eşim gerçekten boşanmak mı istiyor yoksa...

O konuda haklı aslında, yazmakla , birebir söylemek çok farklı oluyor. Yazdığın şeyler seni tam olarak ifade edemez, konuşmayı dene, ağlarsan da ağla, kasma bu konuda kendini.

Ben de öyle düşünüyorum ama bazen yok istemiyorum, ikna edemiyorsun, çok yoruldum öyle şeyler söylüyor ki tamam bitti diyorum bu sefer yumuşuyor...
Aile terapisti ne gidin canım içinizi dökün terapist size hakem gibi olur birbirinizi daha iyi anlatır aktarirsiniz birbirinize biraz da eşinin dediklerine yönel n'olacak beraber plan yapın arkadaş oturması tiyatro gezme gibi bide

Aranızda iletişim problemi var. Bence daha net olursanız bu krizi aşarsınız.

Aynen öyle...

Kendi de diyor baştan niye net olmadım söylemedim diye..Aklının okunmasını bekleyen bir insan. 3 sene önce bir kere konuştuk, o zaman söylemişmiş. 1 konuşacak her şey tamam olacak sanıyor:)

Ya dedim 4 senedir yanyana çalıştığım arkadaşla bile yeri geliyor aynı şeyi defalarca konuşuyorum, 1 kere konuşmayla nasıl hemen ortak payda bulunabilir? Anlatamıyorum...

O konuda haklı aslında, yazmakla , birebir söylemek çok farklı oluyor. Yazdığın şeyler seni tam olarak ifade edemez, konuşmayı dene, ağlarsan da ağla, kasma bu konuda kendini.

Cinsellik kısmını söyleyemedim yazdım...Diğerlerini elimden geldiğince yüzyüze konuşuyorum. Hiç konuşmayıp birden herşeyi konuşmak gerçekten zormuş...

Ağlayınca da ağlamak yok diyor, çıldırtıyor beni.

Ben senin esinde sorun oldugunu dusunmuyorum kusura bakma lutfen bunu yazdigim icin , bence sorun sende , sen aile mevzusunu cok uzattin , esin zaten bu konuyu halletti ama sen kafandan atamiyorsun bir turlu
Adam gezelim , beraber birseyler yapalim diyor onda bile buraya konu acacak sey buluyorsun yani kafana takiyorsun

En onemlisi burcuna takiksin :) surekli bunu yaziyorsun , senin burcun ne? Belki de sorun burclarinizin uyumsuzlugudur

Ama actigin her konuda , ben esinde cok provlem goremiyorum , abla tavsiyesi olarak al once kendi sorunlarini coz sonra esinle problemlerin ortadan kalkacak zaten

Şu anlık hayır, orda da kavga edermişiz, 1 kere gitmiştik önceden. Zaten tartışmak konuşmak değil mi amaç. Bir tarafın dediğini diğeri okeylerse terapiste ne gerek var?

kafasi karisik bence esinin ne istedigini bilmiyor gibi net konusmuyor en azindan bana göre mantikli konusmuyor bana göre. Terapist kötü birseymi bazen 3. bir sahis olunca insan icindekileri daha kolay söylebiliyor. birde ben anliyamadim cocukmu istiyor

Aynen çok dolmuşuz..Aslında isteklerimiz ortak, dile getirişimiz ve kırgınlıklarımız farklı...Terapiste gidince kavga ediyormuşuz, terapist de aramızda kalıyormuş. 1 kere gittik oysaki.
O zaman siz bu ailenin terapisti olun. Eşinizin sizden beklediklerini sorun. Siz ondan beklediklerinizi söyleyin. Bir şekilde ucundan tutulur problemlerinizin mutlaka. Eşinizi konuşturmaya çalışın yani biraz eğer istiyorsanız evliliğinizin yürümesini. Konuştukça açılır belki. Sizin de onu ne kadar istediğinizi gösterin ama. Belki kendisini artık istemediğinizi düşünüyordur daha önceki problemlerden ötürü. Her ne olursa olsun bir daha üçüncü kişilerin evliliğinizi etkilemesine izin vermeyeceğinizi belirtin ve aynı şeyi ondan da bekleyin. Sizinle yüzyüze konuşmak istemesi kadar güzel bir şey yok aslında.

Hayır kusura bakmam lütfen yazın, objektif gözle dışardan bakmak farklı oluyor, o yüzden konu açıyorum zaten çünkü işin içine duygular girince mantıklı olamıyorum bazen.

Aile konusunu halletti ama çok geç halletti, ben yıllarca üzüldükten sonra, ve dolayısıyla emin olmak için uzattım sordum sürekli...Düşünsenize eşimle ne zaman sorun yaşasam aynı anda kv bana küsüyor, hiç sekmedi bu yıllarca şimdi ben nasıl aralarında bağlantı kurmayayım? Sanki kadın evimizde yaşıyor gibi, eşim anlatmıyorum diyor e bu kadın dinleme cihazı mı kurdu eve, yani bazen şeyleri mantığım alana kadar uzattım yalan yok...Açıklamayı ilk kez yaptı doğru düzgün ikna olunca uzatmadım, bitirdim şu an. Hatta geçen bir üyenin konusu vardı kv adayı evde oğluna bir şeyler söylemişti konu sahibi ikna olamamıştı çocuğun tepkisi hakkında. Aynı o tarz bir durum işte. Eşim konuştum diyor ama her seferinde kv asla ve asla durmuyordu.

Burç da şundan, ben kovayım içim dışım bir düz; eşim öyle değil hep imayla hareketle anlatmaya çalışıyor bazen anlayamıyorum onu...

