Esim gorgusuz ve cimri

Bence kesin eşiniz küçükken gece ateşi çıkınca sabah olup devlet hastanesine götürmeyi beklemişler de ateşten hasar kalmış onda
Cok iyi tespit yaptiniz hatta az bile tespitiniz esimi bir kere bile hastsneye goturmemisler ve bi kere akrep sokmus dusunun hastaneye götürmemiş babasi ve Allaha emanet yasamis esim. Yazin kayınvalidem kayinpedrimin evindeyken cocugum hasta oldu kusuyordu cok asiri yani hic oyle kusma gormedim ben hastaneye gidelim dedim esim bile goturecek oldu koyde arac yok arac ariyo esim kayinpederim kusmadan hastaneye mi gidilirmis dediler hic orali olmadilar dusunun cocuk oyle kusuyordu ki artik giyecek tum kıyafetlerim bitti dk basi kustu dayanamadım sinirlendim birini bulduk götürdük
 
Hans Landa, post: 58901136, member: 924237"]Ailemin beni nasıl yetiştirdiğini sorgulama ve hüküm verme cüretini size kim verdi? Tam tersi tüm bu yaşadıklarım bana maddiyatin değil maneviyatın ne olduğunu öğretti. Sizin düşünceleriniz mutlak doğru ve herkes bunu kabul edecek diye bir şey bir kere. Yukarıda ne yazmışım annem de çalışıyor demişim değil mi, iki kere okuyun yorum yazmadan önce.
A101de kadın kişisi kocasına saat veya çorap alabilirdi. Tüh ya bir kadın kocasına nasıl böyle bir günde hediye almayı düşünemez. Tüm özel günler kadınların mülkiyetinde çünkü.
 
Duygularıma tercüman olmussunuz
 
İnsan sevgilisi varsa bence de bazen en azından çiçek istiyor...
Peki siz eşinize hediye aldınız mı?
 
görgüsüz demek için adamın 200 tl verdiğini önüne gelene anlatması lazım misal.
görgüsüz için sözlük sonucu
sıfat
  1. toplum içinde nasıl davranılacağını bilmeyen, görgüsü1 olmayan (kimse)
 
Ben bi kac kez yaptim ama bana neden masraf edip para harcadin dedigi günden beri onun parasını kendi param olarak görmüyorum bi kere orgu orup sattim onunla aldim dedim kendi paramla aldim diye indirimden alırdık neden sezon basi aldin dedi. Eylul gibi cocugu kreşe verip ise girmeyi düşünüyorum kendi maaşıma bile karışacak bence bu adam civnilay
 
para muhabbetini cocuguna harcadigi icin degilde bir stetoskopa bir kan tahliline okadar para verince insanin gercektengercekten cani skiliyor konusmasi sizemi yoksa duzenemiydi
 
Ayni oyle sozlugun dedigi gibi.. yolda yolun ortasında duruyor hic gecen var mi diye bakmiyor yolu kapatr, eline saglik demez tskr etmez misafrlige gittigimiz yerlerde bile, mesela bi kere iskender yemeye goturdu beni ve restorana girip fiyatini sorup cikti rezil etti beni daha cok var bunlar aklima gelen
 
Ozaman görgüsüz evt:)Rest.da fiyat sormk falan
Memurlardan lınc yemezsem,memurlar azcık belecı olyorlar maalesef.
Tabiki her ınsan bır değıl .Ama isyerınde karsılasıyorz hep,kalem alsa esantıyon kar sayıyor adamlar.
Meslekı defarmasyon herhalde:)
Bazılrı sey dıyor,hıc sevmıyorm biseyı parayla almayı diyor
 
Maddi durumunuz kötü mü? 200 lira bütçenizi zorladı mı?
Şayet böyle bir problem yoksa bunun lafını etmemeli,olsa dahi başka birşeyden kısılır çocuktan kısılmaz ki.
 
Konu sahibi ilginç bir şekilde olumsuz yorumları cevaplandirmazken kendince olumlulari cevaplandırıyor. Siz kocanızi başkalarına ezdirmeyi, eleştiri hakkı vererek baştan kaybetmissiniz. Adama yazik gerçekten.
 

Öyle bir sorgulamada bulunmadım. Siz Ankara'nın en güzel yerinden ev ve bir de arabayı bu konuya dahil ettiğiniz için söyledim.
Annem de evde çalışıyor değil, yeri geldi annem de çalıştı demişsiniz. Siz zaten kadın yer kafasında değilsiniz ki. Kadın "yiyemez" adam çalışıyor o para muhabbeti yapmakta haklı kafasındasınız.

