Eşim gittikçe itici olmaya başladı

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Öncelikle biliyorum ki kk üyeleri olarak sık sık konu açılmasından hoşlanmıyorsunuz.
Eyvallah haklısınız da
Ben çeşitli isimlerle 2012 den veri bu forumdayım( eski üyelikler iptal ettirdim) inanın ben de hiç bir zaman bu kadar çok konu açmadım. Neden burası derseniz aile eş dost bir yere kadar.
Belki hamileliğin vermiş oldugu bir etki vardır bu kadar hassas ve sorunlu olmamda
Eşim aynı kişi olarak nasıl bu kadar iyi hem nasıl bu kadar kötü olur bilmiyorum.
Bazen keşke evlenmeseydim diyorum.
En son konumu da atacağım onun devamı olarak eşimle restleştik devam etti.
Kendi mükemmel annesinin anneligine laf etmişim gibi benim anneligimle onunkini kıyaslayıp benimkini yerdi yetmedi şimdi de dünya bir yana annem bir yana dedi. Hatta sen ve cocugum bir yana annem bir yana dedi. Herkese kendi annesi böyledir dedi. Sanki gören de annesine laf ettim sanır.
Onun bu tür cahil düşüncelerine karşı boşanmayı gündeme getirdim bana dediği
"ben boşanır yeniden evlenirim sen ne yapacaksın? " yani resmen evlenemez mutlu olamazsın dedi. Bir de bir daha kk ya girmek yok oradaki saçma sapan insanlardan akıl almak yok dedi. Şartlarını sıralıyor sanki ona yalvaran var gibi.
Aldatma kumar içki şiddet yok sen ufak tefek şeyleri büyütüyorsun daha cocuksun diyor. Benim için önemli olan şeyler ona entel dantel geliyor. Çok şey istemiyorum görüşlerime saygı duysun bu kadar. Yani çok karısık oldu özür diliyorum ama çok kötüyüm ağlamaktan içim çıktı böyle hayal etmemiştim
Birbirimize güzel şeyler yazdığımız bir defter vardı yırttım attım. Evlenirken bu adam beni mutlu eder demiştim. Şimdi ise pişmanlıkla ağlıyorum. Cocugum için terapi vs çözümler ile ugrasıcam ama sevgilim olsaydı veya cocuk söz konusu olmasaydı tekmeyi çoktan basardım

Merhaba arkadaşlar
Ben yeni evli ve hamileyim.
Eşimi çok seviyorum aslında. Çok iyi biri ve çok iyi bir baba da olacağına inanıyorum.
Ama öyle bir huyu var ki beni benden alıyor. Çok inatçı. Zıttıma gidip beni üzmek ve ağlatmak sanki bazen ona zevk veriyor gibi. Ben de eger haklıysam bu zıttıma gitmeleri asla kaldıramam. Bir kere sırf bu yuzden evi terk ettim ama çok kısa bir sürede barıştık. Bana söz verdi bir daha yapmayacağına.
Aslında konular basit ama içerik önemli degil bu huyu beni rahatsız ediyor.
En son olayımız şu
Kv ile telefonda görüşüyor eşim. Abisi ve onun bir yaşında oglu da orada ama eltim yok. Eltim msgli ambalajlı yiyeceklere çok dikkat eder. Asla yedirmez. Kv de onun yokluğundan fırsat abur cubur veriyormuş. Telefonda böyle bir konuşma geçti.
Telefon kapandı eşime dedim ki bana söz ver lütfen sen buna izin verme ben yokken dedim. Resmen benimle alay etti. Söz vermedi. Tutmayacağım sözü vermem. Benim annem x(eltim) ve senden daha iyi anne dedi. Oysa ben çok sakin düzgün şekilde ondan söz istedim. Bu yaptıgı sinirimi bozdu normalde aglamam ama gebelik hormonları mı bilmem hüngür hüngür agladım zoruma gitti.
Aslında dedigim gibi içerik degil ama eşim hep böyle benim için önemli olan ve haklı oldugum konularda böyle zıttıma gidiypr ve sanki o an üzmekten haz alıyor gibi.
Şuan küstüm onunla

Sanki eşimi anlatıyorsunuz gibi geldi biran. Ama geri adım attıkça üzerininize geliyor bu tipler, kendini nimet sanıyor, madem beni istemiyorsun, bırakır giderim mesajını verince de peşinde dolanıyorlar.
Bir kere terk ettim ama her şeyi göze alarak ciddi ciddi gittim ailesini getirdi özürler diledi bu son dedi birçok söz verdi ama bir ay sürdü en fazla. Bir de son tartışmayı gitmiş dedikoducu annesine anlatmış. Ondan,sonra zaten ayrı bir havaya girmişti. Kendini aşırı haklı görmeler falan. Bir de söz vermişti bir daha annesine anlatamayacağına.

