Eşim en büyük çaresizliğim. Yorumlariniza çok ihtiyacım var.

aylin yavuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2018
116
247
33
Merhabalar sevgili kk kadınları. Sıkıntım şöyle; eşimle evlendigimiz günden beri bir dargın bir barışık bir evliliğimiz oldu. Farklı kültürlerden olduğumuz için midir yoksa karakter olarak zitligimizdan mıdır nedir 3 yıllık evli olmamıza rağmen hala bi istikrar saglayabilmis değiliz. Her ne kadar geçmişimizde daha çok yazacak malzeme olsada ben en son olanı yazayım.2 ağustosta tüp bebek transferim oldu. Ve bu adam beni transferin 6.gününde kavgadan sebep sinir krizlerine soktu dönüp yüzüme bakmadı ben ağlarken. Neyse biz barıştık ailemin zoruyla. Bu arada ailemin yanına geldik annem bana baksın diye. Sonra okullar açıldı kendisi öğretmen görev yerine gitti ve işe başladı. Bu arada hamile olduğum haberini almıştık havalarda uçuyoruz. Bir sabah kanla karışık lekelenmelerimden dolayı doktora gittim doktor yüksek derecede düşük riskin var yolculuk yasak dedi ve bana 1 ay rapor verdi. En son geçen hafta doktor kontrolumde bir kese daha ortaya cikti ve ikizlerimin oldugunu öğrendim. Ama sonradan çıkan kese diger kardeşten2 hafta daha küçük doktor çok umut bağlama her an her şey olabilir dedi yıkıldım aglamaktan bittim ama bunu eşime yansitmadim o da üzülmesin diye. Ikizlerimiz var diye mutluluk pozları attım ona. En son persembe günü sabah okul saatinde aradım sana döneceğim dedi kapattık öğle oldu daha aramadi ben aradım mesguldü. Dedimki ona beni aramiyorsun ama konuşacaklarinla konuşuyorsun. Vay demez olsaydım bu açtı ağzını yumdu gözünü. Kapat telefonu ben öğle arasına çıkınca arayacağım dedi bağırdı bana tabi ben bu sırada ağlıyorum ki düşük riskimden dolayı bana üzüntü streste doktorum tarafindan yasaklandığını biliyor. Bende ona dedim ki defol git arama. O da bana kaliten ışte bu senin dedi kapattık. Ben buna bi mesaj attim hemen arama sorma beni kalitesiz lafını da sana iade ediyorum diye. O da bana demiski ben sana kalitesiz demedim kaliten bu kaliteni ortaya koyuyorsun dedim diye cvp vermis msjima. Sonra ben ağlaya ağlaya uyumus kalmışım bu beni aramış gördüm ama donmedim. Aradan 4 gün geçti beni aramadı sormadı. Şimdi siz söyleyin bu adam ikizlerimin de benim de tirnagimizi hak ediyor mu???

Konuşurken en ufak hatada ilk işiniz hep laf sokup trip atmak mi oluyor? İnsan hemen buna çıldırmaz. Birikmislik var demek ki. Kirildiysaniz bunu ifade etmenin yolu farklı. Bu saate kadar beni merak etmediğini düşündüm, üzüldüm biliyorsun hassasim. Demek zor değil. Artık sevgili değilsiniz. Tavır koyarak laf sokarak anlasamaz sadece tartışmayı tirmandirirsiniz. Neden diyorum efenim benim de huyum öyledir. Eşime tavır yaptım zamanında. Büyük kavga etmeyislerimizin sebebi eşimin sakin yapısıdır. Benim tavırlarıma uyup laf sokmaz. Beni kendi halime bırakır. Birkaç gün kabugumuza çekilir sonra düşünüp neden böyle olduğumuzu konuşur hatamizin sebebini anlarız.
Hemen asayim keseyim diye düşünmeyin. Sakin kafayla bu yıllar içindeki kavgalarinizi irdeleyin. İlk ne zaman başladı, sonu ne oldu. Çözdük mü. Vs vs. Ortada büyük bir sorun yok. Fevri ve nasıl iletişim kuracağını tam olarak bilmeyen bir çift var.

