eşim gerçekten boşanmak mı istiyor yoksa...

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar, eşimle ailesi yüzünden sorunlar yaşamış, bayağı kopmuştuk sonra düzelttik derken son bir iki aydır eşimde gene soğukluk isteksizlik vardı, 3 hafta önce birden patladı ben çok sıkılıyorum, hayatımız normal değil, pazar günleri evdeyiz vs hatta konu açmıştım. Bu süreçten sonra biz kah kavga ettik, kah konuştuk, yıllarca içimizde biriktirdiklerimizi, konuşmamız gerekenleri...Eşim artık boşanmak istediğini, mutsuz olduğunu, aile olmak istediğini, 6 senedir bir düzen oturtamadığımızı, kendinde de istediklerini açık açık söylemediği için hata aradığını anlattı. Ben de içimdekileri döktüm; ailesinin beni ne kadar yaraladığını, arkamdan konuştuklarını vs vs..Ben bunların hiçbirini bilmiyordum kendimi kandırılmış salak gibi hissediyorum dedi. Etrafımıza bak herkes çoluklu çocuklu, kimsemiz yok, çocuğumuz olsa şu yaşa gelirdi falan...İlk defa bana bunları söylüyor, ben sanıyorum ki istemiyor hiç. Bir düzen oturtamamışız ki söyleseymiş.

İlerleyen günlerde sen aslında düzenini bozmak istemiyorsun, kendini bana mecbur hissediyorsun vs dedi. Anlatıyorum kendimi ikna olmuyorum diyor, tamam ikna olmuyorsan sen bilirsin zorlayamam seni, ev bakayım ben de bir plan yapayım dedim bozuluyor, içten söylemiyorsun bunları biliyorum diyor.

Yani anlamıyorum benim açığımı kullanarak (kendince düzen bozmak istememem vs vs ) beni ikna etmeye mi çalışıyor, yoksa gerçekten boşanmak mı istiyor anlamadım.

Cinsel hayatımızda da düzensizlik vardı, onu da anlattım uzun bir mesajla çünkü o kadar duygusallaştım ki hemen ağlıyorum...

Eşim Aslan burcu bu arada....

İkinizde boşanmak istemiyorsunuz bence. İletişimsizlikten kaynaklanan sorunlar büyümüş aranızda. Keşke konuşmak için bu kadar uzun süre beklemeseymişsiniz.

Aynen öyle, sorunlar birikti birikti çığ gibi büyüdü. Şimdi de tabi çözmek çok daha zorlaşıyor.

Eşim ailesinden koptu, bunu da defalarca anlattı bana. Kimse sana kötü söz söyleyemez, unut artık bunları dedi. Ben artık takıntı boyutuna getirmiştim her gün laf söz duymaktan burda bir çok arkadaş bilir konularımı:)

Ailem benim kararlarımı etkileyemez dedi. Eşim yalancı biri değildir. Her şey ikimize bağlı ikimizin arasında diyor.

Siz ne kadar kırgınsanız belli ki eşiniz de kırgın. Üçüncü kişilerin evliliğinizde sorun oluşturmasına izin vermeyin. Ki eşiniz de diyormuş kimse sana kötü bişey söyleyemez artık diye. Bence eşinizle konuşun yine. Ben evliliğimizin kurtulmasını istiyorum,birbirimizi seviyoruz ve başkaları yüzünden mutsuz olmayalım,aile terapistine gidip düzeltelim her şeyi diyin. Evliliğiniz düzene oturunca da çocuk meselesini konuşursunuz.

Eşin boşanmak istemiyor aslında senin kendine çeki düzen vermeni istiyor biraz onu düşünmenin ve onu dinlemenin istiyor gibi

Ben de öyle düşünüyorum ama bazen yok istemiyorum, ikna edemiyorsun, çok yoruldum öyle şeyler söylüyor ki tamam bitti diyorum bu sefer yumuşuyor...

Esin tam olarak ne istiyor mus? Çocuk mu?Annesi ile kolkola güne gitmen mi? Arkadaşlarla ortamlara akmak mi?

Annesi kısmını istemiyor, onu kesin bir dille söyledi defalarca. Aile olmak istiyormuş. Çocuk, ev görüşmeleri, beraber tiyatro vs gitmek...

Çocuk istediğini ilk defa söyledi, hatta ki şu yaşında olurdu çocuğumuz deyince ben şok oldum, hiç söylememişti böyle bir söz.

İkinizin de aşırı derece de aklınız karışmış.. Fevri kararlar almayın derim ben..

Bence eşinde ne istediğini bilmiyor!

Aynen öyle ve ben nasıl davranacağımı şaşırdım, kavga ediyorum olmuyor, kendimi anlatıyorum olmuyor...Dün yazdım hissettiklerimi çünkü artık ağlıyorum konuşurken çok bunaldım. Bana yazma yüzüme söyle vücut dilini görmek istiyorum diyor. Ne alakaysa?

Aynen çok dolmuşuz..Aslında isteklerimiz ortak, dile getirişimiz ve kırgınlıklarımız farklı...Terapiste gidince kavga ediyormuşuz, terapist de aramızda kalıyormuş. 1 kere gittik oysaki.

bosanmak isteyen insan böyle konusmaz ama bana esinin kafasi karisik ne istedigini kendide bilmiyormus gibi geldi. Terapi iliskinize gercekten iyi gelecektir. Buna yanasiyormu?

Şu anlık hayır, orda da kavga edermişiz, 1 kere gitmiştik önceden. Zaten tartışmak konuşmak değil mi amaç. Bir tarafın dediğini diğeri okeylerse terapiste ne gerek var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…