beş aylık evliyiz üç aylık hamileyim çalışıyorum kamu kurumunda hamileliğim zor geçiyor mide bulantıları çok eşim sürekli imalarda bulunuyor lavabo pis çaydanlık dışı pis sürekli eksik arıyor şurda toz var şurda leke var makinadan çıkan çatal kaşığı bile siler . Ben de ancak yetişiyorum diyorum çalışıyorum işten geliyorum yemek vs zor yetişiyor hafta sonları temizlik yapıyorum hepsine yetişemiyorum ama az önce bu sebep yüzünden sesini yükseltti ben de erkeklik ses yükseltmekle mi oluyor dedimtatli dille şu kirlenmiş orayı temizler misin demek çok mu zor dedim
Temizlikçi alalım dedim iki artı bir eve temizlikçi mi alcaz deDi ona da razı gelmedi gerçekten aşırı takıntılı tüy toz topluyor yerden sürekli bi de bana sen benim kadar titiz değilsin diyor ben ce sen takıntılısın dedim günde iki üç kere kusuyorum Zaten buzdolabı açamıyorum bulaşık deterjandan bile tiksinmiş durumdayım ben elimden geldiğince yemek vs yapıyorum yok az çeşit sofra zenginliği Yok hamileyim ancak bu kadar deyince de hep hamileliğini mana ediyorsun herşeye diyor
Öyle dediğimde çalışıp evi temiz olanlar varmış ablasını örnek veriyor ablası da öğretmen her gün üç te evde ben se sekiz beş çalışıyorum eve gelesiyle saat 6 oluyor
Hep eksik arıyor yok elin soğan kokuyor kızartma çok seviyor yapsam ev kötü kokuyor diyor memnun olmuyor hep eksik arama peşinde eksik arıyorsun deyince de sen alıngansın evin hanımı benim diyorsun öyle isen üzerine düşeni yap evi temiz tut diyor ben de sen pis ev görmemişsin dedim benim bekar evim burdan temizdi diyor
Tüm yazdıklarınızı okudum, ve böyle erkeklere gıcık oluyorum.
Bu daha ilk hamileliğiniz değil mi?
Kaçıncı kez bahaneymiş acaba, pes diyorum..
Yahu ne eşler var..
Eşine yardım eden ne eşler var, o eşine yardım eden erkek görmemiş.
Öncelikle eşiniz kıyaslama yapmaya başladı ise sizde kıyaslama yapın. İlla eşine yardım eden tanıdıklarınız vardır onları anlatın. Bak ... falan tanıdığım eşiyle beraber yapıyor deyin..
Bu arada maaşınız var, izin almayın siz yardımcı tutun ve çağırın.
Çalışmaya ve evi geçindirmeye gelince hayat müşterek ama eve gelip iş yemek ve temizlik yapmaya gelince hep evin hanımı sensin oluyor, size öteleniyor; evet evin hanımı benim ama evin adamı da sensin burası senin de evin deyin.
Haddini bildirin, ileride çocuğunuz da olacak.
Hem de çocuk sorumluluğu binecek, bence eşiniz elini taşın altına koysun. Bir şeyi çok merak ettim, haddimi aşarsam kusura bakmayın ama eşinizle severek mi evlendiniz?
Eşiniz sizi seviyor mu? Yoksa eşiniz sırf kamudasınız ve garanti mesleğiniz var diye mi sizle evlendi?
Yine bir annenin yetiştiremediği sözde 'erkek'! İnsan halinden de anlamıyo bunlar, hamile kadın kendine ağırdır kendisi yardımcı olacağına bir de laf söylüyo. Orası tozlu, burası lekeli diyeceğine söylemeden kendisi yapsın. Bebek doğunca onunla ilgilenmekten hiçbir şey yapamayacaksınız, bi de eşinizle uğraşmak sizi daha da yıpratır bu süreçte. Karşınızdaki insanı tanıyıp, bir şeyleri oturtup öyle çocuk yapmakta fayda var. İşiniz zor.
aynen de öyle. benimki de hamileyken öyleydi. çocuk doğdu yine öyle. hatta diyorki önceden hamileliği bahane ediyodun şimdi çocuğu sen evlendiğimizden beri hep böylesin diyor. ki ben ilk gece hamile kaldım evlendikten 4 hafta sonra feci bulantılarım başladı 9 ay sürdü. evlenir evlenmez hamile kaldım tabiki evlendiğimizden beri böyle olacaktım ne bekliyordu ki. sanki hamilelik çocuk vs olmadan aynı evde uzun zaman yaşamışız da yine öyleymiş gibi.
