Eşim Hemen Bebek İstiyor

hly99

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2014
202
44
0
Çorum
İyi pazarlar herkese.

Dert değil ama kafama taktığım bir durumum var, size danışmak istiyorum.
Allah nasip ederse bir ay sonra düğünümüz var. Hazırlıklar filan bitti, 15 gün sonra eşimin tatilinin başlamasını bekliyoruz.

Arada bu lafını açıyordu ama geçen en kısa zamanda baba olmak istediğini söyledi(bu arada ben 26, eşim 27 yaşında).
Yani ben hep bi bir iki sene özgür özgür takılırız diye düşünmüştüm. Bu konuda kesin kes onun sözünü dinleyeceğimi düşünmüyorum ama(ona kalsa şimdiden karnım burnumdaydı) genede isteğini öylece yok sayamam.
Yanlış anlamayın çocuğumun olmasını herkes gibi ben de çok isterim. Ama nasıl anlatayım; ailesel sebeplerle, genç kızlığımdan beri "evlenince yaparım, evlenince gezerim, evlenince yaşarım..." diye çok şeyin eksikliğne ses etmedim, hayatımda hiç tatile bile gitmedim düşünün yani. Zaten ben bunun iç çatışmasını yaşıyordum; bi tarafım artık anne olmanın zamanı geldi diye alttan dürtüp dururken; diğer tarafım "daha listenin yarısını tamamlayamadın" diyor. Eşimin de bu çatışmaya bilmeden taraf olması dengesizlik yaratıyor. Sanırım biraz(6-8 ay felan) zaman istiycem.

Bir de doğum ertesi bazı kadınlar cinsel manada sıkıntı yaşayabiliyormuş(genişleme, aşırı ıslaklık, isteksizlik, zaman bulamama...) bundan da korkuyorum.

İsteginiz cok dogal bir istek.
Bence de süre isteyin.
En azindan bi 6 ay..
Evliligin guzel yanlarini bi tadin bakalim :)
Bebek zaten omur boyu buyuk bir sorumluluk.
Once birbirimize doyalim deyiverin.

evli değilim ve psikolojini anlayamam ama eşinin anlayışlı olması gerekir bu durumu ona da böyle anlatın. o çocuğu sonuçta dokuz ay siz taşıyacaksınız ve bunun yükümlülüğünü kaldırabilmek için hazır olmalısınız. sizin de çok istediğinizi ama hazır olmak için size en azından bir yıl gibi bir süre tanımasını isteyin. bence hayatını sizinle birleştirme kararı almış biri bu tip bir isteği de mazur görecektir. hiç sıkmayın kendinizi. evliliğinizin ve mutluluğunuzun tadını çıkarın

İsteginiz cok dogal bir istek.
Bence de süre isteyin.
En azindan bi 6 ay..
Evliligin guzel yanlarini bi tadin bakalim :)
Bebek zaten omur boyu buyuk bir sorumluluk.
Once birbirimize doyalim deyiverin.

Teşekkür ederim.
Anlayış göstereceğine eminim ama, dediğim gibi bi yaştan sonra bebek görünce saldırasım geliyor.
Çatışmam biraz kendi içimde.

Evliligimin 9.ayinda hamile kaldım. Ilk aydan tavsiye etmiyorum hamileligi hiçbir arkadaşıma. Evliliğin, özgürlüğün, aşkın, cinselligin tadını çıkartın biraz. Anne olmayı çok istiyorum, bebeğimi çook seviyorum ama insanın hayatı kisitlaniyor bu bir gerçek..

Son düzenleme:

Teşekkür ederim cevabın için. Sanırım öyle yapacağım.
Kafama takılan bir nokta da; normal doğumun cinselliğe zarar verdiği söyleniyor.

