Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Eşiniz çocuğunuz değil , kazık kadar adamı eğitmeye çalışıyorsunuz , ev işlerinde yardımcı olması ,sorumluluklarını bilmesi tabii ki gerekiyor.Ama biriside sürekli tepemde bana evi süpür,cam sil, balkon yıka dese içimden gelmez ve inadına yapmam . Bakış açınız bana çok ilginç geldi . Siz Türk erkeği ile evlenip Avrupa da yetişmiş bir adam performansı bekliyorsunuz

Çok saçma o evde yaşıyorsa yapacak ama bu sonradan öğretilemiyor çok zor ve emek ister. Benim eşim yemek yapar temizlik yapar ama kendisi yapar, babası da böyle aileden alışmış. Benim oğlumda yapar. 12 yaşında şimdiden yatağını toplar yediği tabağı yıkar aç kalırsa kendine bir makarna yapabilir hatta bize kahvaltı hazırlar. Kendisi duş alır küçük yaştan beri. Eşimle kılıbık diye dalga geçerler o da evet öyleyim der. Eşim 2 çocuğumuza da bakar ben kız arkadaşlarımla tatile giderim.
Eşim evde ki tüm işi bana yüklese altından kalkamazdım. Bu yorgunluk zamanla kine dönüşür ve sorun olurdu.

Kocanız böyle davranıyorsa siz zorlamak yerine yaratıcı çözümler geriştirin. Dyson süpürge ve robot süpürge alın. Robot süpürge her gün evi süpürsün. Dysonla haftada 1 alsa yeter. Ev işlerini yapamıyorsa , siz de bazı konularda beceriksiz olun. Ben erkek gömleği ve pantolonu ütüleyemem mesela . Yamuk çizgi yaparım , tam düzgün olmaz. Son model bir ütü alın, kendi gömlek ve pantolonlarını ütülesin. Çocuk gibi kafasına kalarak, öğretmen gibi dikte ederek olmaz bu iş, biraz yolunuzu , yönteminizi değiştirin.
Sürekli markete falan gönderin, ya da eline verin listeyi gidip alsın. Beceremezse tekrar gönderin, sonunda öğrenecek bir şekilde.
Lavabo silme işi için, buharli temizlik aletleri var , onlarla 10 dakikada bitiyor herşey.
Çamaşır konusunda ise makinaya atın, evden çıkın . Sonra msj atın, makinada çamaşır var asılacak diye. Ve ilk başta onun çamaşırlarını atın ki , eğer unutursa asmayı, kendi giysileri makinada beklemış olsun.

Amaniiin, kaç yıl önceki konuyu kim nasıl buldu hortlatti kız... Ama neyse yorumumu ekleyim de içimde kalmasın. Emin olun o laf eden arkadaşların hepsi de ev iş yapıyolar. Kendi yaptıkları ortaya çıkmasın diye bu şekilde bastırıyolar. Benim de eşimin Bi arkadaşı bu şekilde itiraf etmişti Çünkü biz ilk evlendiğimizde eşimle baya cizelge yapıp dolabın üstüne asmıştık iş bölümü için. Göğsünü gere gere de söylerdi soranlara. Söyleyememek tam Bi eziklik. Ergen gibi arkadaş baskısını umursamak ne ya

Ay bende ilk yorumlari okuyunca bi sasirdim sonra gördum 2015, demek 10 senede bu kadar degismis, iyi bisey boyle devam. Belki bi 20 sene sonra falan esitlik olur ...

Bir kadının kendine şu köleliği reva görmesi gerçekten çok korkunç. Kendisine layık gördüğü tuvalet temizleme, silme süpürme işini eşine layık görmüyor. Kendi tuvalet ovar ama adam ovamaz. Çünkü kendi tuvalet ovmaya layık ama eşi değil. Gerçekten hayretsiniz. Kendinizi bu kadar alçaltmayın yahu. Yazdığınızı dönüp bir okusanız kendinizi nerede konumlandırdığınızı anlar mısınız acaba ? Hiç sanmam.

Sizinki doldurmak istiyor ve dolduruyor ama hanımefendinin eşi başbaşa olmadıkça doldurmaktan hoşlanmıyor o yüzden söyledim. Yoksa doldursun boşaltsın herkesin dinamiği farklı tabi
Bence kimse çaycı gibi çay doldurmaktan hoşlanmıyor. Ama yapılması gerekiyor. Kadın yapıyorsa pekala erkekte yapabilir. Yoksa erkekler misafir gelince bir kenara oturup hizmet edilmesini istiyorlar. İstemekle ya da sevmemekle olmuyor işte yapacaklar.

Kocasının ev işi yapmasını istemeyen kadınların kahir ekseriyette olduğunu düşünürsek böyle umumi yapacaklar edecekler demek pek makul olmuyor

Aynı adam eşinin çalıştığını da söylerken utanacak o zaman.Eve para getirmek, geçimini sağlamak erkek işi değil mi kadın neden yapıyor ozaman?
Bir de erkek temizlik mi yaparmışvari yorumları beğenen baya bir kadın var,hayret ettim.
Ev işlerini yalnızca kadınların yapması gerektiğini düşünen arkadaşlar,evlilikte kadın değil hizmetçi rolü üstleniyorsunuz bilginiz olsun.
Hayat müşterektir,kadının erkeğin görevi diye bir ayrımı kim nerden çıkartmış o da enteresan.
Eşim evde olduğu zamanlarda yardım ettiğini her yerde ve açık yüreklilikle söyler bu kılıbık olmak değil,sorumluluk sahibi olmaktır.
Zamanla zihniyetler değişir,ev işlerinde erkekler için yardımcı veya ortak olmanın bir meziyet değil vazife olduğuna hemfikir olan arkadaşlar çoğalır umarım.

Kocasının ev işi yapmasını istemeyen kadınların kahir ekseriyette olduğunu düşünürsek böyle umumi yapacaklar edecekler demek pek makul olmuyor
Makullar zamanla değişiyor sıkıntı yok o yüzden. İlk başta gelen yorumlar ile sonradan eklenenleri okuyunca hele. Ki o güruhta isteyipte eşine yaptıramadığı için kabullenenlerde vardır.

Sizinki doldurmak istiyor ve dolduruyor ama hanımefendinin eşi başbaşa olmadıkça doldurmaktan hoşlanmıyor o yüzden söyledim. Yoksa doldursun boşaltsın herkesin dinamiği farklı tabi

Aynen dolduranlar çay doldurmaya bayıldıkları için yapıyorlar.
Kendi yaşadıkları eve gelen misafiri ağırlama adabını bildiklerinden ve eşlerinin evin kadrolu hizmetçisi olmadığının farkında olduklarından değil yani.

Benim eşim için bir tutku mesela çay doldurmak. Bazen sırf çay dolduracak adam olsun diye misafir davet eder. İçmeyeceğim dersin, yine de doldurur. Hobi işte.

54 sayfa olmuş, kadın işi ayrı erkek işi ayrı diyenler neymiş bu erkeklerin ev içindeki görevi deyince, bulabildiğim tek şey kırk yılda bir bozulacak musluk tamiri , patlayan ampül değiştirilmesi çıktı ,çok adil bir iş bölümü olmuş gerçekten diğer kadınlarımız neden düşünemiş ki bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…