O hamilelik işi hiç belli olmuyor.
Aynı anatomik şartlarda bile aylarca bekleyedebilirsin.
Diğer yandan dış gebelik yüzünden, ilişkiye bile girmeden hamile kalanlar var.
Ben kendimi biraz hürrem gibi;
"kocam attımı, yakalayacakmışım" gibi hissediyorum
Sanırım bu konuda ben de emin oldum. Hemen hamile kalırsam tüm planlarım çöp olacak.
Duygusallığa kapılmamak lazım. Usulünce, hevesini kırmadan en az bi bir yıl zaman istiycem.
Bu konu hala kafamı kurcalıyor
Zaten 171 cm ve inceyim, kilo, göbek problemi yaşamam muhtemelen. Cinselliğe Zarar verdiğini duyyuyoruz sağdan soldan. Kimisi geçmeyen ıslaklıktan şikayetçi oluyor, kimisi genişlemeden ve isteksizlikten. Bi hatundan, daraltmanın çoğu zaman işe yaramadığını, zaten esnek olan bölgenin gene normal, genişlemiş haline geldiğini duymuştum.
Biraz mantıksız ve fazla kafaya taktığımı hissediyorum.
Ama 5-6 gündür felan kocadan ayrı olunca, insan bu konularda çok tahammülsüzleşiyor
O hamilelik işi hiç belli olmuyor.
Aynı anatomik şartlarda bile aylarca bekleyedebilirsin.
Diğer yandan dış gebelik yüzünden, ilişkiye bile girmeden hamile kalanlar var.
Ben kendimi biraz hürrem gibi;
"kocam attımı, yakalayacakmışım" gibi hissediyorum
Doğuracak, bütün sorumluluğunu üzerine alacak, geceleri uyumayıp emzirecek olan erkekler değil, o yüzden kendilerini hazır hissedip hissetmeme olayı kadınlara nazaran daha az.Ayy bilmiyorum valla.
Sanırım gene "Babalık krizi" gibi bişiye girdi. Bunun iş arkadaşının evine yemeğe gittik, arkadaşının bebeğini hiç bırakmadı, önceden ben zorla verirdim alamazdı kucağına. Üniversiteden öğrenci evi arkadaşı, üzerinde kendi çocukları olan, fotoshop'lu, çizgifilmli(bunların o zamanlar oynadığı bi oyun muymuş, neymiş) bir resim yolladı buna. Bilgisayarına masaüstü yaptı... Çocuk gibi "ben de istiyorum bendeee" demek istiyor her halde
Usulünce konuşup yatıştırmak en iyisi sanırım. Kusura bakmasın ama "30 yaştan önce Yapılacaklar" listemin en az 3/2'i tamamlanmadan çocuk felan yapamam
Yanlız "normal doğum cinselliğe zarar veriyormuş öyle mi?" "Sırf bu yüzden sezeryan olunur mu?" soruma kimse cevap vermedi
"Kocişim anal seks istedi, ilişki öncesi lavman yapsam daha rahat olur mu?" diye sorsam izdiham çıkardı muhtemelen.
Emzirme sürecinin başında isteksizlik değil de doğum öncesine nazaran daha çok kuruluk oluyor. Vagina esnek bir organ, doğumda genişler açılır, doğumdan sonra toparlanıp eski halini alır. 2. ve sonraki çocuklarda bir miktar genişleme oluyormuş, ama öyle bahsedilenin aksine kova gibi olmuyor yani =) O yüzden birinci çocukta korkacak bir şeyiniz yok =)
Sanırım bu konuda ben de emin oldum. Hemen hamile kalırsam tüm planlarım çöp olacak.
Duygusallığa kapılmamak lazım. Usulünce, hevesini kırmadan en az bi bir yıl zaman istiycem.
Bu konu hala kafamı kurcalıyor
Zaten 171 cm ve inceyim, kilo, göbek problemi yaşamam muhtemelen. Cinselliğe Zarar verdiğini duyyuyoruz sağdan soldan. Kimisi geçmeyen ıslaklıktan şikayetçi oluyor, kimisi genişlemeden ve isteksizlikten. Bi hatundan, daraltmanın çoğu zaman işe yaramadığını, zaten esnek olan bölgenin gene normal, genişlemiş haline geldiğini duymuştum.
Biraz mantıksız ve fazla kafaya taktığımı hissediyorum.
Ama 5-6 gündür felan kocadan ayrı olunca, insan bu konularda çok tahammülsüzleşiyor
İyi pazarlar herkese.
Dert değil ama kafama taktığım bir durumum var, size danışmak istiyorum.
Allah nasip ederse bir ay sonra düğünümüz var. Hazırlıklar filan bitti, 15 gün sonra eşimin tatilinin başlamasını bekliyoruz.
Arada bu lafını açıyordu ama geçen en kısa zamanda baba olmak istediğini söyledi(bu arada ben 26, eşim 27 yaşında).
