- 3 Mart 2015
- 3.256
- 6.866
- 358
- 36
- Konu Sahibi redpinkyellow
-
Bacım kaç yıldır evlisin? Anamla babam 26 yıllık evli ne hediyenin lafı açılır ne sevgililer gününün. Dalga geçilir hatta. Er kişisi para muhabbeti yapmaya programlanmış bunda bir sorun yok. Evlilik bu kadar alınganlığın yürüyeceği bir müessese değil.
Sevgililer günü konusu tartışmaya cok acık,kutlamayanlar kutlayanları dınıne küfretmısız gıbı yardırıyorMalum dün sevgililer günüydu. Sevgililer günü, anneler gunu, babalar gunu gibi kapitalist gunleri anlamsiz buluyorum aslında ama nedense esimden bir cicek bekliyorum o gün. Sanirim sosyal medyanin etkisi buyuk yani orda goruyorum arkadaslarimi hepsi çiçeklenmis benim esim belki normalde cicek alan biri olsaydi kafama takmazdim ama hic cicek almaz bari 14 şubatta alsa ama maalesef. Ondanda gectim cocugum hastaydi hastaneye goturduk gece 200 tl para gitti diye soylene soylene. Ayni ilaclari veriyomus devlet hastanesi doktoruda keşke gunduz devlete hatta saglik ocagina bile götürsem olurmus. Sabaha kadar söylendi durdu. Nasil boyle görgüsüz biriyle evlendim aklim almıyor. Sevgiliyken, nisanliyken ne kadar farkliydi.. keşke biraz uzun gecirseydim tanima asamasini eminim şu an evli olmazdım bu insanla.
Cocugum 3 gundur atesli gece uyumadim hiç uc gundur uykusuzluk nedir bilir misin? Hava yagmurluydu bugun acti. Saglik ocagi yakin ama o yağmurda nasil gideyim cocuk bebek arabasina oturmuyor aracimiz yok esim gündüz calisiyor. Taksi cagirsam yuruyus mesafesinde ki yere ayip olacak bi de ateşli çocuğu aile hekimine gotursem belki o da bi cocuk doktoruna goturun diycek. En son atesi 39 derece ustune cikti. Devlet hastanesi uzak ve istanbul il sınırındayim burda devlet hastaneleri rezalet durumda arkadaslarin dedigi gibi. Taksi parasi git gel devlete 100 tl tutardi biz de en yakin ozele gittik. Tek basima gunduz cocukla bi yere gidemiyorum cok zor bi cocuk cok hareketli 2 yaşında malum laf anlamiyo zor tek basima hastaneye goturmek esim bunlari dusnmuyo gunduz nasil tek götüreyim diyeZorda kalınmıştır, acile gidilir, özele gidilir sizinki gibi özel durumlar vardır ya da sadece özele gitmek de tercih edilebilir ona diyecek bir şeyim yok. Ama sistem bu, öncelikli hastalar alınıyor, bekleyebilecek olanlar bekletiliyor. Beklemek istemeyen de özele gidiyor.
Konuda çocuğun acil bir durumu olduğunu düşündürtecek bir şey okumadım ben. Muhtemelen soğuk algınlığı falan, baba gündüz sağlık ocağına gitseydin demezdi acil durum olsa bence.
Bir arkadaşım var, bebeğinin gözüne oyuncak zarar vermiş geçenlerde. Akşam eşi gelene kadar beklemiş öyle çocuk ağlaya ağlaya. Eşi gelmeden götüremezmiş, zorlanırmış. Konu sahibinde öyle bir durum sezdim ben.