Acelesi neymis ki.arkadaslarinda dedigi gibi gez toz aklina geleni yap hayatin tadini cikar icinde ukte kalmasin bazi seyler birbirinizi taniyin evlilik rayina otursun biraz falan..biz bu fikirdeydik ve nerdeyse 2yildir evliyiz ve daha yeni karar verdik :))mutluluklar:)

Kesinlikle katılıyorum, evlenir evlenmez yapmamalısın hayatını yaşa biraz

Bebek guzel birsey ama babadan cok anneyi baglar, ve hayat asla ayni olmaz hem olumlu hem olumsuz olarak. hazir hissetmeden yaparsaniz da psikolojik olarak sıkınti cekersiniz, esiniz anlayis gosterecektir :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ayy bilmiyorum valla.
Sanırım gene "Babalık krizi" gibi bişiye girdi. Bunun iş arkadaşının evine yemeğe gittik, arkadaşının bebeğini hiç bırakmadı, önceden ben zorla verirdim alamazdı kucağına. Üniversiteden öğrenci evi arkadaşı, üzerinde kendi çocukları olan, fotoshop'lu, çizgifilmli(bunların o zamanlar oynadığı bi oyun muymuş, neymiş) bir resim yolladı buna. Bilgisayarına masaüstü yaptı... Çocuk gibi "ben de istiyorum bendeee" demek istiyor her halde
Usulünce konuşup yatıştırmak en iyisi sanırım. Kusura bakmasın ama "30 yaştan önce Yapılacaklar" listemin en az 3/2'i tamamlanmadan çocuk felan yapamam

Yanlız "normal doğum cinselliğe zarar veriyormuş öyle mi?" "Sırf bu yüzden sezeryan olunur mu?" soruma kimse cevap vermedi
"Kocişim anal seks istedi, ilişki öncesi lavman yapsam daha rahat olur mu?" diye sorsam izdiham çıkardı muhtemelen.

Bence en azından 1 sene eşinle zaman geçir, gez toz. Sonra yapamadığın her şey için bebeğini sorumlu tutar, psikolojini bozarsın. Hem evlilik düzeninin de oturması lazım, yeni bi düzene gireceksin zaten, ekstra bi sorumlulukla hemen kendini yorma.

Evli degilsiniz daha yani birak hamile olmayi, simdiden bilene normal dogumun cinsellige zarar vermesinimi düsünüyorsunuz?

Ben dogum yapmamis biriyim fakat mantikli düsünürsen, yüz yillarca sene kadinlar normal dogum yapmistir. Ve kadinlar hatta birden daha fazla çoçuklari olmustur. Yani cinsellik konusunda zarar vermesine pek ihtimal vermiyorum. Yani vücüd, vajina zaten ona gore yapiliyor ki. Dünyada herkes normal dogum yapma derdinde, nendense Türkiyedeki kadinlar sezeryani marifet olarak görüyorlar.

Cnm bir aydır nikahlı, üç aydır felan da birlikte yaşıyoruz zaten(hoş şu sıralar kendi evimdeyim; düğüne bir ay kala ayrı durmakta anlaşmıştık).
Etrafımdan, 2. kişilerden hatta bu forumdaki üyelerden felan çok duydum zarar verdiğini. Bazısı operasyon bile düşünüyor. Ben, allah nasip ederse 2. çocukla arasında en az 4 yaş olsun istiyorum operasyon olamam yani.

Daha yaşınız genç, geç kaldık hemen çocuk yapalım gibi bi derdiniz yok. 6-8 ay bile kısa bence ama sizin planınız sonuçta. Ben evlilikten sonra 2 yıl çocuk yapılmamasından yanayım. Hem evliliğin tadını çıkarmak açısından hem de görüyoruz 2 sene sonra boşananları ortada kaln çocukları. Evlenirken eşime 30 dan önce çocuk isteme benden dedim. 30 olmamı bekliyor dört gözle

Sorunu bilirkişiye sordum şimdi
İlk çocukta hemen toparlanıyo ama iki ve üçte ister istemez genişleme oluyo artık. Bunun içinde doğumdan sonra dikim yapılıp daraltma yapılıyo dedi.

