İyi pazarlar herkese.
Dert değil ama kafama taktığım bir durumum var, size danışmak istiyorum.
Allah nasip ederse bir ay sonra düğünümüz var. Hazırlıklar filan bitti, 15 gün sonra eşimin tatilinin başlamasını bekliyoruz.
Arada bu lafını açıyordu ama geçen en kısa zamanda baba olmak istediğini söyledi(bu arada ben 26, eşim 27 yaşında).
Yani ben hep bi bir iki sene özgür özgür takılırız diye düşünmüştüm. Bu konuda kesin kes onun sözünü dinleyeceğimi düşünmüyorum ama(ona kalsa şimdiden karnım burnumdaydı) genede isteğini öylece yok sayamam.
Yanlış anlamayın çocuğumun olmasını herkes gibi ben de çok isterim. Ama nasıl anlatayım; ailesel sebeplerle, genç kızlığımdan beri "evlenince yaparım, evlenince gezerim, evlenince yaşarım..." diye çok şeyin eksikliğne ses etmedim, hayatımda hiç tatile bile gitmedim düşünün yani. Zaten ben bunun iç çatışmasını yaşıyordum; bi tarafım artık anne olmanın zamanı geldi diye alttan dürtüp dururken; diğer tarafım "daha listenin yarısını tamamlayamadın" diyor. Eşimin de bu çatışmaya bilmeden taraf olması dengesizlik yaratıyor. Sanırım biraz(6-8 ay felan) zaman istiycem.
Bir de doğum ertesi bazı kadınlar cinsel manada sıkıntı yaşayabiliyormuş(genişleme, aşırı ıslaklık, isteksizlik, zaman bulamama...) bundan da korkuyorum.
İyi pazarlar herkese.
Allah nasip ederse bir ay sonra düğünümüz var. Hazırlıklar filan bitti, 15 gün sonra eşimin tatilinin başlamasını bekliyoruz.
Arada bu lafını açıyordu ama geçen en kısa zamanda baba olmak istediğini söyledi(bu arada ben 26, eşim 27 yaşında).
Yani ben hep bi bir iki sene özgür özgür takılırız diye düşünmüştüm. Bu konuda kesin kes onun sözünü dinleyeceğimi düşünmüyorum ama(ona kalsa şimdiden karnım burnumdaydı) genede isteğini öylece yok sayamam.
Yanlış anlamayın çocuğumun olmasını herkes gibi ben de çok isterim. Ama nasıl anlatayım; ailesel sebeplerle, genç kızlığımdan beri "evlenince yaparım, evlenince gezerim, evlenince yaşarım..." diye çok şeyin eksikliğne ses etmedim, hayatımda hiç tatile bile gitmedim düşünün yani. Zaten ben bunun iç çatışmasını yaşıyordum; bi tarafım artık anne olmanın zamanı geldi diye alttan dürtüp dururken; diğer tarafım "daha listenin yarısını tamamlayamadın" diyor. Eşimin de bu çatışmaya bilmeden taraf olması dengesizlik yaratıyor. Sanırım biraz(6-8 ay felan) zaman istiycem.
Bir de doğum ertesi bazı kadınlar cinsel manada sıkıntı yaşayabiliyormuş(genişleme, aşırı ıslaklık, isteksizlik, zaman bulamama...) bundan da korkuyorum.
İsteginiz cok dogal bir istek.
Bence de süre isteyin.
En azindan bi 6 ay..
Evliligin guzel yanlarini bi tadin bakalim :)
Bebek zaten omur boyu buyuk bir sorumluluk.
Once birbirimize doyalim deyiverin.
evli değilim ve psikolojini anlayamam ama eşinin anlayışlı olması gerekir bu durumu ona da böyle anlatın. o çocuğu sonuçta dokuz ay siz taşıyacaksınız ve bunun yükümlülüğünü kaldırabilmek için hazır olmalısınız. sizin de çok istediğinizi ama hazır olmak için size en azından bir yıl gibi bir süre tanımasını isteyin. bence hayatını sizinle birleştirme kararı almış biri bu tip bir isteği de mazur görecektir. hiç sıkmayın kendinizi. evliliğinizin ve mutluluğunuzun tadını çıkarın
Evliligimin 9.ayinda hamile kaldım. Ilk aydan tavsiye etmiyorum hamileligi hiçbir arkadaşıma. Evliliğin, özgürlüğün, aşkın, cinselligin tadını çıkartın biraz. Anne olmayı çok istiyorum, bebeğimi çook seviyorum ama insanın hayatı kisitlaniyor bu bir gerçek..
Acelesi neymis ki.arkadaslarinda dedigi gibi gez toz aklina geleni yap hayatin tadini cikar icinde ukte kalmasin bazi seyler birbirinizi taniyin evlilik rayina otursun biraz falan..biz bu fikirdeydik ve nerdeyse 2yildir evliyiz ve daha yeni karar verdik :))mutluluklar:)
Ayy bilmiyorum valla.
Sanırım gene "Babalık krizi" gibi bişiye girdi. Bunun iş arkadaşının evine yemeğe gittik, arkadaşının bebeğini hiç bırakmadı, önceden ben zorla verirdim alamazdı kucağına. Üniversiteden öğrenci evi arkadaşı, üzerinde kendi çocukları olan, fotoshop'lu, çizgifilmli(bunların o zamanlar oynadığı bi oyun muymuş, neymiş) bir resim yolladı buna. Bilgisayarına masaüstü yaptı... Çocuk gibi "ben de istiyorum bendeee" demek istiyor her halde
Usulünce konuşup yatıştırmak en iyisi sanırım. Kusura bakmasın ama "30 yaştan önce Yapılacaklar" listemin en az 3/2'i tamamlanmadan çocuk felan yapamam
Yanlız "normal doğum cinselliğe zarar veriyormuş öyle mi?" "Sırf bu yüzden sezeryan olunur mu?" soruma kimse cevap vermedi
"Kocişim anal seks istedi, ilişki öncesi lavman yapsam daha rahat olur mu?" diye sorsam izdiham çıkardı muhtemelen.
Evli degilsiniz daha yani birak hamile olmayi, simdiden bilene normal dogumun cinsellige zarar vermesinimi düsünüyorsunuz?
Ben dogum yapmamis biriyim fakat mantikli düsünürsen, yüz yillarca sene kadinlar normal dogum yapmistir. Ve kadinlar hatta birden daha fazla çoçuklari olmustur. Yani cinsellik konusunda zarar vermesine pek ihtimal vermiyorum. Yani vücüd, vajina zaten ona gore yapiliyor ki. Dünyada herkes normal dogum yapma derdinde, nendense Türkiyedeki kadinlar sezeryani marifet olarak görüyorlar.
Cnm bir aydır nikahlı, üç aydır felan da birlikte yaşıyoruz zaten(hoş şu sıralar kendi evimdeyim; düğüne bir ay kala ayrı durmakta anlaşmıştık).
Etrafımdan, 2. kişilerden hatta bu forumdaki üyelerden felan çok duydum zarar verdiğini. Bazısı operasyon bile düşünüyor. Ben, allah nasip ederse 2. çocukla arasında en az 4 yaş olsun istiyorum operasyon olamam yani.
Teşekkür ederim cevabın için. Sanırım öyle yapacağım.
Kafama takılan bir nokta da; normal doğumun cinselliğe zarar verdiği söyleniyor.
İyi pazarlar herkese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?