Esim evi terkediyor

Canim haklisin.davayi acacagim zaten ama esim maasim hacizli nafaka baglanmz diyor.bir bucuk yil sonra alabilirsin diyor.yani ben simdi bosanirsam hic bisey alamam diye beklemek istemistim.adliyeye gittim fakat avukatlar danisma olmadigini soylediler.bi avukata gidip soramadimda cunku maddi durumum yok.

eşiniz nafaka istemeyin diye öyle demiş
aylık nafaka borcu öncelikli dir önce o ayki nafaka maaşına düşülür sonra ne kadar haciz varsa o düşülür maaştan
 
Neler yaşadığınızı bilmiyorum ama ayni evde iki yabancı gibi yasamak yorar bence insan sevmedigi birini görmek istemezki ama sizin gitmemeniz iyi olmuş dahada zorlasirdi hayatiniz bence aliskanlik olduğu için boslukta hissediyosunuz gormeyince daha cabuk atlatirsiniz ayni evde yasamaya devam edincede duzelecegini zannetmiyorum acikcasi bazı şeyler kolay yerine gelmez düzen tutmaz hakkinizda hayirlisi olsun umarim iyi ki dersiniz kendinzi toparlayinca
 
Memleketinize dönme gibi bir şansınız var mı gerçekten?

Eğer varsa bir dakika durmam istenmediğim evde...
 
Evi bulmus sanirim iyice toplanmaya basladi.aradada yuzume bakiyo tepkimi merak ediyor gibi.hic umursamiyorum.bu sabahta hazirlanip cikarken benim odama geldi bakti nedense uyanik oldugumu bilmiyordu gorunce gitti hemn.bu hareketlerine anlam veremiyorum
 
Bence o yokmus gibi davranin gorunmezmis gibi ve kesinlikle aramayin bence o yasta bi adam daha olgun olmalı ve sorun su ve bu yüzden yürütemiyorum diyebilmeli yazik
 
"ben boşanma davası açacaktım açma şimdilik dedi aynı evde ayrı gibi yaşayalım bir süre dedi kendisi öğretmen 2 seneye kadar atamam çıknca bakarız dedi ve bu kadınla bir gelecek düşünmüyorum dedi ben zaten seni uzun zamandan beri sevmiyordum dedi şok oldum şokk.."

Bunlar sizin geçmiş konunuzdan yine sizin cümleleriniz.
Neden boşanmak istediğini anlıyorsunuz değil mi?
Adam size açık açık sevmiyorum demiş, hatta aldatmış..
Ve siz gözyummuşsunuz, sonra da evi terketti diye konu açıyorsunuz.
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

İşin daha ilginci bi kadın olarak, ben sizin gururunuzla evi terketmenizi beklerken bi de siz eşinizi sürekli takip edip bi de üstüne yakalanarak kendinizi daha da gurursuzlaştırmışşınız.
Bu gadınların gozunden de bisey kacmiyo:)))))
 
Eşiniz sizi gözünden düşürmüş.siz sevdiğiniz için, hala bir umut olduğunu düşündüğünüz için çaba sarf etmişsiniz ama o bunu farklı algılamış.sizin ona mecbur olduğunuzu, gidemeyeceğinizi düşünmüş ve yaptığınız her şeyde kafasında bunu kesinleştirmiş.çok zor bir durum yaşıyorsunuz. alışkanlıklarınız değişecek ve muhtemelen siz bu alışkanlık değişikliğinden olan üzüntünüzü sevgiden kaynaklı sanıyorsunuz.boşluğa düşüyorsunuz.ama inanın bana olmuyorsa olmuyordur.aynı evde ayrı insanlar olarak yaşamak onu üzmez sizi mahfeder.çünkü içinizde umut taşıyorsunuz.bir yıldır git gideceğim sevmiyorum diyormuş zaten.bir kaç aya hiçbir şeyiniz kalmaz hatta birkaç ay sonra dönmek istese bile siz düzeninizi bozup dönmesini istemeyebilirsiniz bile. Sizi seven sizin değerli olduğunuzu, insan olduğunuzu hissettiren birileri çıkar zaman içinde.üzülürsünüz harcadığınız zamana.boşverin siz el olacaksınız diye üzülmeyen bir adama el olacak diye sizde üzülmeyin.kopacağı yerden kopma vakti gelmiş demek ki. Bu bir yıl içinde hiç mi düzelmediniz birde? yani on gün iyi bir ay kötüydük falan gibi bir durumunuz da mı yok?tamamen yabancı gibi mi yaşadınız bu yılı?
 
