eşim dedemin cenazesine gelmedi

morcivertkedi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2018
6.567
15.232
248
İstanbul
merhaba arkadaşlar
10 gün önce dedem vefat etti. dedem sabah saatlerinde vefat etti eşim de o gün işten izin alıp kan vermişti daha haberimiz yokken. (işinden zor izin alıyor bunun farkındayım) o daha sağlık ocağındayken ben ölüm haberini aldım hemen hazırlandım eşimi aradım diyalog aynen şu şekilde;
-dedem vefat etti ben oraya gidiyorum
+hangi deden
-x dedem
+hadi ya. tamam.
ya yok yani böyle tepki yok. o an inanın aklıma bu diyaloğun saçmalığı gelmedi sonra öğlen oldu beni aradı napıyosun diye. hala bir başın sağolsun demek asla yok. daha da aramadı ben hala dedemlerdeyim işten doğru yemeğe annesine gitmiş. ben eve çok geç geldim nihayet başın sağolsun diyebildi. sen cenazeye gelmedin mi dedim çünkü gelme niyetinde olsa sorardı kaçta kalkıcak cenaze vs diye. gelmedim dedi. işte biliyorsun işten izin almak istemiyorum bıdı bıdı. hastane iznini vefat olayı olmadan önce almıştın ki cenaze ikindine müteakip kalktı yani işten çıkmadan 1 saat önce falan. istese bal gibi izin alırdı patronları da neden cenazeniz var diyemezlerdi resmen umursamadı. o gün zaten başım çatlıyordu kendimi iyi hissetmiyordum bir iki birşeyler söyledim kafa salladı o da hiç kale almadan! sonra sinirlenip yattım. ertesi gün daha sakince kırıldığımı belirttim hala pişkin pişkin dinliyor en son şey dedi “evlenince dedene el öpmeye bile götürmedin?” şeye getiriyor lafı nerden çıktı bu dede aşkı. ulan hödük dangalak biliyor dedem 10 seneyi aşkın süredir yatalaktı ve alzheimerdı. anneanne zaten üvey öz değil. annemle de aralarında ailevi meseleler olmuştu dedem de zaten konuşamıyor anlamıyor hani hatrı sayılacak insan yoktu. ölüm sonuç olarak annemin babası. cenaze ya bu kimsenin üzüntüsü sorgulanmaz! bundan 3 ay önce falan kv nin hiiiç görüşmediği amcası vefat etmişti onun cenaze günü işe bile gitmedi halbuki onunla da bırakın el öpmeye gitmesini düğüne dahi davet edilmemişti. o günden bu yana limoniyiz hala asla özür dilemek yok. hatasını kabul etmek hiç yok. sizlerin yorumu önemli objektiflik açısından. sizce kim haklı nasıl bir tavır takınmalıyım?
ohhhh beee sonunda bir yere kustum öfkemi.

Son düzenleme:
şükür ki annemin yanına geldi ben dedim gerçi bugün gel diye
İyi bari kısmen telafi etmiş.. kafana çok takma bence iletişiminiz çok yoksa ne kadar üzüldüğünü bilememiştir.. Özellikle kendi dedesiyle falan çok kuvvetli bi bağı yoksa, yaşlıydı,hastaydı, hayırlısı oldu falan düşüncelerinde olabilir,senin de öyle düşündüğünü zannetmiş olabilir.. Ama sen söyleyince üzüldüğünü en azından bi özür dilese iyi olurdu.. Eşeklik etmiş bence çok üstünde durulacak bi konu değil.. Bu arada başın sağolsun, mekanı cennet olsun :dua:

