eşim havalara girdi sanırım artık beni beğenmiyor mu ne?

eşim öğle yemeğe gelcek arkadaşlar öğleden sonra gircem kusura bakmyın ve lütfen desteğinizi esirgemeyin inşallah bir gün buraya lise diplomamı almaya gidiyorum öğleden sonra gircem diye yazarım:))

arkadaşlar yeni üyeyim ve bu ilk konum.nerden nasıl başlasam bilmiyorum 7 yıllık evliyim.evlendiğimzde eşim az bi maaşla istanblda çalışıyodu neyse snavlara falan girdi şimdi memlekette güzel bi yerde makine teknikeri olarak çalışıyo.ben ilköğretm mezunuyum ve artık beni küçük gördğünü düşünüyorum.çünkü bi kaç konuda bana sende o kapasite yok dedi çok kırıldım.kendine çok güvenli burnu havalarda gezer oldu iyice.bende artık hiç özgüven kalmadı ne yapsam yanlış yapcakmışım gbi geliyo.üstelik onu çok kıskanmaya başladım belli etmek istemiyorum ama bazen elimde olmuyo

Eşine padişahlı hikayeyi anlat, okudun ama adam olamadın de, sana cümleler hazırladım ama değmezsin de :)

Canım 25 tl ödeniyormuş kayıt için. Kitap için ekstra ücret göremedim ben.

Sadece kendin için yaşa diyen arkadaşlara da katılmıyorum. Evli olan kimseler eşlerini de düşünmeli. Çünkü tek kişilik bir hayat yaşamıyorsunuz, yaşamamalısınız. Bu hem beyler, hem bayanlar için geçerli. Bunları bir beyin ağzından dinleseydik ve deseydik ki yaa boş ver eşini hayatın merkezine kendini koy vb. diyebilir miydik? Yönlendirmelerimizin bu yönde olduğu takdirde faydalı olabileceğine inanıyorum.

kesinlikle ve kesinlikle açıköğretim okumanı tavsiye ederim. zaten bilgisayar ve internet kullnaıyorsun. bu konuları araştır biraz. eşin eğer seni desteklemezse sakın vazgeçme. yapabileceğine inan.

Açık öğretim lisesi başvuruları ocakta, sınavları mayısta olacak. O zamana kadar bebeğin de büyür. Yazdığım maddelerin hepsini bunları da hesaplayarak yazdım. :34:

cnm tüm yorumları okuyamadım o yüzden durumu tam anlamamış olabilirim anladığımdan yola çıkarak diyorumki öncelikle eşinle yarış eder gibi olma, yani okumayı kendin için iste ,o beni küçük görüyorda ,diploma alayım bende ona 2 laf söyleyeyim diye düşünürsen evde kavga kıyamet kopar,aldığın diploma yuvanızı huzursuz eder,kendin için iste diplomayı,bide belliki eşin bir yerlere çok çalışarak gelmiş senelerce uğraşmış, elde ettiği şeyle azıcık övünsün hem içeride hem dışarıda mazur gör, çok kızma ama kendini ezdirme,bunu şöyle yaparsın; eşine gidip ' seni gördükçe hem gurur duyuyorum, hem seviniyorum hem de üzülüyorum, benim imkanım hiç olmadı okuyamadım,annem babam okutmadı, sen okutur musun en azından dışardan liseyi bitireyim' de, 'hatta sende varsın yanımda, bana yardımcı olursun, koskoca teknikersin ,beraber üstesinden geliriz lütfen diye iste,nerden çıktı derse senin yanında utanıyorum eziliyorum demek yok,şimdi burda birkaç neden yazıcam ama o nedenler gerçekten seninde okuma isteğin olsun, 'ilerde çocuklarıma iyi örnek olmak istiyorum, zamaında bunları başardım demek istiyorum ,onlarda sende benimle gurur duyun istiyorum ' de, 'bak sen neler başardın izin ver bende başarayım' de,ayrıca ' çocuklar çok hızlı büyüyor ,ilerde okula başlayacaklar, sen olmayacaksın evde ,ben olucam, nasıl yardımcı olucam onların derslerine' dersin,asıl sebebin bu olsun bence, azıcık üzülürsün bunları derken,tüm bunlardan sonra bence kesin izin verr (inşallah ) , izin verirse ne güzel okursun işte,okumak gibisi yok, eminim sende çok severek okuyacaksın,izin vermezse de birşey dediğinde işte okutan olmadıki beni ,yoksa bende bilirdim ,yapardım de tatlı dille, sen üzüleceğine o üzülsün :) bide okumak gerçekten önemli 'ben okuyayımki benim çocuklarım benim gibi kalmasın, onlarda her koşulda okusun yarın birgün üzülmesinler dışarlarda' de eminim bir baba olarak haklı olduğunu görecektir aman bunları tatlı dille demeyi unutma,bide kendini hiç üzme, okumamış olabilirsin ama eminim çok iyi bir anne ve ev hanımısındır,bu meziyetler kimi okumuşlarda yok ve okuyarakta kazanılmıyor malesef,inşallah mutlu olursun,şöyle de böyle de derken kendimi biraz kötü hissettim, ne diyeceğini demek bana düşmez dediklerim tavsiyedir inş işine yarar :)

