Eşim, Görümcemin ileride biz de yaşamasını istiyor ...Tepkim ne olmalı?...

• Konu Sahibi Konu Sahibi eyyam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ccanım sonuçta sara hastasıymış eşinin ablası, 10 yaş da büyükmüş senden. ablan sayılır seninde. size muhtaç sonuçta bence eşine problem çıkarmamalısın bu konuda.

Ne denilebilir ki?

Kocanız beyefendi şartlarını sunmuş.

İster uyarsın ister uymazsın:) uymazsan hadi güle güle..

Ya bazen var ya bazı erkeklerden nefret ediyorum,kendi aileleri sözkonusu olunca eşleri anında silebiliyorlar..

Adama bak (kusurabakma) ablası söz konusu olunca, ''kabul etmezsen hadi yallah'' demiş resmen ya..

yani şimdi ne denilebilir ki bu lafın üzerine?..İnadına, ''buyur otur ablanla hadi bana eyvallah'' diyip çıkcan evden bakalım ne yapacak? cık cık cık..

orta yolu bulun işte, olmaz dersen yollayacak seni evden, mecburen kabul edicen, 1 oda vericeksiniz alışacaksınız birbirinize zamanı gelince..

Siz biraz düşünseniz iyi olucak...
Dubleks ev fiyatları çok mu ucuz ? Ha deyince uygun fiyata dubleks ev hazırdı sanki.........İki -üç maaş birleşse bile kolay değil öyle herşey.......Üstelik daha büyük evin masrafı da ona göre olur..
Hadi birleşip dubleks ev tutalım.maaşları birleştirelim diyecekler öyle mi ? kaydirigubbakcemile3
Ya da istanbulda dubleks evler çok ucuz,benim haberim yok...aklinialirimsmile

Canım sen plazalarda kalıyorsan o ayrı tabii ama 2 kira parasına haydi haydi dublex ev tutulur..İstersen biraz emlak sitelerine bak...700 ytl'ye de var 2000 ytl ye de..
Ayrıca Ablası zaten çalışamaz sara hastası.
Karısını bile gözü görmeyen bu insan,kardeşi yardım etsin etmesin,ablasının masraflarını her halükarda karşılayacaktır...

Muhalefet olacağım,kendimi göstereceğim diye konu dışına çıkmayın,herkes bir öneride bulunur uyar yada uymaz..
Neyse bir daha cvp yazmayacağım ben arkadaşa söyleyeceğimi söyledim..

ccanım sonuçta sara hastasıymış eşinin ablası, 10 yaş da büyükmüş senden. ablan sayılır seninde. size muhtaç sonuçta bence eşine problem çıkarmamalısın bu konuda.

alkisalkisalkis

Ben olsam insna gibi konuşup istemediğimi dile getiririm ki konuşmam işe yaramadıysa öyle birşey olmaması için elimden geleni yaparım..
dağ dağ üstünde olur ev ev üstünde olmaz...

Canım sen plazalarda kalıyorsan o ayrı tabii ama 2 kira parasına haydi haydi dublex ev tutulur..ıstersen biraz emlak sitelerine bak...700 ytl'ye de var 2000 ytl ye de..
Ayrıca Ablası zaten çalışamaz sara hastası.
Karısını bile gözü görmeyen bu insan,kardeşi yardım etsin etmesin,ablasının masraflarını her halükarda karşılayacaktır...

Muhalefet olacağım,kendimi göstereceğim diye konu dışına çıkmayın,herkes bir öneride bulunur uyar yada uymaz..
Neyse bir daha cvp yazmayacağım ben arkadaşa söyleyeceğimi söyledim..

alkisalkisalkis

Muhalefet olan ben değilim..
Dubleks ev fikri ile ilgili yorumu olan tek insan da ben değilim farkındaysan..Borcu harcı olan ,kirada oturan insanlar bir de düzenlerini değiştirip dubleks eve geçecekler..Bu durumda anne baba,abla eş ,koca ma aile aynı evde..Haaa bir de 6 aylık depozito parası..Emlak ilanları bu şekilde hep...
insanın düzenini bozması,başka eve taşınması vs öyle kolay değil...Makul öneriler sunmak gerekir........

Konu da zaten birlikte yaşamak değil,arkadaşın eşinin gösterdiği tepkiye olan kızgınlığımız..........Eşinin tavrı..Konu bu......

