Esim gorgusuz ve cimri

Ya kadının özel hastane seçimini yuhaladığınıza inanamıyorum ŞAKA gibi. Siz aile hekimine gidin. Kadın bütçesine uygun görmüş gitmiş. Adam 200tl verdiğine göre asgari ücret almıyor. Çocuğu almışlar en yakın hastaneye gitmişler.
Daha çocuk hastalığı atlatmamış, tüm gece verilen paranın muhabbeti dönüyor. Sizde adam haklı diyor sunuz.
Hoşsunuz vallahi..

Evliliğin uzunluğu güzelliğini yansıtmıyor. Bunlar arz talep meselesi. Annenizin öyle bir beklentisi/talebi olmaya bilir. Konu sahibinin var. Yani siz "er kişisinin" para muhabbetini normalleştirdiniz, ama kadının ki anormal. Gayette problem var arkadaş.

Benim eşimde elektrik faturasıyla geldi dün eve. Herkes aldığı çiçeği böceği paylaşmış, bende faturayı paylaşacaktım nerdeyse :) Güzel olurdu tabi biraz ince düşünselerdi, ama takma o kadar kafana. Cimriliğe gelince, bir kaç örnek daha vermelisin, sırf bu onu cimri yapmaz. Tabi insan çocuğu için her şeyin en iyisini istiyor, hastalanınca da çok telaşlanıyor. Ama bi ağzına bakma için 100-200 tl vermek bana da koyuyor. O parayla çocuğuma şunu yapabilirdim, ya da bunu alabilirdim diye düşünmüyor değilim ondan sonra. Eve tek maaş giriyorsa, ve bu kriz zamanında her şeyi düşünmek gerekiyor. Belki bende cimriyimdir, bilemedim.

Sevgililer günü konusu tartışmaya cok acık,kutlamayanlar kutlayanları dınıne küfretmısız gıbı yardırıyor
Sen kutlama tmm demek istiyorm.
Sağlık konusunda söz konusu çocuksa puruyu bakılmaz.
Ama ben de hamılelık testlerım dısarda devlette ücretsizken,özel de paralı yaptırmayı gereksiz buluyorum mesela
Ama esimi ikna edemediğimden özel de yapıorz.
Kapı kapı gezcz mi?Sıra mı beklcez dıye yapmıor .
Devlete gidelim dedi diye cimri demek yersiz bence.

Cocugum 3 gundur atesli gece uyumadim hiç uc gundur uykusuzluk nedir bilir misin? Hava yagmurluydu bugun acti. Saglik ocagi yakin ama o yağmurda nasil gideyim cocuk bebek arabasina oturmuyor aracimiz yok esim gündüz calisiyor. Taksi cagirsam yuruyus mesafesinde ki yere ayip olacak bi de ateşli çocuğu aile hekimine gotursem belki o da bi cocuk doktoruna goturun diycek. En son atesi 39 derece ustune cikti. Devlet hastanesi uzak ve istanbul il sınırındayim burda devlet hastaneleri rezalet durumda arkadaslarin dedigi gibi. Taksi parasi git gel devlete 100 tl tutardi biz de en yakin ozele gittik. Tek basima gunduz cocukla bi yere gidemiyorum cok zor bi cocuk cok hareketli 2 yaşında malum laf anlamiyo zor tek basima hastaneye goturmek esim bunlari dusnmuyo gunduz nasil tek götüreyim diye

İçinde bulunduğunuz durumu, maddi olanaklarınızı bilmiyoruz ki. Ne anlatırsanız ona göre yorum yapıyoruz.
Peki özelde acile mi gittiniz çocuk doktoruna mı? Acilse bir iki tahlil yapmak dışında aile hekiminden farkı yok zaten. Muhtemelen ateş düşürücü verip yolladılar öyle değil mi? Ciddi bir şey olmayınca, bi ateş düşürücü bi soğuk algınlığı ilacı almak için 200 lira vermek adamın bütçesini zora soktuysa söylenmiş olabilir. Hayat pahalı, geçim derdi bazen yoruyor insanı.

Tek bir memur maaşı ile Ankara'nın en iyi yerlerinden birinde ev almak ve araba sahibi olmak nasıl olur annem ve babamdan öğrendim. Masrafın uygun olanının ne olduğunu iyi bilirim. Yeri geldi babam emekli olduktan sonra annem çalışmak zorunda kaldi, yeri geldi babam boyun kemiğini kırdı özel hastanede ameliyat ettirmek zorunda kaldık borçlandık. Anne babamin ben ve kardeşimin yaptığı fedakarlıkları iyi biliyorum. Aile nedir evlilik nedir çok şükür öğrendim.
Sevgililer günü sadece kadınlar için yapılan bir gün değildir ayrıca. Hanımefendi acaba kocasına hediye aldı mı? Neden tek taraflı düşünülüyor, neden erkek hep kadıni maddi olarak tatmin etmek zorunda bir de bunu düşünün.

