiyor , uyumak istiyorum bırakmıyor , kendi yemiyor banada yedirmiyor misal börektir kektir patatestir yada ne bileyim abur cuburdur o işe gidince yiyorum resmen istediğim şeyleri temizlik için yardımcımız var ama yemek konusunda daha çok benim hazırlamamı istiyor , ben evlendiğimden beri çalışmıyorum ama kilo verdim resmen sabahtan akşama kadar uğraşmaktan çünkü pek yemek yapmayı bilmiyorum ve yediği şeyler çoğunlukla sevmediğim bildiğim şeyler değil anlatacak çok örnek var ama kısacası böyle kızlar napmalıyım çok yoruldum küçücük bir yemek mezvusunun büyümesinden tartışmaktan

Son düzenleme:

oğğğff nasıl bir hayat böyle
askeriyeden falan mı? çok zor..
anne evinde aynen böyle mi görmüş? kusura bakmasın ama bu istediklerini sağlamak çok zor..

insan hiç sevdiği kadını yemek yüzünden üzer mi? bence profesyonel yardım alsın.kişilik bozukluğu bu. sıradan bir takıntılık bile değil.

siz çalışmıyorsanız çalışın evinize de işler ve yemek için güvendiğiniz bir kadını ayarlayın diyeceğim ama size bu kadar sorun çıkartan biri kadına nasıl davranır bilemiyorum..

Eşiniz dışarıda istediği gibi yiyemiyormuş. Bari evinde rahatça yesin. O yüzden siz de elinizden geleni yapın bence.
Bağırma çağırması ise hiç hoş değil, konu ne olursa olsun, yeni evlisiniz bence bu konu üzerine konuşarak çözebilirsiniz. sizi de bu kadar sık boğaz etmemesi lazım.
Zamanla evliliklerde insanlar birbirine benziyorlar, siz biraz onun huyundan alacaksınız, o biraz sizden. Zaman geçtikçe bu kadar zorlanmayacaksınız diye düşünüyorum.

Hadi hene iyi bedava bakıcı bulmuş ne diyelim bu ne naz sen yokkende annesi mi nazlıyormuş bunu böyle -.- simdi yapma diyecegim kiziyor bagriyor diyosun ne diyelim ki

ailesiyle değil tek yaşıyordu yardımcı yapıyordu istediği gibi nizamlı bir şekilde ben zaten yardımcı dan yardım alıyorum ama genelde benim yapmamı istiyor bir de dediğiniz gibi yardımcıya daha fena yapıyor böyle alışmış küçüklüğünden beri disiplinli yaşamış hep programlı

Aslında bir yandan şanssız ama diğer yandan şanslısın, onun disiplinine uyarsan Fit bir bayan olursun. Onunla spor yapar onun yemek düzenine alışırsın. Mesela esim benim gibi meşrubat içmez artık bol bol su içer, mutfağa eskisi gibi çikolata tatlı vb seyler alınmıyor cok nadir. Temizlik isini baskası yapiyormuş zaten, ben 27 yaşımdayım yemek yapmayı yeni yeni ögrendim bunu ona açıkla. Pes etmeden yapa yapa öğreniyorsun sonra cok kolay geliyor. Biz de mesela Börek pohaca pasta Kek cok yemeyiz. En güzelini yapıyor esin super bisey.

Insanin sevdiginin elinden ne geliyorsa onu yemeli. Bu esinin takintiligini anlamiyorum. Ha benim sevgilim gibi örnegin "icli köfte" hastasi olsa, ve onun birebir kivaminda olmasini istese anlarim da, bu nedir?

Peki senin istediklerin ve düsündüklerin prioritelige yer alabiliyor mu? Heleki onu mutlu ve memnun etmekten peki senin tercihlerin yerine getirilebiliyor mu? Herseyin karsilikli, anlayis ve bir okadar da destek ile asilmasi gerek. Bunun yaptigi binevi sanki Garsona siparis verir gibi. Kusura kalma biraz dobra bir sekil oldu ama öyle ifadeye getirebildim sadece.

yardımcı yanlış yapmıyor zaten çok fazla öğrenmiş çünkü ama ben ilk başlarda amann bunu da böyle yesin ne olacak sanki diyordum baktım ki sorun oluyormuş
evet dışarda hijyeninden yemeklerinden emin olduğu bir kaç yerde yer

ööff bu ne ya?! nasıl bi evlilik bu. bugün bu forumda okuduğum yemekle ilgili ciddi sıkıntılar yaşayan ikinci eş. insan eşine şefteli yok elma var diye sorun çıkartır mı ya..çok istiyosan gider alırsın şeftalini..hay allahım, bi de yeni evlisiniz. bence o sizi bu düzene alıştırmadan siz kendiniz onu bişeylere alıştırın. nasıl başlarsa öyle gider çünkü.

ama çok kötü.. gerçeği görmeli. siz onun yardımcısı hizmetçisi değil eşisiniz! eşi.. bir ömür sürecek. tabii böyle yaparsa bir ömür sürmesi çok zor..
olan size olacak. yıpranacak yorulacaksınız. ve tabii bağırmalar kızmalar.. oldukça kırılacaksınız. şimdi yeni evliliğiniz şimdi böyleyse 1 2 sene sonra düşünemiyorum.
yemek dediğin temizlik dediğin nedir Allah aşkına..

öyle ama ben o şekilde alışmadığım için birden dumur oldum çok erken kalkıyor çok çalışıyor ve sağlıksız şeyleri hiiç sevmez güzel ama zorrrr

Kimse kimseye böyle ücretli çalışan muamelesi yapamaz. Al kızım bu listeyi hazırla, yapamazsan vay haline. Ya sağlığını dsüşünüp öneride bulunup sana patates yemesen zararlı der de zorlamak nesi? Psikolojik tedavi görmesi gereken takıntılı biri bence. Bu durumu sürdürüp kendinş parçalayıp yapıyorsun çoluk çocuğun olsa ya da canına tak etse yapmasan eskiden yapıyordun sen çok değilştin der. Bir an önce önünü kes gitsin. Kendi hazırlasın ya da bir eleman daha alıversin işe.

dediğim gibi bunlar dışında tek bir sorun yok beni çok mutlu eder ama programının dışında bir şey olmasını sevmez çünkü öyle alışmış çocukken bile abur cubur yememiş saatli yemek yemiş uyumuş

öyle ama ben o şekilde alışmadığım için birden dumur oldum çok erken kalkıyor çok çalışıyor ve sağlıksız şeyleri hiiç sevmez güzel ama zorrrr
Evet ama bir kac ayda alışırsın ve eski yemek düzeninden uzaklaşırsın. Spora zaten bes altı ayda Bağımlı oluyorsun, erken kalkmaya da bir kac haftada alışıyorsun ve gec kalkmak bu sefer ağır geliyor. Ayrıca sende çalışmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…