Temizlikçi alalım dedim iki artı bir eve temizlikçi mi alcaz deDi ona da razı gelmedi gerçekten aşırı takıntılı tüy toz topluyor yerden sürekli bi de bana sen benim kadar titiz değilsin diyor ben ce sen takıntılısın dedim günde iki üç kere kusuyorum Zaten buzdolabı açamıyorum bulaşık deterjandan bile tiksinmiş durumdayım ben elimden geldiğince yemek vs yapıyorum yok az çeşit sofra zenginliği Yok hamileyim ancak bu kadar deyince de hep hamileliğini mana ediyorsun herşeye diyor
Gelsin anasi temizlesin yemek yapsin ve siz isten gelince ortadan kaybolsun. madem hizmetci ariyor bu zamana kadar kimden memnun kalmissa o yapsin.kaldi ki titizlik temizlik kisiden kisiye degisir.temiz olmalisiniz ama titiz takintili olmak onun takintili ataklarini karsilamak zorunda degilsiniz.
Hep eksik arıyor yok elin soğan kokuyor kızartma çok seviyor yapsam ev kötü kokuyor diyor memnun olmuyor hep eksik arama peşinde eksik arıyorsun deyince de sen alıngansın evin hanımı benim diyorsun öyle isen üzerine düşeni yap evi temiz tut diyor ben de sen pis ev görmemişsin dedim benim bekar evim burdan temizdi diyor
Ay cok sinir oldum.kalksin yapsin o zaman.eli sogan kokmadan yemek; evi kizartma kokutmadan patates kizartmasi...bekar evi gibi de temiz tertipli tutsun 2+1 evi
Bu erkekleri bu hale siz getiriyorsunuz! Calisip isten gelip kostura kostura yemek yapmak haftasonlarinizi temizlikle harcamak bublarin hepsinin sizin goreviniz oldugu imaji cizer ve beklenti arttirir. İstn gelip yemek yapmak haftasonu temizlige ayirmak yerine isten gelip uzanip “vala canim cikti isyerinde azicik dinleneyim ne yicez” diye esinize sorun, sizin de insan oldugunuzu, onun kadar yoruldugunuzu, esit sartlarda calistiginizi ve yemegin tek basina sizin sorumlulugunuzda olmadigini hatirlatin.
Haftasonu temizlik yapilacaksa supurgeyi eline tutusturun, bisey demeye kalkarsa ne munasebet bu evde birlikte yasiyoruz neden sadece ben temizliyorum siye bir de uste cikin.
Ya da 2 haftasonu hic temizlik yapmayin uzatin ayaklarinizi, eve birini bulmak lazim deyin.
Biz bir isi ustlendigimizde herseye yetmeye calisan kadin oldugumuzda insanlar bizim ne kadar fedakar oldugumuzu gormek yerine yaptiklarimizin tamamini gorevimiz kabul eder ve yapamadiklarinizla ilgilenir. O yuzden hicbirseyi gorev gibi yapmayin ki sizi bu emeklerinize ragmen boyle asagilayamasin.
beş aylık evliyiz üç aylık hamileyim çalışıyorum kamu kurumunda hamileliğim zor geçiyor mide bulantıları çok eşim sürekli imalarda bulunuyor lavabo pis çaydanlık dışı pis sürekli eksik arıyor şurda toz var şurda leke var makinadan çıkan çatal kaşığı bile siler . Ben de ancak yetişiyorum diyorum çalışıyorum işten geliyorum yemek vs zor yetişiyor hafta sonları temizlik yapıyorum hepsine yetişemiyorum ama az önce bu sebep yüzünden sesini yükseltti ben de erkeklik ses yükseltmekle mi oluyor dedimtatli dille şu kirlenmiş orayı temizler misin demek çok mu zor dedim
Hamilesin üzülmeni istemiyorum ama eşinin davranışı normal olan değil. Normali buymuş gibi seni ezmesine izin verme. Hamileyken çalışmıyordum evdeydim yani. Ama bulantı o kadar kötüydü ki iş falan yapmıyordum. Eşim akşamları işten gelince yada hafta sonları evi süpürüyor du. Yemeği kv 'em yapıp yolluyordu. Herkesin hamileliği bir olmaz. Kimseyi sizinle kıyaslamasına izin vermeyin. Bu kadar yorgunluğa bebeğe birşey olsa vebali sana diyin belki kafasına dank eder.
aynen de öyle. benimki de hamileyken öyleydi. çocuk doğdu yine öyle. hatta diyorki önceden hamileliği bahane ediyodun şimdi çocuğu sen evlendiğimizden beri hep böylesin diyor. ki ben ilk gece hamile kaldım evlendikten 4 hafta sonra feci bulantılarım başladı 9 ay sürdü. evlenir evlenmez hamile kaldım tabiki evlendiğimizden beri böyle olacaktım ne bekliyordu ki. sanki hamilelik çocuk vs olmadan aynı evde uzun zaman yaşamışız da yine öyleymiş gibi.
Durumu kavrama yetisine bile sahip olmayan erkekler var işte sizin eşinizin de olduğu gibi. Çocukla ne yapılabilir, ne kadar yapılabilir görmüyo mu halinizi.. İşine gelmeyen şeyi de bahane ilan ediyolar. Biraz insan olabilseler keşke.