Cok haklsnz viral olan hastaliga antibiyotik veriyorlar kac kez başıma geldi hep devlet hast ve saglikocaginda yasadim

Esimden once ben gereksiz gorurum o parayı devletde aynı isi goruyor tabi etrafinizda dogru duzgun devlet hastanesi yoksa doguda iseniz amenna kalabalik oluyor cunku. Sevgiler gununde esinizden birsey beklemek yerine siz alsaniz alistirsanz. Yeni evli oldugum halde sevgililik doneminde de sevgiler gunu su bu gunu kutlamiyoruz bize ozel olan tanisma gunu supriz seklinde degilde yemege gideriz. Neden hep erkeklerden bekliyoruz biz neden bisey yapmiyoruz hep bakiyorum kadinlar beklenti halinde. Ne kadar az beklenti o kadar iyi. Ben boyle paylasim yapanlari engelliyorum siliyorum goze sokanlari gosteris yapanlari bana itici geliyor. Evlilik neden yapilir karsilikli hayatimizi kolaylastirmak icin bu devirde tam tersi hayati zorlastirmak icin yapiliyor.

Devlet hastanesinin aciline götürseymiş madem bişey ödemezmiş

Adam çocuğu hastaneye götürmeseydik keşke dememiş ki. Çok daha uyguna gelecek muadili devlet hastanesine gitmemiş olmaktan yakınmış ki haklı da. 200 lira az para değil, bütçeyi zorlayacaksa dediği gibi gündüz devlette polikliniğe ya da aile hekiminize gidebilirsiniz.

Özel günleri önemsemediğinizi söyleyip, hiç bir hazırlık yapmayıp çiçek beklemek da tuhafmış doğrusu. Sosyal medyadan bu kadar etkilenecekseniz biraz uzak durun.

Size bence bazı şeyleri sadece maddiyat olarak yansıtmışlar. Hala hediye almayı maddi tatmin olarak görüyorsunuz. Sebebide çok basit size göre: o parayı erkek kazanıyor. HAYIR. O para tüm ailenin. Bu kadın nasıl o adamın donuna kadar yıkıyorsa, evlerini temizliyorsa, çocuklarına bakıyorsa, kısacası evde ÇALIŞIYORSA, adam da dışarıda çalışıyor diye para muhabbeti YAPAMAZ. Çocuklarına 200tl harcama ve ya harcamama kararını da tek başına veremez.
Bu adama da hediye alsan "benim paramla bana hediye alıyorsun" der.

Bu arada hediyede her bütçeye göre uyarlana bilir. Git A101'den al bitane canlı çiçek, kurdele tak be adam ölür müsün? Ama olmaz.. er kişisi düşünemez.

Bende sasirdim cevremde issiz arkasaslarim aşı icin bile cocugu ozele götürüyor. Esim memur sukur yuvarlanip gidiyoruz ama devlet hast. yakin olsa kesin devlete götürürdü ve herkes 200 tl yi muayene ucreti zannetmis. Muayeme ucreti 60 tl idi. Tahlillrr falan, eczane, taksi parası hepsi oyle tuttu

Gayet iyi tutmuş, 1000 lira da tutsa sizin suçunuz mu? Devlet hastanesine de yayan gidilmeyecek sonuçta. Üzmeyin kendinizi anlıyorum sizi. Ne diyebilirim bazı erkekler böyle herhalde.
Hediye konusunda da, siz suprizler falan yapmaya küçük hediyeler almaya çalışın. Belki anlar..

Cok sukur maddi durumumuz kötu degil.oylr olsa zaten burda bu konuyu acmazdim. Annemde vardi o da gordu parayi sorun ettigini huyunu biliyor zaten cimriligini 100 tl verdi annem vermeyin dedi mahcup oldu annemde illa kıstırdı cocuga. Ayrica cok kere soyledim.devlet hastanesi yok burda semt polklinigi var oraninda acılı gece 10 a kadar ve ne zaman gitsek bizi bagli oldugu devlet hastanesine yonlndrdi o devlet hastaneside dolmusla 30 dk suruyor taksiyle gitsek git gel 70-80 tl tutacakti. Cocuk doktoruna muayene olduk dun gittiğimiz hastanede acil doktoru degildi. Sadece muayene ucreti 60 tl idi 200 tl tüm masraflar!

İstanbulda birçok özel hastanenin acil servisinin, küçük şehirlerdeki devlet hastanelerinden bile daha kalabalık olduğunu düşünüyorum..

'Ben aslinda önem vermem AMA'cilara da sinir oluyorum. Belli ki onem veriyosunuz. Neden bunu acikca soyleyemiyosunuz da sosyal medya bilmemneyi bahane ediyorsunuz? Eger utanilacak bi seyse de neden onem veriyorusunuz? Once duygularinizin sorunlulugunu almayi ogrenin.

Cocuk konusuna gelince; mevzuyu detayli bilmedigimiz icin kati bir yorum yapmak zor. Saglik hayatta en onemli sey. Gercekten devlet hastanesinde halledilecek bir seydi belki, bilemeyiz. Ama oyleydiyse bile soylenmek bunu cozmez. Guzelce aciklamasi gerekirdi kocanizin bunu.

Ailemin beni nasıl yetiştirdiğini sorgulama ve hüküm verme cüretini size kim verdi? Tam tersi tüm bu yaşadıklarım bana maddiyatin değil maneviyatın ne olduğunu öğretti. Sizin düşünceleriniz mutlak doğru ve herkes bunu kabul edecek diye bir şey bir kere. Ne demişim yukarıda annem de çalışıyor demişim, iki kere okuyun yorum yazmadan önce. Erkek para kazanır kadın harcar diye asla bir düşüncem olmadı. Yoksa ben de okumazdim.
A101de kadın kişisi kocasına saat veya çorap alabilirdi. Tüh ya bir kadın kocasına nasıl böyle bir günde hediye almayı düşünemez. Tüm özel günler kadınların mülkiyetinde çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…