İyi pazarlar herkese.
Dert değil ama kafama taktığım bir durumum var, size danışmak istiyorum.
Allah nasip ederse bir ay sonra düğünümüz var. Hazırlıklar filan bitti, 15 gün sonra eşimin tatilinin başlamasını bekliyoruz.
Arada bu lafını açıyordu ama geçen en kısa zamanda baba olmak istediğini söyledi(bu arada ben 26, eşim 27 yaşında).
Yani ben hep bi bir iki sene özgür özgür takılırız diye düşünmüştüm. Bu konuda kesin kes onun sözünü dinleyeceğimi düşünmüyorum ama(ona kalsa şimdiden karnım burnumdaydı) genede isteğini öylece yok sayamam.
Yanlış anlamayın çocuğumun olmasını herkes gibi ben de çok isterim. Ama nasıl anlatayım; ailesel sebeplerle, genç kızlığımdan beri "evlenince yaparım, evlenince gezerim, evlenince yaşarım..." diye çok şeyin eksikliğne ses etmedim, hayatımda hiç tatile bile gitmedim düşünün yani. Zaten ben bunun iç çatışmasını yaşıyordum; bi tarafım artık anne olmanın zamanı geldi diye alttan dürtüp dururken; diğer tarafım "daha listenin yarısını tamamlayamadın" diyor. Eşimin de bu çatışmaya bilmeden taraf olması dengesizlik yaratıyor. Sanırım biraz(6-8 ay felan) zaman istiycem.
Bir de doğum ertesi bazı kadınlar cinsel manada sıkıntı yaşayabiliyormuş(genişleme, aşırı ıslaklık, isteksizlik, zaman bulamama...) bundan da korkuyorum.
Daha yaşınız genç, geç kaldık hemen çocuk yapalım gibi bi derdiniz yok. 6-8 ay bile kısa bence ama sizin planınız sonuçta. Ben evlilikten sonra 2 yıl çocuk yapılmamasından yanayım. Hem evliliğin tadını çıkarmak açısından hem de görüyoruz 2 sene sonra boşananları ortada kaln çocukları. Evlenirken eşime 30 dan önce çocuk isteme benden dedim. 30 olmamı bekliyor dört gözle
Kesinlikle katılıyorum, evlenir evlenmez yapmamalısın hayatını yaşa biraz
Henüz doğum yapmadığım için bişey diyemeyecegim bu konuda. Ama bir gerçek var ki normal doğum en sağlıklısı. Sezeryan son 30-35 yıldır var olan bir yöntem. Öncesinde herkes normal doğum yapıyordu değil mi? Ve cinselliğe zarar versiyorsa millet 2. 3. Çocuğu nasıl yaptı.. sezeryanda vücut deformasyonu çok daha fazla. Ayrıca çok büyük bi kısımda göbek kalıyor. Yani öyle veya böyle bişeyler değişiyor doğumdan sonra. Bunu göze alman gerek.
Bu konu hala kafamı kurcalıyorSorunu bilirkişiye sordum şimdi
İlk çocukta hemen toparlanıyo ama iki ve üçte ister istemez genişleme oluyo artık. Bunun içinde doğumdan sonra dikim yapılıp daraltma yapılıyo dedi.
Ben yine de normal doğum istemiyorum. Cinsellikten değil de korku filmi gibi geliyo yapacak cesaretim hiç yok.
evlendikten 2 sene sonra hamile kaldim gezdim tozdum ama keske 6 daha önce olsaymis dedim bence cocuk evet sorumluluk ama yapacagim seyleri kisitlamiyor onunlada yapiyorum herseyi allah bütü istiyenlere nasip etsin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Şaşırdım ben yaayaşı da büyük değil ki 30 35 falan olsa hadi baba olmayı ertelemesin diyelim.benim eşim 29 yaşında hiç oralı değil ben de bütün erkekler böyle sanırdım :44:
Eşinize söyleyin en azından bi 4 5 ay sonra hamile kalın.9 ay da karnınızda zatenbi yılı geçmiş olur
1 sene bekledik çocuk yapmak için...
gayette memnunum çün ki birbirimizi çözdük huyumuzu suyumuzu vs..
