11 aydır evliyim. İlk aylar evlilik insana gerçekten çok zor geliyor. Nişanlıyken yahut sevgiliyken yaşadıklarınızdan çok farklı şeyler yaşıyor, karşınızdakinin çok farklı yönlerini görüyorsunuz. Benim eşim çok uyumlu bir insan olmasına rağmen, kendi zorluğum sebebiyle, nişanlılıkta kayınvalide ile yaşadığımız problemler sebebiyle çok çok çok büyük kavgalar ettik. Evet eşinizin söyledikleri yaptıkları hoş değil ama evlilikte bazen kör bazen sağır olmak gerektiğine inanıyorum.
Hamilesiniz, hassassınız.
Boşanacak mısınız? Muhtemelen hayır.
Bir kaç günlük tatillere çıkın, bulunduğunuz şehirden ve eşinizin ailesinden uzaklaşın. Birbirinize vakit ayırın. Bu vakitlerde neden onu itici bulduğunuzu değil, neden onunla evlendiğinizi, iyi yönlerini, sizi mutlu eden taraflarına odaklanın.
Eğer eşiniz bu durumu hoş karşılamazsa, kendi kendinize bencillik yapın. Kendinizi ve bebeğinizi düşünün.
Sizi mutlu eden şeyleri yapın, kitap okuyun, film izleyin, arkadaşlarınızla görüşün. Tartışmaları mümkün olduğunca kısa tutun. “Şu an tartışmak beni ve bebeğimi mutlu etmiyor, sinirlendiriyor ve üzüyor” düşüncesi ile hareket edin.