Ben kendisine hediye ile ilgili yorumumu yaptım ve eşime de hediye aldım dün, çok sevindi bende sevindiğine çok sevindim vs. AMA size şunu söylemek istiyorum:
Türkiyede hala kız diye okutulmayan, 13 yaşında evlendirilen, "kocasından" şiddet gören, öldürülen kadınlar var. Yine konu sahibi gibi psikolojik şiddet neredeyse tüm evlilikler de var. Türkiyede hiç ama hiç bir şekilde kadın eşitliği yok. Ne evde, ne okulda, ne iş yerinde. Hiç bir yerde eşit değiliz. Yani sadece erkek kadın eşitliği değil, insan haklarında da eşitlik yok. Ve siz burada hediye eşitliğini savunuyorsunuz bir kadın olarak. Gerçekten çok komik ya, alınmayın lütfen. Senede en fazla 3-4 özel gün var. Onlar da kadınların olsa ne olur ki? Ya da bu eşitliği savunmak gerçekten size mi kaldı?
Bakın yukarıda konu sahibi kocasının parasına bakış açısını anlatmış. Daha neyi anlayamıyor sunuz tam olarak?
 
Hem bu tarz özel günleri anlamsız buluyorsunuz hem de çiçek bekliyorsunuz. Suçlu da sosyal medya oluyor.
Şeker dükkanının önünden geçerken ağlayıp tutturan çocuklar gibisiniz gerçekten.

Böyle günleri önemsemiyorsanız başkalarının yaptığı şeyle fikriniz değişmemeli. Önemsiyorsanız da siz alsaydınız çiçeği hediyeyi. Kendisi hiçbir şey yapmadığı halde eşine trip atma hakkı bulan kadınlar neyin kafasını yaşıyor bilemiyorum.
 

Ay aklıma geldi begonya alsan?? Mart ayı tam zamani cicekleri oluyor uzerinde ve yaz boyunca cicekli kalıyor cok arsiz ayni zamanda insanı yormayan birsey ben buduyordum 1 ay sonra ohooo uzun bir saksidaydi
Nergise baktin mi :))
 
Ya arkadaslar biraz sacma bulacaksiniz ama bu cicek alinmasi olayini sevmeyen tek ben miyim ? Yani ne bileyim saksi cicegi olmadikca sacma geliyor bana cunku hemen soluyor ve insan sonra atmak zorunda kaliyor...esine o yuzden bastan soyledim alacaksan saksi cicegi al digerlerinden alma diye o da birkac kez aldi oyle sonra ben bakamadim sanirim ciceklere soldular dedim artik cicek alma, simdi sosyal medya da falan gorunce diyorum anormal olan ben miyim ? Ama esim hediye alir yani zaten istedigim seyleri kendim de alabilirim o onemli degil ama cok guzel jestler yapar, yemek hazrlar bana gecenn her saatinde istedigim seyi gider alir istedigim hic birseye gereksiz pahali falan deyip hevesimi bile kirmaz yani deger verdiginj hergun gosterir bir sekilde ama bunun olcusu cicek midir yani ben mi yanlis anliyorum ?
 

Katılıyorum,benim cebimde de her zaman para olmaz harciyorum tutamiyorum gerci bu ara birikim yapmaya başladım:) aferin bana bozuk para da biriktiriyorum kumbaram var o da mutlu ediyor onemli olan niyet meselesi yine birgun az param var tanisma yildonumu icin aldim 1 kutu 30 liraya susleme satan yerden,a 101 den oyuncak araba aldim vosvos kirmizi 10 tl gittim 1 sise şarap aldim bide cikolata aldim bikac tane icine de not yazdim kutunun koydum . Cok romantik degilimdir ama oldugu kadar,esim mutlu olsun diye. O an kutuyu görünce gozlerindeki sevincini anlatamam :) icinden de elmas cikmadi ama cok sevindi oyuncak arabayi aldi hemen masasina koydu sarildi öptü cikolatalari yedi bide oyle hazırladım sofrayı meyve cerez vs cok cok sevindi 200 lira bile etmedi aldiklarim 120 falan bise tutmustu ama gönül alma meselesi iste sevmek vermek isidir. Onun parasıyla aldım bende bu cok normal
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…