Eşim gittikçe itici olmaya başladı

Daha önceki konularınızı biliyorum. Eşiniz şımarık, büyümeyi reddeden ve cahil biri. Evlenmeden önce niye her şeyi açık açık konuşmazsınız ki...Eşiniz hep böyleydi muhtemelen ve bu özelliklerini görmezden geldini. Denk değilsiniz ve böyle bir evliliği yürütmek zor. O adam sizden ayrılmaz da. Allah sabır versin.
Birbirimizi çok iyi biliyorduk ama evlenmeden önce bana uyum sağlayacağına söz verdi ve nişanlılıkta hep alttan alan o oldu bu konularda şimdi bir de o mükemmel annesi sürekli arayıp duruyor sanki dünyada bir tek o doğurmuş

Bosanirsaniz kendi birisini bulur ama inanin siz de bulup hayatinizi kurarsiniz. Bosanmayin insallah tabiki. Aldatma kumar filan adamin buyuk bir problemi yok. Yani hassas olmaniz da biraz ufak seyleri daha farkli algilamaniza sebep olabilir. Sakin olun konusmaya calisin.
Evet ama beni sindirmek için böyle demesi çok adice bence de gayet bulurum o da bulur ki o saatten sonrası onu ilgilendirmez

Bende sunu anlamam bosanmak icin illa aldatilmak siddet gormek mi lazim psikolojik siddet uygulamada problem yok heralde yaptigi aynen bu annesiyle kiyaslama annesine asiri duskunlugu ailesini bile annesinden geride tutmasi sizin goruslerinize saygi duymamasi sizi kucumsemesi bana gore bosanma sebebidir bunlar

Sende esin gibi davransana madem. Yani onu incitcek rencide edecek sekilde davran. Madem gidemiyosun hissettigini hissettirmeye calis. Anladigim kadariyla konusmak pek bi cozum olmamis sizin icin. Ve cocuk yetistirme konusunda herkesin ailesinde var oyle tipler yesin nolcaklar fln. Anlatmayin boyle kisilere laf. Cocugunuzu yalniz birakmayim ve eline bisey verirlerse alin. Laf dalasina girmekle olmuyo maalesef. Ya hic gorusmiceksin cocuk buyuyene kadar fanusa koydu deselerde sineye cekeceksin yada sinsi olup isini bileceksin. Bu isler boyle maalesef. Ayrica bosansanda evlenen olur seninle o ne bicim laf dunyadaki tek erkek kocan degil ki bu davranislariyla erkek sinifina girse de adam sinifina girmiyor. Merak ettigim nokta ise madem boyle biriydi neden cocuk yaptiniz? Yani hilleikte mi boyle degisti? Acaba sizin hormonlarla alakali olmasin bu durum??
Görüşme nişanlılıkta Evliliğimizin ilk zamanlarında böyle degildi sanki dünyanın en mükemmel erkeği gibiydi
Bundan sonra zaten ben de onun gibi kırıcı olucam

Sende esin gibi davransana madem. Yani onu incitcek rencide edecek sekilde davran. Madem gidemiyosun hissettigini hissettirmeye calis. Anladigim kadariyla konusmak pek bi cozum olmamis sizin icin. Ve cocuk yetistirme konusunda herkesin ailesinde var oyle tipler yesin nolcaklar fln. Anlatmayin boyle kisilere laf. Cocugunuzu yalniz birakmayim ve eline bisey verirlerse alin. Laf dalasina girmekle olmuyo maalesef. Ya hic gorusmiceksin cocuk buyuyene kadar fanusa koydu deselerde sineye cekeceksin yada sinsi olup isini bileceksin. Bu isler boyle maalesef. Ayrica bosansanda evlenen olur seninle o ne bicim laf dunyadaki tek erkek kocan degil ki bu davranislariyla erkek sinifina girse de adam sinifina girmiyor. Merak ettigim nokta ise madem boyle biriydi neden cocuk yaptiniz? Yani hilleikte mi boyle degisti? Acaba sizin hormonlarla alakali olmasin bu durum??
Görüşme nişanlılıkta Evliliğimizin ilk zamanlarında böyle degildi sanki dünyanın en mükemmel erkeği gibiydi
Bundan sonra zaten ben de onun gibi kırıcı olucam

Bende sunu anlamam bosanmak icin illa aldatilmak siddet gormek mi lazim psikolojik siddet uygulamada problem yok heralde yaptigi aynen bu annesiyle kiyaslama annesine asiri duskunlugu ailesini bile annesinden geride tutmasi sizin goruslerinize saygi duymamasi sizi kucumsemesi bana gore bosanma sebebidir bunlar
Ben de bunu dedim senin zihniyetin eskide kaldı bu saydığın şeylerin dışında problem olacağını aklın almıyor küçük görüyorsun çünkü cahil ve dar görüşlüsün bunları dedigim zaman bana başka,dünyaya aitmişim gibi bakıyor aklı almıypr

Ayrıldıktan sonra benim ne yapacağımdan sanane seni ne ilgilendirir diyemediğiniz her lafını taktığınız için bu kadar üzülüyorsunuz ve eşiniz sizin bu durumunuzu kullanıp sürekli sizi sindirmeye çalışıyor ve başarıyor da az da olsa :kahve:
Her lafını taktığım dogru ama inanın,aynen öyle dedim

bişey diyim mi eşinle empati kursaniz olmaz mi?
o annesine anlatiyorsa sende annene anlat.
o inat ediyorsa sende inat et
nasıl davraniyorsa ayni şekilde yapmaya çalış
adam bu durumu anlasin:)

11 aydır evliyim. İlk aylar evlilik insana gerçekten çok zor geliyor. Nişanlıyken yahut sevgiliyken yaşadıklarınızdan çok farklı şeyler yaşıyor, karşınızdakinin çok farklı yönlerini görüyorsunuz. Benim eşim çok uyumlu bir insan olmasına rağmen, kendi zorluğum sebebiyle, nişanlılıkta kayınvalide ile yaşadığımız problemler sebebiyle çok çok çok büyük kavgalar ettik. Evet eşinizin söyledikleri yaptıkları hoş değil ama evlilikte bazen kör bazen sağır olmak gerektiğine inanıyorum.