Bukadar ısrar neden madem bitmiş bitirmiş bırak gitsin herkes kendi yolunu çizsin
 
Bi arkadaşımın kocası 1,5 yasında iken çocukları ayrılmak istedi. Sudan bahanelerle. Arkadaşım her bahanesini çürüttü,aileyi araya soktu, diretti, bırakmadı ve devam etti. İki yıl sonra öğrendi ki adam bir kadınla birlikteymiş, uzakta telefonda, yakında gizlice buluşmuşlar. Bunları öğrendiğinde 2. Çocuğu kucağında bir aylık bebekti. Hayal kırıklığı sebebiyle bırakamadı önce. Ne yalan söylim, ben de pek tavsiye etmedim. Biraz bekle, kendini toparlayınca boşan. Çocuklar daha küçük dedim. Çünlü çok kötü bunalımdaydı. Daha kötü olabilirdi. Üstelik öğrendiklerini kocasına hiç açmadan üstü örtülü konuşarak içinde tuttu. Adama alttan alttan zinayı, kötü kadınları, ailelerin ve çocukların hallerini anlatarak vicdan yaptırdı. Adam pişman olmuş güya, pek açıklamadı ama yaptığı hatalardan dolayı pişmanmış..Suan kocasıyla ayrı yaşıyorlar. Nereye gider bilinmez. Allah sonlarını hayır etsin inşallah.. Allah jakkınozda en hayırlısını versin sizin de. Ümit ediyorum ki aldatılma durumu yoktur.
 
Kısa zamanda kendinize güzel bir iş bulun bu kocadan hayır gelmez.Okuduğum kadarıyla hayatında biri var sizi de madur etmemek için aynı evde yaşayalım diyor.Ama muhtemelen akşamları vaktini hep dışarda geçiriyordur.Zamanla düzelecegini sanmam..Ne diğer kadın bırakır..Ne de siz takip veya kıskançlık huyunuzdan vazgeçersiniz..Evladınızı düşünün..Hayata dört elle sarılın ve bir erkek için gururunuzu ayaklar altına aldırmayın.
 
Arkadaslar,bilenler bilir eski konumdan beni.esimle bir yildan beri inisli cikisli bir evliligimiz oldu.
Esim nedenini tam olarak bilemedigim bir sebeple tayin isteyip gidecegini fakat bir bucuk yil sonra anlasmali bosanabilecegini soylemist 2 ay once.sonra gitmeyip ayni evde iki yabanci gibi bir bucuk yil yasamamizi teklif etti bana.ben bunu denedim fakat yapamadim.
Kendime ev tutup cikacagimi soyledim bosanma tarihine kadar ayri yasayalim dedim fakat ben ev falan bulamadim kiralar cok yuksek ve daha bir isim yok.
Onceki gun esimi bi kafede tek basina otururken gordum bir sure oturdu ve kalkti gitti o sirada telefonla biriyle gorusuyordu bende pesinden gittim ve dinlemeye calistim(biliyorum takip etmem yanlisti) bu takip isini daha oncede bir kac defa yapmistim.neyse esim tam konusrken arksina dondu ve beni gordu cok sinirlendi basina bela olmak icin kaliyormusum bu sehirde niye memlekette ev tutmuyormusum istemiyirum seni anla artik dedi bana.bende ben seni hic istemiyorum dedim sadece cok sir dolusun bosanma nedenini bile soylemiyorsun hayatinda birimi var dye anlamak istedim dedim
Oda sen benim acigimi yakalam istiyosun beni rezil etmek icin dedi.
Sonra ben eve geldim oda bana istemedigini bittigini hayatinda kimse olmadigini 41 yasinda bes parasiz borc icinde bir adami kim ne yapsin diye mesajlr atti.bende istemiyorum zatn ayrilmak en iyisu bende sevmiyorum sogudum dedim
Dun bana tekrar mesaj atti kararin ne ayni evde yasayacakmiyiz ayri eve cikackmisin dedi.bende ben bu evdeyim oglumla ama sen istedigini yapabilursin istedigin yere git dedim
Benim gitmemi mi istiyorsun dedi evet senin istedigini yapiyorum dedim.
Senin gidecegin gunu sabirsizlikla bekleyecegimi soyledim.ben bu evdeyim gitmek istersende kapi orada gozumde degerinin kalmadigin soyledim.
Oda gurur yapti sanirim eve geldi ve hizla toplanmaya basladi ve ev bulmus heralde tasinack bir kac esya alicak sadece evden.
Umarim bundan sonra benim icin hayirlusi olur fakat buyuk bir bosluk icerisindeyim yinede bi yanim eksik kendimi suclu hissediyorum ara ara acaba ayni evde yasasaydik zamnla duzelirmiydi bide benimde hatalarim cok onu surekli takip ettim hayatind biri varmi diye ve yakalndim bunlari yapmasaydim her sey baskami olurdu.cunku o kendini baski altinda hissetti ve giderek benden uzaklasti.
Lutfen bana bosanma asamasinda yasadiklarinizi nasil atlattiginizi anlatin ben kararliyim is bulup onume bakicam fakat cok kotu bir ruh halindeyim sanki canimdan bur parca kopuyor gibi hissediyorum bu sevgi degil fakat oyle hissediyorum..