Hamilesiniz de sizi üzmek istemiyorum ama sanırım fevri davranışlaırnız sonucunda eşinizin saygısını kaybetmişsin. Ve evliliğiniz oturmadan neden bebek düşündünüz. Sanırım duygu sömürüsü olarak algılıyor da olabilir eşiniz sürekli ağladım yine ağladım yazmışsın asla sizi üzmek istemiyorum ama objektif bir yorum yapmak istediğim için söylüyorum bunları. Bence terapi almalısınız. İlişkiler konusunda kitaplar okumanızı tavsiye ederim.

Tüp bebek yöntemi ile hamile kalmışsın. Tebrikler. Sağlıkla kucağına al inşallah. Geçmişi unut. Biraz sakinleş bebekler için. Ara kocanı barışın. Tadını çıkarın bu güzel zamanların. Üzme kendini de eşini de. Bak nasıl her zaman arayacak. Her şey nasıl güzel olacak.

çok kolay birbirinizi kırıyorsunuz. ikinizin de hayatında zor giden şeyler var ama bunu birbirinizin burnundan getirmek ikinize de zarar verir... evliliklerin ortalama rayına oturma süresi 5 yıldır.boşanmalar en çok bu zaman diliminde gerçekleşiyor.

Biraz kendin kaşınmışsın sanki...madem riskli bir hamilileğin var,ne diye daha da deşiyorsun sataşıyorsun adama...ayrıca bu oturmamış evliliğe çocuk yapmaya çalışıp,sonra da çocuktan dolayı evliliği daha da yıpratmanın ne anlamı var...neresinden tutsan elinde kalıyor...

Canım hayırlı ugurlu olsun çok güzel bişey . Sende alttan al sakin bir vakitte konuşun boşver her insan farklı oluyor işte . Kendini duygularını da anlat sakin zamanında

Sonra asabi diyorlar ama görünen köy de kılavuz istemiyor. Birbirileriyle iletişim kurmaktan aciz iki insan neden inatla bebek yapmaya çalışır? Biraz kendinizi değil doğacak bebeğin psikolojisini düşünseniz olmaz mı?
Artık bunu konuşmak için geç, o zaman siz eşinize hiç trip yapmayın ki o da size bağırıp çağırmasın, ne diyeyim.

Mutluluğu paylaşmak gibi üzüntüleri de paylaşmalı. Belki onun kafasında da sen üzülme diye anlatmadığı dertler var? Düşman değilsiniz eşsiniz. Ona ihtiyaç duyduğunuzu sevdiğinizi sesini duymanın mutlu ettiğini bebeklere iyi geldiğini vs söylerseniz ya da duymadığınız için endişelendiğinizi anlatırsanız bu tarz problemler yaşanır mıydı? Gel gitleri işkenceye çevirmenle için doğru iletişim kurmak mühim. Ağlamak yerine bir iletişim kitabı alın hem aklınız dağılır

Hicbir zaman oturupta “biz neden adam gibi konusamiyoruz” diye soruunuzu cozmeye calistiniz mi? Verdigini ornekte, hemen parlayip adama satasan sizsiniz. O da ayni sekilde size cevap vermis. Sanki birbirinize olan kininizi kusmak icin yer arar gibi veya birbirinize tahammulunuz kalmamis gibi bir izlenim edindim. Halbuki esiniz hayatta kirmaya cekindiginiz biri olmali. Hele ki simdi insallah cocukta gelirken... cocuk arasi harika olan ciftleri bile sinayan, yeri gelince birbirine sinirlendiren bir sorumluluk. Daha cocuk yokken birbirinizle bu sekilde konusmayin derim. Oturun karsilikli nasil birbirinizle konusacaginizi, kavga etmeyeye nasil gayret edeceginizi konusun

Sizi hatalı buldum. Bu artık sevgililik dönemi degil evlilik. Aramıyor diye ağlamak, laf sokmak hele ki sizin kavgasız gürültüsüz bir sürece ihtiyacınız varken çok çocuksu, lütfen üzülmeyin, sizin icin yazıyorum. Ben de öğretmenim ve anliyorum gerçekten okulda aramaya vakti olmamış olabilir, veya olsa bile erkekler arama mesaj atma konusunda bizim gibi değil. Olduğu gibi kabul etmezsen çok yipranirsin. Sakin ol lütfen, akisina bırak herşeyi. Böyle yaparsan iyice uzaklaştırirsin kendinden

Cocukmusunuz siz ya!!!