İyi bari kısmen telafi etmiş.. kafana çok takma bence iletişiminiz çok yoksa ne kadar üzüldüğünü bilememiştir.. Özellikle kendi dedesiyle falan çok kuvvetli bi bağı yoksa, yaşlıydı,hastaydı, hayırlısı oldu falan düşüncelerinde olabilir,senin de öyle düşündüğünü zannetmiş olabilir.. Ama sen söyleyince üzüldüğünü en azından bi özür dilese iyi olurdu.. Eşeklik etmiş bence çok üstünde durulacak bi konu değil.. Bu arada başın sağolsun, mekanı cennet olsun :dua:
sağol çok teşekkür ederim. aslında ben de aynı düşünüyorum çünkü çok çekti dünyada kefareti olmuştur öyle düşünüyorum.. o kadar yıl yatalaklıktan sonra ayağa kalkıp oynayıp zıplamasını zaten bekleyemeyiz. aslında tamam gelmedi ama benim beklediğim de bir özürdü ya da hatasını anlaması. ama sanki suçlu benmişim gibi hiiiç tavrından ödün vermiyor gidip ben alıcam sanki gönlünü

sağol çok teşekkür ederim. aslında ben de aynı düşünüyorum çünkü çok çekti dünyada kefareti olmuştur öyle düşünüyorum.. o kadar yıl yatalaklıktan sonra ayağa kalkıp oynayıp zıplamasını zaten bekleyemeyiz. aslında tamam gelmedi ama benim beklediğim de bir özürdü ya da hatasını anlaması. ama sanki suçlu benmişim gibi hiiiç tavrından ödün vermiyor gidip ben alıcam sanki gönlünü
Sen de fazla tepki verdiysen utanmış da olabilir kendine .ok sürdürmüyodur bazı insanların tarzı öyle oluyo çünkü.. Hiç söylemeseydin keşke, üzüntünü görerek anlasaydı daha farklı olabilirdi..

merhaba arkadaşlar
bu buraya açtığım ilk konu umarım sıkılmazsınız.
17 gün önce dedem vefat etti. dedem sabah saatlerinde vefat etti eşim de o gün işten izin alıp kan vermişti daha haberimiz yokken. (işinden zor izin alıyor bunun farkındayım) o daha sağlık ocağındayken ben ölüm haberini aldım hemen hazırlandım eşimi aradım diyalog aynen şu şekilde;
+hangi deden
-x dedem
+hadi ya. tamam.
ya yok yani böyle tepki yok. o an inanın aklıma bu diyaloğun saçmalığı gelmedi sonra öğlen oldu beni aradı napıyosun diye. hala bir başın sağolsun demek asla yok. daha da aramadı ben hala dedemlerdeyim işten doğru yemeğe annesine gitmiş. ben eve çok geç geldim nihayet başın sağolsun diyebildi. sen cenazeye gelmedin mi dedim çünkü gelme niyetinde olsa sorardı kaçta kalkıcak cenaze vs diye. gelmedim dedi. işte biliyorsun işten izin almak istemiyorum bıdı bıdı. hastane iznini vefat olayı olmadan önce almıştın ki cenaze ikindine müteakip kalktı yani işten çıkmadan 1 saat önce falan. istese bal gibi izin alırdı patronları da neden cenazeniz var diyemezlerdi resmen umursamadı. o gün zaten başım çatlıyordu kendimi iyi hissetmiyordum bir iki birşeyler söyledim kafa salladı o da hiç kale almadan! sonra sinirlenip yattım. ertesi gün daha sakince kırıldığımı belirttim hala pişkin pişkin dinliyor en son şey dedi “evlenince dedene el öpmeye bile götürmedin?” şeye getiriyor lafı nerden çıktı bu dede aşkı. ulan hödük dangalak biliyor dedem 10 seneyi aşkın süredir yatalaktı ve alzheimerdı. anneanne zaten üvey öz değil. annemle de aralarında ailevi meseleler olmuştu dedem de zaten konuşamıyor anlamıyor hani hatrı sayılacak insan yoktu. ölüm sonuç olarak annemin babası. cenaze ya bu kimsenin üzüntüsü sorgulanmaz! bundan 3 ay önce falan kv nin hiiiç görüşmediği amcası vefat etmişti onun cenaze günü işe bile gitmedi halbuki onunla da bırakın el öpmeye gitmesini düğüne dahi davet edilmemişti. o günden bu yana limoniyiz hala asla özür dilemek yok. hatasını kabul etmek hiç yok. sizlerin yorumu önemli objektiflik açısından. sizce kim haklı nasıl bir tavır takınmalıyım?
dedenden eşine çok bahsetmediysen
belki senin için pek önem arz etmediğini düşünmüştür

başın sağolsun bu arada
erkelerin genel düşüncesi böyle çünkü
bak açıklamayı yapmış eşin , el öpmeye bile gitmedik diye
sen dedene az anlam yükledin sanıp eşin de pek önemsememiş

