- 14 Ağustos 2018
- 21.157
- En iyi cevaplar
- 2
- 80.129
- 598
- Konu Sahibi redpinkyellow
-
Orası bence de öyle de asıl anlayamadığım şey bu pahalı hediyeleri mücevherleri falan koyanlar. Yani hiç mi korkmuyorlar hırlısı var hırsızı var. 50 lira için öldürülen insanlar var. Çok ilginç bir özgüven mi desem cahil cesareti mi.Sosyal medyaya aldığı hediyeleri koyanlar görgüsüz insanlar .Aynı zamanda ilişkileri yeterince iyi olmayanlar...
Ay aklıma geldi begonya alsan?? Mart ayı tam zamani cicekleri oluyor uzerinde ve yaz boyunca cicekli kalıyor cok arsiz ayni zamanda insanı yormayan birsey ben buduyordum 1 ay sonra ohooo uzun bir saksidaydi
Nergise baktin mi :))
Tabi tabi ev bitkisi. Saksı bitkisi bir de birsürü rengi varBakamadım henüz vaktim olmadı. Gidip yerinde, yetiştiriciden öğrenmek gibi bir fikir oluştu kafamda, hem gezme bahanesi olur.
Begonyaya da bakayım bulursam alayım hemen. Ev bitkisi mi?
Oyle cimriki beni sokaga çıkarmıyor eski konularima bakablrsnzALLAH askina cicek almadi diye cimri, ozele verdigi parayi cok buldugu için görgüsüz mü esiniz gözünüzde. Ne var söylendiyse, cidden ozeller cook masraf çıkarıyor. Devlete gitsen 50 tl bile zor cikar cebinden. eşlerinizi bu sekilde mi yaftaliyorsunuz.. yazik valla ,sizler gibi beklentisi olanlarla omur gecmez. O adam allah bilir nasil kazaniyor o parayı, çok bulup soylenmesi normal.
Özele gideceğine tıp fakültesi öğretim üyesine git üzerine tek kişilik özel odada kal hem daha bilgili bi doktorun oluyor hem daha az para gidiyor hem tek kişilik odada kalıyorsun eğer yatıyorsan Allah kimseyi düşürmesin yokluklarını da vermesinHastane konusunda haklı. Biz kızımın erkek doktor korkusu yüzünden hep özele gidiyoruz. Ama böyle bi korku olmasa asla özele gitmezdim. Kan tahlili ve muayeneye 400₺ vererek çıktık geçen gün. Ciddi bi ek harcama bence.
Çiçeğide hiç almıyormuş ve sizde böyle günlere önem vermiyormuşsunuz. Sizin talebinizde biraz gösteriş olmuyor mu?
İste bulundugunuz bolgeye gore degisiyor. Ornegin bizim saglik ocagi asla bebeklere bakmiyor cocuk doktoru gorsun hastaneye gidin diyor, hastaneye gidiyorsun saatlerce sira bekliyorsun, randevu alsan da birsey degismiyor, 9 da randevum oluyor ama muayene olmam 11 i buluyor....İzmirde yaşıyorum, bir gece önce randevu alıp istediğim bölüme muayene olabiliyorum, nezle olunca hastaneye değil sağlık ocağına gidiyorum.
Yanlış anlamayın size değil yorumum genele yorum yapıyorum, bizim insanımız sağlık sistemini kullanmayı bilmiyor. Hasta olunca mesai bitimine kadar bekleyip acile gidenler, grip/nezle/soğuk algınlığı için hastaneye gidenler, randevu sistemini kullanmayanlar olduğu sürece hastaneler sıkıntılı ve kalabalık olacaktır. Sağlık sistemini düzgün kullanmayı öğrenmekten başka çaremiz yok.
