• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim hâklı mı

salayaaa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2023
307
18
18
26
İki sene önce özel bir hastanede bir burun estetiği geçirdim fakat sonuç hüsran oldu hafif düzeyde yamukluk ve biraz kıkırdak kayması ayrıca iki kaşımın arasın da tuhaf bir cilt kaybı var büzüşmüş gibi çok büyük değil küçük bir şey.Bende bu süreçte hep kafama taktım ağladım üzüldüm vs zamanı gelsin ikinci ameliyati olucam dedim doğum yaptıktan sonra .Tabiki revizyon olacağı için iyi bir doktor bulmaya çalıştım 150 bin TL civarı bayramdan sonra muayene gitmeyi düşünüyorum.Ve bu ameliyatı bana mehir olarak verilen eşimin bana nişan sürecinde verdiği dört altın ve ailemin bana verdiği yarim ve çeyrek altınlar ile yapmayı düşündüm bana bunları çeyiz dizmem için vermişti eşim ve ailem bende çalıştığım için o dönem harcamadim kendi param ile ceyizlerimi almıştım . Gelelim asıl meseleye bu konuyu eşime açtığım vakit altından bahsetmeden ikinci ameliyati istiyorum dediğim an parlamaya bana ben böyle beğeniyorum ikinci riski almanı istemiyorum ya daha çok üzülürsen insanların ne dediği umrumda değil ben seni sağlığını düşünüyorum deyip sinirlendi.Sonra benim olan altınlar ile yapacağımı söyledim yine aynı şekilde ısrar edip ikna etmeye çalıştı ben ise bilezik vs onların taktiği hiçbir şeye dokunmayacagimi kendi hakkım olani ile yapacağımı söyledim ve kavga ettik yapma vs tartışmaları ev alalım bunun için çabalıyorum insanları umursama biri birşey diyecek diye kendini üzme vs dedi ikna olmadım ben bana verilen altın hakkı ile alınacak bir ev istemiyorum para yerine gelir âma ben sürekli kafâma takıp üzülmek istemiyorum sizce eşim hâklı mı ikinci bir risk olurmu baya bir araştırma ile çok iyi doktor olduğuna karar verdim ama risk her zaman vardır .

Yeni bebegim oldu dediniz, çok riskli o bebek bilmeden eliyle vursa ya da oyuncak falan atsa ne yapacaksınız her şey daha da kötü olur bu sefer de üçüncü bi ameliyat mı olacaksınız. Bence bebek tamamen her şeyin farkına varana kadar yani en azından 5 yaşına gelene kadar yaptırmayın çünkü benim de 8 aylik bebegim var surekli burnumu tutuyor bir şeyler fırlatıyor ya da merakından dolayı keşfetmeye çalışıyor illaki eli burnuma değiyor

Yeni bebegim oldu dediniz, çok riskli o bebek bilmeden eliyle vursa ya da oyuncak falan atsa ne yapacaksınız her şey daha da kötü olur bu sefer de üçüncü bi ameliyat mı olacaksınız. Bence bebek tamamen her şeyin farkına varana kadar yani en azından 5 yaşına gelene kadar yaptırmayın çünkü benim de 8 aylik bebegim var surekli burnumu tutuyor bir şeyler fırlatıyor ya da merakından dolayı keşfetmeye çalışıyor illaki eli burnuma değiyor
Hayır daha doğum yapmadim doğum yaptıktan bir kaç ay sonra için konuşmuştum brn

O zaman yorumum hâlâ geçerli :) dogum yaptıktan birkaç ay sonra estetik olmak çok riskli bebegin eli illaki burnunuza değecek. Değmesini istemiyorsanız da bebegi asla kucağına almayacaksın. O da mümkün değil. Benim bebegim farkında olmadan burnumu tutup çekiyor mesela. Yeni estetik olmuş bir burnumu tutup çekse hem çok canın yanar hemde şekline zarar verir. Bu daha moralini her gün bozar acaba bisey oldu mu ya da olur mu diye

Cok kötü girundugunden eminmisin? Bazen hic dikkat bile cekmeyen seyler birinin takintisi olabiliyor.
Eger cok kötüyse zaten kendini iyi hissedemeyip mutsuzlukla ddvam edemezsin. Ikna edip yaptir baska yapicak birsey yok.

Burun ameliyatı için münasip bebek doğduktan sonraki zamanı mı buldunuz? Mantıklı düşünmüyor gibi geldiniz bana. Yeğenim geçen gün aniden bana bir kafa attı burnum kan içinde kaldı, daha önce de oyuncak fırlatmıştı burnuma. Hiç bir bebekle zaman geçirdiniz mi?

Doğum yaptıktan sonra emziriyor olacaksınız. Lohusa olacaksınız. Bir kaç ayda toparlanmıyor vücut. Estetik olsada neticede ameliyat. Kolay ve acısız olduğunu düşünmüyorum. Hem doğum hem ameliyat size yazık değil mi?

Kızım 7 aylıktı emzirirken parmağı gözüme girdi. Sanırım retinaydı gözümde bir yer yırtıldı. Üç gün gözümü açamadım. Çok canım yandı. Sizin çocukta yanlışlıkla ameliyat yerine vursa ne olacak? En iki üç sene bekleyip sonra karar verin.

Dogumdan sonra bir kac ay degil.en az bir yil bekleyin, vucudunuz toparlansin, kilonuz otursun, bebeginize alisin, sonrasinds zaten butcesini ayirmissiniz.
Mikron seviyesinde de olsa sizi mutsuz ediyorsa tabii ki mudahale ettirin ama acele etmeyin.

Doğumdan birkaç ay sonra çocuğunuzun biraz hareketlendiği bir dönem olacak, ve bir darbe almanız demek burnun tekrar bozulması demek. Ben ameliyattan sonra burnumu çok iyi korudum çok şükür bir sorun olmadı , arkadaşım yeğeni yüzünden darbe aldı burnuna burnu yamuldu maalesef. Eminim ki şuan da çok güzelsinizdir bazen biz fazla kafaya takıyoruz en azından doğumdan sonra bir yıl beklemeniz daha iyi olur sanki 🌸

Back
X