Çok uzgunum ama bende soyledikllerinden aldatigini dusundum. Nedeni de o kadar laf yapip ustune kararini sormasi evden gidecekmisin demesi falan bana bunu dusundurdu. Şahsen beni istemeyen adam kendi gider. Bana da bosanma davasi gunu gelene kadar sormaz ne yapicaksin evi bosalticakmin falan diye. Ayrica bende esim evde yemek yemek istemedigi zaman hayirdir sevgilinin yaninda yedinde mi geldin derim ve ima ederim surekli bunu. Niye sinirlenmis anlamadim. Bundan dolayida bosanilmaz. Nedenini soylememmekte de bir suphe uyandirdi bende.
 
Eşiniz sizi gözünden düşürmüş.siz sevdiğiniz için, hala bir umut olduğunu düşündüğünüz için çaba sarf etmişsiniz ama o bunu farklı algılamış.sizin ona mecbur olduğunuzu, gidemeyeceğinizi düşünmüş ve yaptığınız her şeyde kafasında bunu kesinleştirmiş.çok zor bir durum yaşıyorsunuz. alışkanlıklarınız değişecek ve muhtemelen siz bu alışkanlık değişikliğinden olan üzüntünüzü sevgiden kaynaklı sanıyorsunuz.boşluğa düşüyorsunuz.ama inanın bana olmuyorsa olmuyordur.aynı evde ayrı insanlar olarak yaşamak onu üzmez sizi mahfeder.çünkü içinizde umut taşıyorsunuz.bir yıldır git gideceğim sevmiyorum diyormuş zaten.bir kaç aya hiçbir şeyiniz kalmaz hatta birkaç ay sonra dönmek istese bile siz düzeninizi bozup dönmesini istemeyebilirsiniz bile. Sizi seven sizin değerli olduğunuzu, insan olduğunuzu hissettiren birileri çıkar zaman içinde.üzülürsünüz harcadığınız zamana.boşverin siz el olacaksınız diye üzülmeyen bir adama el olacak diye sizde üzülmeyin.kopacağı yerden kopma vakti gelmiş demek ki. Bu bir yıl içinde hiç mi düzelmediniz birde? yani on gün iyi bir ay kötüydük falan gibi bir durumunuz da mı yok?tamamen yabancı gibi mi yaşadınız bu yılı?
Cok tesekkur ederim size yuregime su serptiniz duymak istediklerimi soyleyip beni rahatlattiniz.ona konduramadim yaptiklarini bunalimda oldugunu dusundum hep asiri borclarindan dolayi kiyamayip birakamadimda.bu bir yil icinde normale döndüğü de oldu.ama son 3 aydan beri tekrar uzaklasti benden.
 
Bi arkadaşımın kocası 1,5 yasında iken çocuklaayrılmak istedi. Sudan bahanelerle. Arkadaşım her bahanesini çürüttü,aileyi araya soktu, diretti, bırakmadı ve devam etti. İki yıl sonra öğrendi ki adam bir kadınla birlikteymiş, uzakta telefonda, yakında gizlice buluşmuşlar. Bunları öğrendiğinde 2. Çocuğu kucağında bir aylık bebekti. Hayal kırıklığı sebebiyle bırakamadı önce. Ne yalan söylim, ben de pek tavsiye etmedim. Biraz bekle, kendini toparlayınca boşan. Çocuklar daha küçük dedim. Çünlü çok kötü bunalımdaydı. Daha kötü olabilirdi. Üstelik öğrendiklerini kocasına hiç açmadan üstü örtülü konuşarak içinde tuttu. Adama alttan alttan zinayı, kötü kadınları, ailelerin ve çocukların hallerini anlatarak vicdan yaptırdı. Adam pişman olmuş güya, pek açıklamadı ama yaptığı hatalardan dolayı pişmanmış..Suan kocasıyla ayrı yaşıyorlar. Nereye gider bilinmez. Allah sonlarını hayır etsin inşallah.. Allah jakkınozda en hayırlısını versin sizin de. Ümit ediyorum ki aldatılma durumu yoktur.
Şu kadınlarımızın da, diretip boşanmama huyuna hastayım.Üstelik adamdan bir çocuk daha yapmış.Daha mı güzel olmuş arkadaşınızın hayatı? Bazı kadınlar , kocası giderse dünyada başka erkek kalmayacağını düşünüyor sanırım. Adam, gizlisine varana buluşacak da, ben alttan alta mesaj vereceğim.
 