Ben tahsil konusunda eşinin sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Kendisi de okumak istiyor zira. Ayrıca uzaktan eğitim programına dahil olacağın için evde çalışacaksın. Ocak ayına kadar da bir şekilde çıtlatıver eşine. Yavru kuşun yazdığı şu cümle hoşuma gitti " seni gördükçe hem gurur duyuyorum, hem seviniyorum hem de üzülüyorum, benim imkanım hiç olmadı okuyamadım,annem babam okutmadı, sen okutur musun en azından dışardan liseyi bitireyim" bu tarz bir konuşma etkileyici olabilir. Hem de "ben böyle iyi niyetli eşime neden böyle davranıyorum" vicdan azabını da uyandırır diye düşünüyorum.

ne yapacağımı biliyorum aslında ama tembellikten mi güvenszlikten mi bilmiyorum bi türlü başlayamıyorum ilk önce lise bitirmek istiyorum ama başarısız olursam beni göznde iyice küçültmsnden korkuyorum

canım tembellikten değil güvensizlikten başlayamıyorsun.
bak cümlenin içinde saklı cevabı diyorsun ki '' başarısız olursam beni gözünde iyice küçültmesinden korkuyorum.''
öncelikle onun için değil kendin için başarman gerektiğini unutma,
ayrıca başarısız olabilirsin sorun değil, herkes tek sınavla mı geçiyor derslerini,
hepimizin okul hayatında zayıf dersleri oldu,sonunda o diplomayı alman önemli.
kendine güvenmesende bunu karşındakilere hissettirme,umursamıyormuş gibi davran
ama içten içe ben başaracağım de,yapanların benden fazlası yok de,
bizler herzaman yanındayız ama öncelikle sen kendini motive et.

Canım her başarılı erkeğin arkasında olan kale gibi bir karısı vardır o da SEN sin işte arkadaşlar çok güzel fikirler veriyorlar ilk önce araştır nasıl kayıt yaptırabilirsin her evrakını hazır ettikten sonra eşine söyle ne gerek var başaramazsın gibi birşeyler söylerse ben kendim için yapacağım dersin.Şimdie kadar olan başarısında seninde payın olduğunu hissettir bence. İnsan isteyip te başaramayacağı hiç bir şey yoktur unutma:kkk:

