Eşim dısında herkesi korkutan gereksiz bulunan kararım..

Ben de isterdim ama o çocuğa o kadar bağlandıktan sonra ailesi çıkar gelir evladimi elimden alır diye de korkardim...
Keşke tüm çocuklar mutlu aile ortamında büyüyebilse, keşke ailesi sahip çıkmayan tüm çocuklara kol kanat gerebilsem.

Nikah meselesi de bir arkadaş daha söylemiş, 2 yasindan küçük olursa ve sen emzirirsen kocana da sana da dinen öz evlat gibi olur.

ben de ileriki dönem için şartlarım uygun olursa aynı şeyi planlıyorum burda da bahsetmiştim başka bir konuda, ailemden olumsuz bir tepki almadım ama biliyorum ki onu torunları gibi görüp benimseyemeyecekler, ama çok mu önemli, hayır. kedimi de sevmeyen çok insan var çevremde ama bu 11 yıldır ona annelik yaptığım, onu deli gibi sevdiğim gerçeğini değiştirmiyor (kediyle çocuk bir mi demeyin, kedim için amcamı evden kovmuşluğum var, çocuğum için neler yapmam ki)
evlat edindiğiniz çocuğunuza sizin sevginiz yeter, bırakın başkaları ne derse desin.
nikah düşme olayına hiç girmeyeceğim, evde evladım diyip büyüttüğü çocuğuna nikahlı gözüyle bakacak tıynıyetsiz kendi öz evladına da göz koyar zaten...

ay gözlerim yaşardı konu sahibi arkadaşım zaten evlatlık edinmeden yapılması gereken bütün aşamaları ypamışsınız.

Bence çok uygun bir ailesiniz bravo.

Bende isterim bir hayatı kurtarmayı ay işyerinde ağlayacağım neredeyse ama eşim istemiyor.

maşallah size ne güzel bir düşünce
Allah sizin gibi insanlardan razı olsun

dün bir resim gördüm.
gece aklıma geldi uyuyamadım.

savaş ortamında galiba iki aşında bir masum.
yolun kenarına kaldırım taşına büzüşmüş,sığınmış gibi.
yol bomboş tek başına....

Bu kadar aslinda sadece eşiniz ve sizi ilgilendirir cunku cocuga bakacak olan sizsiniz. O ne der bu ne der diye düsünmeyin. Elinizden geleni yapin. Aslinda bende isterdim. İkinci bebegime hamileyim. İki cocuktan fazlasina yetecek gucu kendimde goremiyorum maalesef.

Pinkcigim kendi cocugum olduktan sonra diger bebekleri daha cok dusunuyor uzuluyorsun.
ahh ahh demeyeydin bunu dizimin bagi cozuldu dondum..

Bence cok cok guzel bi dusunce.
Ne guzel demissiniz, anlik bi anne sevkatine alkis tutarlar, ama is daha buyurse mantiksiz bi hal alir kime gore... bunu hep hatirliycam. Cok manali bi soz.
Cok guzel bi yureginiz var ve insallah nasip olup gerceklesir. Bir yavrucagin hayati kurtulur. Bende oyle cok isterimki zamani geldiginde boyle bisey yapmak. Tabi benim toplumum buna pekte sicak bakmaz ayi sizinki gibi. Ama egerki cocugum olmaZsa nedn kaciriyim bi yavrunun bana kattigi guzellikleri? Mesela 2 tane akrabamiz var. Birisi babamin kuzeni. 65 yasinda vardir. Cocugu olmamis. Babaminsa 5 tane cocugu var benide sayarsak. Annem anlatir bnden snraki dogan kardesimi gorunce ' bu cocuktami sizn? " diye icerlenmis akrabamiz. Neden? Onunda oysaki evlat sahibi olma sansi vardi? Evlatlik almak bu kdrmi zor? Smdi 65 yasinda ve hayatta cok sey kacirmis olrak ölucek.

Eger benim ilerde cocugum olmazsa( yda olursa yinede evlatlik almak istesem), ben cevrenin bana verdgi baskidan degl. Sirf " sen uveysin annengil seni evlatlik aldi" gibi agir bi sozu duymasin yavruxak. Annemgil ve esimin annesi gil istr istemez soguk bakmasin diye. Sirf bunun icin. Plan program yapip. Hamile ayagina yatip, yurtdisina gidip. Cocugu ben dogurmus gibi yaparim.

