Eşim her kavgada boşanalım diyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi esb123
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ailesi belliki bencil eşiniz düğün günü kızkardeşine gerekli uyarıyı yspmış olsaydı olaylar bu kadar ilerlemezdi. Bizde evliliğim ilk iki yılı çok tartıştık ama geçiyor birbirimizi anlamaya başladık bizimde konular aileviydi, eşiniz sizi boşanma ile korkutmaya çalışıyor siz bu konuda sert çıktınız mı bence ağzından boşanma kelimesi çıktığında sert çıksanız ağzına almaz o kelimeyi

Yapay zekaya sordum;

Tabii. Metnin kısa ve öz bir özeti şöyle:

27 yaşındaki anlatıcı, iki yıllık sorunsuz bir ilişki sonrası evlenir. Evlilik süreci sade tutulur; nişan, düğün ve hazırlıklar büyük beklentiler olmadan yapılır. Ancak eşinin kız kardeşiyle, özellikle kendi nişanına yeterince ilgi göstermediği düşüncesi nedeniyle, düğün günü büyük bir kriz yaşanır. Kız kardeş düğünde bağırıp olay çıkarır, kayınvalidenin tutumu da anlatıcıyı derinden incitir. Bu olaylar güven duygusunu sarsar.

Evlilikten sonra anlatıcı; eşinin ailesiyle yaşanan sorunlar, eşin kendisini yeterince savunmaması, özel konuşmalarda eşinin kendisini başkalarına kötülemesi, habersiz borç vermesi ve sık sık “boşanalım” demesiyle yıpranır. İşsizdir, bilmediği bir şehirde yalnızdır, maddi ve duygusal olarak zorlanmaktadır. Ev içi sorumluluklar paylaşılmaz, temizlik ve günlük düzen tamamen onun üzerine kalır. İletişim kurmaya çalıştığında “hadsiz”, “çok sorun çıkarıyorsun” gibi tepkiler alır.

Zamanla tartışmalar artar, eş en ufak sorunda boşanmayı gündeme getirir. Anlatıcı da yıpranır, zaman zaman sesini yükseltip hakaret ettiği için pişmanlık duyar. Eşin ailesiyle yüz yüze görüşmeler ve karşılıklı özürler olsa da sorunlar kalıcı şekilde çözülmez. Sonunda eşi tekrar boşanma dilekçesi vereceğini söyler.

Anlatıcı şu an ikilem içindedir: Hem evliliği kurtarmak ve eşine destek olmak ister, hem de bu kadar incitildikten sonra kalmanın kendisine saygısızlık olup olmadığını sorgular. Sevilip sevilmediğinden emin değildir ve boşanmanın duygusal ağırlığıyla nasıl başa çıkacağını bilememektedir.

Sen ne biriktirdin ne kafana taktın kızım? Bunu kim okur ya .. okuyana helal olsun sen parmaklarını niye bukadar yordun? Başlık gayet uygun her tartışmada boşanalım diyene tekmeyi koysana? Böyleleri korkudan titrer ama kuyruğu dik tutar merak etme. Kaybetme korkusu yokmuş gibi edalara kanma. Bikere daha boşanalım dediğinde tamam de çek kapıyı git bak ne yapıyor. Bişey yapmazsa sil zaten.

insan şunları neden çeker

Boşanmayı diline pelesenk etmiş adamla ömür geçmez.
Ayyy sen nasıl insanların içine düşmüşsün?
Çocuk işine bulaşmadan ayrıl.

Polyannamisn Hayriye hanımmi demekdikleri kalmamis hala sustum, özür diledim, söyle yaptım böyle yaptım sessz kaldim ayyyy daral geldi valla... Resti çekmek için ne bekliyorsun hamile kalmakmi

Konuyu okudum mantiksizliklar silsilesi. Oncelikle senin icin igrenc laflar ediliyo esinde mal gibi dinliyor. Arkadaslarina seni kötülüyor. Sen niye gelinlik kadinsin evde hizmet etmeyece calisiyosun gorumcen sana bagiriyo sende ezik gibi bi sey demiyosun. Kendine deger vermemissin ki para gitmesin makyajimi ben yapim su bu. Hic bi degerin kalmamis iste . Esinden adam olmaz . Burda şaşırdıgim olunlu nokta surekli ozur dilemeler. Özür dilemenin olmasina sasirdim bu denklemde .Siz ozur diliyosunz kaynana diliyo gorumce diliyo bejejjeje Sana tavsiyem basini dik tut ve cok gencsin yol yakinken önüne bak

Ben bu kadar uzun yazı okumam

Ama başlığa istinaden şunu söylerim

Her kavgada boşanalım diyen adam adam değildir net.

Hadi lan boşamazsan adam değilsin demeniz lazım

Ben seni boşayım da gör vs demelisin eğer geri yaparsa seviyordur

Geri yapmazsa zaten boşa adam seni sevmiyor boşanmak istiyor

Ya aman boşan gitsin

Umarım hamile kalmadan ayrılırsın sorun çözmede yetenekli değil bildiğin ana kuzusu sorumsuz erkek modeli
Anasına geri iade et ,defolu erkek düzelmez gençlik yıllarını bununla heba etme

Anlatmaya dinozorlar çağından başlamamışsınız. Olmamış. Düzenleyip o kısmı da ekler misiniz? Onlar olmayınca Konu tam anlaşılmıyor.

Amme hizmeti

Böyle konuları görünce nedense(!) konu sahibinin hayatta da hep çok konuştuğunu düşünüyorum.

Siz yazmayıp sesi yazıya çeviriyorsunuz ama bizim satır satır okumamızı bekliyorsunuz. Rus Fransız klasiklerini hatta nobel ödüllü yazarımızın dili en ağır kitaplarını bile okumuş biri olarak sizin konunuzu protesto ediyorum. Vaktime yazık oldu ve evet keşke okumasaydım.

Servis tabağı olmadığı için herkesin eline tabakla vermenizi mesela niye belirttiniz? İsterseniz doğumunuzdan itibaren baştan yazın biyografi olur en azından.

Sayfalarca yazılan destanın en kısa özeti. Tam emin olmadan huyunu suyunu tam çözemeden, evlenmiş olmak için evlenilmiş. Hakkını sınırını koruyamayan, lafa tavra cevap veremeyen bir gelin ve araba almak isteyen, altın toplamak için de düğün yapan boş beleş bir koca. Konudaki tek eksik çocuk. O daha yapılmamış neyse ki.

Sessizligi ortada bir gebelik var hissi uyandirdi bende, bosanalim cigirtkanligi eden bir esle sevismediyse hatrim kalir zira.

Saydım tam iki tane noktalama işareti var.
Biri de:
Eşimin yaşı da 30.2 iki senelik birlikteliğimiz… var şeklinde gidiyor.
Orda da önce ondalık sayı var sanıyor insan önce.
Neyse konuyu okudum, öncelikle “Aman çok da evlenmek istemiyordum,düğün müğün bana ne” diyordum insanı değilsiniz.
Bana geçmedi orası.
Evlenmek istemeyen insan, bu kararını böyle biri ve böyle aile için değiştirmez; başta şutlardı.
Bir de nolur boşanın. Ağlayıp ağlayıp dışarılara gitmeyin,arabada yatmayın.
Değmez inanın.
Çocuk da yokken bırakın. Kendinize güvenin,kendinizi tanıyın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…