Annesine düşkün olması mı sorun Aranızda? Ben anlmadim.
Bence gerekmedikçe uzun bir. Süre konuşmayın..
Hemen de defter yırtılmış VS. Bilemedim :işsiz:

Hamilesiniz bu dönemde daha hassas düşünmeli, sizi kırmamaya özen göstermeli. Gerçekten çok düşüncesiz eşiniz var, bence tepkinizi koyun ve bir süre de geri adım atmayın. Gitsin annesiyle yaşasın çok seviyorsa

Siz ne istiyorsunuz eşinizden ki entel dantel diye değerlendiriyor merak ettim?
Mesela kaba konuşmaları sevmem ona göre normal. Ailesi küfürlü konusur çok terbiyesizler rahatsız olurum kibirli der. Ailesi plansız hareket edip beni de,dahil etmek ister ben reddederim kendi planlarıma saygı isterim o ise ego zanneder bunu. Hata yaparsak özür dinlenmesini isterim bunu da hafife alır. Bebegim olunca yemesi içmesine dikkat edeceğimi söylerim msgli paketli ürünlerden uzak tutmak istedigimi söylerim ne var bir püskütten der. Kadın ve erkeği eşit görürüm o daha çok kadının susması taraftarı olup beni garipser vs vs

Annesine düşkün olması mı sorun Aranızda? Ben anlmadim.
Bence gerekmedikçe uzun bir. Süre konuşmayın..
Hemen de defter yırtılmış VS. Bilemedim :işsiz:
Kısa sürede çok tartışma oldu ona iki kere şans verdim bu üçüncüde dedim ki huylu huyundan vazgeçmez yırttım o defteri ki içeriğini ben çok romantik hazırlamıştım haketmıyor. Gerekmedikçe konuşmama kararı aldım ya o laflarını telafi edecek ve kendini düzeltip adam olacak ya da boşanılır ya da böyle devam...
Annesine düşkün inatçı ve geri kafalı

Hamilesiniz bu dönemde daha hassas düşünmeli, sizi kırmamaya özen göstermeli. Gerçekten çok düşüncesiz eşiniz var, bence tepkinizi koyun ve bir süre de geri adım atmayın. Gitsin annesiyle yaşasın çok seviyorsa
Bana en itici gelen yanı da bu ben hamileyim biraz daha fazla şefkat yerine bile bile canımı acıtıyor. Bu kez de bana ve evladıma karşı zerre sevgi ve merhamet yok diye düşünüyorum.

Ben sevgilim olsaydı tekmeyi çoktan basardım lafınıza takıldım. Siz bence önce bi kendinizi sorgulayın.
Çok yanlış anlamışsınız bu adam eşim degil de sevgilim olsaydı anlamında. Devamında çocuk olmasaydı yazmışım. Oradan anlamanız lazımdı

Canim öncelikle onun ailesini değiştiremezsin,küfür ediyorlarmis kaba konusuyorlarmis. Benim kardesim babam ve bende oyleyiz. Esimin yaninda etmezler ama esimin ailesi de bizimkilere gore daha edepli😁
Onun harici digerlerinde haklısın plansiz gelmesi doğru degil kaynananin

Hata yaptiysa ozur dilemesini bilmeli

Hamilesin,belki alinganlik yapiyor da olabilirsin.

Bir de, esinle yeni evlisiniz,alisma süreci de var,bence büyütme fazla ciddi birsey göremedim ben pek ama

Canim öncelikle onun ailesini değiştiremezsin,küfür ediyorlarmis kaba konusuyorlarmis. Benim kardesim babam ve bende oyleyiz. Esimin yaninda etmezler ama esimin ailesi de bizimkilere gore daha edepli😁
Onun harici digerlerinde haklısın plansiz gelmesi doğru degil kaynananin

Hata yaptiysa ozur dilemesini bilmeli

Hamilesin,belki alinganlik yapiyor da olabilirsin.

Bir de, esinle yeni evlisiniz,alisma süreci de var,bence büyütme fazla ciddi birsey göremedim ben pek ama
Küfür konusunda eşimin ailesi kadar orijinal ve itici olduğunuzu sanmam
Ör: A..dan baş çıkması
A ile başkayan kelime iki harf.

ilk hamileliğiniz mi bilmiyorum ama şuan yaşadıklarınızı daha hassas algılıyor olabilirsiniz.
onun dışında evlilikte öğrendiğim bir şey varsa oda kendim dahil kimsenin değişmediği. sadece opsiyonel davranıyorsunuz.
kısacası ne kadar annenizin evine de gitseniz kavga da etseniz bu sizi mutsuz etmekten ve durumu daha kötüleştirmekten ileriye gitmez.
eğer kesin boşanıcaksanız o başka tabi ama; bence zaten boşanmaya düşünseniz buraya yazmazdınız. siz sadece dertleşmek istiyorsunuz.
bence; size iyi gelecek ve olayları çok düşünmemenizi sağlayacak keyifli birşeyler içebilir ve olayları akışına bırakabilirsiniz.
tabi ki,eşinizle karşı tarafı hatalı gördüğünüz yada hoşlanmadığınız konuları konuşun ama hemen değil daha sakin ve uygun ortamda sohbet eder gibi.
diğer türlüsü kişiyi daha çok annesine itersiniz.

Küfür konusunda eşimin ailesi kadar orijinal ve itici olduğunuzu sanmam
Ör: A..dan baş çıkması
A ile başkayan kelime iki harf.
Yani sizin yaninizda dikkat etmeleri gerekir ama. Tamam oyle bir ahlaklari var olabilir ama utanmazlarmis ay güldüm kusura bakmayin istemsizce😁😁
Arada sevgi varsa hallolur,bence esinizi seviyorsunuz.
Zamanla oturur.
Ne zamandir evlisiniz

Back
X