Özeti de uzunhem özet hem yorum bir aada 1 alana 1i bedava:
2 senelik uzaktan ilişki
sonra adam kızın olduğu şehre geliyor, evlenmeye karar veriyorlar
ama evlenince nasıl oluyorsa tekrar -adamın evinin olduğu- başka bir şehre taşınıyorlar. adam niye geldi niye gittiler tekrar anlamadım.
kız zaten asgari ücretli, o işten de ayrılıyor, şu an işsiz. işsizlik parası alıyormuş. adamdan da para almıyor (ayrıca adamın maaşı da azalmış) ama kendine takı alırken görümcesine de alıyor filan böyle değişik kafalar
evlenme sürecinde kız aman da nişan aman da kına bohça diyen bir tip değil fakat bi şekilde yapılıyor bişeyler. aynı süreçte görümcesi de nişanlanıyor ve görümce tam bir görümce. düğünde filan sıkıntılar kavgalar ediliyor. ha bire biri birinden özür diliyor. Çok gereksiz laflar ediyor eş ailesinin tarafı ama laf/söz harici başka pek bişey de yok.
neyse evleniyor
kızdan gelin diye beklenen şeyler var mesela cenazaye filan gitmesi, ama kız gitmiyor, gitmiyor diye laf ediliyor. anlamadım yine kızın derdi ne burada. gitmemeye karar verdiysen gitme, oldu bitti.
esas konu:
eşi evde bişey yapcam diyor sallıyor ama yapmıyor, eş gibi davranımıyorlar, konu bu.
bunlar evli gibi değiller, aslında, hiç öyle bir tını yok konuda. evde huzurlu bi geçimleir yok niye evlenmişler zaten hiç çözemedim kız ağlayıp duruyor.
eşi de çocuk gibi bişey kim ne derse o taraf giden bir tip, görümceyle eşi mesalaşırken bu kıza küfürlü laflar ediyor mesela (kız görmüş mesajları) görümce, bu adam hiç demiyo nsıl konuşuyon sen öyle --> ya eşi laubali seviyesiz biri, aile kültürlerinde bunlar toptan normal. ya da eş kişisi aşırı pasif çocuk gibi bişey, bilmiyorum.
Hem konuyu baştan sona hem de özeti baştan sona okudum yarın bi de iş var yani gece gece tutuldum kaldımhem özet hem yorum bir aada 1 alana 1i bedava:
2 senelik uzaktan ilişki
sonra adam kızın olduğu şehre geliyor, evlenmeye karar veriyorlar
ama evlenince nasıl oluyorsa tekrar -adamın evinin olduğu- başka bir şehre taşınıyorlar. adam niye geldi niye gittiler tekrar anlamadım.
kız zaten asgari ücretli, o işten de ayrılıyor, şu an işsiz. işsizlik parası alıyormuş. adamdan da para almıyor (ayrıca adamın maaşı da azalmış) ama kendine takı alırken görümcesine de alıyor filan böyle değişik kafalar
evlenme sürecinde kız aman da nişan aman da kına bohça diyen bir tip değil fakat bi şekilde yapılıyor bişeyler. aynı süreçte görümcesi de nişanlanıyor ve görümce tam bir görümce. düğünde filan sıkıntılar kavgalar ediliyor. ha bire biri birinden özür diliyor. Çok gereksiz laflar ediyor eş ailesinin tarafı ama laf/söz harici başka pek bişey de yok.
neyse evleniyor
kızdan gelin diye beklenen şeyler var mesela cenazaye filan gitmesi, ama kız gitmiyor, gitmiyor diye laf ediliyor. anlamadım yine kızın derdi ne burada. gitmemeye karar verdiysen gitme, oldu bitti.
esas konu:
eşi evde bişey yapcam diyor sallıyor ama yapmıyor, eş gibi davranımıyorlar, konu bu.
bunlar evli gibi değiller, aslında, hiç öyle bir tını yok konuda. evde huzurlu bi geçimleir yok niye evlenmişler zaten hiç çözemedim kız ağlayıp duruyor.
eşi de çocuk gibi bişey kim ne derse o taraf giden bir tip, görümceyle eşi mesalaşırken bu kıza küfürlü laflar ediyor mesela (kız görmüş mesajları) görümce, bu adam hiç demiyo nsıl konuşuyon sen öyle --> ya eşi laubali seviyesiz biri, aile kültürlerinde bunlar toptan normal. ya da eş kişisi aşırı pasif çocuk gibi bişey, bilmiyorum.
