Ben cok uzun zamandır uzmanlarla gorusup hazır duruma geldim kı asla kucucuk bır detayı dahı atlamadım. Kurumla ılgılı ıcım rahat gozlerı kapalı guvenıyorlar. Gerıye kalan sadece esımı hazırlamakBen evlenmeden önce bunu düşünmüştüm o kadar sevgiye muhtaç sahipsiz çocuk varken neden yeni bir çocuk getireyim diye. Kısmet olmadı bu düşünce. Bir kızım var Allah bagislasin isterim bir ailesiz çocuğa da aile olmak.
Bunu basarirsaniz sizi takdir ederim.
İnsanların ne düşündüğü önemli değil karar sizin ve eşinizin ama ailede bu çocuğu kabullenmez kayirirlarsa o zaman daha çok uzulursunuz. Belki de zamanla alisirlar tabi.. Hakkınızda hayırlısı olsun. .
cocuklara kalkan eller kırılsın cocuklarave hayvanlara acımayanları Allah kahhar ismiyle kahresin.böyle şeyleri izleyemiyorum çünki okurken bile içim çok çok acıyo şu an
elimde sihirli bi değnek olsa çocuklar hiç acı çekmesin isterdim
Tek derdım bu inanın .. ben inanıyorum ki herkesi hazırlayabılecegım.bu konuyu psikolog arkadasımla konusup halledecegız sanırım. Aılemızle bırlıkte konuşup endıselerının yersız oldugunu anlatmalıyız.Sizin görüşünüzü canı gönülden takdir ediyorum. Çocuklarınızı sevginizle büyütün ki oda sizler gibi yüce gönüllü olsun... Ailenin tavrını kınıyorum.. Siz öyle hadı canımız sıkıldı alalım sonra bırakalım gıbı hovarda bı tavırla da yasamıyosunuz bu duyguyu ustelik.. Kendinizi sınamıssınız ve bunun için saglıklı karar verıp vermediğinizi anlamak adına psikolog desteği ile sabrınızın ve sefkatınızın sınırını bir uzmandan görüş alarak teyit etmişsiniz.Bu kadar bilinçli insanlara az rastlanır.
Yalnız çevrenizin bu duruşu çocuğun psikolojisini nasıl etkiler, onların nabızlarını nasıl sakınlestırebilirsiniz.Bunun için de bir uzman desteği almanızda fayda var gibi.. Çocugu bi stresten kurtarmaya çalısırken, diğerinde boğulmasına sebep olmamak gerekir.
Dilerim sizinle bir cocuk yuva bulur ve bir hayat kurtulur.Gonlunuz kadar guzel bir hayat sizinle olsun inşallah..
Emin olmak için hep işin içinde oldum 1,5 yıl.. dualarımda bıle bu var. Nedenlerı belki derın .. ben cevremı ekarte etmek istemıyorum kazanmak istıyorum. Hayal kırıklıgına ugradım evet ama onlarında bır uzman gorusunde fıkırlerını gozden gecırmelerı gerekebılır..ne güzel bi karar senin gibi insanlarla sanalda bile olsa karşılaşmak çok mutluluk verici kararınızdan dolayı tebrik ediyorum seni ve eşini
evlat edinmek diyince dini boyutundan tutta başka bi çok konuda birden alim kesiliyo insanlar benim için önemli olan tek şey ise bir miniğin hayatını kurtarmasına yarımcı olmak sende böyle düşün ve çevreye kulaklarını tıka.eğer o çocuğu kendi çocuğundan ayırmayacağına ve ömür boyunca koşulsuz seveceğine eminsen hiç durma.
bende koruyucu aile olmayı çok istiyorum
Koruyucu aile kavramı var .. bayagı oyı ışleydn de bır duzenek bence. Cocuklarla kendı ortamlarında vakıt gecırebılıyorsun belli koşullar sonrası ortak tatıl haftSonu ev vs gıbı paylasımlarınız oluyor.Sizi tebrik ediyorum ne güzel yürek, ne güzel düşünce...
Ben kendi evladıma sahib olmaya cesaret edemezken size helal olsun
Umarım herşey gönlünüzce olur
Belkide eşiniz biraz uzak bakacaktır ama Rabbim gönlünüze göre versin
Ya size bir fikrimi sunabilir miyim
Anladığıma göre projeler de yapıyormuşsunuz
Mesela oradan bir çocuğu en azından her hafta sonu alıp evimde misafir etmek isterdim.
Güvenilir ailelere böyle bir imkan tanınsa nasıl olur ki acaba???