Ben yine de normal doğum istemiyorum. Cinsellikten değil de korku filmi gibi geliyo yapacak cesaretim hiç yok.

Diğer soruna gelince eşinin isteği çok tatlıAmaaa mantıklı değil. Sen ona de ki "aşkım ben de senden çocuğum olsun istiyorum ama biraz seninle başbaşa kalmak istiyorum. Sonuçta biz Allah nasip ederse istediğimiz bi'dönem bebeğimize kavuşabiliriz ama bi'daha iki kişi olamayız. Azıcık tadını çıkaralım" de tatlı tatlı işlersen mantıklı düşünür diye düşünüyorum. En az bir yıl başbaşa kalın.

Bebek güzel ama malesef çoğu çift bebek olunca karı-koca olduğunu unutup direk anne-baba moduna geçiyo. Oyüzden önce karı-koca olduğunuzu beyinlere işleyin. Sonra belki dengeyi daha rahat kurarsınız.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim cevabın için. Sanırım öyle yapacağım.
Kafama takılan bir nokta da; normal doğumun cinselliğe zarar verdiği söyleniyor.

Henüz doğum yapmadığım için bişey diyemeyecegim bu konuda. Ama bir gerçek var ki normal doğum en sağlıklısı. Sezeryan son 30-35 yıldır var olan bir yöntem. Öncesinde herkes normal doğum yapıyordu değil mi? Ve cinselliğe zarar versiyorsa millet 2. 3. Çocuğu nasıl yaptı.. sezeryanda vücut deformasyonu çok daha fazla. Ayrıca çok büyük bi kısımda göbek kalıyor. Yani öyle veya böyle bişeyler değişiyor doğumdan sonra. Bunu göze alman gerek.

Balayında hamile kaldım. Eşimle çok çocuk istiyorduk, hazırdık, planlamıştık; buna rağmen bebekli hayat çok zor. Şimdi tahmin ettiğinizden çok daha farklı durumlar ortaya çıkacak. Eğer hazır değilseniz bu güzel ve mucizevi olay size eziyet olabilir.

Eşimle çoğu zaman iyi ki ikimiz de bu çocuğu bu kadar çok istiyorduk yoksa neler olurdu deriz ki oğlumuz iki yaşındayken tekrar hamile kaldım, 20 gunluk kızımız var.

Buarada ben de gençliğimde çalışmak okumak vs derken pek gezip tozamadım yani kendi isteklerimi hep erteledim hayatta. Fakat yıne çok çocuk istedıgım için bu beni üzmüyor yıpratmıyor şimdi.

İyice dusunup karar verın derım...

Ne aceleniz var ki önce evliliğe adapte olun evliliğiniz otursun sonra bebek düşünürsünüz, hamilelik, doğum, çocuk büyütme derken gerçekten birbirinize ayıracak vakit kalmıyor, çok plan proğram yapmayın canım hayatı biraz akışına bırakın, eşinizin isteğinden çok sizin kendinizi hazır hissetmeniz önemli .

Canım ben doktorum ve çalıştığım süre bu konuyu kidemlilerime sormustum. Ilk dogumda pek bir sey olmuyor cunku vajina duvarinda kaslar mevcut ama kisa surede eski haline geliyor. Pespese 3-4 doğumda deformasyon olmaya basliyor ki o da yine biraz bollasmadan ibaret. Cuval gibi kocaman olmuyor yani.

Şaşırdım ben yaa yaşı da büyük değil ki 30 35 falan olsa hadi baba olmayı ertelemesin diyelim.benim eşim 29 yaşında hiç oralı değil ben de bütün erkekler böyle sanırdım :44:
Eşinize söyleyin en azından bi 4 5 ay sonra hamile kalın.9 ay da karnınızda zaten bi yılı geçmiş olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…