Evet eşimin durmadan konuşmasından olabilirBöyle konuları görünce nedense(!) konu sahibinin hayatta da hep çok konuştuğunu düşünüyorum.
Şimdi oku desen ben de okumam dkdkdkO kadar uzun ki okuyamıyorum
Evet bunu söylediğimde de ben suçlu oluyorum.Eziklik değil de karşındakini insanı tanımıyorum,kestiremiyorum diyelim.Değerimin birine para harcatmakla ölçülebileceğini sanmıyorum.Tüm bunlar olurken alttan almışım mesela değerli olan bu ama anlayana.Ay evet yapıp yapıp hepimiz de özür dilemişiz ne anlamı varsa dkdkdKonuyu okudum mantiksizliklar silsilesi. Oncelikle senin icin igrenc laflar ediliyo esinde mal gibi dinliyor. Arkadaslarina seni kötülüyor. Sen niye gelinlik kadinsin evde hizmet etmeyece calisiyosun gorumcen sana bagiriyo sende ezik gibi bi sey demiyosun. Kendine deger vermemissin ki para gitmesin makyajimi ben yapim su bu. Hic bi degerin kalmamis iste . Esinden adam olmaz . Burda şaşırdıgim olunlu nokta surekli ozur dilemeler. Özür dilemenin olmasina sasirdim bu denklemde .Siz ozur diliyosunz kaynana diliyo gorumce diliyo bejejjeje Sana tavsiyem basini dik tut ve cok gencsin yol yakinken önüne bak
En iyi yorum buydu.Yok konuşmuyorum boşanalım dediğinden beri.Git davayı aç dedimSessizligi ortada bir gebelik var hissi uyandirdi bende, bosanalim cigirtkanligi eden bir esle sevismediyse hatrim kalir zira.
Aileyi çok iyi tanımıyordum belki düğünden önce 3 kere görüşmüşüzdür.Eşime sorduğumda boylu boyunca anlatmasını isterdim.Saydım tam iki tane noktalama işareti var.
Biri de:
Eşimin yaşı da 30.2 iki senelik birlikteliğimiz… var şeklinde gidiyor.
Orda da önce ondalık sayı var sanıyor insan önce.
Neyse konuyu okudum, öncelikle “Aman çok da evlenmek istemiyordum,düğün müğün bana ne” diyordum insanı değilsiniz.
Bana geçmedi orası.
Evlenmek istemeyen insan, bu kararını böyle biri ve böyle aile için değiştirmez; başta şutlardı.
Bir de nolur boşanın. Ağlayıp ağlayıp dışarılara gitmeyin,arabada yatmayın.
Değmez inanın.
Çocuk da yokken bırakın. Kendinize güvenin,kendinizi tanıyın.
Daha çok ses çıkarmam gerekiyormuş gibi hissediyorum ama insanları da doğru düzgün tanımıyorum.Yaptıklarına tepki gösterdiğimde ağlayıp zırlayıp mağdur duruma düştüler mesela.Bu arada öncelikle kayın aileye karşı sus pus olmayıp gerektiğinde çatır çatır konuşmanıza bayıldım. Ne öyle yeni evli olup sümsük sümsük her şeye tamam diyen gelinler falan. Eşiniz boşanmayı çocuk oyuncağı sanıyor sanırım ama sizin ailede az çok olaylardan haberdarken gidin yanlarına boşanma fikrini herkese yayın. Eğer laftaysa kendini belli eder, değilse de boşverin gitsin akıl sağlığınızın hiç mi kıymeti yok. O görümce belasından konu nerelere gelmiş. Aslında hodri meydan diyip biraz da arsızlık ekleyeceksiniz uğraşacaksınız bunlarla. Bundan anlıyorlar
Ay bayıldım size.Bazen ben de böyle düşünüyorum ama artık sevgi mi yoksa sonrasında neler yaşarım korkusu mu bilmiyorum.Cesaretimi kaybetmiş gibiyim.Konunun sonuna gelene kadar adamı yüz kere boşadim.Allah aşkına böyle sünepeyle evli kalsan ne olur kız boşa gitsin bunun gibisini cebinden çıkarırsın sen hiç onun dava açmasını bekleme git davani aç hadi canım şimdi ben seni boşuyorum de kalsın g.t gibi
Fena da bir hemşire değilim kötü bir zamanda yazıp sizi yordum sadece üzgünümBu ülkede hemşirelik kazanıp okuyan bir insanın bir tane bile nokta koymadan bu kadar uzun bir metin yazması korkunç. Otelden sonrası okumadım. Okunmuyor zaten. Allah rızası için nokta, virgül koymayı öğrenin.