Son düzenleyen: Moderatör:
anne babası öldüğünde görümceye maaş kalmayacak arkadaşlar ev kira ise ödeyemez. elektirik su bir çok masraf olacak.
yeni kanuna göre evlenip boşanan sigortalı işe girmiş çıkmış olan ve ailesini kaybedenler artık maaş alamıyor şimdiye kadar alanlar devam ama şimdiden sonra yok.
elbette kardeşlerinin yanında kalacak yada kardeşleri illa ki bir bütçe ayırıp ona bakacak. ama zaten arkadasın takıldığı yerde eşinin ağır tepkisi.

görümceme kayınpederimn emekli maaşı kalır allah korusun kayınpederime bi şey olursa( allah korusun çünkü çok severm kendisini )aynı zmanda oturdukları ev de görümcemin olucak...bizim kendi evimiz devar görümcemin evi de olucak ayrıca..

bütün bunlara rağmen eşim yinede bizimle yaşamsını istiyor....bakalım allah doğru yolu göstersin hepimize...ayrıca arkdşalr çok tşk ederim zaamn ayırıp fikriniz belirttiğinz için sevgiyle kalın....

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen..babaannem,dedem ölünce ev halama kaldı...kendi emekli maaşı var bir de...

adam açıkça söz konusu olan ablam. tercih yapmak gerekirse önce o gelir sen de kimsin demiş size.bu nasıl bir mantıktır çok aşağılayıcı terbiyesizce.bunu oturup eşinizle konuşmalısınız.böyle bir durumda tabiki ablası atacak hali yok ama madem bir erkek kardeş daha varmış dönüşümlü olarak bakılabilir.ayrıca sizin de fikrinizi almak zorunda.evlilik iki kişiliktir.

sara hastalığı geçirmiş ve 46 yaşında bir ablası var.

aciklaman icin sagol er_ca:D
konu sahibi arkadasim, acikcasi sara hastaligi konusunda cok bilgiye sahip degildim ama ama azicik arastirdim ve esinize hak verdim. soyle dusundum: simdi ablasinin bir hastaligi oldugu icin esin bu konuda hassas olabilir ve onu yalniz birakmak istemiyor olabilir. cunku ogrendigim kadariyla bazi nobetler oluyormus(ki ben buna bir kez sahit olmustum calistigim bir yerde, cok kotuydu). benim ablamda bu hastalik olsaydi ayni seyi ben de esime teklif ederdim. esiniz size sert cikmis bunu size teklif ederken, cok hatali. esinize simdi tamam ablan bizde kalsin ya da kalmasin demenize gerek yok cunku daha gorumcenizin annesi babasi hayatta. zamani gelince konusursunuz simdiden kendinizi uzmeyin canim.

görümceme kayınpederimn emekli maaşı kalır allah korusun kayınpederime bi şey olursa( allah korusun çünkü çok severm kendisini )aynı zmanda oturdukları ev de görümcemin olucak...bizim kendi evimiz devar görümcemin evi de olucak ayrıca..

bütün bunlara rağmen eşim yinede bizimle yaşamsını istiyor....bakalım allah doğru yolu göstersin hepimize...ayrıca arkdşalr çok tşk ederim zaamn ayırıp fikriniz belirttiğinz için sevgiyle kalın....

canım ağustos ayndaki yeni çıkan kanuna göre maaşlar artık çocuklara kalmıyor. eskidendi o. istersen bunu bir araştır artık boşananlarda anne baba maaşı alamıyor. 18 yaşını dolduran eğitim görmeyenlerinde kesiliyor.bunu son zamnda ailesi ölenlerde ve boşananların başına geldkçe öğrendim.internette bulamadım ama böyle diye biliyorum. yani yeni kanuna göre maaş kalmayacak sadece ev kalacak.

canım eğer konu açılırsa eşine tabi ki yanımıza alırız oda isterse zaten yeni kanuna göre maaşta kalmıyor elbette kardei olarak görevin beenimde insanlık görevim ama bana emrivaki yapma benim ailemden birinni ibizimle yaşaması için sana emrivaki mi yapmalıyım diyip çevirin konuyu düşüncelerini alın bakalım.olumunekankayizsmile

aciklaman icin sagol er_ca:D
konu sahibi arkadasim, acikcasi sara hastaligi konusunda cok bilgiye sahip degildim ama ama azicik arastirdim ve esinize hak verdim. soyle dusundum: simdi ablasinin bir hastaligi oldugu icin esin bu konuda hassas olabilir ve onu yalniz birakmak istemiyor olabilir. cunku ogrendigim kadariyla bazi nobetler oluyormus(ki ben buna bir kez sahit olmustum calistigim bir yerde, cok kotuydu). benim ablamda bu hastalik olsaydi ayni seyi ben de esime teklif ederdim. esiniz size sert cikmis bunu size teklif ederken, cok hatali. esinize simdi tamam ablan bizde kalsin ya da kalmasin demenize gerek yok cunku daha gorumcenizin annesi babasi hayatta. zamani gelince konusursunuz simdiden kendinizi uzmeyin canim.

