Eşim haksız olduğumu düşünüyor. Peki sizce?

eleysu

Güzel misafirim, sen hep hoşgeldin..
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2015
469
342
53
Merhaba kızlar. Eşimle bir konuda fikir ayrılığına düştüğüm için sizden fikir alacağım. Daha doğrusu hemcinslerimin beni daha iyi anlayacağını düşünerek size danışıyorum :KK19: bir kızım var ve Allah nasip ederse ikinciyi düşünüyoruz. Kızımın ilk isminde görümcem, eşime annemin isminden daha güzel isim bulamazsınız Vb cümleler kurarak eşimin düşüncesini etkiledi ve kızıma iki isim verdik biri kayınvalidemin ismi. Şuan kayınvalidem henüz doğmamış bebeye don biçme deyimindeki gibi oğlunuz olursa dedenin adını koy baskısı yapıyor eşime. Bana direk olarak söylemedi fakat ortamlarda ve önümde kızıma kardeşin olacak adını dedenin ismi koyacağız diyip duruyor. Bir iki güldüm geçtim ama artık gerçekten canımı sıkmaya başladı bu durum. Eşime söylediğimde ‘ben senin bulunmadığın ortamda o ismi koymak istemediğimizi başka bir isim koymal istediğimizi söyledim. Söylediği zaman gül geç’ diyor. Sıkıntı etmem hataymış ve haksızmışım. E söylediği halde hala neden bu kadar ısrarla ve direterek bu ismi söylüyor can sıkıcı bir durum değil mi bu? Benim mi açıkça söylemem gerekiyor? Huzursuzluğa sebebiyet olacağını bile bile neden bu diretme? Varlığı dahi olmayan bebeğimin ismi, kayınvalidem ısrarla istediği isim olsun istiyor. Uzun oldu ama size danışıyorum sizce haksız mıyım??

İkinciyi düşünüyor musunuz, yoksa hamile misiniz ben oraya takıldım?

Konuşsun dursun. Eşin senden yanaysa he de geç ağZı olan konuşuyor. Çok canın sıkılırsa “bunun adını da benim sülalemden koyacağız, eşitlik olsun” dersin. Önemseme bence boşver. Bebek doğunca eşin gidip yazdıracak nasıl olsa. Ayrıca siz daha hamile bile değilsiniz nerden çıktı bu muhabbet😳 ikinciyi düşündüğünüzü falan nerden biliyorlar. Zaten bakalım ki erkek mı olacak... ölme eşeğim ölme...

Başta izin verdiğiniz için şu anda da 2. isim olarak geliyor bence. Eşiniz siz varken deseymiş madem öyle ben hiç sanmıyorum uyardığını filan. Bence Deniz Umut filan gibi bir isim belirleyin kafanızda. Deyin ki kıza da erkeğe de bu olacak. 2 isim olsun ayrıca 2. de dedenin adı demezler.

Bir de niye hep erkek çocuğa yapılıyor ki. Sanki bizim aba babamız yok. 🤨

Benim kayınvalide de torun istiyor şimdi. Bir de diyor ki adını büyükler belirler yani kendisi. Dicem her şeye siz karar veriyorsunuz çocuğu hangi pozisyonda yapalım ona da sen karar ver.....

İkinciyi düşünüyoruz kızlar henüz hamile değilim. Düşündüğümüzü tabi ki duyurmadık eşimle aramızda konuştuk ve karar verdik. Kayınvalidem senelerdir ısrarla ikinci de ikinci dediği için isim konusunda da karar verme hakkını kendinde görüyor.

Sanırım henüz hamile değilsiniz, bunun sıkıntısını yaşamak için erken değil mi?

Eşinizin demesine de gerek yok, hamile kalır da oğlunuz olacağını öğrenirseniz, kendi istediğiniz ismi koyacağınızı o hakkı kızınızla bitirdiklerini söylersiniz.

Kızlara müdahale etmiyor kendisi ilk çocuğum kız olunca görümceleri devreye sokmuştu sağolsun :))

Sanırım henüz hamile değilsiniz, bunun sıkıntısını yaşamak için erken değil mi?

Eşinizin demesine de gerek yok, hamile kalır da oğlunuz olacağını öğrenirseniz, kendi istediğiniz ismi koyacağınızı o hakkı kızınızla bitirdiklerini söylersiniz.

zaten canımı sıkan konu da bu. Henüz hamile bile değilim Allah nasip eder mi ikinciyi etmez mi belli bile değilken eğer olursa bizim düşündüğümüz isimlerin olduğunu bilirken Israrla bu ismi tekrar tekrar zikretmek huzursuzluğa sebebiyet vermek ve bana yapılmış bir haksızlık.

Ben olsam ilk çocuğuma da kv adını koymazdım.
Sonra diğer çocuklarda da beklentiye giriyorlar.
Benim çocuğum yok ama şimdiden söylüyorum anne baba adına karşıyım diye.
Ben çocuğuma annemin yada babamın adıyla seslenemem.
Hem bizler çekiyoruz o kadar acıyı niye kv kp adı koyayım ki?
Ben doğuracağım hak benim de kestir at :KK70:

Eşiniz söylemiş, bence dediği gibi yapın ; duymamazlıktan gelin.

İşin komik kısmı eşim yani kendi oğlu ailenin ilk erkek torunu olduğu halde kayınpederinin adını koymamış. Şimdi bana kayınpederimin adını koyun diyor ne sinir bozucu bir durum!

zaten canımı sıkan konu da bu. Henüz hamile bile değilim Allah nasip eder mi ikinciyi etmez mi belli bile değilken eğer olursa bizim düşündüğümüz isimlerin olduğunu bilirken Israrla bu ismi tekrar tekrar zikretmek huzursuzluğa sebebiyet vermek ve bana yapılmış bir haksızlık.
Kayınvalidem de kızımda yaptı aynı seyi , kendi ismi değilde başka bir isim, birkaç defa banada eşime de söyledi, koymayacağımızı söyledik her seferinde. Beğenseydim koyardım ismi, kayınvaliden dedi koymayayım gibi bir düsuncede değildim ki oğluma kayınpederimin adını koyduk ama eşim istediği ve bende beğendiğim için.

Bence kayınvalidenizden çok eşinizi düşünün. Kızınızda görümcenizin lafından etkilendiyse ikinci çocukta da annesinden etkilenebilir.

Çok teşekkürler kızlar gerçekten günlerdir içim içimi yiyor. Kadını evime yemeğe davet etmişim ağız tadıyla bir yemek yiyelim diyoruz illa huzur bozacak bir şey söyleyecek! Eşim abarttığımı düşünüyor ama birinci çocuğumda nasıl etkilendiyse ikincide de etkilenecek eminim ona Da söyledim bunu ama bu kez müsade etmeyeceğim.

Çok teşekkürler kızlar gerçekten günlerdir içim içimi yiyor. Kadını evime yemeğe davet etmişim ağız tadıyla bir yemek yiyelim diyoruz illa huzur bozacak bir şey söyleyecek! Eşim abarttığımı düşünüyor ama birinci çocuğumda nasıl etkilendiyse ikincide de etkilenecek eminim ona Da söyledim bunu ama bu kez müsade etmeyeceğim.

Back
X