Çocuğun psikolojisini olumsuz yönde mi etkiler sizce
Hani evlatlık almayı şuan düşünmüyorum o yüzden orada ki çocuklar için ne yapabilirim sizce?
İşte müslümanlıktan soğumama neden olan hadise. Sen tut evlatlığının karısı ile evlen... Sonra da Allahın emri de. Neyse ban yememek için susayım.
Bir de bu çocukların haline herkes, hepimiz üzülüyoruz ama kürtaja herkes karşı. Bu sizce mantıksız değil mi? Oradaki çocukların bir kısmının anne babası hayatta ama çocuklarına ba ka mı yor lar. Yazık. Kürtaja bu nedenle karşı değilim.
Haklısınız.. o cocukların sıze guvenmeye ıhtıyacı var en azından .. orda ysnlarında kalıp vakıt doldugundakı bakışları cok uzucu . Cogu geldin ama gıdeceksın dıyorlar . Kımbılır bılıncsız kac ınsanın hayal kırıklığına ugradılar15 aylik kizim dun cekmeceye girmis cikamamista sıkısmıs kalmis annee anneee diye bagiriyor hemen kostum korkmus sarildi bana.simdi dusunuyorum da boyle zor zamanlarda annee diye seslenip te annesi gelmeyen mahzun olan kac bebek cocuk vardir.uzulmemek elde degil.
Konu kapanmasın diye yazmayayım fazla. Bundan sonra çok sorguladım. Herkese örnek olmak için mi gerçekten evlatlığının karısı ile evlenmiş. O zaman şehit olsaydı ilk savaşta örnek olmak için... Tek neden bu değil bir sürü neden var da bu olaydan sonra sorgulamaya başladım. Zaten deistim. Neyse iyi niyetli bir konunun kapanma nedeni olmayayım...Yazıp yazıp susuyorum demekte bir garip. Islamdan sogumaniza tek neden ! bu hadiseyi daha bir araştırın. Nedenini öğrenin.
Yok tek neden bu değilse , zaten islama yatkinliginiz yoksa yorum yapmayın olumsuz olarak.
Zıhnıyetın kötuluğu dıni kullanarak örtulenmesın. Hıc aldırmıyorum. Dogru bulmayan zaten almasın gormesın mılyonlarca cocugu. Cunku dinen caız degıl mazallah kocalarına duser. Bende muslumanım benım dınımde boyle bırsey yok .Yine konu islama gelmiş ve yine bilip bilmeyen konuşmuş ,yorum yapmış.
Kardesı olan kac cocuga izninle kardes yapacagız denıyor ki?? Ama yıne de hakverdıgım bır bakısacısı.
Ben cocugumla buyusun istıyorum , cocugumun alıştıgı duzene bırden bıre al sana kardes demektense o içgüdüsel kardeslık duygusu ile buyusun istıyorum. Sanırım kımse buna hazır degıl. Onca emegım prosedurler merkezle gorusmeler boşa sanırım
Bu acıdan bakmanız doğal 5 yıldır hasta cocuklara kucak acıyoruz. Amacım bır cocuk edınmek degıl ımkanlarım dogrultusunda bazı tedavılerde yıllardır mucadele edıyoruz. Esımde hep yanımda bu benım hayatıma yenı gırecek bır durum degıl ki..Bence bu karari cocugunuz 3 yas olana kadar erteleyin. Sizin cocugunuzda kronik bir hastalik, otizm vs olup olmayacagini bilmiyorsunuz. Kisa donem koruyucu ailelik yapabilirsiniz. Boylece cocuklar bir aile ortami gormus olur. Hem daha fazla cocugun yuregine dokunursunuz.
Hıc vazgecermıyım:) hayat felsefem mutlulugum bu benım.. bu bır ılk degılki benım evımde hep benım olmayan cocuklarım oldu. Bız esımle cok cocuga baktık ıyılestırdık. Ama gonul istıyor ki hayatlarına buyuk bır dokunuş yapalım.lutfen vazgecmeyin o bebeklerin o kadar cok ihtiyaci var ki sevgiye bakima.. bu kadar ilerlemisken geri donmeyin derim ben.. madem maddi manevi gucunuz var vezgecmeyin..
cevreye cok bakmayin o bebek hele bi gelsin eve herkesin karari degisecek..
:) hamılelık beynını bılemem psıkolojısıne hakımım.hamilelik beyni diye bişey var :)
büyük kararları bebek doğduktan sonra verin derim
ama bence iyi fikir
sadece hayatı boyunca bakıma ihtiyaç duyacak bir bebek alırsanız lütfen işin "biz bakamayacak duruma gelirsek ya da ölürsek bakımını kim yapar" noktasını düşünerek hareket edin derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?