Eşim Geri Döndü.. Kafam Çok Karışık..

passiflora1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2009
69
0
86
Ankara
Bayramda eşimin ailesinin evinde tartışmamız sonucu eşimin eve gelip eşyalarını toplayıp gitmesinden daha önce "Boşu Boşuna Boşanıyoruz" konu başlığı altında bahsetmiştim.

1 Haftadır mide ağrısı çekiyordum, hastalığımı duyunca cuma günü geri geldi. Endoskopi yaptırdık 1,5cm yara varmış. Stresten tabiki..
Hastane işlerinden sonra oturup biraz konuştuk. Ailesinin yanında tartıştığımız için onuru kırılmış, suçluyum ablama söz dinletemedim dedi. Onurunu kurtarması için ailesinden özür dilememi istiyor. Giderken sarıldı, ağladı. Keşke mutlu olabilseydik, senden vazgeçemiyorum dedi. Gidelim ailemle konuşalım, bir dah da onlarla görüşmeyelim, en baştan başlayalım dedi.
İlk defa ağladığını gördüm, ben de duygulandım.
Ama yine aynı şey değil mi?:sm_confused:
Onların bana yaptıklarına karşı ailesini bırakın eşim bile benden özür dilemedi, üstüne onları savundu. Şimdi ben suçluyum diye ki tamamen ben suçlu değilim kendisi de biliyor benim onlara gidip konuşmamı bekliyor. Ailesi hata yaptığında hiçbir şey yok, ben yaptığımda onlardan özür dileyeceğim. Sanırım yine en başa döndük. Benim en büyük sorunum bir tarafta ailesi bir tarafta ben olduğumda her zaman onların tarafını tutması idi. Şuan yaptığı şey de pek farklı değil.
Kendimi bir nokta kabul edersem, sen çevremdeki ilk çembersin, sonra ailem diyor:roflol: Ama pek inanamadım. Madem onuru kırılan eşim, niye ailesinden özür dileyecekmişim!!
Siz ne dersiniz kızlar, yerimde olsanız naprdınız. Bu arada işe de girmiş, salı günü başlıyomuş..
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

bence eşinin kafası çok karışık madem seni çok seviyor neden kendi ilk adımı atıpta kusura bakma falan demiyor.. yani ben eşimi sevsem böyle bi olay yaşasam kızardım belki ama asla eşyalarımı alıp gitmezsim olayları unuturdum ailemde hatalıysa onlarlada sıkıca bi konuşma yapardım eşimide korurdum yani bu erkekler ne kadar aileci böyle anlamıyorum cnm eşinle otur bi konuş ama sakince ne kendini savun nede başkasının yaptıklarını anlat sadece neden bu duruma geldik de niye evden gittin şimdi geldin buna seni zorlayan neydiki falan diye açık açık sor aklındaki herşeyi

Bunu söylediyse, siz 2. degil bence 1. plandasiniz.
Bencede esiniz tamamen kendi gururunu kurtarmak icin özür dilemenizi bekliyor.
Adam sizin icin aglamis, vazgecmemis, yeniden baslayalim demis.
Esiniz bu sizin sevgiliniz degil.
Her ne kadar siz hakli olsanizda, esinizin gururunu kurtarin ve özürünüzü dileyin.
Yanliz bunu ailesine, esiniz icin yaptiginizida belirtin. O istedi diye degil, onu cok sevdigim icin diyin ki esinizde buna sevinsin, onlarda hataliysa, sizin özür dilemenize ragmen altta kalmayacaginizi anlasinlar.
Bence bir sans daha vermeye deger.