Zaten konu sahibesi de tek başına kendi çaresine baksın demiyor ki, kocasının lafı karşısında bir tana daha erkek kardeşinin olduğunu söylemiş, koca kestirip atmış, iki kardeş ablalarına gül gibi bakarlar, ama adamın burada eşini hiç düşünmeden direkt kendi adına karar vermesi hoş değil, sonuçta adam işe gidecek bütün gün evde abla ile yaşayacak olan konu sahibesi... bu gibi bakma durumlarında erkekler hiç bir zaman sıkıntı çekmezler yükün büyüğünü kadın çeker her zaman

allah kolayık versın ınanın bunları okuyunca etrafımda da oluyor hıc evlenemem gıbı gelıyor

Şimdiden bunun tartışmasının yapılması anlamsız.
Kimin ne olacağını Allah bilir.
Yani hasta ise ortaklaşa bakılır tabii ki.

bence kesinlikle şimdiden konuşulup halledilmesi gereken bir konu,ilerde pat diye karşısına gelse daha mı iyi olacak?böyle bişey bütün dünya düzeninin değişmesi demek arkadaş için...
Allah yardımcın olsun canım,gerçekten çok zor bi durum,,elbette sokağa atacak haliniz yok,kardeşleri de sahip çıkacak ama iki kardeşi de birlikte yapacak bunu.kusura bakma ama eşin terbiyesizin biri bence.sen ne kadar iyi niyetlisin,aslında durumu kabullenmeye hazırsın bile belki ama onun tutumu çok ama çok ayıp,ablası bi yerde sana muhtaç gibi,çok daha farklı davranmalı.güzel bi anınızda konuşmaya çalışın,bu konuyu olmasa bile sana verdiği değeri göstermesi lazım,istemeyen çıkıp gidecekse bence gitsin ablasıyla otursun başbaşa

sana güzel birsekilde söyleyip seni ikna etmeye calismasi gerekirdi böyle zoraki oluncada insan tamam diycegi varsada tamam diycegi kalmaz yani esin hic politik davranmayi bilmiyor bu sekilde sana emri vaki yapmasi cok yanlis belkide sende o kadincagizi ortada birakmak istemezdin otur konus bu sekilde söylemen beni cok kirdi de kesinlikle ay sinir oldum valla

dogmamış çocuga don biçilmezmiş sizinde öyle olmuş annesi babası ölecekte size gelecekte bence şimdiki zamanı yaşayın..eşinizin söylemi tabiki yanlış..benim de görümcem eşinden ayrılmış ilerde anne babasına bişey olursa tabiki ben bakmak zorunda kalıcam ve buna hayır diyemem hoşuma gitmesede o eşimin kardeşi sonuçta.kardeşlerinde dönüşümlü olarak kalacak mecbur.

Eşinizin kardeşini düşünmesi doğal ama size söz hakkı vermemesi çok kırıcı. Yani dışarda kalmış bir insanı elbet sokağa atamazsınız ama dönüşümlü olur en azından sürekli bir kişi bunalmaz. Bir arkadaşın önerdiği gibi dublex bir ev tutup altlı üstlü yaşayabilirsiniz bu bir alternatif olabilir en azından.

esinin ailesine sahip cikmasi guzel bi durumda burada gorumce de 10 yasinda degil kos koca kadin ne isi var sizin yaninizda... esin sana karsi cok cok ayip etmis.. bi daha boyle bisey teklif ederse bence cok kesin bi dille reddet.. zamani gelince konusuruz dersen bi bakmissin gorumcen sizinle yaziyor... bak ben olsam once esimle konusurdum baktim adam olmuyor.. giderdim gorumceme yuvam senin yuzunden dagilicak bizimle yasamani istemiyorum derdim...

niye disarda kalsin ki 46 yasinda kadin.. annesinin babasinin simdiki yasadigi evde yasasin.. erkek kardesleri de maddi manevi destek versinler kadina.. ama ayni evde yasamak cok zor allah korusun.. kadinin durumuda kotu allah kimseyi kimseye muhtac etmesin yarabbim

Back
X