Adam sizi boşanmak ile tehtid ediyorsa boşayın bitsin. Başlıkta yazana cevap verdim.
Bu düşünce bana saçma geliyor biraz.Eşime ailesi ya da başka biri yardım etmedi bu konularda.Aslında ikimizi de zor bir durumun içerisine sokmak istemedim.Bana para harcatmamla değer verecekse,vermesin.İnsan olsaydı ona verdiğim tavizleri görürdü.Beni ne kadar zorladığını görürdü.Başları okuyabildim. Tespitim şu; kim evlilik öncesinde aman masraf olmasın diye karşı tarafı düşünüyorsa, karşı taraf bi güzel bedelini ödetiyor. Tabii ki sömürüye çıkmış gibi davranılmamalı ama her şeyin bi usulü var bunu da unutmamak lazım. Adam için zaten maddi manevi çaba göstermeden ulaşabileceği birisin. Neden kıymet versin ki ? Sen koşa koşa tasını tarağını toplayıp her şeye göz yumup kabul etmişsin gitmişsin. Alma verme dengesi bozulmuş. Koca ve ailesi bu kadar vericiliğin karşısında totoları kaf dağına varmış bir halde at koşturuyorlar. Ya bu gidişe dur deyip tavrını tamamen değiştireceksin ki hiç zannetmiyorum yapabileceğini ya da bu iş iflah olmaz deyip boşanacaksın ki bunu da yapabileceğini zannetmiyorum. Kocanın seni boşayıp boşamama insafını beklemekten başka çaren yok gibi…
Sen kendi ayaklari üzerinde durabilecek bı kadınsın çok belli.Kimseye ihtiyacın yok hele de böyle bir adama hiç yok. Gerçekten gençliğin ziyan olmadan boşan. Evlilik böyle birşey değil ben eşimle aynı bahsettiğn durum için evdeki tamir olayları için bir kez konuştum eğer evin erkeği de ben olacaksam kimsenin bakıcısı olmak istemiyorum kadın olduğumu hissetmedigim yerde kalmaya gerek yok ya kendine çeki düzen ver yada insan gibi güzellikle yollarımızı ayıralım dedim. O gün bugündür evde tadilat tamirat ne varsa bir saat içinde yapıyor. Koca koca adamların gönlünü eylemeye mi geldik biz dünyaya ? O gününü gün edip size triplenirken sizin de hayatıniz akıyor ve geri gelmeyecek tek şey zman... Dik dur kararlı ol ve neye nasıl bir hayata layık olduğunu düşün..Ay bayıldım size.Bazen ben de böyle düşünüyorum ama artık sevgi mi yoksa sonrasında neler yaşarım korkusu mu bilmiyorum.Cesaretimi kaybetmiş gibiyim.
Teşekkür ederim desteğiniz için.Sizin söylediğiniz cümleleri kursaydım düşünmek istemiyorum.Erkekliğine laf etmiş,ona işe yaramaz demiş olurdum.Olmayanın da bir hayrı oluyor.Şimdi zor geliyor ama geçecek.Sen kendi ayaklari üzerinde durabilecek bı kadınsın çok belli.Kimseye ihtiyacın yok hele de böyle bir adama hiç yok. Gerçekten gençliğin ziyan olmadan boşan. Evlilik böyle birşey değil ben eşimle aynı bahsettiğn durum için evdeki tamir olayları için bir kez konuştum eğer evin erkeği de ben olacaksam kimsenin bakıcısı olmak istemiyorum kadın olduğumu hissetmedigim yerde kalmaya gerek yok ya kendine çeki düzen ver yada insan gibi güzellikle yollarımızı ayıralım dedim. O gün bugündür evde tadilat tamirat ne varsa bir saat içinde yapıyor. Koca koca adamların gönlünü eylemeye mi geldik biz dünyaya ? O gününü gün edip size triplenirken sizin de hayatıniz akıyor ve geri gelmeyecek tek şey zman... Dik dur kararlı ol ve neye nasıl bir hayata layık olduğunu düşün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?