Teşekkürler yorumunuz için :)

Egosunı tatmin ediyor, narsist midir nedir anlam veremedim. Kul olurum, köle olurum, ayağına paspas olurum, sen ne istersen öyle olsun demeni mi bekliyor acaba? Bana vücut dilini görmek istiyorum dese bir insan, acı çekişimi izleme derdinde olsa, işte kapı, işte sapı derdim.

Aynen netlik yok karar değiştirecek gibi benimle konuşup ama bir öyle bir böyle. Evet aile olmak istiyorum diyor.

Bence eşiniz boşanmayı düşünmüş ama göze alamıyor yani çok da istemiyor ama düzeltmek istiyor birseyleri siz de öyle . Adam çocuk istiyormuş ya daha ne olsun :) erkekler çocuk istemek konusunda genel olarak ilk adımı kadından bekliyorlar eşiniz baya sabirliymis . Birbirinizi yipratmissiniz ve hayatınızı rutinleri sokmuşsunuz yani demek istediğim hayat her zaman aynı rutinde devam etmiyor. Mesela evlenmeden önce eşim elimi tutunca bile çok heycanlanırdım şimdi öyle değil hayatın her aşamasında heyecan seviyesi konusu değişir evlendik birlikte yaşama heyecanı başladı sonra yeni yerler yeni kültürler tanıma heyecanı oldu hayatınızda bizim dışımızda gelişen olumlu olumsuz durumlar oldu ruhunuz bunlarla doldu aynı şeyi paylaştık sonra yeni heyecana biz karar verdik bebeğimiz olsun diye ve bu en heycanlisiydi eşim soğuk kanlı sevinci bile ölçülü bi adamdır şimdi heyecanlı . Yanj tabiki evliligi düzeltmek için çocuk yapın kesinlikle demiyorum eteginizdeki taşları dokmeniz iyi olmuş bi uzmandan destek alın her şeyi düzelttikten sonra bebeği düşünebilirsiniz . Allah yardımcınız olsun inşallah sorunlarınızı en hasarsız şekilde cozersiniz

Aynen sanki hani onu istemiyorum ama sadece düzen bozulmasın modundayım gibi düşünüyor. Biraz sakinleşeyim haftasonu gene konuşurum sanırım, benim de kafam karışık aslında ama net olduğum konu ben bitirmek istemiyorum ben de aile olmak istiyorum.

Gerçekten eşinle başbaşa oturduğunuzda hiç hayale dalmiyor musunuz? Keşke şöyle olsa...şöyle yapsak...şunlar da yanımızda olsa ...diye? Eşinin istekleri olmayacak şeyler değil ama sen de yoğun çalışan bir kişisin.Siraya sokarak yapabilirsiniz.6 yıl boyunca hiç mi konusmadiniz be güzelim?

Şöyle aslında telefonda biraz daha cesaretli kavga ediyorum, sanıyor ki birileri beni gaza getiriyor, oysa gün içinde biriktirip biriktirip kendimi gaza getiriyordum o sıralar:) Yüzyüze konuşalım demesi ondan.

Şöyle aslında telefonda biraz daha cesaretli kavga ediyorum, sanıyor ki birileri beni gaza getiriyor, oysa gün içinde biriktirip biriktirip kendimi gaza getiriyordum o sıralar:) Yüzyüze konuşalım demesi ondan.
Çok yüz verme bence, tamam aile olalım madem öyle, ama böyle sündüreceksen boşanalım de. Peşinde mi koşacaksın ergenler gibi.

Eşimde eşiniz gibi dışardan ölçülü hiç belli etmez...Kv bana çocuk bakamam bana güvenme derdi eşim sesini çıkarmazdı, görümcem de annem benim çocuğuma bakacak derdi ben de sanırdım ki eşim de istemiyor. O da benden beklermiş, be adam söylesene bana...Oysa benim kimseye baktırma gibi bir derdim de yok, olmaz da.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için...

Rica ederim , uzuluyorum ben sana , belli ki iyi niyetli ve hassas bir insansin
Bu arada burclariniz cok uyumsuz gercekten :)
Esine guvenmen lazim , anliyorum seni gec cozmus ama cozmus , kovalar da cok ketumdur , duygularini cok met belli etmez icinde yasar herseyi
Bak benim bi kova burcu dostum vardi , hatun bosandiktan sonra bize soyledi , en yakin dostlarindan bile saklamis o sureci , şok olmustuk duyunca
Senin de konusup dusuncelerini , duygularini net sekilde ifade etmen lazim
Bence kocan seni seviyor ve bosanmak istemiyor , ama artik bunalmis bu iletisimsizlekten , biraz disa vur kendini , daha net ifade et kendini , eminim duzelecek iliskiniz

Eşim hep kendini işe verdi son yıllarda..Hep geç geldi eve, benim de tüm hevesim kaçmıştı yalan yok...Depresyondaydım içime kapandım. Haftasonu olunca kendimizi dışarı vuruyorduk, oturup adam gibi konuşmadık bile...

Ben onun suratının asıklığından anlamalıymışım, onu eve ben çekmeliymişim...Ona ne kadar yalnız hissettiğimi onu özlediğimi, her gece saatlerce beklediğimi, içime kapandığımı, tüm sosyal yaşamımı ona adadığımı anlattım. Hata yaptım evet ve bunu itirfa ettim...

Ben tam tersini dusunuyorum , adam aci aci cekisini gormek istemiyor duygularini gormek istiyor
Bence konu sahibi duygularini disa vuramiyor , esi de bunu istiyor konussun gerkirse aglasin ama icini doksun , belki adam sonunda sarilacak ona ve anlayacak herseyi , erkekler bizim gibi dusunmez , benim esime de ben telefonda anlatsam yada mesaj atsam anlamaz pek cok seyi ama yuz yuze konustugumda anlar , onlarin beyni cidden farkli bizimkinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…