arkadaşlar yeni üyeyim ve bu ilk konum.nerden nasıl başlasam bilmiyorum 7 yıllık evliyim.evlendiğimzde eşim az bi maaşla istanblda çalışıyodu neyse snavlara falan girdi şimdi memlekette güzel bi yerde makine teknikeri olarak çalışıyo.ben ilköğretm mezunuyum ve artık beni küçük gördğünü düşünüyorum.çünkü bi kaç konuda bana sende o kapasite yok dedi çok kırıldım.kendine çok güvenli burnu havalarda gezer oldu iyice.bende artık hiç özgüven kalmadı ne yapsam yanlış yapcakmışım gbi geliyo.üstelik onu çok kıskanmaya başladım belli etmek istemiyorum ama bazen elimde olmuyo

duyanda eşini doktora yapmış sanacak
burnu uzamışsa kesmek lazım biraz..

adam sonradan bişeyleri elde etmiş bunun gururunu yaşıyor sizde kıskanmışsınız belliki belkide ortada öyle çok aman aman havaatan biri yok ama siz kendinizi ezik hissettiğinizden adama da bunu yansıtırsınız ki haliyle adamda sizi ezer. beni yanlış anlamayın ama eşiniz birşey başarmışsa bunun arkasında durun bunu sizde bir fırsat bilin başaran kişi eşiniz ve haliyle her birşey yapmış insan gibi bunun tadını çıkarsın. siz bence fazla alınganlık yaptınız ve bunu yansıttıkça ezildiniz :(

benim annem 4 çocuklu bir anneyken ilkokul mezunu ehliyet alcam dedi yazıldı aldı şimdi 50sine gelmiş yaşı kadın okula yazıldı en azından ortaokul mezunu olayım diyerek şimdi tek dersi kalmış mezun olmasına diyorki lise yazılsam nolur kızım :D dedim ne olacak süper olur ve annem liseye başlıyor...

sizin yaşınız genç kalkmış eşinizin başarısını kıskanacağınıza bence örnek alın sizde yazılın okula sizde başarılı olun inan eşinizde böylesinden daha memnun olacak bence

kendine acayip güvenen bi insan kötü hissettirmek için göbeğin çıktı falan diyorum bi ortam olsun sorar insanlara kilolu muyum ben falan diye yok ya fiziğin çok güzel dediklernde ağzı kulaklrına varır sanki iyice deli olurum

Yani durup durup girdiği ortamlarda insanlar iltifat mı ediyor eşine? Bence sen o çerçeveden çok baktığın için fazla yoğunlaşmışsın da olabilir. Burada yapılacak ilk şey bir kere kıskandığını belli etmemen lazım zaten o havalarda diyorsun. İkinci kendin için bir şeyler yapmalısın, saçını değiştir, dediğin gibi kilo önce yapılabilecek kolay şeyleri yapıp moral bulmasın ki sana gaz versin sonraki safha ha dışardan okursun ya da okumazsın mesele değil ama girdiğin ortamlarda kendini dinlettircek kadar sosyo kültürel birikim yapmaya başlarsan bence savaşı sen kazandın.

Öğrenmenin yaşı yoktur.Sende açıktan liseyi hatta üniversiteyide okuyabilirsin.
Belli ki konumu sebebiyle biraz havalanmış eşin ve daha önce az maaşla geçindiğini unutmuş.
Sen kendini geliştir.Kendini ezdirme.

