DEHB hastalık değilse nedir ben bilmiyorum açıklarsanız sevinirim.Dehb hastalık değil.
Yapacak bir şey yok, kızsanız da faydası yok.
Dehbli biriyle yaşamaktan daha zor bir şey varsa o da dehbli olmak.
Kullanıyor ama ilaç içmeyi de sık sık unutuyorİlac kullaniyor mu bu durumu icin? Yani dikkatsiz adama da cüzdan emanet edilmez ki
DEHB hastalık değilse nedir ben bilmiyorum açıklarsanız sevinirim.
Eşime emanet ettim evet sahip çıkmadım.Bu herkesin başına gelebilecek bir şey. Sadece eşinizi suçlamayın. Sizin cüzdanınız sahip çıkmamışsınız.30 aralıktan 1 Ocak’a kadar cüzdanınızın kaybolduğunu farketmemişsiniz. Sizin cüzdanınız olduğu için marketten çıkarken cüzdanınızı alıp hemen çantanıza koymalıydınız. Benim de dikkatim çok dağınıktır hep bir şeylerimi kaybederim bu sebeple marketten çıkarken evden çıkarken bir yerlere girip çıkarken telefon cüzdan anahtar sürekli kontrol ederim.
Kullanıyor ama ilaç içmeyi de sık sık unutuyor
Eşime emanet ettim evet sahip çıkmadım.
Çeşitlilik, farklılık desek daha doğru olur herhalde.DEHB hastalık değilse nedir ben bilmiyorum açıklarsanız sevinirim.
Kuruyor gene unutuyor. Ben söylemezsem çoğu şeyini unutuyor hatırlamıyor.Alarm kuracak.
Benim de hayat gailem var. 2 küçük çocuğum var 11 aylık olan kalp hastası gurbetteyim. İnsan dayanak bekliyor. Dışarı çıkmıyorum sürekli hasta çocuğuma bakıyorum ve diğer çocuğum da bu dönemde kreşte değil tatil evde. Ben kırk yılda bir ona bir şey emanet ettim o ise benim gözümde emanete sahip çıkmadı. Başıma bir ton iş açtı.Yani unutkan olduğunu biliyorsunuz. 2 gün boyunca unutkan bir insanda cüzdan bırakılmaz ki. Bilerek yaptığı bir şey değil.
Doktora görünmüyordu kendi için benim zorumla görünüyor artık o da 3 ayda bir.Benim eşim de böyle bu anlattığın şeyler o kadar normal geliyor ki bana.. mesela bu yüzden eşim kart kullanmıyor herkes diyor ki nasıl olur bu devirde, kardeşim oluyor işte birkaç senede 50 kere yeni kart talep edilirse bu adam kart kullanmaya ehliyetli değildir. Ben böyle yaşamaya alıştım ama bazen deliriyorum ve buraya da yazıyorum. Bu adamlar maalesef bir ömür çocuk gibi kontrol gerektiren, bir şeyin emanet edilmemesi gibi bir duruma sahip.
Benim yeğenimde de var. Doktoru birçok hastalıktan beter olduğunu söylüyor ve çokça katılıyorum.
Doktora gittik biz. Doktor çocukken tedaviye başlanmalıydı dedi ilaç verdi ama açıkçası biz pek faydasını görmüyoruz dozu arttırsa da olmadı yani. Bi de alışılmış bazı alışkanlıklar var bence sadece özel durum değil nasıl olsa biri arkamı topluyor rahatlığıDoktora görünmüyordu kendi için benim zorumla görünüyor artık o da 3 ayda bir.
İnsan bazen eşinden destek bekliyor. Neyse anlatsam da anlaşılabilecek bir durumum yok.Dehb bir hastalik değildir nörogelişimsel farklılık olarak adlandırıyor.Ayrica ilaç kullanıyorsa unutmayacak öyle bir lüksü yok çünkü düzenli ve saatinde alması çok çok önemli oğlum dehb li bir çocuk.
Yetişkin bir dehb li ile yaşamak evet çok zor olabilir ancak ilaç terapi desteği ile devam edebilir hayatına unutkanligina çare yok alarm kurucak sizde cüzdan para ya da önemli neyiniz varsa vermeyeceksiniz başka yapılacak birşey yok.
Evet aynen öyle arkasını toplayan onu düzene sokan benim. O ise dağınık kafası karışık geziyor. Benle paylaşmıyor doktora yalandan gidip geliyor. Lale ya tam lale. (DEHB olanları tenzih ederim kocam nezdinde bu böyle kimse üzerine alınmasın)Doktora gittik biz. Doktor çocukken tedaviye başlanmalıydı dedi ilaç verdi ama açıkçası biz pek faydasını görmüyoruz dozu arttırsa da olmadı yani. Bi de alışılmış bazı alışkanlıklar var bence sadece özel durum değil nasıl olsa biri arkamı topluyor rahatlığı
Ben anlıyorum sizi.İnsan bazen eşinden destek bekliyor. Neyse anlatsam da anlaşılabilecek bir durumum yok.