Eşim hakkında yaşadığım iç sıkıntısı

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
953
824
53
Hamileyim diye mi bilmiyorum garip bir derdim var ama hislerimde de yanılmam gibi geliyor.
Eşim benimle ilgileniyor ama aslında ilgilenmiyormuş ya da zoraki gibi ben laf etmeyim diye gibi geliyor eskisi gibi heyecanlı göremiyorum. Eve koşarak gelirdi , dibimden ayrılmazdı, ben başka oda da olurdum o beni çağırırdı niye gittin diye, şimdi ben sürekli vakit geçirmeye bahaneler arıyorum. Film izleyelim diyorum, dışarı çıkalım diyorum hep ben bir şeyler istiyorum. O da yapıyor yani sorun yok

Beni ne zaman dışarı çıkarsa arkasına başka plan yapıyor, ben laf etmeyim diye gezdiriyor arkasına arkadaşlarla buluşucam dışarı çıkıcam halı sahaya gidicem, ps oynucam, uyuycam diyor. Bir şey dersem de seninle de vakit geçirdim ya diyor.

Evdeyken sürekli telefona bakıyor yemek yerken telefona bakmaması için defalarca uyardım ama bağımlılık gibi olmuş bırakıp 5 dk sonra dememişim gibi hemen tekrar açıyor. içerde otururken de reel video bağımlısı olmuş saatlerce telefona bakıyor. Haftasonları da sabah erken kalkıp öğlen 3 saat uyuyor sıkılıyorum.

Benimle ilgilenip işte bir iki öpüp sarılıp iltifat edip telefona geçiyor böylece iyi koca oluyor yani eksik bir şey yok bana kötü davranmıyor, seviyor.

Ben mi iyisini buldum da sorun çıkarmaya çalışıyorum tam anlayamadım ama içim çok sıkılıyor. Kendimi sıkıcı bir eş gibi hissediyorum , eskisi gibi cool olmak istiyorum ama onu darlıyorum sürekli konuşuyorum

eskisi gibi cool olmak istiyorum ama onu darlıyorum sürekli konuşuyorum

Bunu yapmayın işte cevabınız sorunuzda gizli, cool olun bi amaç edinin bir diziye başlayın, bi hobi bulun, çok güzel YouTube kanalları var onları izleyin. Kaçan kovalanır sizde sürekli benle ilgilen ilgilen yapmışsınız adam kaçıyor.

Meşgale bulun ilginiz sadece eşinizde olmasın ki cool olun.

Ayrıca cok konuşan insanlar kapatılsın kafa kalmıyor dinleyemiyor insan bi süre sonra monolog gibi tek taraflı konuşan insanları

Herkeste var maalesef bağımlılık

"Beni gezdiriyor" ne demek? Birlikte çıkmış oluyorsunuz, sizi gezdiren eğlendiren biri gibi algılamanız sizi ona bağımlı gösteriyor o da bunu farkedip gevşemiş çaba harcamıyor artık.

Önce siz kendinize yetin, kendinize ilgi alanları, sosyal çevre edinin bu şekilde dengeyi tekrar kurarsınız.

Yani bana öyle hissettiriyor keyif alırdı önceden yani beraber gezerdik, şimdiyse benim gönlüm olsun gibi düşünüyorum.

Kac yillik evlisiniz?
Ilk bebek mi?

Hamilelikle alakali oldugunu sanmiyorum ya
Benimde esim bana diyor ilgilenmiyorsun eskisi kadar diye
Bende diyorum mide bulantimdan onumu goremiyorum ne ilgisi
Bazen o kadar bunaliyorum ki esime diyorum ki gidip annenlerde mi kalsan biraz annesi de 2 dk mesafede oturuyor
Gelip sariliyor üf cok sicak hayatim terledim diyorum yo terlememissin diyor sahsen su donemde kafami dinlemek istiyorum
Esimden ilgi bekledigim tek an doktor kontrollerine giderken

3 yıldır evliyiz evet ilk bebek

Sizinkisi ilk bebek sikintisi.

Biz kadinlara (ki bana dogurdugum ana dek annelik hissi gelememisti) annelik hissi, sorumlulugu, kaygisi vs gebe kalir kalmaz yukleniyor.

Babalik oyle degil, o su anda elli tane duyguyla bogusuyor, hormonlari da yok bizdeki gibi. Napsin? Isin icinden cikmaya calisiyor.

Bebek dogduktan bir sure sonra babalik gudusu yerlestiginde duzelecek.

Kendinizi uzmeyin hamileliginize odaklanin, bebeginize ve esinize mesafenizi esitleyin. Saglikla kucaginiza alin

Kadınların erkeklerden bir yere kadar ilgi beklemesini anlarım ama
Erkekten sürekli ilgi beklemekte erkeği boğuyor. Biraz insanları özgür bırakma taraftarıyım. Benimle evlendi diye her şeyi benimle yapmak zorunda değil. Daha doğrusu sürekli bir şey yapmak zorunda da değil. Yok beraber film izleyelim yok beraber şunu yapalım yok buraya gitme yok şuraya gitme demekte bana saçma geliyor. Şahsen ben erkek olsam sıkılırdım. Zaten zaman geçirmek demek bu değil tam tersine her şeyi zorkaki yaptığı için bir süre sonra o sizden sıkılmaya, sizde zorkaki yaptığını hissettiginiz için huzursuz olmaya başlarsınız. Biraz insanlara alan bırakın. Tüm gün sadece ev işi yapıp akşam kocadan ilgi beklersiniz ne yazikki oda o belli bir yerden sonra sıkılır.

Sizinki hormonal ve artık kafanızı bu konuya yoğunlaştırdığınız için ne yapsada bu düşüncede olacaksınız bebeğinize odaklanın derim

Erkekler çocuktan sonra değişiyor. Olumlu yönde değişenini el üstünde tutmak lazım ama genelde bu değişim olumsuz yönde oluyor ne yazık ki. Çocuk, en sağlam evlilikleri bile sarsıyor benim yaşadığım ve çevreden gördüğüm kadarıyla. Umarım sizinkinin değişimi olumlu olur…

Telefon bagimliligina kadar siz abartiyorsunuz, hamilelik hormonlari falan diye dusundum.

Ama yetiskin birinin yemekte bile telefonla hasir nesir olmasi, saatlerce telefonu ile takilmasi pek normal degil. Tamam artik hepimiz biraz bagimliyiz da bu asiriya kacmis.

Erken gibi davraniyorsa ergen gibi muamele gormeyi haketmis, belirli saatler icinde telefon kullanabilmeli, diger zamanlarda elinden alinmali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…