cnm tüm yorumları okuyamadım o yüzden durumu tam anlamamış olabilirim anladığımdan yola çıkarak diyorumki öncelikle eşinle yarış eder gibi olma, yani okumayı kendin için iste ,o beni küçük görüyorda ,diploma alayım bende ona 2 laf söyleyeyim diye düşünürsen evde kavga kıyamet kopar,aldığın diploma yuvanızı huzursuz eder,kendin için iste diplomayı,bide belliki eşin bir yerlere çok çalışarak gelmiş senelerce uğraşmış, elde ettiği şeyle azıcık övünsün hem içeride hem dışarıda mazur gör, çok kızma ama kendini ezdirme,bunu şöyle yaparsın; eşine gidip ' seni gördükçe hem gurur duyuyorum, hem seviniyorum hem de üzülüyorum, benim imkanım hiç olmadı okuyamadım,annem babam okutmadı, sen okutur musun en azından dışardan liseyi bitireyim' de, 'hatta sende varsın yanımda, bana yardımcı olursun, koskoca teknikersin ,beraber üstesinden geliriz lütfen diye iste,nerden çıktı derse senin yanında utanıyorum eziliyorum demek yok,şimdi burda birkaç neden yazıcam ama o nedenler gerçekten seninde okuma isteğin olsun, 'ilerde çocuklarıma iyi örnek olmak istiyorum, zamaında bunları başardım demek istiyorum ,onlarda sende benimle gurur duyun istiyorum ' de, 'bak sen neler başardın izin ver bende başarayım' de,ayrıca ' çocuklar çok hızlı büyüyor ,ilerde okula başlayacaklar, sen olmayacaksın evde ,ben olucam, nasıl yardımcı olucam onların derslerine' dersin,asıl sebebin bu olsun bence, azıcık üzülürsün bunları derken,tüm bunlardan sonra bence kesin izin verr (inşallah ) , izin verirse ne güzel okursun işte,okumak gibisi yok, eminim sende çok severek okuyacaksın,izin vermezse de birşey dediğinde işte okutan olmadıki beni ,yoksa bende bilirdim ,yapardım de tatlı dille, sen üzüleceğine o üzülsün :) bide okumak gerçekten önemli 'ben okuyayımki benim çocuklarım benim gibi kalmasın, onlarda her koşulda okusun yarın birgün üzülmesinler dışarlarda' de eminim bir baba olarak haklı olduğunu görecektir aman bunları tatlı dille demeyi unutma,bide kendini hiç üzme, okumamış olabilirsin ama eminim çok iyi bir anne ve ev hanımısındır,bu meziyetler kimi okumuşlarda yok ve okuyarakta kazanılmıyor malesef,inşallah mutlu olursun,şöyle de böyle de derken kendimi biraz kötü hissettim, ne diyeceğini demek bana düşmez dediklerim tavsiyedir inş işine yarar :)

mesajlarınızı okurken gözlerim doldu hepinize çok teçekkr ederm gerçkten....inanın evlendiğimden beri hep okumak istedm ama sırf tembellikten başvurmadım belki şimdiye bitirirdim bile liseyi.eşim şu an ne destek ne köstek durumunda aslında ikna edebilirimdye düşünüyorum ve inanın okumayı hep kendm için istedim bu gne kadar çoçuklrımda ilerde benmle gurur duyacaktır bitirirsem bliyorum ve gerçekten eşime inat olsun bitircem demiyrum ama bitirmek istiyorum

adam sonradan bişeyleri elde etmiş bunun gururunu yaşıyor sizde kıskanmışsınız belliki belkide ortada öyle çok aman aman havaatan biri yok ama siz kendinizi ezik hissettiğinizden adama da bunu yansıtırsınız ki haliyle adamda sizi ezer. beni yanlış anlamayın ama eşiniz birşey başarmışsa bunun arkasında durun bunu sizde bir fırsat bilin başaran kişi eşiniz ve haliyle her birşey yapmış insan gibi bunun tadını çıkarsın. siz bence fazla alınganlık yaptınız ve bunu yansıttıkça ezildiniz :(

benim annem 4 çocuklu bir anneyken ilkokul mezunu ehliyet alcam dedi yazıldı aldı şimdi 50sine gelmiş yaşı kadın okula yazıldı en azından ortaokul mezunu olayım diyerek şimdi tek dersi kalmış mezun olmasına diyorki lise yazılsam nolur kızım :D dedim ne olacak süper olur ve annem liseye başlıyor...