Usenmedim ben de baktim,en erken randevuyu 18 subat tarihine veriyorlar. Gercekten devlet hastanesine gitmeyi istesen verilecek tarihe kadar iyilesme ihtimalin yuksekİste bulundugunuz bolgeye gore degisiyor. Ornegin bizim saglik ocagi asla bebeklere bakmiyor cocuk doktoru gorsun hastaneye gidin diyor, hastaneye gidiyorsun saatlerce sira bekliyorsun, randevu alsan da birsey degismiyor, 9 da randevum oluyor ama muayene olmam 11 i buluyor....
Esim ortakoy de calisiyor, ordaki devlet hastanesinde her isini kolayca halledebiliyor, ama eyup te oturuyorum hastaneler bir facia halde...
Yani kisacasi medeniyet her yerde yok ne yazikki
Gecim derdi sarmış adami. Görgüsüz, cimri oluyor. Çoğu kisinin eşi de aynidir bence. Çiçek kuruyor kosede kalıyor çöpe atiyorsun. Onun yerine daha ise yarar bir sey isteyin bence. Hastane olayına gelirsek de sağlık sektörü çok pahalandi. Bir ilac alıyorsun o bile kdv falan derken kaç liraya mal oluyor. Uyaracaginiz tek konu çocuğun sağlığı her seyden önemli demeniz bence. O konuda yontulur sonucta kendi çocuğu. Çiçek böcek konusunda da beklentilerinizi düşürün. Abartılacak bir sey yokMalum dün sevgililer günüydu. Sevgililer günü, anneler gunu, babalar gunu gibi kapitalist gunleri anlamsiz buluyorum aslında ama nedense esimden bir cicek bekliyorum o gün. Sanirim sosyal medyanin etkisi buyuk yani orda goruyorum arkadaslarimi hepsi çiçeklenmis benim esim belki normalde cicek alan biri olsaydi kafama takmazdim ama hic cicek almaz bari 14 şubatta alsa ama maalesef. Ondanda gectim cocugum hastaydi hastaneye goturduk gece 200 tl para gitti diye soylene soylene. Ayni ilaclari veriyomus devlet hastanesi doktoruda keşke gunduz devlete hatta saglik ocagina bile götürsem olurmus. Sabaha kadar söylendi durdu. Nasil boyle görgüsüz biriyle evlendim aklim almıyor. Sevgiliyken, nisanliyken ne kadar farkliydi.. keşke biraz uzun gecirseydim tanima asamasini eminim şu an evli olmazdım bu insanla.
ne kadar çok beklentin var eşinden senin de .ekonomik kriz var ülke de hepimiz kıstık masrafları sıkboğaz etme şu adamı artıkO zaman da para yok durumum sıkışık vs diyorlar gorgusuzlugunu kabul etmeyenler var senin esinin 1 üst modeli
okuduğum en güzel yorumduTek bir memur maaşı ile Ankara'nın en iyi yerlerinden birinde ev almak ve araba sahibi olmak nasıl olur annem ve babamdan öğrendim. Masrafın uygun olanının ne olduğunu iyi bilirim. Yeri geldi babam emekli olduktan sonra annem çalışmak zorunda kaldi, yeri geldi babam boyun kemiğini kırdı özel hastanede ameliyat ettirmek zorunda kaldık borçlandık. Anne babamin ben ve kardeşimin yaptığı fedakarlıkları iyi biliyorum. Aile nedir evlilik nedir çok şükür öğrendim.
Sevgililer günü sadece kadınlar için yapılan bir gün değildir ayrıca. Hanımefendi acaba kocasına hediye aldı mı? Neden tek taraflı düşünülüyor, neden erkek hep kadıni maddi olarak tatmin etmek zorunda bir de bunu düşünün.
Bunu ben bu forumda yada çevremde kime dediysem taşlandım. Kadınlar günü değil ki sevgili ler günü. Hep erkek yapsın, biz ne düşünelim, ne para harcayalım, ne zaman... Gelen hediyeyi, çiçeği de beğenmeyelim.siz alsaydınz bişey. size sevgililer günü de ona değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?