Sen de fazla tepki verdiysen utanmış da olabilir kendine .ok sürdürmüyodur bazı insanların tarzı öyle oluyo çünkü.. Hiç söylemeseydin keşke, üzüntünü görerek anlasaydı daha farklı olabilirdi..
genel olarak o trip atan ben trip çeken oluyorum zaten biz rolleri değiştik benim atmam gerekirken

başın sağolsun bu arada
evet pek bahsetmedim çok anımız yok çünkü. ama som görevdir insan yapar ablamın eşi de dedemi birkaç kez gördü ama 2 saatlik yoldan çıkıp geldi cenazeye eşim 15 dklık yoldan gelemedi. bu kıyası ona söylemedim tabiki alınmasın diye

başın sağolsun bu arada
sağolasın başın sağolsunu atlamışım kusura bakma. hem kv nin amcasıyla da hiiiç görüşmüşlükleri yok ama onun cenazesi için ertesi gün işe gitmedi.

sağolasın başın sağolsunu atlamışım kusura bakma. hem kv nin amcasıyla da hiiiç görüşmüşlükleri yok ama onun cenazesi için ertesi gün işe gitmedi.
ayıp etmiş evet bunun açıklanası bir yanı yok zaten ama olan olmus artık kendini üzme
benzer bir durum yasanırsa sen de ona aynısını yaparsın eşin de o zaman anlar belki

merhaba arkadaşlar
bu buraya açtığım ilk konu umarım sıkılmazsınız.
17 gün önce dedem vefat etti. dedem
sabah saatlerinde vefat etti eşim de o gün işten izin alıp kan vermişti daha haberimiz yokken. (işinden zor izin alıyor bunun farkındayım) o daha sağlık ocağındayken ben ölüm haberini aldım hemen hazırlandım eşimi aradım diyalog aynen şu şekilde;
+hangi deden
-x dedem
+hadi ya. tamam.
Başın sağ olsun.
Dedenle duygusal bir yakınlığı yokmuş ve anladığım kadarıyla sen de görüşmüyorsun diye çok sorumluluk hissetmemiş. Madem bu kadar kafayı takacaktın keşke telefonda çağırsaydın nerdesin vs diye. O olsa mesela boyle bir durumda mutlaka arar çağırırdı. Olan olmuş cenaze kaldırılmış, gelmeyi akıl edememiş işte gider baş sağlığına 7 sinde bulunur, 40 ında bulunur...

Öncelikle başınız sağolsun benzer bir durumu bende yaşadım eşim amcamın cenazesine gelmemişti ona göre geçerli sebebi vardı o dönemler, şimdilerde ise utanıyor bu konu açıldığında haklısın diyebiliyor sadece. Büyük yemin ettim ölüm bugün benim yakınımda yarın da senin yakın bir akrabanda olacak o zaman bende gelmeyeceğim dedim ve gitmeyeceğimde asla unutmayacağımı da çok iyi bilir. Geçenlerde kuzenim doğum yaptı bebek görmeye gidecektik sen annenle gidersin dedi peki tamam dedim. Aradan 1 ay geçti kendi kuzeni doğum yaptı, bebek görmesine gidelim bütün akrabalar toplanıp gidiyorlar 1 seferde çıksın diye dedi git tabii annenle gidersin sen dedim nasıl yani ben bekar mıyım annemle gideyim dedi ben bekar mıydım annemle giderken dedim ve gitmedim o da gitmedi. 1-2 gün surat astı hiçç umursamadım.

Back
X