Mutluluklar diliyorum, Allah agiz tadinizi bozmasin.AMIN:Saruboceq:

Son düzenleme:
onların suçluluğundan emin isen ,özür dileme...
ama eşinin kırılan gururu için eşinden özür dileyebilirsin ve onların yanında tarışma ortamına meyil verdiğin için özür dileyebilirsin...
ama zarar görüyor iseniz,görüşmeyin! mesafeli olun siz...
eşinizde biraz tavrını onlara karşı belirleyip,masaya yumruğunu vurup ,buna bir son verin demeli..ve size söylediği o çember cümlesini ,onlara da bir şekilde aksettirmeli...o zaman onlarda oğullarını kaybetmeyi göze alamayacakları için sizi iyi bir iletişim kurmak durumunda kalacaklardır..eşinizin sizin ve aileniz arasında bir köprü kurabilmesi şart..herşey eşinizde bitiyor...bir şans daha verin ama fedakarlıkları hep siz üstlenip,kendinizi ve hissettikleriniz de gözardı etmeyin ...hazır eşiniz bu şekilde size yaklaşmışken kararlılığınızı gösterin ve onun da göstermesini isteyin ...size güven aşılamasını ,ve aynı şeyler yaşanacak ise dönüşünün olamayacağını,herşeyi yoluna sokacak kişinin o olduğunu,sizi kişlilerle bu konularda muhattab etmemesini iletin..

önemli olan söylemler değil,gerçekleşen icraatlar,ve hayata ne denli geçirildiğidir...

Son düzenleme:
Başlarım senin gururuna siz sülalecek gelin benden özür dileyin
Sonrada çıkın hayatımdan derdim
Ama karar senin çünkü hayat senin

ılginç bir durum ama gene de ailesinden çekiniyor.
Pasiffloracım, eşin seni senin istediğin tarzda korumalı sevmese de seviyor...
Öyle veya böyle...
Anlıyorum ki sen de boş değilsin seviyorsun...
Evliliğine yazık etme derim, onun ailesiyle git konuş derdini anlat ama ÖZÜR dileme derim...
Herşey gönlünce olsun canım.
a.s.

Son tartışmamızda okuduysanız sadece ablası suçlu. Eşim gelme, görüşmek istemiyor dedi ama ayrılmadı yanımdan. Ailesinin bana daha önce yaptıkları karşısında benden hiçbir zaman özür dilemediler, ama unuttum deyip bayramda ben gittim. Evlerinde tartışma çıktı diye eşim beni suçlu kabul ediyor. Bugüne kadar eşimin ailesi ile hiç kavga etmedim, çünkü benim asıl derdim onların yaptıkları karşısında eşimin tutumuydu, hep onları savunması veya "ne var bunda" demesiydi. Şimdi sanki yine onları düşündüğü için özür dilememi bekliyor, yoksa ben tatışma çıkarmamalıydım diye kendisinden özür dilemiştim.

sen özür dileyecek birşey yapmamıştın.yazılarını hatırlıyorum.
eğer yaptıysan özür dile.ama yapmadıysan
madem seni çok seviyor ailesine özür diletsin.
timsah gözyaşlarına aldırma,timsah yavrusunu yerken gözyaşı dökermiş.çünkü menfaatine göre hareket etmek isyenler de gözyaşı dökerler.sengözlerimebaksanab

sakınözür dileme canım emin ol eşinde aileside kaldığı yerden devam edeckler.senin suçsuz olduğunu bile bile hala özür dile diyorsa bence bakın yinede dedğimi yaptırdım demek isteyişi.

canım benim anladığım ,eşin ne yardan ne serden vazgeçebiliyor...
zor bir durum evet ,oda senin kadar acı çekip üzülüyor eminim ...
amaaa...sanki onlara yaptıramadığını sana yaptırmaya çalışıyor ama art niyetsiz,belki sana bunları söylemeden bu özrü ailesinin senden dilemesini istedi yada ablasının ,,ve onlardan red cvbı alınca sana sığındı...seni kaybetmekten de ailesini kırmaktanda çekiniyor ama araa kaynayan en çok ta sen oluyorsun ,tabii eşinde hırpalanıyor..ailesi anlayışsız olunca eşin senin anlayışını ve aşikar ki yeniden fedakarlığını bekleyip ,senin vicdanına sığınıyor...