Hamilesiniz, hassassınız.
Boşanacak mısınız? Muhtemelen hayır.
Bir kaç günlük tatillere çıkın, bulunduğunuz şehirden ve eşinizin ailesinden uzaklaşın. Birbirinize vakit ayırın. Bu vakitlerde neden onu itici bulduğunuzu değil, neden onunla evlendiğinizi, iyi yönlerini, sizi mutlu eden taraflarına odaklanın.
Eğer eşiniz bu durumu hoş karşılamazsa, kendi kendinize bencillik yapın. Kendinizi ve bebeğinizi düşünün.
Sizi mutlu eden şeyleri yapın, kitap okuyun, film izleyin, arkadaşlarınızla görüşün. Tartışmaları mümkün olduğunca kısa tutun. “Şu an tartışmak beni ve bebeğimi mutlu etmiyor, sinirlendiriyor ve üzüyor” düşüncesi ile hareket edin.
Madem onda babalık kocalı K duygusu yok ben annelik duygusu ile hareket edicem artık

Birbirimizi çok iyi biliyorduk ama evlenmeden önce bana uyum sağlayacağına söz verdi ve nişanlılıkta hep alttan alan o oldu bu konularda şimdi bir de o mükemmel annesi sürekli arayıp duruyor sanki dünyada bir tek o doğurmuş
Aslında yanlış burada başlıyor, eşinizin kafa yapısı belli bu adam ömür boyu size uyum sağlamaya çalışamazdı zaten. Daha ilk aylarda patlak vermiş gördüğünüz gibi.

Evet evliliklerde kişilik farkları olur ama hayata, kadın erkek ilişkilerine bakış açısı farklı olduğunda onun orta yolunu bulmakta sürdürmekte zor olur.

Her lafını taktığım dogru ama inanın,aynen öyle dedim
Önceliğiniz kendiniz olsun ve tabi ki evladınız biraz bencil olmayı ilke edinin
zaten sizin eyvallahınız olmadığını anlarsa böyle davranmaktan vazgeçer çünkü işe yaramayacağını bilir
bu herkes için geçerli insanlara ne kadar az ihtiyacınız olursa o kadar rahat olursunuz :kahve:

Aslında yanlış burada başlıyor, eşinizin kafa yapısı belli bu adam ömür boyu size uyum sağlamaya çalışamazdı zaten. Daha ilk aylarda patlak vermiş gördüğünüz gibi.

Evet evliliklerde kişilik farkları olur ama hayata, kadın erkek ilişkilerine bakış açısı farklı olduğunda onun orta yolunu bulmakta sürdürmekte zor olur.
Ben hep şöyle zannettim dogru bir tanedir vr bu zamana kadar hangimiz hangi konuda yanlış düşünce geliştirmişsek o kendini düzeltir. Onunla da böyle konuştum. O da olaylarda hep yanlış düşündüğü noktalarda düzeltti kendini ya da öyle gösterdi. Bu şekilde davranması da bana güven verdi. Şuan çok pişmanım böyle bir mantıkla hareket ettigim için

Daha eşinin ve annesinin yerlerinin ayrı olduğunu ve karşılaştırmanın saçmalık olduğunu bilmiyorum çok cahilce konuşmuş
Ben niye evlenemiyim bende evlenirim deseydiniz

Dedim hatta ahır konuştum senden iyi babalık yapar evlendiğim kişi dedim
ouvv naptin sen canim :D
sakin ol biraz.
esin senin secimindi. zamanda sen sectin evlendin. secimlerine saygi duy..suan hosuna gitmese dahi..

tartisma ve didisme ile onun zihniyeti degismeyecek. bosuna sinirlerini heba etme.
misillemeden de anlamaz bu zihniyetler.
kendini alcaltmis olursun, bosver.

bebegine odaklan. Esini de böyle kabul et. Edemiyorsan bosanirsin en kötu ihtimalde.
Ama bu surecte esinle tartismayi hayati zehir etmeye gerek yok.

ouvv naptin sen canim :KK70:
sakin ol biraz.
esin senin secimindi. zamanda sen sectin evlendin. secimlerine saygi duy..suan hosuna gitmese dahi..

tartisma ve didisme ile onun zihniyeti degismeyecek. bosuna sinirlerini heba etme.
misillemeden de anlamaz bu zihniyetler.
kendini alcaltmis olursun, bosver.

bebegine odaklan. Esini de böyle kabul et. Edemiyorsan bosanirsin en kötu ihtimalde.
Ama bu surecte esinle tartismayi hayati zehir etmeye gerek yok.
Evet biraz agır oldu ama anneligime laf edip bir de boşanırsak kendi evlenip mutlu olacagını söyleyince bir taşta iki kuşluk bir cumle kurmak istedim ama onun seviyesine indim malesef

Back
X