Eşim Eltime Bayram harçlıgı vermeli mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ne munasebet tabiki vermesin...eger verirse her zaman ister.
eltin sakadan soylediyse kocanda sakadan ben senin elini opeyim sen bana ver desin.
kocan buyukmus acaba eltin ve kaynin baska zaman baska seylerde sizin buyuklugunuzu hesaba katiyorlarmi yada katacaklarmi hic sanmam,elini verirsen kolunu kaptirirsin..:jeyyar:

yuh yani daha neler... ben olsam harçlık vermeyı bır kenara bırak elını bıle opturmem ben kocamın yaaa..

Bence de vermesin.Ne gerek var ki....Saçma istemek de ayrı bir yüzsüzlük.Ya da temsilen bir ytl atsın avucuna.Haha...Güzel olur.Bak bi daa istiyo mu.

Gelenek deniyosa eskiden bayramlarda büyüklere havlu mendil çorap hediye edilirmiş bayramlarda .Sen de onu talep et.

Basit bir konu.Sinirlendiğin rahatsız olduğun hiç birşeyi sana kimsenin yaşatmasına izin verme bence.Değmez...

ay yok artık daha neler. ne kadınlar war ya ben hayatta diyemem bu lafı. kocası wersin parasını ne yüzsüz kadınmış

hepinize güzel yorumlarına tesekur edıyorum arkadaşlrt dun etten işten güçten hiç vaktım olmadı yazamadım :=)
eltım tekrarlamaıd harclık diye.eşime elını opım dedi eşimde optürmedi.konusu geçmedı yanı belkıeşi kızmıştır onada istenirmi diye.

kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2 en doğrusu nese hepimizin dediği gibi bağlandı sonu o da anlamıştır yanlış dediğini ya da şakasına demiştir... a.s a.s.

canım gerckten duruma guzel bı cvp vermısn başka zaman abı sız buyuklsunuz bunu sölemı yaaplım siz abimsiniz demezlerde duymadık yanı.dugunlerınde bıle yabancıydık onlara benı kzııdran da bu tarafı gerckten abısı yerıne koysa o sölemedn eşime ver derim zaten.ama yerıne göre bzıız buyuk syamalarına kzııyorum

Yeniden istemediyse bence şakasına takılmıştır.Yada daha önce dediğim gibi seninle bir sorunu varsa seni gıcık etmek için yapmıştır daha önce. Yoksa gene isterdi bence

tuhafıma giden açıkcası bayram harçlığı verip vermemesi değilde
eltinin eşinin elini öpmesi daha çok tuhafıma gitti
neden kaynının elini öpüyorki?

eşim buyuk olduug için öpmk istedı ama eşim vermedı elini :) nese kapandı sanırm zatn mevzu ama eger tekrardn isteseydi ozman bıraz bozulacktı eltim :)

eşim vermiceltı amakararsızdı aslında.bayrm gunude istede duramaz verirdi herhalde.
ama elitm de eşi harclık vrmk istese hayır demiycektı snaırm bekledı galıba amahak edene dimi

aranızdaki samımıyeti bılmyorum.
mesela esımın abısı var bekar.
bayramda bende kendısınden deri mont istedım
ayıp mı ettım yanı???
ama sunuda belırteyım bız cok samımıyız.
oda benden ıster bende ondan rahatlıkla ısterım.
yerı gelir esım yanımda yoksa ve param yoksa rahatlıkla parada ısterım kendınden.
ama tum bunlar samımıyetten yanı.
samımı degılsenız bayramda para istemek çok saçma
ya saka yapmıstır yada yuzsuzluge vurmusklava:klava:

canım benımkızdıgım guya eltım eşimikend ı abıının yerıen koydu ve istedi takıldı eşime ama ole bişi yok eşimi abı gııb buyuk gıbı saymazlar danışmazlar ole bışı ama bayrm gect eltimde istemdi.kapandı konu :)
ama yine söluyorumeşim harclık verseydı alırdı yanı.bekledı gıbı geldı bana

Bence şaka yapmış. Tamam uzattığı için densiz bir şaka ama sonuçta ciddi değildir. Bir insanın bir şeyi batınca herşeyi batar ya; siz de o yüzden sinir olmuşsunuz. Klasik bir bayram şakasıdır bu harçlık mevzusu. Herkes yapar birbirine. Bizde aile arasında da, arkadaşlar arasında da yaygın bir şakadır. Herkes yaşına başına bakmaz birbirine harçlık sorar kimse de vermez.
Hayatı ciddiye almayın bu kadar, zor olur sizin için.

Son düzenleme:
Bence de eltinizin isteği çok saçma olmuş. Ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi bunun samimiyetle de alakası yok. Sonuçta evli barklı kadın niye kaynından para istesin ki.. Ben en küçük gelinim. Ama kimseden de bugüne kadar bayram harçlığı istemedim. Aksine bizim ailemizde adettir çocuklara harçlık çok fazla verilmez. Gönülleri lsun diye 3-5 kuruş belki, onun haricinde mevsime göre terlik, çorap tişort gibi şeyler alınır. Ben de evlendikten sonra ilk bayram eltilerime ve çocuklarına hep bu tür hediyeler hazırladım. Mesela eltive görümcelerime kaliteli atlet külot takım, kayınlarıma ve görümcelerimin eşlerine çorap, çocuklarına penye tişort,toka çorap gibi... Ama baktımki onların öyle hiçbir hediyesi falan olmadı... Bende diğer bayramlarda almadım bişey, eşim de çocuklara harçlık verdi ama 20 ytl falan. Ne gerek var. Bu bayram kontrolü elime aldım gene hediye işini ben hallettim. Pazardan erkeklere ve kızlara cicili bicili çorap 5 tanesi 3 ytlye içlerinede 5er ytl koyup paketledim. Hem daha çok sevindiler hem de ucuza halletmiş olduk...Ama eltilerime falan hiç bişey almadım.. Herşey karşılıklı dimi ama....
Harçlık asla ama asla istemem de bayramda ufak tefek hediyeler bekler insan, ben severim hediye vermeyi de almayı da bayram da buna vesile olur. Ama 1-2 ben aldım, karşılık görmeyince de devam etmedim. Kendi yeğenlerime alıyorum ama....

Ne kadar komik bir durum..
Şakadır kesin.
Çocuklara bayram harçlığı verilir, hem koca kadına verecek olsan da az birşey de verilmez ne bileyim, komik bir durum..

Yaşı küçük büyük olayı değil bu..İlk defa duydum çocuk dışındaki birisine bayram harçlığı verildiğini.

Kocan ve eltin saçmalıyorlar bence. Şaka değilse bu.

bence de komik ve saçma bir durum
çocuk dışında bir büyüğe harçlık verilmesi:ecrin_bebek:
laf arasında söylenir elini öpmeye gelicem harçlığımı hazırla diye ama latifedir bu
başlığı görünce bile yok daha neler dedim kendi kendime :roflol:

bence saçma.. benim eltimde eşimden küçük ama bizde çocuklardan başkasına harçlık verilmez.. gerçi yaşadığınız yerin örf adetlerinde var mıdır bilinmez ama. bizde böyle bir adet yada örf yoktur.. sadece çocuklara verilir harçlık

canım lütfen kırılma ama baştan beri insanlarının dertlerini okuyorum ve öyle büyük problemleri olan insanlar varki yani eşin eltine bayram harçlığı vermişmi vermemişmi boşver böyle şeyleri takma o harçlık istediğinde sende şakayla karışık çocukmusun sen der güler geçersin ve bir derdim var köşesine yazacak tek sorunun bu olduğu için şanslısın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…