iyi geceler kızlar....8 aydır evliyim.kayınpederimin üst katında yaşıyoruz.ilk evlendiğimiz gece herkes alt katta yattı. biz üstteydik.ertesi sabah saat 10 da kahvaltı hazırlamışlar ve çağırdılar.4 erkek kardeşler..ve 24 saat bir arada olmak istiyorlar.sürekli kendilerine tabi olunmasını istiyorlar.. bunda çok problem yok.ben de aileme bağlıyım.ama gece gündüz sabah ayırt etmiyorlar sürekli arayıp rahatsız ediyorlar.eşim onlar olduğunda benimle hiç ilgilenmiyor ben evimde rahat rahat oturamıyorum. herşeye karışıyorlar.zaten evlendiğim günden beri tek başımıza ne kahvaltı ne de başbaşa yemek yedik...işin garibi eşim de hiç beni düşünmüyor.benim fikirlerimi önemsemiyor.umrunda bile değilim.kendimi rahatalatamıyorum.sıkıldım.bu konuda ben ne yapabilirim? böyle birşeyle karşılaşsaydınız siz ne yapardınız?
Koyu olan cümleden ben dublex bir dairede yaşandığı sonucunu çıkardım. Aksi takdirde olsaydı sanırım, herkesin alt katta yatıyor olması beklenen bir şey olacaktı.
Ayrı bir daireye geçseniz bile eşiniz uzun bir dönem uyum problemi yaşayacaktır. Mümkün mertebe arada mesafe olan, vesait ile ulaşımı mümkün olabilecek bir yerde ev tutmanız belki bu dönemi kısaltabilir. İş yoğunluğu, evin kendi sorumlulukları derken, kurduğu ailenin ihtiyaçlarını daha fazla ön plana koymaya başlayabilir. Şu an "Öncelik yönetimini" öğrenebilecek bir durumda değil, bu iç içe durum söz konusu iken.
Zaman içerisinde bekar kardeşler de evlenecektir ama bu geçecek olan zaman "evliliği" yıpratabilir. Umarım yaşları büyüktür de bu durum çabuk gerçekleşir. Herkes yuvasını bildikten sonra, empati daha keskin olabiliyor. Şu an siz vücuda girmiş yeni bir virüs gibisiniz, lütfen tabirimi bağışlayın, vücut buna uyum gösterene kadar sizinle farkında olmadan savaşacaktır. Hele bir de mimikleriniz değişsin, azıcık "haklı" da olsanız sitemkar davranın, bu durum daha da vahimleşebilir.
Şu an bunlar mümkün değilse bilemiyorum ne yapılabilir. Eşinizi daha evvelden tanıyorsunuzdur. Birlikteyken yaptığınız bazı aktiviteleri tekrar edin mesela.. Atıyorum "Filan yere yine gidelim, el ele gezeriz" gibi, dışarıda vakit geçirin. Sosyal alan oluşturun. Bu geçiş döneminde kardeşleriyle de vakit ayırmasına olanca sabrınızla tahammül edin, size vakit ayırıyorsa. Yavaş yavaş o alanı daraltıp, sizinle olan süreleri uzatın. Arkadaşlarınızı davet edin (Umarım vardır). Varsa yaşıt kuzenlerini de davet edin arada. Eşli oyunlar oynayıp, eşinizin bağlılık ve birlikteliği farklı alanlarda da kafasına sokmasına yardım edin.
Daha pek çok şey yapılabilir ancak detayları bilemiyorum..
Çok zor, çok yorucu ama yıpratıcı değil eğer seviyorsanız...
Umarım her şey hayırlısı ile sonuçlanır..