- 20 Ocak 2010
- 48.704
- 188.044
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi PrensesMononoke
- #1.061
Ne yazışmışız be oludumda 2021 de de efsaneymişiz bacımKonu 5 yılda bir düzenli olarak hortlatılıyor![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne yazışmışız be oludumda 2021 de de efsaneymişiz bacımKonu 5 yılda bir düzenli olarak hortlatılıyor![]()
Eşiniz çocuğunuz değil , kazık kadar adamı eğitmeye çalışıyorsunuz , ev işlerinde yardımcı olması ,sorumluluklarını bilmesi tabii ki gerekiyor.Ama biriside sürekli tepemde bana evi süpür,cam sil, balkon yıka dese içimden gelmez ve inadına yapmam . Bakış açınız bana çok ilginç geldi . Siz Türk erkeği ile evlenip Avrupa da yetişmiş bir adam performansı bekliyorsunuzMerhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Kocanız böyle davranıyorsa siz zorlamak yerine yaratıcı çözümler geriştirin. Dyson süpürge ve robot süpürge alın. Robot süpürge her gün evi süpürsün. Dysonla haftada 1 alsa yeter. Ev işlerini yapamıyorsa , siz de bazı konularda beceriksiz olun. Ben erkek gömleği ve pantolonu ütüleyemem meselaMerhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Ay bende ilk yorumlari okuyunca bi sasirdim sonra gördum 2015, demek 10 senede bu kadar degismis, iyi bisey boyle devam. Belki bi 20 sene sonra falan esitlik olur ...İlk sayfaları okuyunca insan fark ediyor, geçen 10 senede erkeklerin iş yapması konusunda gelişmeler var. Kadınların bakış açısı da bayağı korkunçmuş ama onun da düzelmeye başladığını düşünüyorum.
Bir kadının kendine şu köleliği reva görmesi gerçekten çok korkunç. Kendisine layık gördüğü tuvalet temizleme, silme süpürme işini eşine layık görmüyor. Kendi tuvalet ovar ama adam ovamaz. Çünkü kendi tuvalet ovmaya layık ama eşi değil. Gerçekten hayretsiniz. Kendinizi bu kadar alçaltmayın yahu. Yazdığınızı dönüp bir okusanız kendinizi nerede konumlandırdığınızı anlar mısınız acaba ? Hiç sanmam.Feministlerin şerrinden sana sığınırım yarabbim:)
Ben düşünemiyorum eşim olucak insana lavabo uv cam sil diyebilceğimi.
Benimde abim var babam var onlarda yapmadı yapmazlar,
Yardımcı olmak ayrı birşey ama siz bence abartmışsınız. Cam silicek komşular görcek diye korkuyor diyorsunuz ay tabiki istemicek yani bende karşı komşumun kocasının cam sildiğini görsem gülerim yani:))))))
Valla gayette dolduruyorlar.Cam silmeye bir şey diyemem ama bir zahmet misafirlere çayı da kocanız doldurmasın
Sizinki doldurmak istiyor ve dolduruyor ama hanımefendinin eşi başbaşa olmadıkça doldurmaktan hoşlanmıyor o yüzden söyledim. Yoksa doldursun boşaltsın herkesin dinamiği farklı tabiValla gayette dolduruyorlar.![]()
Bence kimse çaycı gibi çay doldurmaktan hoşlanmıyor. Ama yapılması gerekiyor. Kadın yapıyorsa pekala erkekte yapabilir. Yoksa erkekler misafir gelince bir kenara oturup hizmet edilmesini istiyorlar. İstemekle ya da sevmemekle olmuyor işte yapacaklar.Sizinki doldurmak istiyor ve dolduruyor ama hanımefendinin eşi başbaşa olmadıkça doldurmaktan hoşlanmıyor o yüzden söyledim. Yoksa doldursun boşaltsın herkesin dinamiği farklı tabi
Kocasının ev işi yapmasını istemeyen kadınların kahir ekseriyette olduğunu düşünürsek böyle umumi yapacaklar edecekler demek pek makul olmuyorBence kimse çaycı gibi çay doldurmaktan hoşlanmıyor. Ama yapılması gerekiyor. Kadın yapıyorsa pekala erkekte yapabilir. Yoksa erkekler misafir gelince bir kenara oturup hizmet edilmesini istiyorlar. İstemekle ya da sevmemekle olmuyor işte yapacaklar.
Makullar zamanla değişiyor sıkıntı yok o yüzden. İlk başta gelen yorumlar ile sonradan eklenenleri okuyunca hele. Ki o güruhta isteyipte eşine yaptıramadığı için kabullenenlerde vardır.Kocasının ev işi yapmasını istemeyen kadınların kahir ekseriyette olduğunu düşünürsek böyle umumi yapacaklar edecekler demek pek makul olmuyor
:)Makullar zamanla değişiyor sıkıntı yok o yüzden. İlk başta gelen yorumlar ile sonradan eklenenleri okuyunca hele. Ki o güruhta isteyipte eşine yaptıramadığı için kabullenenlerde vardır.
Sizinki doldurmak istiyor ve dolduruyor ama hanımefendinin eşi başbaşa olmadıkça doldurmaktan hoşlanmıyor o yüzden söyledim. Yoksa doldursun boşaltsın herkesin dinamiği farklı tabi
Köprüye tıvalet eğitimi nasıl veririz demiş gibiNasıl alıştırdınız