1 senenin sonunda bebek özlemi oldu özellikle eşimde
şimdi bende bayılıyorum iyi ki olmuş oğluşum
Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
Sanırım bu konuda ben de emin oldum. Hemen hamile kalırsam tüm planlarım çöp olacak.
Duygusallığa kapılmamak lazım. Usulünce, hevesini kırmadan en az bi bir yıl zaman istiycem.
Bu konu hala kafamı kurcalıyor
Zaten 171 cm ve inceyim, kilo, göbek problemi yaşamam muhtemelen. Cinselliğe Zarar verdiğini duyyuyoruz sağdan soldan. Kimisi geçmeyen ıslaklıktan şikayetçi oluyor, kimisi genişlemeden ve isteksizlikten. Bi hatundan, daraltmanın çoğu zaman işe yaramadığını, zaten esnek olan bölgenin gene normal, genişlemiş haline geldiğini duymuştum.
Biraz mantıksız ve fazla kafaya taktığımı hissediyorum.
Ama 5-6 gündür felan kocadan ayrı olunca, insan bu konularda çok tahammülsüzleşiyor
hayır, Allah nasip ederse son haftalardayımHayirli olur insallah. Bebegin dogdu mu?
hayır, Allah nasip ederse son haftalardayım
demek istediğim eğer evlendikten hemen sonra gebe kalsaydım hem gezip tozamazdım,hem eşimi tanıyamazdım, hemde yeni eve vs.. alışamadan daha zor olurdu...
bana getirileri bunlar oldu
eve alıştım en önemlisi eşime alıştım ona güvenim pekişti bekarken çok zorlu bir hayatım vardı o şokları üstümden attım şimdi Allahın izniyle daha hazırım hemde yaşım 29 yani az değil
Teşekkür ederim.
Anlayış göstereceğine eminim ama, dediğim gibi bi yaştan sonra bebek görünce saldırasım geliyor.
Çatışmam biraz kendi içimde.
Eşim hemen çalışmalara başlamayı teklif ettiğinde argümanları bunlardı zaten; " Üç aydır birlikte yaşıyoruz, borcumuz/derdimiz yok, vaktimiz bolca olacak, sen çalışmayacaksın..."evliliğin ilk iki senesi kesinlikle düşünülmemesi gereken bir şey bence bebek sahibi olmak.
gelin ata binmiş ya nasip demiş misali bakalım bir tanıyın birbirinizi. nişanlılık başka evlilik başka. adamın huyunu suyunu aynı evde yaşayarak bir öğrenin bakalım.borcu harcı bitirin ,biraz gezin tozun.
bebek olduğu anda bir çok şey bitecek sizin için zira ama eşiniz sosyal yaşantısına aynen devam edebileceği için ona hava hoş geliyordur tabi.
Eşine cinselliğin tadını cıkaralım biraz desen ikna olur bence
Saatlerce sarılıp uzanabilirsiniz haftasonları
Bebek olsa saatlerce yatakta tembellik yapamazsınız ki :)
Bu arada düsünceniz mantikli isteginiz de cok makul
Haklısın sana katılıyorum. 20 yaşında evlendim 25 yasinda anne oldum. 5 seneye yakın bebeksiz yaşadık.esimle bes yil beraber büyüdük, hem birbirimize guvenimiz oturdu hem de cocuk arzular hale geldik. Arzulanan bebek her zaman daha sansli bebektir bence..
Baska konuda konusmustuk seninle, simdi iyi ki olmuş oglusum deyince dogdu sandım, o yuzden sordum.
yani iyi ki oluşmuş
benim tereddütlerim vardı da şimdi iyi ki de oluşmuş gelmiş olmuş dedim
Evet canim iyi ki olusmuslar, iyi ki hayatımıza girmisler. Bazen onlarin bize ihtiyacindan cok bizim onlara ihtiyacimiz oldugunu düşünüyorum, o kadar farkli kalpteki yerleri..
Hayirlisiyla sağlıklı sihhatli bir sekilde kavusursunuz insallah:)
8-9 ay uzun zaman değil bence. sen hiç korunmasan bile anca olur. tabi ki ilk aydan hamile kalan insanlar da var ama genel olarak hamile kalmak o kadar kolay bişi değil canımsana tavsiyem bebek istediğin tarihten 6 ay önceden korunmayı bırakman. anca olur ama belli de olmaz tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?