Esim gorgusuz ve cimri

bence alınganlık yapmanıza hiç gerek yok.sevgililer gününü kutlayanlara kazık hesap yemeyi sevenler diyorum , hiç sosyal medyada paylaşıcam diye yaşayamam yani.beraber bir fotoğrafımızı paylaşırız yeter.özel hastanelerin de ne kadar pahalı olduğu zaten malum.en basit özel hastanede bir kan tahlili 100 liradan başlıyor.yani ekstra mucizevi bir ilaç yazmıyor sonuçta.anca gece acil bir şey olursa aciline gidilir özel hastanenin ( aciller ücretsiz para istenirse bunu hatırlatın fatura isteyin şikayet edin sağlık bakanlığına, fatura vermezlerse para vermeyin verdikleri faturada da neleri fatura etmişler bakın ve sağlık bakanlığını muhakkak arayın).parayı öyle havadan toplamıyorsanız aylık binlerce fazla fazla yeten lira geliriniz yoksa ucunda ölüm kalım acil ameliyat vs bu şeyler yoksa özel hastane çok gereksiz.hatta özel hastane doktorlarındansa devlet doktorlarına daha çok güvenirim ben.

Sosyal medyaya aldığı hediyeleri koyanlar görgüsüz insanlar .Aynı zamanda ilişkileri yeterince iyi olmayanlar...
Orası bence de öyle de asıl anlayamadığım şey bu pahalı hediyeleri mücevherleri falan koyanlar. Yani hiç mi korkmuyorlar hırlısı var hırsızı var. 50 lira için öldürülen insanlar var. Çok ilginç bir özgüven mi desem cahil cesareti mi.
Konu sahibi ben sizi haklı buldum bu arada. İnsan bu günlere önem vermese de o show yapan kadınları gördükçe kendini sorgulamaya başlıyor. Şunlar kadar değerim yok muydu diyor. Zaten siz de eşinizden bütçesini aşan bir şey beklemezsiniz. 5 liraya bir karanfil bile almaması yoldan geçerken sinir bozucu.

ALLAH askina cicek almadi diye cimri, ozele verdigi parayi cok buldugu için görgüsüz mü esiniz gözünüzde. Ne var söylendiyse, cidden ozeller cook masraf çıkarıyor. Devlete gitsen 50 tl bile zor cikar cebinden. eşlerinizi bu sekilde mi yaftaliyorsunuz.. yazik valla ,sizler gibi beklentisi olanlarla omur gecmez. O adam allah bilir nasil kazaniyor o parayı, çok bulup soylenmesi normal.

Ay aklıma geldi begonya alsan?? Mart ayı tam zamani cicekleri oluyor uzerinde ve yaz boyunca cicekli kalıyor cok arsiz ayni zamanda insanı yormayan birsey ben buduyordum 1 ay sonra ohooo uzun bir saksidaydi
Nergise baktin mi :))

Bakamadım henüz vaktim olmadı. Gidip yerinde, yetiştiriciden öğrenmek gibi bir fikir oluştu kafamda, hem gezme bahanesi olur.

Begonyaya da bakayım bulursam alayım hemen. Ev bitkisi mi?

Oyle cimriki beni sokaga çıkarmıyor eski konularima bakablrsnz

Özele gideceğine tıp fakültesi öğretim üyesine git üzerine tek kişilik özel odada kal hem daha bilgili bi doktorun oluyor hem daha az para gidiyor hem tek kişilik odada kalıyorsun eğer yatıyorsan Allah kimseyi düşürmesin yokluklarını da vermesin

İste bulundugunuz bolgeye gore degisiyor. Ornegin bizim saglik ocagi asla bebeklere bakmiyor cocuk doktoru gorsun hastaneye gidin diyor, hastaneye gidiyorsun saatlerce sira bekliyorsun, randevu alsan da birsey degismiyor, 9 da randevum oluyor ama muayene olmam 11 i buluyor....

Esim ortakoy de calisiyor, ordaki devlet hastanesinde her isini kolayca halledebiliyor, ama eyup te oturuyorum hastaneler bir facia halde...

Yani kisacasi medeniyet her yerde yok ne yazikki

Usenmedim ben de baktim,en erken randevuyu 18 subat tarihine veriyorlar. Gercekten devlet hastanesine gitmeyi istesen verilecek tarihe kadar iyilesme ihtimalin yuksek
Bence de sehre gore hatta ilceye hastaneye gore bile degisiyor bu durum. Cunku insan faktoru,kimi doktordan cok memnun kaliyor insan ve ona gitmeye devam ediyor. Esim aile hekiminden cok memnun,asla degistirmeyi dusunmedi biz evlendigimizde cunku her turlu yardimci oluyor adam. Benimki icler acisi,yardimci olmayi birak bir de yanlis yonlendiriyor insani basit bir seyle ilgili.