Yani ben hep bi bir iki sene özgür özgür takılırız diye düşünmüştüm. Bu konuda kesin kes onun sözünü dinleyeceğimi düşünmüyorum ama(ona kalsa şimdiden karnım burnumdaydı) genede isteğini öylece yok sayamam.
Yanlış anlamayın çocuğumun olmasını herkes gibi ben de çok isterim. Ama nasıl anlatayım; ailesel sebeplerle, genç kızlığımdan beri "evlenince yaparım, evlenince gezerim, evlenince yaşarım..." diye çok şeyin eksikliğne ses etmedim, hayatımda hiç tatile bile gitmedim düşünün yani. Zaten ben bunun iç çatışmasını yaşıyordum; bi tarafım artık anne olmanın zamanı geldi diye alttan dürtüp dururken; diğer tarafım "daha listenin yarısını tamamlayamadın" diyor. Eşimin de bu çatışmaya bilmeden taraf olması dengesizlik yaratıyor. Sanırım biraz(6-8 ay felan) zaman istiycem.
Bir de doğum ertesi bazı kadınlar cinsel manada sıkıntı yaşayabiliyormuş(genişleme, aşırı ıslaklık, isteksizlik, zaman bulamama...) bundan da korkuyorum.
Doğuracak, bütün sorumluluğunu üzerine alacak, geceleri uyumayıp emzirecek olan erkekler değil, o yüzden kendilerini hazır hissedip hissetmeme olayı kadınlara nazaran daha az.
Önce gezin tozun, çocuk zaten hayatınızın büyük bir bölümünü işgal edecek, yapmak istediklerinizi ancak okula yollayınca yaparsınız yoksa =)
Normal doğum cinselliğe zarar vermez. Aksine doğumdan önce orgazm olamayan çoğu kadın doğumdan sonra ilk orgazmını yaşıyor diye okumuştum ben, ben de öyle bir sorun yoktu çok şükür, ama doğum yine de iyi yönde etkiledi beni bu konuda diyebilirim.
Sezryan tavsiye etmem, rahim içindeki sıvı tam çıkmıyor sezaryanda, doğum sonrası kiloları atmak daha zor oluyor ve ömür boyu çirkin bir yara izi kalıyor karın bölgesinde.
[/QUOTE]Anal seks öncesi lavmanına da koptum gülmekten =)=)
Bencede öyle. Bi kaç gece uykularının bölünmesini "babalık" felan zannediyorlar.
Bu gün 5 gibi dışarıda buluşucaz, konuşup biraz(1 yıl felan) zaman istiycem.
Valla hamilelik, benim cinsel yaşamımı da iyi yönde etkilesin diye bi beklentim yok. Olanı bozmasın yeter.
Orgazm olamayan kadınları da anladığımı sanmıyorum.
"Ön hazırlık+en az 15 dk cinsel birleşme=orgazm"
Bunun en basit formülü bu. Hatta;
"Ön hazırlığın kalitesi+kadının o anki ruh hali=orgazmış şiddeti"
"kadının o anki ruh hali+cinsel birleşmenin hızı=orgazmın çabukluğu"
Kişilerde fizyolojik bi problem yoksa, yapması zor şeyler değil bunlar.
Hani "zor olsa x'ler yapamazdı" diye bi tabir kullanacağım ama ırkçı olacak
Bencede öyle. Bi kaç gece uykularının bölünmesini "babalık" felan zannediyorlar.
Bu gün 5 gibi dışarıda buluşucaz, konuşup biraz(1 yıl felan) zaman istiycem.
Valla hamilelik, benim cinsel yaşamımı da iyi yönde etkilesin diye bi beklentim yok. Olanı bozmasın yeter.
Orgazm olamayan kadınları da anladığımı sanmıyorum.
"Ön hazırlık+en az 15 dk cinsel birleşme=orgazm"
Bunun en basit formülü bu. Hatta;
"Ön hazırlığın kalitesi+kadının o anki ruh hali=orgazmış şiddeti"
"kadının o anki ruh hali+cinsel birleşmenin hızı=orgazmın çabukluğu"
Kişilerde fizyolojik bi problem yoksa, yapması zor şeyler değil bunlar.
Hani "zor olsa x'ler yapamazdı" diye bi tabir kullanacağım ama ırkçı olacak
hly örneklerin cok enteresan gerçekten....
Temsil ettiği olguyu iyi yansıtıyor ama
Teşekkür ederim cevabın için. Sanırım öyle yapacağım.
Kafama takılan bir nokta da; normal doğumun cinselliğe zarar verdiği söyleniyor.
Yok artık, ben dalga geçiyorsunuz sanmıştım =)=)=)=)
Verdiğin detaylar komik olmaktan ziyade ilginç geldi. Nişanlısını nasıl kafalayacağını bilemeyen bir kadın icin oldukça akıllıca.
Arada salağa yatmak insanın hayatını ilginç şekilde kolaylaştırıyor
Hem 5 yıl üniversite okuduysan, ihtiyacın olduğunda böyle örnekler verebilmelisin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?