Esim gece eve gelmedi topladigi esyalari duruyor daha evde.sanirim tuttugu ev esyali sadece el cantasini alip cikmis evden.
Bugunde gelir onlari goturur bi araba ayarlayip yuksek ihtimalle.
Bir an once gitsede bende bir oh ceksem onu gormek istemiyorum artik
Bugun avukatla gorusmeye gidecegim
 
Arkadaslar,bilenler bilir eski konumdan beni.esimle bir yildan beri inisli cikisli bir evliligimiz oldu.
Esim nedenini tam olarak bilemedigim bir sebeple tayin isteyip gidecegini fakat bir bucuk yil sonra anlasmali bosanabilecegini soylemist 2 ay once.sonra gitmeyip ayni evde iki yabanci gibi bir bucuk yil yasamamizi teklif etti bana.ben bunu denedim fakat yapamadim.
Kendime ev tutup cikacagimi soyledim bosanma tarihine kadar ayri yasayalim dedim fakat ben ev falan bulamadim kiralar cok yuksek ve daha bir isim yok.
Onceki gun esimi bi kafede tek basina otururken gordum bir sure oturdu ve kalkti gitti o sirada telefonla biriyle gorusuyordu bende pesinden gittim ve dinlemeye calistim(biliyorum takip etmem yanlisti) bu takip isini daha oncede bir kac defa yapmistim.neyse esim tam konusrken arksina dondu ve beni gordu cok sinirlendi basina bela olmak icin kaliyormusum bu sehirde niye memlekette ev tutmuyormusum istemiyirum seni anla artik dedi bana.bende ben seni hic istemiyorum dedim sadece cok sir dolusun bosanma nedenini bile soylemiyorsun hayatinda birimi var dye anlamak istedim dedim
Oda sen benim acigimi yakalam istiyosun beni rezil etmek icin dedi.
Sonra ben eve geldim oda bana istemedigini bittigini hayatinda kimse olmadigini 41 yasinda bes parasiz borc icinde bir adami kim ne yapsin diye mesajlr atti.bende istemiyorum zatn ayrilmak en iyisu bende sevmiyorum sogudum dedim
Dun bana tekrar mesaj atti kararin ne ayni evde yasayacakmiyiz ayri eve cikackmisin dedi.bende ben bu evdeyim oglumla ama sen istedigini yapabilursin istedigin yere git dedim
Benim gitmemi mi istiyorsun dedi evet senin istedigini yapiyorum dedim.
Senin gidecegin gunu sabirsizlikla bekleyecegimi soyledim.ben bu evdeyim gitmek istersende kapi orada gozumde degerinin kalmadigin soyledim.
Oda gurur yapti sanirim eve geldi ve hizla toplanmaya basladi ve ev bulmus heralde tasinack bir kac esya alicak sadece evden.
Umarim bundan sonra benim icin hayirlusi olur fakat buyuk bir bosluk icerisindeyim yinede bi yanim eksik kendimi suclu hissediyorum ara ara acaba ayni evde yasasaydik zamnla duzelirmiydi bide benimde hatalarim cok onu surekli takip ettim hayatind biri varmi diye ve yakalndim bunlari yapmasaydim her sey baskami olurdu.cunku o kendini baski altinda hissetti ve giderek benden uzaklasti.
Lutfen bana bosanma asamasinda yasadiklarinizi nasil atlattiginizi anlatin ben kararliyim is bulup onume bakicam fakat cok kotu bir ruh halindeyim sanki canimdan bur parca kopuyor gibi hissediyorum bu sevgi degil fakat oyle hissediyorum..
üzüleceğin kadar üzülmüşsün ama bence aldatılmışsın başka bir kadın var.
 
Kizlar esim dun aksamdan beri ortada yok.ufak bi el cantasi almis sadece yanina.ev tutmus olsaydi gelip alirdi.ne yapmaya calisiyo bu anlam veremedim.
 
Back
X