Cocugum 3 gundur atesli gece uyumadim hiç uc gundur uykusuzluk nedir bilir misin? Hava yagmurluydu bugun acti. Saglik ocagi yakin ama o yağmurda nasil gideyim cocuk bebek arabasina oturmuyor aracimiz yok esim gündüz calisiyor. Taksi cagirsam yuruyus mesafesinde ki yere ayip olacak bi de ateşli çocuğu aile hekimine gotursem belki o da bi cocuk doktoruna goturun diycek. En son atesi 39 derece ustune cikti. Devlet hastanesi uzak ve istanbul il sınırındayim burda devlet hastaneleri rezalet durumda arkadaslarin dedigi gibi. Taksi parasi git gel devlete 100 tl tutardi biz de en yakin ozele gittik. Tek basima gunduz cocukla bi yere gidemiyorum cok zor bi cocuk cok hareketli 2 yaşında malum laf anlamiyo zor tek basima hastaneye goturmek esim bunlari dusnmuyo gunduz nasil tek götüreyim diye
Evliliğin uzunluğu güzelliğini yansıtmıyor. Bunlar arz talep meselesi. Annenizin öyle bir beklentisi/talebi olmaya bilir. Konu sahibinin var. Yani siz "er kişisinin" para muhabbetini normalleştirdiniz, ama kadının ki anormal. Gayette problem var arkadaş.
Cok haklsnz viral olan hastaliga antibiyotik veriyorlar kac kez başıma geldi hep devlet hast ve saglikocaginda yasadimÖzel hastane tercihini gereksiz ve eşin söylediklerini haklı bulanlara kesinlikle katılmıyorum.
Adam haklı falan değil..
Oğlum pazar akşamı ateşlendi. Pazartesi evde kalıp gözlemledim.
Eşim telefonda "bekleme götür sağlık ocağına" dedi.
Önceki tecrübelerime dayanarak "güvenmiyorum ya oraya test falan yapmadan hemen antibiyotiği yazıp gönderiyor. Geçmesine geçiyo ama ya gerek yoksa?" dedim.
Akşam bir üniversite hastanesine gittik. Özel gibi artık siz düşünün..
Gerekli pnomokok ve kültür örnekleri alıp "3 gün ateşin seyrine bakalım test sonucuna göre ilaç veririz " diye gönderdi. Dün akşam da 2 doktor arka arkaya kontrol etti.
Muamele aynı değil bir defa. Danışmasından tut, hemşiresine, doktora varana kadar. Ki devlet hastahanesine de çok gittim.
Ve oğlum ilk defa bu hastalığında antibiyotik içmedi. Benim de içim rahatladı. Mecbursa zaten dün akşam verecekti ilaç ama testlerde o tür bakteri çıkmadı..
İnsan olan çocuğunun şifası için az çenesini tutar. Madem paracısın bari çocuk yapma..
Devlet hastanesinin aciline götürseymiş madem bişey ödemezmişMalum dün sevgililer günüydu. Sevgililer günü, anneler gunu, babalar gunu gibi kapitalist gunleri anlamsiz buluyorum aslında ama nedense esimden bir cicek bekliyorum o gün. Sanirim sosyal medyanin etkisi buyuk yani orda goruyorum arkadaslarimi hepsi çiçeklenmis benim esim belki normalde cicek alan biri olsaydi kafama takmazdim ama hic cicek almaz bari 14 şubatta alsa ama maalesef. Ondanda gectim cocugum hastaydi hastaneye goturduk gece 200 tl para gitti diye soylene soylene. Ayni ilaclari veriyomus devlet hastanesi doktoruda keşke gunduz devlete hatta saglik ocagina bile götürsem olurmus. Sabaha kadar söylendi durdu. Nasil boyle görgüsüz biriyle evlendim aklim almıyor. Sevgiliyken, nisanliyken ne kadar farkliydi.. keşke biraz uzun gecirseydim tanima asamasini eminim şu an evli olmazdım bu insanla.
Tek bir memur maaşı ile Ankara'nın en iyi yerlerinden birinde ev almak ve araba sahibi olmak nasıl olur annem ve babamdan öğrendim. Masrafın uygun olanının ne olduğunu iyi bilirim. Yeri geldi babam emekli olduktan sonra annem çalışmak zorunda kaldi, yeri geldi babam boyun kemiğini kırdı özel hastanede ameliyat ettirmek zorunda kaldık borçlandık. Anne babamin ben ve kardeşimin yaptığı fedakarlıkları iyi biliyorum. Aile nedir evlilik nedir çok şükür öğrendim.
