EŞİM GİTMEK İSTİYOR, ANNEM KALIN DİYOR, TEK KALDIĞIM YER İKİSİNİN ARASI..

snm1510

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2016
82
33
18
33
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi aslında bahsedeceğim şeyler. Eşim İzmir'li. o yüzden İzmir'den neresi olursa olsun gitmek istiyor. Şuan Manisa'da evimiz var. Orda yaşıyoruz. Annem ve kardeşim bir arada yaşıyor. Babam sizlere ömür. 3 yıl önce kaybettik. Eşim şuan işsiz, çalışmıyor, istediği daima çalışacağı bir iş bulmakta zorluk çekiyor. Çünkü 1 senedir işlerimiz hiç yolunda gitmiyor. Bi onu çıkarıyolar, bi beni. Allah'ıma şükürler olsun şuan işim var. Kredimizde var ev kredisi.Para sıkıntımız haddinden fazla.. Neyse Foça'da kendine iş bulmuş, benimde kuzenim kendi mali müşavirlik bürosunda iş teklifinde bulundu. Şimde o bir yandan sıkıştırıyor gidelim diye. E annem kardeşim evlenince yalnız kalmak istemiyor. Gerçi sizinle de kalmam diyo ama kızından ve damadında ayrılmak istemiyor heralde. Nolur benim fikirlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız sadece bunu bilmek istiyorum..

(Bu sorunla yaklaşık 3 senedir uğraşıyorum, eşim bir türlü vazgeçmiyor İzmir sevdasından ve Manisayı da hiç mi hiç sevmiyor, çokta inatçı kişiliğe sahip. Bu da benden not..)

Esiniz sizinle evlenerek mi geldi manisaya?

Onceden izmirde mi yasiyordu?

Simdi esinizin dogru duzgun isi yok ve izmir manisaya nazaran kat kat is imkani fazla olan bir yer. Maddi sikintilarinizda var.

Izmire gidip annenizide yakininiza alsaniz?

Erkek kardesiniz ne dusunuyor. Evlenince nerede yasayacak?

Siz izmire giderseniz erkek kardesinizle donusumlu ilgilenme imkaniniz var mi?

Zor bir durum ama manisada is bulamiyorsa esiniz gitmek istemekte hakli. Sizde annenizi birakmak istememekte haklisiniz.

Orta yolu varmi bilmiyorum ama varsa bulursunuz insallah.

bence mantıklı olan doyduğunuz yere gitmeniz
eğer anneniz sizinle kalacaksa Manisa da ya da izmir ile arasında ki fark nedir ben onu anlmadım

1 saat bilemedin 1.5 saat fark var. Arabamız henüz olmadığından dolayı biraz sıkıntı.. boşanma ve evimize kaybetme aşamasına geldik. Yine de bilmiyorum.

Konu başlığından da anlaşıldığı gibi aslında bahsedeceğim şeyler. Eşim İzmir'li. o yüzden İzmir'den neresi olursa olsun gitmek istiyor. Şuan Manisa'da evimiz var. Orda yaşıyoruz. Annem ve kardeşim bir arada yaşıyor. Babam sizlere ömür. 3 yıl önce kaybettik. Eşim şuan işsiz, çalışmıyor, istediği daima çalışacağı bir iş bulmakta zorluk çekiyor. Çünkü 1 senedir işlerimiz hiç yolunda gitmiyor. Bi onu çıkarıyolar, bi beni. Allah'ıma şükürler olsun şuan işim var. Kredimizde var ev kredisi.Para sıkıntımız haddinden fazla.. Neyse Foça'da kendine iş bulmuş, benimde kuzenim kendi mali müşavirlik bürosunda iş teklifinde bulundu. Şimde o bir yandan sıkıştırıyor gidelim diye. E annem kardeşim evlenince yalnız kalmak istemiyor. Gerçi sizinle de kalmam diyo ama kızından ve damadında ayrılmak istemiyor heralde. Nolur benim fikirlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız sadece bunu bilmek istiyorum..

(Bu sorunla yaklaşık 3 senedir uğraşıyorum, eşim bir türlü vazgeçmiyor İzmir sevdasından ve Manisayı da hiç mi hiç sevmiyor, çokta inatçı kişiliğe sahip. Bu da benden not..)
Anneniz gitmenizi istemiyor ama nasil gecineceginiz hakkinda bi fikri var mi?Bende olsam oyle bi durumda is imkani olan buyuk bi sehire gitmeyi tercih ederim.Kaldi ki evliliginiz vs de tehlikeye girmis.Sebep sadece bunlarsa bence evliliginize yazik edersiniz.Sonucta evlenince zaten aileden ayrilma ihtimalini goze alarak atiyoruz o adimi...