sizin yaşınız genç kalkmış eşinizin başarısını kıskanacağınıza bence örnek alın sizde yazılın okula sizde başarılı olun inan eşinizde böylesinden daha memnun olacak bence

sonradan bişeyleri elde ederken destekçisi bendim inan...ders çalışsın diye evde çıt çıkarmazdım çoçuğummuş gbi ezberlerni dinlerdim takip ettirirdi bana hiç of sıkıldım senn derslernden evlenmedn okuyaydın demedm neden kıskanıyım ki başarı aslında sadece onun değil bence benmde desteğim ve emeğim var üzernde ama bütün bunları unutup ben çok zekiyim edalrında gezmesine kırılıyorum hatta beni ailemin yaında ufak bişey için sende o kapasite yok diyerek aşağılamasına

mesajlarınızı okurken gözlerim doldu hepinize çok teçekkr ederm gerçkten....inanın evlendiğimden beri hep okumak istedm ama sırf tembellikten başvurmadım belki şimdiye bitirirdim bile liseyi.eşim şu an ne destek ne köstek durumunda aslında ikna edebilirimdye düşünüyorum ve inanın okumayı hep kendm için istedim bu gne kadar çoçuklrımda ilerde benmle gurur duyacaktır bitirirsem bliyorum ve gerçekten eşime inat olsun bitircem demiyrum ama bitirmek istiyorum

bitirirsin tabi yeterki iste,ben kendi annemden biliyorum ne imkansızlıklarla okumuş,size verilen imkan bana verilseydi bu ülkeye cumhurbaşkanı bile olurdum diyor hep :D onla o kadar gurur duyuyorum ki anlatamam,benim annemin şu dünyada başaramayacağı şey yok gibi geliyor bana, ondan bende kendimi öyle hissediyorum,güven var bende de,yeterki isteyeyim herşeyi başarırım,eğer sizde böyle olursanız ilerde sizin çocuklarınızda sizin için böyle bahsedicekler eminim, siz ne kadar güçlü olursanız onlarda o kadar güçlü oluyorlar,hem bi bakmışsınız liseden sonra üniversite bile okuyorsunuz,o zaman övünme sırası size gelir, hem 2 çocuk büyüttüm hem okudum diye:) inşallah o günleri görürsünüz

kendime küçük hedefler koyarak başlıcam işe önce kilo vermek istiyorum bi on kilo fazlam var yürüyüşe başladım zaten..hayatımın merkeznde tabii ki önce çoçuklarım var ama onlara iyi bi anne oldğumu dşnüyrum açıkçası..çoçuklarımdan sonra kendm olmalıyım diyorm ama kendmden çok eşimi düşünüyorum sanki....ben onu çok kıskanıyorm tamam çok belli etmek istemiyorum ama ufak tefekte olsa belli ediyo işte insan...ama o neden hiç kıskanmıyo acaba beni gerçi kıskanacağı bi ortamım yok ki hep evde yada annemlerdeyim... aslında eskidende çok kıskanç değildi ama hoşuma gden ufak kıskançlıklrı olurdu şimdi o da yok sanki.

M.E.B. ETEK Ak retim Lisesi Resmi Web Sitesi

acık lıse kayıtlarını burdan takıp edebılırsın.. 25 lıra sınav ucretı var onun dısında sıtelerınde testler oluyor kıtapkar ucretsız:)
bebegınız cok kucuk olmasaydı meslekı acık lıseyı soyleyecektım ama bebekle gercekten zor olabılır en ıyısı boyle bıtırın:)
sınavları ve ortak derslerı atlamadan verırsenız ki ben emınım verırsınız kredılerınızın tamamlanması uzun surmez
ısteklısınız sakın koyvermeyın.. usengeclık herseyn bası. ozguvenınız her daım tam olsun.

esınıze sen basardın ben kapasıtesız kaldım mesajını verme.
onunla yarısma sız bır butunsunuz aılesınız. sende basarıcaksın.neden ezıklenıyosun.
sen kendını oyle gordukten sonra herkeste oyle gorur.:)

Back
X