Sevgililer günü sadece kadınlar için yapılan bir gün değildir ayrıca. Hanımefendi acaba kocasına hediye aldı mı? Neden tek taraflı düşünülüyor, neden erkek hep kadıni maddi olarak tatmin etmek zorunda bir de bunu düşünün.
5 tl ye karanfil satıyorlardi yoldaBen sokaktan alınan çiçeğe daha çok üzülüyorum. Sevgililer gününde o çiçek 4-5 katı fiyata satılıyor. Bende cimriyim galiba.
Bende sasirdim cevremde issiz arkasaslarim aşı icin bile cocugu ozele götürüyor. Esim memur sukur yuvarlanip gidiyoruz ama devlet hast. yakin olsa kesin devlete götürürdü ve herkes 200 tl yi muayene ucreti zannetmis. Muayeme ucreti 60 tl idi. Tahlillrr falan, eczane, taksi parası hepsi oyle tuttuYa kadının özel hastane seçimini yuhaladığınıza inanamıyorumŞAKA gibi. Siz aile hekimine gidin. Kadın bütçesine uygun görmüş gitmiş. Adam 200tl verdiğine göre asgari ücret almıyor. Çocuğu almışlar en yakın hastaneye gitmişler.
Daha çocuk hastalığı atlatmamış, tüm gece verilen paranın muhabbeti dönüyor. Sizde adam haklı diyor sunuz.
Hoşsunuz vallahi..
Bende sasirdim cevremde issiz arkasaslarim aşı icin bile cocugu ozele götürüyor. Esim memur sukur yuvarlanip gidiyoruz ama devlet hast. yakin olsa kesin devlete götürürdü ve herkes 200 tl yi muayene ucreti zannetmis. Muayeme ucreti 60 tl idi. Tahlillrr falan, eczane, taksi parası hepsi oyle tuttu
Cok sukur maddi durumumuz kötu degil.oylr olsa zaten burda bu konuyu acmazdim. Annemde vardi o da gordu parayi sorun ettigini huyunu biliyor zaten cimriligini 100 tl verdi annem vermeyin dedi mahcup oldu annemde illa kıstırdı cocuga. Ayrica cok kere soyledim.devlet hastanesi yok burda semt polklinigi var oraninda acılı gece 10 a kadar ve ne zaman gitsek bizi bagli oldugu devlet hastanesine yonlndrdi o devlet hastaneside dolmusla 30 dk suruyor taksiyle gitsek git gel 70-80 tl tutacakti. Cocuk doktoruna muayene olduk dun gittiğimiz hastanede acil doktoru degildi. Sadece muayene ucreti 60 tl idi 200 tl tüm masraflar!İçinde bulunduğunuz durumu, maddi olanaklarınızı bilmiyoruz ki. Ne anlatırsanız ona göre yorum yapıyoruz.
Peki özelde acile mi gittiniz çocuk doktoruna mı? Acilse bir iki tahlil yapmak dışında aile hekiminden farkı yok zaten. Muhtemelen ateş düşürücü verip yolladılar öyle değil mi? Ciddi bir şey olmayınca, bi ateş düşürücü bi soğuk algınlığı ilacı almak için 200 lira vermek adamın bütçesini zora soktuysa söylenmiş olabilir. Hayat pahalı, geçim derdi bazen yoruyor insanı.
Size bence bazı şeyleri sadece maddiyat olarak yansıtmışlar. Hala hediye almayı maddi tatmin olarak görüyorsunuz. Sebebide çok basit size göre: o parayı erkek kazanıyor. HAYIR. O para tüm ailenin. Bu kadın nasıl o adamın donuna kadar yıkıyorsa, evlerini temizliyorsa, çocuklarına bakıyorsa, kısacası evde ÇALIŞIYORSA, adam da dışarıda çalışıyor diye para muhabbeti YAPAMAZ. Çocuklarına 200tl harcama ve ya harcamama kararını da tek başına veremez.
Bu adama da hediye alsan "benim paramla bana hediye alıyorsun" der.
Bu arada hediyede her bütçeye göre uyarlana bilir. Git A101'den al bitane canlı çiçek, kurdele tak be adam ölür müsün? Ama olmaz.. er kişisi düşünemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?