Edit: yukardaki akrabami " cocugu olmuyor tamda o yuzden evlat edinsin" diye anlatmadim. evlat edinmek tabikide yine sirf cocugun olmuyor diyede olmamali. Her zmn bunu dusunen ve cesaretli insanlar olmasi dilegiyle.

Son düzenleme:
böyle şeyleri izleyemiyorum çünki okurken bile içim çok çok acıyo şu an

elimde sihirli bi değnek olsa çocuklar hiç acı çekmesin isterdim

O insanlar çokta mantıksız bakmıyor konuya.
Çocuğu olduktan sonra evlat edinen, ya da evlat edildikten sonra çocuğu olan çok çift var onlara zulüm yapan, kendi çocuğu gibi görmeyen.
Bu yüzden böyle tip insanların eline dusecegine orada kalsınlar daha iyi.
En azından gönüllü annelik yapılıyor.
Hayvan sahiplenip , bir eşya gibi dışarıya atan insanları da unutmamak lazım.
..

Size gelecek olursak bu düşünceniz neyse,eşinizle zaten bu durumun icindeyseniz çevrenin ne söylediğinin hiç bir önemi yok. Kendinize ve merhametinize güveniyorsanız neden olmasın ?
Size tavsiyem bebeğiniz olduktan sonra böyle bir karar verin.
Benimde evlatlarım var bu arada büyüttüğüm. Evlat edindikten sonra terk edilmiş yavrular.
Tekrar rica ediyorum herkesten , kanadiniz kolunuz, sefakatiniz , çevreniz buna müsaitse evlat edinsin insanlar.

yurtta büyüyen bir arkadaşım anlatırdı ortamı gitmeye bile yüreğim elvermiyor.dediğiniz gibi hepimiz o masumları evlat edinsek ne iyi olurdu.

Sizi tebrik ederim düşünceniz çok güzel ve çok merhametli. Şu an 36 yaşındayım iki senelik evliyim çocuk düşünmüyorum. Herkes " ya beş sene sonra isterseniz ama yaşın geçmiş olursa" diyor. O zaman yapacağım şey belli ; evlat edinmek. Siz kulak asmayın çevredeki hadsiz cümlelere herkes konuşur bir şeyler. Vazgeçmeyin derim.

İşte müslümanlıktan soğumama neden olan hadise. Sen tut evlatlığının karısı ile evlen... Sonra da Allahın emri de. Neyse ban yememek için susayım.

Bir de bu çocukların haline herkes, hepimiz üzülüyoruz ama kürtaja herkes karşı. Bu sizce mantıksız değil mi? Oradaki çocukların bir kısmının anne babası hayatta ama çocuklarına ba ka mı yor lar. Yazık. Kürtaja bu nedenle karşı değilim.

Ben evlenmeden önce bunu düşünmüştüm o kadar sevgiye muhtaç sahipsiz çocuk varken neden yeni bir çocuk getireyim diye. Kısmet olmadı bu düşünce. Bir kızım var Allah bagislasin isterim bir ailesiz çocuğa da aile olmak.
Bunu basarirsaniz sizi takdir ederim.
İnsanların ne düşündüğü önemli değil karar sizin ve eşinizin ama ailede bu çocuğu kabullenmez kayirirlarsa o zaman daha çok uzulursunuz. Belki de zamanla alisirlar tabi.. Hakkınızda hayırlısı olsun. .

Hoşgeldin seni bekliyorduk biz de.

Yahu nıkah dusmek nedır. O sapık zıhnıyet ınsanda varsa dusmuş duşmemiş bakar mı. İçim tıtredı. Bız oyle bır dusunceye sahıp olmadık hıc. Oyle dusunen bır tek kişi olsa ailede asla ne cocuk dogururm ne evlat edınmeyı dusunurum..
Acıkcası emzırmek için cok gec kalmadıgım bır bebek olursa bu mukemmel olur . Herseyım hazır prosedurle ılgılı.. esımı hazırlamak dısında..

okurken tüylerim diken diken oldu helal olsun seizin gibi insanlara o yavrucaga anne babadan ziyade bir hayat olacaksınız siz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…