Tek suçum bayram günü onların evinde tartışmış olmak. Biraz cadı olabilsem gidip ban yapılanların hepsini ortaya döküp özür dileyin baakalı kim haklı derim ama yapamıyorum işte.
Ama bundan öte benim aklımı karıştıran bütün tartışmalarımızda olduğu gibi yine eşimin ailesini ön planda tutarak onları düşünüyor gibi hissetmem.

o zaman bayram günü kavga etmek istemezdim özür dilerim de.
ama size çok kırgındım de.
ya da çok sinirine dokuncaksa özür dilemezsin.haklıysan eşine söyle.hem görüşmücekseniz özür dilemene ne gerek var ki
ne gururuymuş bu,sanki onların yanında eşine bi hakaret mi ettin.

hem ailesinden özür diliceksin hem de sonra ailesiyle görüşmiceksiniz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, pek iyi niyetli gelmedi bana, alakaya maydanoz:bbo:

bence eşının ailesine bu noktaya geldığımız için çok üzüldüm. tarzı bırşey söyleyebılırsın özür dılemektense. devam edeceksenız kesınlıkle aılesiyle uzak olun...

Senin özür dilemen gerekmiyor...Eşinin isteği bana çok garip geldi..Çelişkili yani..

Muhtemelen ailesine karşı gövde gösterisi yapmak istiyor

Karısına sözünü geçirebilen bi adam rolü oynayacak

Yani...İnsan haklı olduğunu bile bile özür dile sonra bir daha görüşmeyelim der mi..Haksız olana özür dilersen daha çok tepene çıkar...

Konu sahibi arkadaşım, kusura bakma ama eşin bana samimi gelmedi...

Bir arkadaşın dediği gibi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..Demek seni değil onları haklı buluyor....

simdi onceki konuna baktimda...keske evinize donunce kocanla konussaydin..zaten ailelerin yaninda tartisinca olay daha da buyuyor gibime geliyor...bir de soyle bisey var ki sen olsan haksida olsalar bu kadar cabuk ailenden vazgeermiydin....diger bir konu ise esininissiz olmasi ve ailesinin sana en iyisini degilde en kotusunu layik gormeleri...inanmayacaksin ama bu iki sorun bendede vardi...ama ben ne yaptim calisip didinip 5 sene sonrada olsa herseyimi duzdum...bak ne guzel isin de var kimseyede muhtac degilsin...is yoksada bulunur yeter ki caba sarfedelim..elimizdekini tuketmeyelim....simdide esin geri donmek istiyor,bence ilk adimi atmis bile..evlenirken ne zorluklarla evleniyoruz.ne zorluklari asip ,el ele veriyoruz...inat olsun diye,ele gune mutlu olamayi basaracagimizi anlatmaya calisiyoruz ya...al bu da oyle...yuvana esine dort elle saril ...kendini onun yerine koyarak birde dusun..hakli olsanda onun da hakli yonleri olduguna mutlak inaniyorum....diger bir basliktada yazdigin gibi bosu bosuna bosaniyoruz demissin..demekki d+sen de herseyin farkindasin....biterse ikinize yazik olacagini biliyorsun..o yuzdendir ki ,affet esini ve sirfbuyukluk sende kalsin diye ozurunu de dile...gorusmek istemezsen gene gorusme,zaten ozur diledigin anda tavirinida ortaya koyarsan herkes syledigiyle konustuguyla kalir....sebebsiz nedenlerden dolayi yuvani yikmaya degmez....tabi bu saatten sonra ailesine birazdaha mesafeli olmak sizin icin en iyisi olacaktir....hersey gonlunce olsun sevgiler...

Muhtemelen ailesine karşı gövde gösterisi yapmak istiyor

Karısına sözünü geçirebilen bi adam rolü oynayacak
bencede.bakın karım nasılda benim kölem olmuş.size saygı duyuruyorum.ezin,tepin gelininizi imajını vercek kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…