- 14 Kasım 2015
- 469
- 342
- 53
Merhaba kızlar. Eşimle bir konuda fikir ayrılığına düştüğüm için sizden fikir alacağım. Daha doğrusu hemcinslerimin beni daha iyi anlayacağını düşünerek size danışıyorum
bir kızım var ve Allah nasip ederse ikinciyi düşünüyoruz. Kızımın ilk isminde görümcem, eşime annemin isminden daha güzel isim bulamazsınız Vb cümleler kurarak eşimin düşüncesini etkiledi ve kızıma iki isim verdik biri kayınvalidemin ismi. Şuan kayınvalidem henüz doğmamış bebeye don biçme deyimindeki gibi oğlunuz olursa dedenin adını koy baskısı yapıyor eşime. Bana direk olarak söylemedi fakat ortamlarda ve önümde kızıma kardeşin olacak adını dedenin ismi koyacağız diyip duruyor. Bir iki güldüm geçtim ama artık gerçekten canımı sıkmaya başladı bu durum. Eşime söylediğimde ‘ben senin bulunmadığın ortamda o ismi koymak istemediğimizi başka bir isim koymal istediğimizi söyledim. Söylediği zaman gül geç’ diyor. Sıkıntı etmem hataymış ve haksızmışım. E söylediği halde hala neden bu kadar ısrarla ve direterek bu ismi söylüyor can sıkıcı bir durum değil mi bu? Benim mi açıkça söylemem gerekiyor? Huzursuzluğa sebebiyet olacağını bile bile neden bu diretme? Varlığı dahi olmayan bebeğimin ismi, kayınvalidem ısrarla istediği isim olsun istiyor. Uzun oldu ama size danışıyorum sizce haksız mıyım??