Gecim derdi sarmış adami. Görgüsüz, cimri oluyor. Çoğu kisinin eşi de aynidir bence. Çiçek kuruyor kosede kalıyor çöpe atiyorsun. Onun yerine daha ise yarar bir sey isteyin bence. Hastane olayına gelirsek de sağlık sektörü çok pahalandi. Bir ilac alıyorsun o bile kdv falan derken kaç liraya mal oluyor. Uyaracaginiz tek konu çocuğun sağlığı her seyden önemli demeniz bence. O konuda yontulur sonucta kendi çocuğu. Çiçek böcek konusunda da beklentilerinizi düşürün. Abartılacak bir sey yok

Sevgililer günü konusu başka bir konu fakat gece ateşlendiği için hastaneye giden çocuğa 200 tl için 200 saat konuşulur mu ya?
Bir hastalığımda devlet hastanesine gitmiştim,sıram gelmek bilmedi devamlı bir şey soracağım ,yok sonuç göstereceğim diye önüme geçip rica edenler araya kaynamaya çalışanlar ...kavga etmek yerine çıktım özele gittim ,bir sıkıntım yoksa kendim için bile özele gidiyorum.Çocuğu cebimde param olduğu halde sıralarda bekletmem.

okuduğum en güzel yorumdu

hastane konusunda haklısınız ama sevgililer günü beklentileri karşılıklı değilse saçma geliyor bana.2 senedir biz karşılıklı hediyeleşmedik.ama hediye alsaydı bana ben de mutlaka alırdım.dün bir konu vardı nişanlısı kadına kahve makinesi aldı diye kuzenler adama neler demişler ne kekoluğu kalmış ne cimriliği.1 ay sabahın köründe kalkıp işe gitmeyi denemenizi öneririm o zaman anlarsınız 2 güne kuruyacak çiçeğe para verilmeyeceğini kendi paranız olunca kıyamazsınız çünkü.

Canım ,cocugunun doktor parasini laf eden adam acaba günde bir paket sigara içip sağa sola para saçıyor mudur? diye merakettim ve eski konularını okudum. Sen eşine "pasta alabilir miyiz canım çekti " dediginde "senin de canin herşeyi istiyor" diyen adam...ne çiçeği ?ne hediyesi beklentisi içerisindesin hala? Hala eşini tanımamış ,hala durumunu gerçekçi degerlendirememissin. Senin biran önce çalışma hayatına atilman,kendi paranı kazanman gerekiyor.

Eşim de biraz parayla ilgili konularda takıntılı biridir. Cimri diyemem ama para hesabı çok yapar, artı birşey çıksa üzülür kafaya takar vs. Ama konu çocuksa (hele ki ateşi yükselmiş ve gece vaktiyse) akan sular durur. Benden önce o evham yapar. Birkaç kere bizde öyle acilden özel hastaneye gitmiştik. Muayene ücreti, ilacı, serumu, taksisi vs 200-300 ödedik. Ama bunun lafı edilmez bence. Hadi o anda gayri ihtiyari söyledi diyelim. Bütün gece dertlenilmez, insan evladıyla ilgilenir o kadar bıdı bıdı edeceğine.

Hediye konusuna gelirsek eğer erkeğin içinden gelmiyorsa romantik değilse ya bu duruma alışacak beklentiyi en aza indireceksiniz ya da siz arada ona sürpriz yapıp hediye alıp bu durumu empoze edeceksiniz. Sizden görerek belki oda mahcup hissedip birşeyler yapar. Ben başka bir yol bulamadım malesef.

Ay canım neresi görgüsüz ben anlamadın sevgililer günü vs kapitalist saçma bir gün bizim kültürümüzde yoktur zaten Papaz’ın biri uydurmuş eşin hastane konusunda haklı ben örneğin grip olunca vs dr muayene olmuyorum ilacı gidip eczaneden direkt alıyorum öyle daha ucuza geliyor ne gereği var hastaneye git yol parası sıra bekle sonra eczanede ilaç muayene parası öde vs ama bu her hastalık için olamaz basit hastalıklar için sadece cocuk için bilemiyorum özele değil devlete götür acilse tabi insanın evladını gözün görmez orası ayrı

Acil ve onemli hastalık vs olmadiktan sonra ozellere guvenmiyorum .Mhrs randevusuyla beklemiyorum özelde cok bekletiyorlar .
Ve sigortamiz faturali prof randevularini bile karşiliyor .

Sağlığa harcanan paraya üzülmez insan, hele ki çocuğu söz konusuysa. Evet devlete de gidilebilir ama randevu sıkıntı, çok sıra oluyor ve bekleme sırasında ekstra grip vs mikrop kapıyor çocuklar. Allah sağlıkla imtihan etmesin 200 lira nedir yani? Hamile kaldığım andan itibaren yaklaşık 18 bin sırf hastanelere git gel yola verdik. Diğer masrafları sayarsam 30 bini buldu. Daha bu ay Çocuğumun kalbi ve beynindeki sıkıntılar için ve rutin kontrolü için 1200 lira verdik. Ki ben çalışmıyorum İzindeyim tek maaş, kredi ve kira ödüyoruz. Bir kere de of demedim ona canımız feda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…