Iyi de daha kardeşin evlenmemiş

Belki hiç evlenmeyecek belki buradaki gibi geline annemle otur diyecek

Annen yalnız yaşamak istiyor belki de huzur evimde tek kalmak diyecek

Bir başka konuya daha yazdım evlilik iki kişilik annen senin şehir iş seçimini etkilememeli

Ama kuzenin yanında iş teklifini de şahsen kabul etmem

Tabiki eşinizle birlikte izmire yerleşin. Annenizin sözüyle hareket ederseniz çok büyük hata yaparsınız. Kendinizle ilgili kararlara anneniz de olsa üçüncü kişileri karıştırmayın ya da onları düşünerek karar almayın.

valla herkes yanlız kalıyor bir gün, ayrıca kardeşinin başka ilden evlenceği ne malum, foçadaki iş güzelse ben giderdim valla ne işim olur manisayla, zaten izmire gitsenizde manisa izmir yakın anneni yanlız bırakmış olmazsın yani

Izmir'e tasindiginizda siz calismaya devam edecek misiniz?

Ev kredisi de oduyormussunuz. Su durumda maddiyat annenizin yalnizligindan daha onemli ki daha kardesiniz evlenmemis. Aslinda yalnizda degil anneniz. Ben olsam esimle gitmeyi tercih ederdim.

Izmir bir baskadir :KK200: Turkiyenin su an en yasanilasi yerlerinden biri ben de sizin inadinizi anlamadim, gidin iste esinizle, ne var ki?

Bunu anneniz yerine kaynananiz deseydi ciddi kriz olurdu. Hem manisa cok kucuk bir yer, is bulmak zor tabii ki.

Esim manisada askerlik yapti. Orayi ayri bir sevmiyorum zaten.

Ya bu anneleri hiç anlamıyorum gerçekten. Birincisi kardeşim daha evlenmemiş nasibi ne Zaman bilemeyiz. İkincisi artık ikiniz bi aile oldunuz belli giderleriniz masraflarınız var en iyi şartta nerde yaşayacaksanız orda olmalısınız. Burda kalın tamam ama iş yok olsun burda kalın. Eşin istediği sehirden vazgeçebilirse annenin gözünde annende vazgeçebilir demek ki onun in kolay. O kalksın sizinle gelsin. Düşünün simdi maddi zorluk çekiyorsunuz belki bu Arabızda huzursuzluk yapıyor başka şehirde hem iş imkanı var hem senin sevdiğin şehir ama kv ilerde yalnız kalırım belki diye sizi göndermiyor. Nasıl okurdu tepkin

Simdi esinizin dogru duzgun isi yok ve izmir manisaya nazaran kat kat is imkani fazla olan bir yer. Maddi sikintilarinizda var.

Zor bir durum ama manisada is bulamiyorsa esiniz gitmek istemekte hakli. Sizde annenizi birakmak istememekte haklisiniz.

Kız kardeşim var ve daha evlilikle ilgili bir planı yok. Esimde haklı ama bilmiyorum kafam çok karışık karar vermek çok zor. Yinede yorumunuz için çok teşekkür ederim

düzeninizi kurup annenizide o tarafta bir eve çıkarıtırsınız..

hem durun bakalım kardeşiniz evlendi de annenizin yalnızlıgı kaldı.
adam haklı mutsuz oldugu yerde kimse durmak istemez.

annen kız kardeşin evlenip gider diye düşünüyor ama siz evlenip gidemez misiniz?

valla anne baba tamam da
en önemlisi işin olduğu yer

ben eşimden bile ayrı yaşıyorum iş için.

Eşim evlenmeden önce geldi ama birlikteydik. 6 senelik beraberliğimiz var. 1 yıllıkta evliyiz. Kız kardeşim var ve henüz evlenmeyi düşünmüyor sonuçta üniversite de okuyor. Kafam çok karışık ve karar vermekte çok zor.. Babacığım yaşasaydı o da anlardı damadını ve beni. Tam bir Foça hayranıydı. Neyse yorumunuz ve emek harcadığınız için teşekkür ederim ;)

annenizin sizin de artık bir aile olduğunuzu anlaması lazım.
annenizin İzmir'e sizin yakınınızda bir yere taşınması daha mantıklı.

Sanırım annenizden ayrılmak annenize olduğu kadar size de zor geliyor :anne:.Gönüller bir olsun yeter ki.Sık sık haberleşisiniz,tatillerde yanına gidersiniz,anneniz gelir.Millet evlenirken il dışına çıkıyor ,hatta ülke dışına .Anneniz ve siz ilk başlarda üzülürsünüz ama sonradan alışırsınız haliyle.

Back
X