Birde hamile kalmissin tup bebek yontemi ile. Biri hamile biri ogretmen ikisi de cocuk yetiştirecek...

Her evde kavga olur benim evimde yok diyen beri gelsin. Yillarca tup bebekte dahil sayisiz tedavi gordum ama bunu esime karşı kullanmadim. imtihansa ikimizin imtihani cunku. Hamileyim bu halimle yine tartistigimiz olmuştur ben hamileyim de sen beni aramadin da senin kaliten bu da.... böyle seylere girmem

Anneannemin bi lafi var kavgada susan taraf olmazsa is büyür der. Siz ikinizde masaallah car car birbirinize laf sayiyorsunuz. Bu ortamda cocuk mu buyuteceksin? O susmuyorsa sen sus sen susmuyorsan o sussun. Adam ararim demis ısrarla telefon isi gucu olamaz mi? Biraz anlayis bence...

Konuşurken en ufak hatada ilk işiniz hep laf sokup trip atmak mi oluyor? İnsan hemen buna çıldırmaz. Birikmislik var demek ki. Kirildiysaniz bunu ifade etmenin yolu farklı. Bu saate kadar beni merak etmediğini düşündüm, üzüldüm biliyorsun hassasim. Demek zor değil. Artık sevgili değilsiniz. Tavır koyarak laf sokarak anlasamaz sadece tartışmayı tirmandirirsiniz. Neden diyorum efenim benim de huyum öyledir. Eşime tavır yaptım zamanında. Büyük kavga etmeyislerimizin sebebi eşimin sakin yapısıdır. Benim tavırlarıma uyup laf sokmaz. Beni kendi halime bırakır. Birkaç gün kabugumuza çekilir sonra düşünüp neden böyle olduğumuzu konuşur hatamizin sebebini anlarız.
Hemen asayim keseyim diye düşünmeyin. Sakin kafayla bu yıllar içindeki kavgalarinizi irdeleyin. İlk ne zaman başladı, sonu ne oldu. Çözdük mü. Vs vs. Ortada büyük bir sorun yok. Fevri ve nasıl iletişim kuracağını tam olarak bilmeyen bir çift var.
O kadar güzel yazmışsınız ki eşinizle iletisiminizi hayranlıkla okudum. Aramami tavsiye etmişsiniz fakat zaten hormonlarım tavan yapmış durumda ve ekstra tonla ilaç kullaniyorum düşük önleyici. Bugün cozsek yarın yine aynı olacak biliyorum. Çaresizliğim bu yüzden

Hamilesiniz de sizi üzmek istemiyorum ama sanırım fevri davranışlaırnız sonucunda eşinizin saygısını kaybetmişsin. Ve evliliğiniz oturmadan neden bebek düşündünüz. Sanırım duygu sömürüsü olarak algılıyor da olabilir eşiniz sürekli ağladım yine ağladım yazmışsın asla sizi üzmek istemiyorum ama objektif bir yorum yapmak istediğim için söylüyorum bunları. Bence terapi almalısınız. İlişkiler konusunda kitaplar okumanızı tavsiye ederim.
Psikolojik destek almayı düşünmüyor değilim. Tespitiniz yerinde fevri bir kişiliğim var. Ama kendimi çok çözümsüz hissediyorum

Tüp bebek yöntemi ile hamile kalmışsın. Tebrikler. Sağlıkla kucağına al inşallah. Geçmişi unut. Biraz sakinleş bebekler için. Ara kocanı barışın. Tadını çıkarın bu güzel zamanların. Üzme kendini de eşini de. Bak nasıl her zaman arayacak. Her şey nasıl güzel olacak.
Iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Rabbim herkesn evladını korusun bağışlasın

Psikolojik destek almayı düşünmüyor değilim. Tespitiniz yerinde fevri bir kişiliğim var. Ama kendimi çok çözümsüz hissediyorum
Bu kişiliktir yani çok değilebilirliği yok ama terapi ile olaylara bakış açınızı ve algınızı değiştirebilirsiniz. Sizin elinizde olan bişi yok maalesef dediğim gibi bu tarz kitaplar okuyabilirsiniz terapi işini hızlandırabilirsiniz.

Back
X